Ερώτηση συνδεσμολογίας και χαρακτηριστικών

Δεν ξέρω, η συγκεκριμένη εταιρία έχει διάφορα μοντέλα με ενσωματωμένους ενισχυτές, ρώτα τους ίσως υπάρχει και κάτι άλλο. Πάντως δεν πιστεύω πως αυτό το κουτάκι του αποκοδικοποιητή θα είναι πρόβλημα, σίγουρα θα είναι πιο διακριτικό από το PS3 σου.

οτι εχει μπει μεχρι τωρα ειναι εντοιχισμενο,οτι μπει απο τωρα και μετα θα ειναι στη μεση,οποτε αν υπαρχει κατι το οποιο να τα εχει ολα πανω στο sub και να ειναι διακριτικό , θα ειναι μαλλον το πρωτο μου 5.1,οποτε αν υπαρχει και κατι αλλο θα σας ειμαι υπόχρεος

τιποτα ιδιαιτερο,η τηλεοραση το ps3 k macmini καθως και τα καλωδια τους ρευματα hdmi κτλ ειναι πισω απο μια γυψοσανιδα ,δε φαιναιται τιποτα παρα μονο οι οψεις των συστηματων,οποτε ειχα σκεφτει να βαλω επιτοιχια διπλα στη τηλεοραση αριστερα και δεξια τα δυο ηχεια,ακριβως απο κατω το ενα ,αντε στο πατωμα το woofer του οποιου τα καλωδια δε ξερω τι θα τα κανω και με καναλια τοιχο τοιχο τα αλλα δυο ηχεια πισω μου,οποτε το οπτικο αποτελεσμα θα ηταν οκ,ειδηκα δε στη τηλεοραση δε θα φαινοταν τιποτα,τωρα αν βαλουμε ακομα μια συσκευη οπως πχ ενισχυτης η αποκωδικοποιητης θα μου περισευει,δε ξερω που να τη βαλω

οπότε τα καλώδια ηχείων δεν τα γλυτώνεις ούτως ή άλλως. εκτός αν βάλεις κάποιο ασύρματο δέκτη (για τον οποίο δεν έχω ιδέα τι παίζει καθώς δεν τον έχω χρησιμοποιήσει ποτέ.
Ως προς τα καλώδια του ps3 και του macmini, αν τοποθετήσεις κοντά σε αυτά τον ενισχυτή, η υπάρχουσα καλωδίωση προς την τηλεόραση θα παραμείνει και θα συνδεθεί με την έξοδο του ενισχυτή ενώ με δύο μικρά hdmi ο,75 μ ας πούμε θα δώσεις στις εισόδους του avr. από ρεύμα, μπορείς να πάρεις πολύπριζο χωρίς καλώδιο και να συνδέσεις εκεί ένα από τα δύο ρεύματα που έχεις ήδη περασμένα ώστε να βγάλεις μετά από το πολύπριζο ρεύμα και για το ραδιοενισχυτή αλλά και για το sub. Όλα αυτά τα καλώδια θα είναι πίσω από τα μηχανήματα οπότε δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θα είναι πρόβλημα αισθητικό. Δε θα πολυφαίνονται. Αν βάλεις το ps3 όρθιο δεν περισσεύει χώρος για τον avr? η marantz (και ίσως και οι άλλες εταιρίες) βγάζει και "κοντούς" σε ύψος ραδιοενισχυτές.

Βάλε μία φώτο να κατεβάσουμε ιδέες, ίσως ο αποκοδικοποιητής να μπαίνει πάνω ή κάτω από το mac mini (αν καταφέρεις να περάσεις τα καλώδιά και αυτού μέσα στην γυψοσανίδα). ο αποκοδικοποιητής θα μπορούσε να πάει και πάνω στο sub.

το sub πρεπει να ειναι ορθιο?η μπορω να το βαλω ξαπλομενο?σε ολα τα ηχεια βγαινουν οι βασεις-ποδαρακια?αν τα βαλω διπλα στη τηλεοραση με ουπατ στο τοιχο δε θα μου αρεσει να βλεπω τις βασεις τους στον αερα.
προς το παρον θα με βοηθουσατε αν μου δειχνατε καποιο συστημα σα και το προηγουμενο αλλα με τον ενισχυτη και τον αποκωδικοποιητη μεσα στο sub.με τη πρωτη ευκαιρια θα στειλω φωτογραφια .σας ευχαριστω ολους

Όλα τα sub έχουν ένα μόνο τρόπο τοποθέτησης, και καλό είναι να μην ειναι εντοιχισμένα μέσα σε εσωχές ώστε να διαδίδεται ομοιόμορφα το μπάσο στον χώρο. Για τα ηχειάκια λογικά βγαίνουν οι βάσεις τους αλλά τέτοιες απορίες θα στις λύσει καλύτερα από εμάς ο ίδιος ο κατασκευαστής. Υπάρχουν και άλλες επιλογές αν δεν βγαίνουν τα ποδαράκια.

http://www.teufelaudio.com/de/heimkino/consono-35-mk2-digital-le-5.1-set-p12560.html
http://www.teufelaudio.com/de/heimkino/central-a-consono-35-p13809.html

Αλλά πολλά εξαρτώνται και σε μεγάλο βαθμό από τον χώρο σου.

κατι που να μην εχει εξωτερικο ενισχυτη και αποκωδικοποιητη?ολα στο sub?

και κατι που σκεφτηκα τωρα με το passthrough που τονισατε,εστω οτι μελλοντικα παιρνω ενισχυτη και ηχεια 5.1.εστω οτι συνδεω τη panasonic 50et60 led που εχω με hdmi 1.4 στον ενισχυτη.αν παιζω τη ταινια απο το usb της τηλεορασης παλι δε θα εχω 5.1?η o περιορισμος ειναι μονο στην οπτικη ινα?αρα αφου θα ειναι hdmi θα παιζουν κανονικα?

Last edited:
Ότι ηχιτικό σήμα μπορεί να βγάλει η τηλεόραση από την οπτική, το ίδιο μπορεί να βγάλει και από το HDMI. Το αν θα είναι αυτό 5.1 ή όχι δεν εξαρτάται από την διασύνδεση αλλά από τον decoder της τηλεόρασης στην αναπαραγωγή των αρχείων από το USB.

Δύσκολα τα πράγματα... Αν αρχίζουμε από εκεί παίζει από αλλού δε... Γιαυτό ο περισσότερος κόσμος (ειδικά όσοι ακούν και πολυκάναλα) έχουν καπου κοντά ένα media player. Όπως και να έχει, Θεωρώ ότι το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι είτε να πας σε ενισχυτή όπως προείπα (και όχι μόνο εγώ, και όχι μόνο μια φορά), ή να το δεις απλά κι απέρριτα και να πάρεις κάποια ηχομπάρα για να βελτιώσεις δικάναλα τον ήχο της τηλεόρασης σου με καλαίσθητο τρόπο. Πιθανότατα να υπάρχουν εξειδηκευμένα και εξηζητημένα προιόντα που να μπορέσουν να κάνουν αυτό που θέλεις αλλά προσωπικά δεν ξέρω κάποιο. Ίσως να έψαχνες στα site των εταιριών που θεωρείς ως πιθανούς υποψήφιους.

οπως βλεπετε εδω
http://answers.shop.panasonic.com/answers/9203/product/TC-L50ET60_support/questions.htm

ρωταει καποιος αν μεσω usb βγαζει 5.1 και απανταει η πανασονικ

Dolby digital 5.1 is supported when playing back a disc not when playing a MP4 file through the media player via USB port.
Keywords: media player

Αυτό που καταλαβαίνω εγώ από την απάντηση χωρίς να είμαι και απόλυτα σίγουρος είναι πως ο decoder της συγκεκριμένης TV δεν υποστηρίζει το φορματ Dolby digital 5.1 αλλά υποστιρίζεται pass through στον ήχο που εισέρχεται από το HDMI-in και βγαίνει στην συνέχεια το HDMI-out ή από το οπτικό. Δηλαδή θα μπορούσες να χρησιμοποιείς την τηλεόραση σαν hub για να εναλλάσεις τα σήματα από τις διάφορες πηγές προς τον ενισχυτή.

Όμως δεν καταλαβαίνω γιατί σε ενδιαφέρει εσένα η συγκεκριμένη λειτουργία. Από την στιγμή που θές να ακούς ψηφιακό 5.1 ηχο τον έξτρα ενισχυτή και αποκοδικοποιητή του φορμάτ τον χρειάζεσαι ούτως η άλλως. Τώρα αν την εναλλαγή των πηγών θα την κάνεις από το μενού της τηλεόρασης ή από το μενού του ενισχυτή μικρή σημασία έχει. Εξάλλου τον ίδιο αριθμό καλωδίων θα χρειαστείς και στις 2 περιπτώσεις (στην μία συνδέεις ένα καλώδιο για κάθε πηγή στην τηλεόραση και ένα οπτικό ή HDMI από την τηλεόραση προς στον ενισχυτή, ενώ στην δεύτερη περίπτωση ένα καλώδιο για κάθε πηγή κατευθείαν στον ενισχυτή και ένα οπτικό από την τηλεόραση προς στον ενισχυτή για τα τηλεοπτικά κανάλια).

το χρειαζομαι διοτι μετα απο πολυωρα τεστ ειδα οτι οτι το usb player της τηλεορασης εχει καλυτερη εικονα στις matsroskes ,μιλαμε για χαοτικη διαφορα με τον υπολογιστη ,με το ps3 και με wd live player.κατεληξα να παιζω τις ταινιες απο τη τηλεοραση

Δυστυχώς αν θέλεις να χρησιμοποιείς τον player της τηλεόρασης θα πρέπει να ξεχάσεις το 5.1.

Πάντως σχετικά με την εικόνα από τις άλλες πηγές θεωρώ πως είναι θέμα ρυθμίσεων. Από το Mac mini με ποιόν player παίζεις τις ματρόσκες; Έχεις δοκιμάσει το Plex; Προσπάθε να παίξεις με τις ρυθμίσει τόσο μέσα από το calibration του OSX όσο και από αυτές της τηλεόρασης. Η κάθε πηγή χρειάζεται διαφορετικές ρυθμίσεις για να πετύχεις σωστή εικόνα.

το χρειαζομαι διοτι μετα απο πολυωρα τεστ ειδα οτι οτι το usb player της τηλεορασης εχει καλυτερη εικονα στις matsroskes ,μιλαμε για χαοτικη διαφορα με τον υπολογιστη ,με το ps3 και με wd live player.κατεληξα να παιζω τις ταινιες απο τη τηλεοραση

O ενσωματωμένος player των Panasonic δεν αναπαράγει σωστά ματρόσκες στα 24p. Τις αναπαράγει στα 60Hz με 3:2 pulldown. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως θα βλέπεις σπασίματα στην εικόνα.

Σωστή αναπαραγωγή θα έχεις μόνο από εξωτερικό player με τις σωστές ρυθμίσεις φυσικά.....

οχι μονο δεν εχει σπασιματα,αλλα εχει τρομερη εικονα και κινηση

ασχετος με αυτο ομως,αν θελω απο το usb της τηλεορασης δε θα εχω 5.1 επιβεβαιομενα? ηταν τρομερα ασαφης η απαντηση της πανασονικ,μιλουσε μονο για μπ4