Ερώτηση SOS

ANNA

AVClub Addicted Member
19 June 2006
1,636
Στην αποθήκη!
Έχω μια δύσκολη και απίστευτα χρονοβόρα εργασία να κάνω.
Έχω ένα χειρόγραφο 140 σελίδων που πρέπει να δακτυλογραφηθεί μέσα σε 3 μέρες, πράγμα σχεδόν αδύνατο.

Υπάρχει κάποιος τρόπος να το σκανάρω ή να κάνω κάτι άλλο για να περάσει απευθείας στον υπολογιστή, ώστε να χρειάζεται μόνο να κάνω διορθώσεις?

Heeeeelp!!!!

Σκαναρισμα και μετα να μπορεις να κανεις και διορθωσεις?
Και ειναι και 140 σελιδες?

Θεωρω ως ευκολοτερο και γρηγοροτερο να δακτυλογραφηθουν απο επαγγελματια.

Αν δεν κάνω λάθος η Άννα είπε για χειρόγραφα.

Απαιτει και ενα σκαναρισμα πρωτα υποθετω.Ειναι η πιο γρηγορη λυση.Πιο γρηγορη απο την δακτυλογραφηση ξανα , και υποθετω και πιο φτηνη απο τον επαγγελματια . Απλως ας το τσεκαρει...αν ειναι αυτο που ψαχνει..Δεν το εχω δουλεψει το προγραμμα , βλεπω οτι πολλοι το προτεινουν για επεξεργασια σκαναρισμενων κειμενων.

Last edited:
Δε σε καταλαβαίνω. Πως θα σκανάρει το OCR χειρόγραφα?

Παιδια δεν γνωριζω απο επεξεργασια σκαναρισμενων κειμενων.Υποθετω οτι η ολη διαδικασια στο προβλημα της Αννας ειναι το σκαναρισμα ολων των σελιδων απο την ιδια , και την επεξεργασια (και την διορθωση ) των σκαναρισμενων σελιδων (ειτε σαν image ειτε σαν pdf ) με το παραπανω προγραμμα.

Αν καταλαβα λαθος ..γραφτε λαθος παιδια

-bye-

Ούτε κι εγώ έχω καταλάβει.
Αλλά και πάλι, μάλλον δεν προλαβαίνω. Μέχρι να το βρω, να το αγοράσω, να το εγκαταστήσω, να το μάθω... χάνεται πολύτιμος χρόνος.

Το OCR (Optical Character Recognition) αναγνωρίζει ψηφιακά επεξεργάσιμους χαρακτήρες, και όχι τον γραφικό μας χαρακτήρα. Σαν πρόγραμμα είναι πολύ καλό, αλλά, πρέπει να έχεις κείμενο ήδη από ένα Word, PDF κλπ, να το διαβάσει και να στο βγάλει σε επεξεργάσιμη μορφή για να το διορθώσεις.

Τα ορνιθοσκαλίσματα που ίσως κάνω εγώ, δεν μπορεί να τα αναγνωρίσει.

Άσε που για να το σκανάρει και μόνο θέλει πολύ ώρα...

Άννα, μάζεψε φίλους και γνωστούς και δώσε 15-20 σελίδες στον καθένα.

Ούτε κι εγώ έχω καταλάβει.
Αλλά και πάλι, μάλλον δεν προλαβαίνω. Μέχρι να το βρω, να το αγοράσω, να το εγκαταστήσω, να το μάθω... χάνεται πολύτιμος χρόνος.

Επιμενω οτι, ειτε ετσι ειτε αλλιως πρεπει να παρεις την βοηθεια επαγγελματια.

Τα ορνιθοσκαλίσματα που ίσως κάνω εγώ, δεν μπορεί να τα αναγνωρίσει.

Εδω πιθανοτατα να εχεις δικιο..

Μαλλον η περιπτωση των φιλων ειναι η καλυτερη λύση ...:operator:

Ξερει κανεις απο περιεργεια ποσο θα ηθελε ενας επαγγελματιας για κατι τετοιο ?

Αν χρειαστηκε ποτε..και γνωριζει τιμες..