Ερώτηση συνδεσμολογίας και χαρακτηριστικών

Τι να σου πω. Η δική μου Samsung τόσο σε όλα τα αρχεία όσο και στα τηλεοπτικά. βγάζει μόνο μέχρι Dolby digital 2.0. Ούτε 5.1 βγάζει ούτε DTS.

ο φιλος GIANNHSitia επιβεβαιωσε στο TV Reviews - Εντυπώσεις κατόχων - Τεχνικά χαρακτηριστικά - panasonic et60 ,οτι την εχει συνδεδεμενη με ενισχυτη μεσω οπτικης ινας,και παιζει τις ταινιες μεσω του usb της τηλεορασης,παιρνει κανονικα 5.1.
οποτε παιδια,σκεφτομαι να παρω ενα φτηνο συστημα 5.1 για ηλεκτρονικο υπολογιστη με spdif περιπου 100ευρω μονο και μονο για τα πειραματα μου.αν δω και παιζει σωστα αλλα δεν ειμαι ικανοποιημενος θα παω σε καποιο μαγαζι με συστηματα ηχου να βρω σωστο συστημα ηχου σα και αυτο που συστησε ο φιλος click αλλα να τα εχει ολα ενσωματομενα στο woofer.και το φτηνο συστημα θα το δωσω στο μικρο μου αδερφο

ο φιλος GIANNHSitia επιβεβαιωσε στο TV Reviews - Εντυπώσεις κατόχων - Τεχνικά χαρακτηριστικά - panasonic et60 ,οτι την εχει συνδεδεμενη με ενισχυτη μεσω οπτικης ινας,και παιζει τις ταινιες μεσω του usb της τηλεορασης,παιρνει κανονικα 5.1.
οποτε παιδια,σκεφτομαι να παρω ενα φτηνο συστημα 5.1 για ηλεκτρονικο υπολογιστη με spdif περιπου 100ευρω μονο και μονο για τα πειραματα μου.αν δω και παιζει σωστα αλλα δεν ειμαι ικανοποιημενος θα παω σε καποιο μαγαζι με συστηματα ηχου να βρω σωστο συστημα ηχου σα και αυτο που συστησε ο φιλος click αλλα να τα εχει ολα ενσωματομενα στο woofer.και το φτηνο συστημα θα το δωσω στο μικρο μου αδερφο

'Ομως επιβεβαίωσε πως το φτηνο συστημα 5.1 για ηλεκτρονικο υπολογιστη κάνει την αποκωδικοποίηση των 5.1 φορμάτ. Δεν αρκεί να στέλνει η TV το ψηφιακό 5.1 σήμα προς την έξοδο, θα πρέπει και το ηχοσύστημα να το αναγνωρίζει. Φοβάμαι πως τέτοιου είδους συστήματα αφήνουν αυτή την διαδικασία στην κάρτα ήχου και δεν το κάνουν από μόνα τους. Αυτά που θα το κάνουν σίγουρα θα είναι σε κατηγορία τιμής κοντά σε αυτό που σου έδειξα αλλά με το μειονέκτημα ότι δεν θα συνδέονται πολλές πηγές επάνω τους, ούτε θα έχουν οθόνη ενδείξεων.
Ένα τέτοιο θα μπορούσε π.χ. να ήταν αυτό Logitech Speaker System Z906.

'Οσο για την τηλεόραση σου γιατί δεν στέλνεις εσύ ένα μήνυμα στην Panasonic να είσαι σίγουρος;

μαλλον θα στειλω.πιστευεις οτι ηχεια σε αυτη τη κατηγορια ,παιρνουν το δικαναλο ηχο και το διαχεουν σε ολα το 5.1 συστημα?

μαλλον θα στειλω.πιστευεις οτι ηχεια σε αυτη τη κατηγορια ,παιρνουν το δικαναλο ηχο και το διαχεουν σε ολα το 5.1 συστημα?

Αν μιλάς για χαμηλή κατηγορία τιμής γύρω στα 100 ευρώ πιστεύω πως ναι. Δεν νομίζω να έχουν αποκωδικοποιητή, και σίγουρα η ποιότητα του ήχου θα είναι πολύ κατώτερη από τα πιο ακριβά συστήματα που είναι σχεδιασμένα ειδικά για κινηματογραφικό ήχο και όχι για υπολογιστές.
Για παράδειγμα το φτηνό μοντέλο της Logitec διαβάζοντας τα χαρακτηριστικά του αυτό βλέπω πως κάνει. Απλά διαχέει το stereo σε 5 κανάλια.

Λοιπον παιδια επενερχομαι,σχεδον κατεληξα,βρηκα τη λυση και θελω βοηθεια στο ενα και μοναδικο εμποδιο...Θα παω στη λυση του ενισχυτη με 5.1 ηχεια,ισως και στο συτημα που προτεινε ο panoramix μιας και εχω αδυναμια στους harman.Για να γινει αυτο,πρεπει ο ενισχυτης το ps3 k makmini να μην ειναι κατω απο τη τηλεοραση αλλα σε μια βιβλιοθηκη που εχει χορο διπλα στη ποληθρονα μου. Η λυση ειναι ενα και μοναδικο καλωδιο hdmi 1.4 with ethernet 22 μετρων
ολες οι συσκευες θα συνδεθουν στον ενισχυτη και απο αυτον θα φευγει ενα καλωδιο τοιχο τοιχο με καναλι προς τη τηλεοραση.
θα ηθελα να ακουσω προτασεις για καλωδια 22μ τα οποια δε θα εχουν απωλεια σηματος.σας ευχαριστω

ενα καλωδιο hdmi το οποιο να εχει μηκος 22 μετρα θελω και να ξερουμε οτι παιζει σωστα

Σε επαυλη μενεις; Ο.Ο γενικα ειναι πολυ μεγαλο το μηκος. Στα μηκη αυτα απ οσο εχω διαβασει χρησιμοποιουν ζευγη ftp με ανταπτορες. Ασε που λογικα με 22 μετρα καλωδιο εικονας θα χρειαστεις και αναλογου μηκους καλωδια απο τον ενισχυτη στα ηχεια και εκει το μηκος αυτο μπορει να δημιουργησει θεματα. Πολυ μακρια πας να το βαλεις.

αληθεια?για το hdmi ξερω οτι ειναι δυσκολο να βρεις τετοιο καλωδιο σωστο και γιαυτο ζήτησα βοηθεια,για τα καλωδια των ηχειων δε το περιμενα...δηλαδη τα 3 μπροστινα ηχεια εχουν πριορισμο ως προς το μηκος τους?δηλαδη ολος ο κοσμος τα εχει μεσα στα ποδια του?Ρωταω διοτι ,οταν εντοιχισεις καλωδια η τα περασεις σε καναλι τα 22 μετρα ειναι λιγο

Καλα για τις απαιτησεις σου ισως οχι. Αλλα γενικα θα εχεις καποια πτωση τασης αρα και εντασης ηχου και το κακο ειναι πως θα μαζευουν emi rfi και θα υπαρχει παρασιτο. Το αν θα ειναι ενοχλητικο η οχι ειναι υποκειμενικο. ξερω και μαγαζια που το κανουν αυτο αλλα προσωπικα σπιτι μου δε θα το εκανα.

αρα αυτο το λύνω με καλυτερης ποιοτητας καλωδιο ηχου σωστα?Για το hdmi καμια προταση?