ΕΡΤ - Δημόσια τηλεόραση (όχι τεχνική συζήτηση)

Απάντηση: Re: ΕΡΤ - Δημόσια τηλεόραση (όχι τεχνική συζήτηση)

Επαναλαμβάνω: όπως η κυβέρνηση είχε συνταγματικά δικαίωμα να κάνει.

Από την άλλη κανένα δημοκρατικό δικαίωμα δεν είχαν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ να κάνουν χρήση του δημόσιου υλικού και να κάνουν εκπομπή παράνομα.

Είχαν κάθε δικαίωμα να κάνουν διαδηλώσεις ή ότι άλλο, όχι όμως αυτό.

Όπως τώρα που η κυβέρνηση αποφάσισε να ανοίξει η ΕΡΤ, δεν έχει κανένας δικαίωμα να την κλείσει.

Η κυβέρνηση είναι που θεσμικά αποφασίζει ή το ένα ή το άλλο.

Εκτός αν τη δημοκρατία την θυμόμαστε μόνον όταν μας βολεύει σε κάτι συγκεκριμένο.

Και τώρα που το 70% του πληθυσμού διαφωνεί με την "λύση" Βόρεια Μακεδονία η κυβέρνηση τον φίμωσε και κάνει αυτό που θέλει. Και με βία.

Είπαμε όμως, στην δημοκρατία η κυβέρνηση αποφασίζει και η βουλή ψηφίζει. Όποιος θέλει διαφωνεί και αντιδρά, ΥΠΑΚΟΥΕΙ όμως.

Τώρα το τι θυμίζει στον καθένα είναι άλλο θέμα. Εμένα η όλη φάση μου θυμίζει κάτι μεταξύ κακής κωμωδίας βιντεοκασέτας των 80ς και άλλα που δεν θέλω να πω γιατί θα φέρω σε δύσκολη θέση τους συντονιστές. Ειδικά το μνημείο και τον γατοκαβγά που έγινε την ημέρα παρουσίασής του.

Δεν θα τα βάλω σαν επιχείρημα στη συζήτηση όμως.

Η συνέχεια και συνέπεια λόγων και πράξεων ξέρεις, είναι εξαιρετικά σημαντικές.

Εντάξει συγκρίνουμε πατάτες με μήλα.Άλλα η ΠΓΔΜ άλλο η ΕΡΤ.Καμιά σχέση.

Re: Απάντηση: Re: ΕΡΤ - Δημόσια τηλεόραση (όχι τεχνική συζήτηση)

Δεν είναι δικιά της.Δεν ανήκει στον Αλέξη, στον Αντώνη, στον Γιώργο.Δεν είναι όπως πχ ο κουρής έκλεισε το αλτερ.Είναι δημόσια περιούσια.Αν το πάμε έτσι ας κλείσουν αύριο την ΕΥΔΑΠ.Έχουν το δικαίωμα.

Η διαχείριση και η απόφαση για το αν θα υπάρχουν ή όχι, ανήκουν ΠΑΝΤΑ στην κυβέρνηση.

Αυτό ακριβώς είναι ο ΡΟΛΟΣ της κυβέρνησης. Για αυτό ψηφίζεται μια κυβέρνηση για να παίρνει τέτοιες αποφάσεις.

Η σύγκριση της ΕΡΤ με το νερό -που είναι απαραίτητο για να ζει κανείς- είναι τουλάχιστον αστεία.

Άσε που η ΕΥΔΑΠ δεν ανήκει στις αρμοδιότητες της κυβέρνησης αλλά του ΔΗΜΟΥ.

Φυσικά!

Η Μακεδονία είναι κάτι απίστευτα πιο σημαντικό αλλά δεν είδα να μιλάει κανείς για χούντα.

Και είναι και ένα θέμα που θα το πληρώνουμε για 10ετίες αν όχι αιώνες.

Χωρίς την ΕΡΤ χ3στηκ3 η φοράδα στ'αλώνι.

Το δείχνουν οι δημοσκοπήσεις.

Η κυβέρνηση Σαμαρά δεν έκλεισε απλά μια δημόσια επιχείρηση, κατάργησε μια λειτουργία του κράτους. Αν καταργουσε ένα κανάλι, ή δύο, ή τα συγχώνευε, δε θα υπήρχαν τόσες διαμαρτυρίες. Και τα κατάργησε σε μια νύχτα, χωρίς να προηγηθεί κανένας δημόσιος διάλογος. Με την ίδια λογική θα μπορούσε να πει "αφού υπάρχουν ιδιωτικά νοσοκομεία ας κλείσω όλα τα κρατικά" (και ναι, ξέρω ότι η υγεία είναι σημαντικότερη απο την ενημέρωση). Σε μια δημοκρατία αποφασίζει μεν η κυβέρνηση, ο λαός όμως έχει το δικαίωμα να διαμαρτύρεται αν δεν του αρέσουν οι αποφάσεις αυτές. Δεν είναι ανάγκη να περιμένει μέχρι τις επόμενες εκλογές...

Άλλο όμως η διαμαρτυρία και άλλο να κάνουμε συγκρίσεις με τη χούντα.

Και εγώ διαφωνούσα με το κλείσιμο.

Όπως διαφωνώ και με τη λύση στο "Μακεδονικό" -που ούτε για αυτό έγινε κανένας διάλογος ή ερωτήθηκε ο λαός- δεν μπορούμε να μιλάμε για χούντες όμως.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΕΡΤ - Δημόσια τηλεόραση (όχι τεχνική συζήτηση)

Η διαχείριση και η απόφαση για το αν θα υπάρχουν ή όχι, ανήκουν ΠΑΝΤΑ στην κυβέρνηση.

Αυτό ακριβώς είναι ο ΡΟΛΟΣ της κυβέρνησης. Για αυτό ψηφίζεται μια κυβέρνηση για να παίρνει τέτοιες αποφάσεις.

Η σύγκριση της ΕΡΤ με το νερό -που είναι απαραίτητο για να ζει κανείς- είναι τουλάχιστον αστεία.

Άσε που η ΕΥΔΑΠ δεν ανήκει στις αρμοδιότητες της κυβέρνησης αλλά του ΔΗΜΟΥ.

Η ΕΥΔΑΠ ανήκει κατά 61% στο δημόσιο.

Φυσικά!

Η Μακεδονία είναι κάτι απίστευτα πιο σημαντικό αλλά δεν είδα να μιλάει κανείς για χούντα.

Και είναι και ένα θέμα που θα το πληρώνουμε για 10ετίες αν όχι αιώνες.

Χωρίς την ΕΡΤ χ3στηκ3 η φοράδα στ'αλώνι.

Το δείχνουν οι δημοσκοπήσεις.

Εντάξει, διαφωνούμε πλήρως.Ούτε θα σε πείσω, ούτε θα με πείσεις.

Ενώ η σύγκριση της ΕΡΤ με την ΕΥΔΑΠ... :flipout:

Το κλείσιμο της ΕΡΤ από τον Σαμαρά ήταν κακό.
Ο χειρισμός της υπόθεσης ΕΡΤ από τον Τσίπρα για γίνει κυβέρνηση και η μετέπειτα πορεία της ΕΡΤ σαν κυβερνητικό φερέφωνο είναι το ίδιο και χειρότερο. Ποτέ μη βάλει ειδήσεις αν είναι να βλέπουμε αυτό το χάλι.

Το ήθος , η μαγκιά και η ικανότητα δεν είναι να ανοίξεις την ΕΡΤ που την έκλεισε κάποιος.
Είναι να την ανοίξεις και να την κάνεις ανεξάρτητη και να το αισθάνεται ο κόσμος. Και ο κόσμος δεν αισθάνεται κάτι τέτοιο.

Εμένα μου αρέσει το υπόλοιπο πρόγραμμα της ΕΡΤ, δεν μου αρέσουν οι ειδήσεις και πολιτικές εκπομπές που είναι ελεγχόμενες μέχρι αηδίας. Και κατανοώ και συμφωνώ με όσους την κατηγορούν.

Η κυβέρνηση Σαμαρά δεν έκλεισε απλά μια δημόσια επιχείρηση, κατάργησε μια λειτουργία του κράτους. Αν καταργουσε ένα κανάλι, ή δύο, ή τα συγχώνευε, δε θα υπήρχαν τόσες διαμαρτυρίες. Και τα κατάργησε σε μια νύχτα, χωρίς να προηγηθεί κανένας δημόσιος διάλογος.

Καποιο λαθος κανεις.

Καταργησε τον οργανισμο ΕΡΤ και εκανε ενα καναλι μονον και μερικα ραδιοφωνα.

Οτι ακριβως επρεπε να γινει.

Μπερδευετε το γεγονος οτι επρεπε να απολυσει ολους τους 2700 εργαζομενους πρωτα αλλα στην συνεχεια το 95% που προσελαβε ηταν εργαζομενοι της ΕΡΤ (650 ατομα ηταν η νεα συνθεση)

Αυτο που προφανως δεν αναφερει κανεις ειναι οτι οι Συριζαιοι οταν επανηρθαν δεν κατηργησαν το νομικο καθεστως της ΝΕΡΙΤ (ηταν το νομικο σχημα που διαδεχτηκε την ΔΤ) αλλα εκαναν τις επαναπροσληψεις πανω σε αυτο.

Εκ του αποτελεσματος μπορω να πω αν και διαφωνουσα καθετα με τον τροπο που εγινε οτι δεν γινοταν αλλιως να τερματιστει αυτη η γαγγραινα.

Αυτο που προφανως δεν αναφερει κανεις ειναι οτι οι Συριζαιοι οταν επανηρθαν δεν κατηργησαν το νομικο καθεστως της ΝΕΡΙΤ (ηταν το νομικο σχημα που διαδεχτηκε την ΔΤ) αλλα εκαναν τις επαναπροσληψεις πανω σε αυτο.

Πράγμα φυσιολογικό, για να μην ξαναγίνουν από την αρχή όλες οι διαδικασίες για την κατάργηση της ΝΕΡΙΤ, και την επανασύσταση για μία ακόμα φορά ενός νέου σχήματος...

Σιγα τα ωα ρε συ.

Το εκαναν για να τους εχουν στο χερι προφανως και να συνεχιζουν να ταζουν στους εργαζομενους.

Το τυρακι ειναι παντα τυρακι.....

Το κλείσιμο ηταν λάθος του Σαμαρά, για το οποιο νομίζω τιμωρήθηκε αρκούντως (τότε είναι που ξεκίνησε η αρχή τους τέλους του δημοσκοπικά)

Ο Σαμαράς, ως κομμάντερ ιν τσιφ που ήταν, θα έπρεπε να ξηλώσει ολόκληρη τη διοίκηση του μαγαζιού και να κάνει ανοιχτό διαγωνισμό για Δ.Σ., με χρονικές διάρκειες θητείας ανεξάρτητες των κυβερνήσεων/εκλογών.

Το Δ.Σ. με τη σειρά του θα μπορούσε να ξηλώσει το κράτος εν κράτει των συνδικαληστών που επί της ουσίας έκαναν και κάνουν κουμάντο στην ΕΡΤ, και τελικά ίσως να είχαμε σε βάθος δεκαετίας μια δημόσια ραδιοτηλεόραση όπως σε άλλα μέρη του κόσμου.

Φυσικά δε συνέβη τίποτα απ'ολα αυτά, αφού ως γνωστόν δε ζούμε σε κανονικη χώρα του δυτικού κόσμου, και φυσικά η αντιπολίτευση έκανε προεκλογική εκστρατεία στο Ραδιομέγαρο, και βέβαια ξεπλήρωσε τα χρέη της κάνοντας την ΕΡΤ αυτό ακριβώς που ήταν πριν το μαύρο, χωρίς σχεδόν τίποτα απ'τα θετικά της.

Σιγα τα ωα ρε συ.

Το εκαναν για να τους εχουν στο χερι προφανως και να συνεχιζουν να ταζουν στους εργαζομενους.

Το τυρακι ειναι παντα τυρακι.....

Ποιους, τι; Με όποιο τρόπο και αν το έκαναν, αυτό θα ήταν το δύσκολο δηλαδή, αν ήταν το επιδιωκόμενο; Απλά δεν φτιάχνεις και ξεφτιάχνεις δημόσιους ραδιοτηλεοπτικούς οργανισμούς κάθε δύο χρόνια, και γιατί είναι χρονοβόρο (και θα είχε και περισσότερο κόστος τελικά μάλλον) και γιατί θα έπρεπε να ξαναψάχνουν από την αρχή τις συμφωνίες και τις δεσμεύσεις με άλλους οργανισμούς του εξωτερικού (EBU), συμβόλαια κλπ...

Δεν είναι δικιά της.Δεν ανήκει στον Αλέξη, στον Αντώνη, στον Γιώργο.Δεν είναι όπως πχ ο κουρής έκλεισε το αλτερ.Είναι δημόσια περιούσια.Αν το πάμε έτσι ας κλείσουν αύριο την ΕΥΔΑΠ.Έχουν το δικαίωμα.

Είναι δημόσια περιουσία εκπροσωπεί τον καθένα μας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Κλείνοντας την κατ αυτόν τον τρόπο* έσβησε η φωνή της Ελλάδας παντού στη γη. Κόπηκε από καλωδιακά και δορυφορικά δίκτυα, και ξεκίνησαν τα πρόστιμα.

Αν όμως την έκλεινε και την επόμενη μέρα είχαμε μία νέα ΕΡΤ-BBC όπως έλεγαν τότε, δεν νομίζω πως κανένας θα είχε να πει κάτι.

Και αν γίνεται κουβέντα για 5 ή 10 μισθούς παχουλούς τότε ας εστιάσουμε μόνο σε αυτούς και όχι σε όλο τον οργανισμό.
Τόσο δύσκολο είναι να μην μπορείς να διορθώσεις κάτι ώστε να το καταστρέψεις? Τι πολιτική πλάνη είναι αυτή?

*Η λέξη έκλεισε μόνο μεταφορικά.
Το γιατί το έγραψε πιο πίσω ο #Βλασίδης αναλυτικά, στα έσοδα και έξοδα.

Αν όμως την έκλεινε και την επόμενη μέρα είχαμε μία νέα ΕΡΤ-BBC όπως έλεγαν τότε, δεν νομίζω πως κανένας θα είχε να πει κάτι.
Αυτό που λέγανε πως θα κάνουν την ΕΡΤ BBC και κάνανε την Νεριτ για να μπορεί σε ένα ακόμη κανάλι ο Σαμαρας ( δεν του έφταναν τα υπόλοιπα) συνέντευξη διάγγελμα ,είναι για γέλια και για κλάματα.

Εμένα μου αρέσει το υπόλοιπο πρόγραμμα της ΕΡΤ, δεν μου αρέσουν οι ειδήσεις και πολιτικές εκπομπές που είναι ελεγχόμενες μέχρι αηδίας. Και κατανοώ και συμφωνώ με όσους την κατηγορούν.

Κατά τη γνώμη μου τα δελτία ειδήσεων είναι αντικειμενικά.Παίζουν όλες τις απόψεις και τις δηλώσεις χωρίς πολιτικό χρωματισμό.Δεν έχω ακούσει ποτέ την παρουσιάστρια να λέει :''ααα ο κούλης λέει μπούρδες''. Όσο για τις πολιτικές εκπομπές η εκπομπή ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ(10-12) είναι υπόδειγμα.Η 2η ματιά πάσχει φέτος μετά την αποχώρηση της Έλλης Τριανταφύλλου.

Κατά τη γνώμη μου τα δελτία ειδήσεων είναι αντικειμενικά.Παίζουν όλες τις απόψεις και τις δηλώσεις χωρίς πολιτικό χρωματισμό.Δεν έχω ακούσει ποτέ την παρουσιάστρια να λέει :''ααα ο κούλης λέει μπούρδες''.

Όχι ότι δεν θα ήταν σωστή παρατήρηση δηλαδή, και να το έλεγαν, αντικειμενικά μιλώντας... :BDGBGDB55:

Ποιος ήταν όμως, ένας το είπε αυτό, Κατώ.. κάτι..