Ερώτηση στη Βουλή για το ΕΤΕΑ

Θ.Νίκος

AVClub Addicted Member
10 August 2007
2,559
Αθήνα
Μέσα σε μια ...νύχτα, έγινε εκταμίευση 160 εκ. ευρώ από την Τράπεζα της Ελλάδος προς άγνωστη κατεύθυνση!!!.Μεγάλο θέμα δημιουργείται με τα χρήματα που έχουν συγκεντερωθεί από δωρεές ιδιωτών (σε μεγάλο βαθμό από το υστέρημα των απλών πολιτών!) για τους πυρόπληκτους της περσινής εθνικής τραγωδίας.
Για την αποκατάσταση τους έχει ανοιχτεί λογαριασμός στην Τράπεζα της Ελλάδος και δημιουργήθηκε το Εθνικό Ταμείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών (ΕΤΕΑ)....
Ομως από την κίνηση αυτού του λογαριασμού φαίνεται ότι στις 29 Ιανουαρίου έγινε μια εκταμίευση μαμούθ 160 εκατομμυρίων ευρώ (έχουν γίνει κατά διαστήματα και άλλες μικρότερες), χωρίς να φαίνεται πού πήγαν.

Τωρα τι να πω αν όντως ειναι αλήθεια?Να χ3σω και τους τηλεμαραθωνιους και τις επισκέψεις στα καμμένα και τις κάμερες και τα δάκρυα και τόσα άλλα.
Ας είναι καλά τα γήπεδα γκολφ στην Ηλεία .
Παιδιά συγνώμη που βγάζω εδώ μέσα την οργή μου αλλά εδώ αισθάνομαι ελεύθερος.
Και αρχίζει να μου τη δίνει τώρα τελευταία με ολα αυτά που γίνονται.....
Μαλλον κ.Σουρλα έτσι όπως πάει θα σας χρειαστούμε σύντομα........

Last edited by a moderator:
Re: E ΡΕ ΞΥΛΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ......

"To χρήμα είναι θεός"

Όποιος το πιστεύει πραγματικά, συμβάλλει κι αυτός σε τούτο το χάλι...

Απάντηση: E ΡΕ ΞΥΛΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ......

για πειτε ρε παιδια ποια ειναι η πηγη της ειδησης ?
και να φανταστειτε οτι ο Μολυβιατης ειναι αξιοπιστο ατομο.

Τα τηλεοπτικά κανάλια,εφημερίδες κτλ,ακόμα τίποτα.Τα βραδινά δελτία θα ασχοληθούν με τη βενζινη και με τις ουρές χιλιομέτρων στα πρατήρια.
Τα blogs στο διαδίκτυο αναμεταδίδουν την είδηση το ένα μετά το άλλο.
Τελικά μάλλον είναι αλήθεια.Κάποιοι μιλούν για επένδυση των χρημάτων αυτών σε δομημένα ομόλογα για να μπαλωθούν τρύπες λόγω κούρσας των τιμών του πετρελαίου.....
Μιλαμε για την απόλυτη ΚΛΕΨΙΑ και την απόλυτη ΞΕΦΤΙΛΑ.:violent-smiley-030:

για να μπαλωθούν τρύπες λόγω κούρσας των τιμών του πετρελαίου.....

Πάντως το παραπάνω δεν ισχύει. Οι κούρσες του πετρελαίου για το κράτος είναι χαρά και δώρο! Διότι αυξάνουν σε ανάλογα ποσοστά και τα έσοδα από τους φόρους βενζίνης! Στην πραγματικότητα ο προϋπολογισμός θα είχε πρόβλημα αν η τιμή της βενζίνης έπεφτε πολύ (σιγά να μη γίνει βέβαια...).

Δεν μυρίζει καλά η ιστορία αν είναι έτσι...

Θα ακούσουμε πρώτα και θα εξηγήσω τη σκέψη μου.

Πόσο σίγουροι είμαστε για την ακρίβεια της είδησης, ας δείξουμε λίγο προσοχή σε ότι διαβάζουμε, εάν πράγματι συμβαίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να πέσουν κεφάλια.
Πιστεύω ότι ίσως είναι σχετικά εύκολο να διαπιστωθεί ποιός πραγματικά είχε -έχει πρόσβαση στον λογαριασμό.
Μπορούμε να έχουμε έστω το λινκ, έστι για την πληροφορία, χωρίς σε καμία περίπτωση να θέλω να προσβάλλω nickt13.

Aγαπητε Σιμο και εγω αναρωτηθηκα αν ειναι αληθεια.Τα post ειναι απο press-gr,kourdisto portokali.....
Ξερεις αυτα που ηθελαν αν μπορουσαν να τα κλεισουν.
Για φαντασου αυτα ομως να αληθευουν,για φαντασου.....:ernaehrung004:Νικος

Nίκο, μόνο οργή και αγανάκτηση τίποτε άλλο, εάν έχει συμβεί έστω και κάτι τέτοιο.

Παντως παιδιά κατι παίζει,γιατι οι πυρόπληκτοι δεν εχουν παρει σεντς και παμε για χρονο.
Ξερει κανεις τιποτα?

Καθώς η παραπομπή είναι σε μπλογκς, έχω μεγάλες επιφυλάξεις για την αξιοπιστία.

Και όπως βλέπω εδώ, μάλλον επιβεβαιώνονται:

http://www.naftemporiki.gr/news/story.asp?id=1510960

"τα διαθέσιμα του Ταμείου (5/5/2008) ανέρχονται στο ποσό των 171.648.135,26 ευρώ."

Αντιθέτως, το κουρδιστό πορτοκάλι, το οποίο είναι ένα μπλογκ μόνο και δεν ξέρω πώς βρήκε τέτοιες πηγές, παραθέτει δήθεν την αναλυτική κίνηση του λογαριασμού (καμία σχέση με τα παραπάνω στοιχεία) και ισχυρίζεται ότι τα διαθέσιμα σήμερα είναι μόνο κάπου 500.000 ευρώ. Βάσει των παραπάνω, δεν το θεωρώ καθόλου αξιόπιστη καταγγελία.

Το μόνο εξακριβωμένο είναι ότι 13 βουλευτές του Πασόκ καταθέτουν ερώτηση σήμερα, η οποία σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική μάλλον θα απαντηθεί δεόντως.

Θα αναμένω τα αυριανά δημοσιέματα και αναλόγως θα πράξω ως διαχειριστής. Μέχρι τότε θα παρακαλούσα να τροποποιηθεί τουλάχιστον ο τίτλος.

Last edited:
Απάντηση:ΤΑΜΕΙΟ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ..............

OK,το πόσταρα γιατι μου εκανε πολυ μεγαλη εντυπωση,και αν συμβαινει προκαλει μεγαλη αγανακτηση,ειπα εαν.....

Last edited:
Re: Απάντηση: E ΡΕ ΞΥΛΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ......

Τα τηλεοπτικά κανάλια,εφημερίδες κτλ,ακόμα τίποτα.Τα βραδινά δελτία θα ασχοληθούν με τη βενζινη και με τις ουρές χιλιομέτρων στα πρατήρια.
Τα blogs στο διαδίκτυο αναμεταδίδουν την είδηση το ένα μετά το άλλο.
Τελικά μάλλον είναι αλήθεια.Κάποιοι μιλούν για επένδυση των χρημάτων αυτών σε δομημένα ομόλογα για να μπαλωθούν τρύπες λόγω κούρσας των τιμών του πετρελαίου.....
Μιλαμε για την απόλυτη ΚΛΕΨΙΑ και την απόλυτη ΞΕΦΤΙΛΑ.:violent-smiley-030:

Καλά τόσα χρόνια δεν ξέρεις σε τι κράτος ζεις???
Οι πυρόπληκτοι θα πάρουν ότι και οι σεισμόπληκτοι οτι και αυτοί που καταστράφηκαν και καταστρέφονται τα σπίτια τους στις βροχές δηλ....το ξεξί με αυτούς και το αριστερό με τους άλλους τί ????μάτεψε

Last edited:
Παιδιά όταν δεν γνωρίζετε μία κατάσταση μη πετάτε κουβέντες στον αέρα !!!!!!

Ποιός μας εξασφαλίζει δηλαδή ότι δεν είναι στημένη προβοκάτσια εις βάρος των μπλογκς??? Η προσπάθεια που γίνεται να βουλώνουν όποια φωνή μιλά ελεύθερα έχει ενταθεί πολύ τελευταία.

Ειδικά τώρα που οι bloggers έχουν μπει για τα καλά στο μάτι... Oι κυβερνώντες έχουν ανάγκη να μας τους παρουσιάσουν ως ανακριβείς και δόλιους.

Θα βγουν μετά σαν τις αγνές παρθένες να διακυρήττουν πως και δεν κλέβουν και συκοφαντούνται.

Γνωστό το παιχνιδάκι με τα κακά παιδιά...

Φυσικά δεν πρέπει να φιμωθούν τα μπλογκς, όμως δεν πρέπει να παίρνουμε και ακρίτως τοις μετρητοίς ό,τι μα ό,τι λένε.

Ειδικώς για τον Μολυβιάτη νομίζω θα έπρεπε να έχουμε τις επιφυλάξεις μας, από τη μέχρι τώρα πορεία του ανθρώπου. Εδώ βλέπω πως κοντεύουμε να λειτουργούμε με αξιώματα τύπου "όλοι οι πολιτικοί είναι εξ ορισμού διεφθαρμένοι" και "ο τύπος ξεσκεπάζει πάντα την αλήθεια".

Τώρα για το εάν είναι προβοκάτσια, από ποιους γίνεται? Από τους 13 βουλευτές της αντιπολίτευσης που καταθέτουν την ερώτηση?

Δεν ανέφερα πουθενά πως στα σίγουρα είναι στημένο.
Όμως, ποιος μπορεί να αποδείξει ότι δεν θα μπορούσε να είναι κιόλας?
Σαφώς και στα μπλογκς γράφονται τα μύρια όσα χωρίς μεγάλο φιλτράρισμα. Κανείς όμως σοβαρός μπλόγκερ δεν βγάζει έξω τέτοιες ιστορίες χωρίς να έχει ιδέα για γεγονότα.

Λογικά έχουμε να κάνουμε ή με πραγματικό γεγονός (όπου οι ευθύνες είναι βαριές) ή με ανεύθυνες φήμες από στόμα σε στόμα, ή με το τελευταίο σωσίβιο που ρίχτηκε στη θάλασσα να κρατηθούν μερικοί..

Εμένα, από προαίσθηση και μόνο, μου βρωμάει πολύ.

Ευχαρίστως Βλάση,

σύμφωνα με το τοπικό γραφείο Ζαχάρως- και μιλάω μόνο για την περιοχή της Ηλείας που γνωρίζω- όσο αφορά τα κατεστραμμένα σπίτια, έχουν βγει οι γνωματεύσεις για το ποια έχουν ολική και ποια έχουν μερική ζημιά.

Σε κάποιες περιπτώσεις ο επανέλεγχος έκανε διορθώσεις στις γνωματεύσεις των μηχανικών.
Μία από αυτές βγήκε το πρωί και στον αέρα στη Νετ όπου είχαν βγάλει γνωμάτευση για μερική ζημιά, ενώ ο επανέλεγχος έδειξε ολική ζημιά....

Όσο αφορά τα 3 και τα 10 χιλιάρικα, όσοι τα δικαιούνταν τα έχουν πάρει.

Και όσοι τα πήραν παράνομα τα επέστρεψαν σχεδόν αμέσως !!!!!!!! (είναι βαρύς ο πέλεκυς).

Εχθές ο πατέρας μου σε μια συζήτηση που είχαμε, μου ανέφερε ότι μάλλον θα δώσουν και άλλη οικονομική βοήθεια.

Και τέλος, έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον κο Μολυβιάτη.
Πιστεύω ότι δεν υπάρχει καταλληλότερος να διαχειριστεί αυτά τα χρήματα.

Υπόψιν ότι το ΕΤΕΑ έγινε όχι μόνο για τους πυρόπληκτους, αλλά για όλες τις έκτακτες ανάγκες....... εδώ μάλλον έχει πέσει όλη η παραπληροφόρηση....

Αυτά...

Σίγουρα πολλά μπορεί να παίζονται...
Μου φαίνεται πολύ περίεργο πώς έβγαλε το μπλογκ και αναλυτική (!) μάλιστα κίνηση του λογαριασμού (βέβαια ήδη έχουν παρουσιαστεί στοιχεία που ανατρέπουν τους ισχυρισμούς αυτούς, από όσα τουλάχιστον καταλαβαίνω).
Το πιθανότερο για εμένα σενάριο;
Βλέπω ότι οι περισσότεροι Έλληνες δεν διστάζουμε να ξεστομίσουμε το "κατηγορώ" μας. Κάτι -μπορεί και άσχετο- θα υπέπεσε στην αντίληψη κάποιου και αυτός ο κάποιος έφτιαξε το σενάριο.
Όταν όμως εκτοξεύονται σωρηδόν και πανταχόθεν "καταγγελίες" και εμείς μάλιστα τις δεχόμαστε κατ' αρχήν ακρίτως, δεν θα μπορούν να πιάσουν τόπο οι σοβαρές εξ αυτών. Μήπως η πολυφωνία έχει καταντήσει κακοφωνία και η σημαντική να ακουστεί φωνή δεν ακούγεται πλέον;