ΕΡΤ - Δημόσια τηλεόραση (όχι τεχνική συζήτηση)

Eγώ λέω οτι πρώτα πρέπει να την κυνηγήσουν τα συνδικαλιστικά όργανα των ενστόλων....
Καταλάβατε τι είπε η γυναίκα ή μόνο εγώ το πρόσεξα ?
"Ηταν ταγματάρχης της χωροφυλακής επι χούντας"... αν ήταν στην αεροπορία, θα ήταν "επισμηναγός της αεροπορίας επι χούντας"...
Δηλαδή όποιος ήταν στρατιωτικός όταν έγινε η χούντα, έπρεπε να παραιτηθεί και ν'αλλάξει επάγγελμα, για να μην βγούν μετά απο 10-20 χρόνια θρασύμια και τον κατηγορήσουν οτι "ήταν αξιωματικός κάπου επι χούντας"...
Για τόσο μυαλό μιλάμε...

Σιγα μην ασχοληθουν οι ενστολοι με την Ακριβοπουλου ρε συ.

Εδω θα βλεπουν μετα μανιας Peaky Blinders :)

Απάντηση: Re: ΕΡΤ - Δημόσια τηλεόραση (όχι τεχνική συζήτηση)

Σιγα μην ασχοληθουν οι ενστολοι με την Ακριβοπουλου ρε συ.

Εδω θα βλεπουν μετα μανιας Peaky Blinders :)

Καλό θα τους κάνει πάντως... ΓΑΜΑΤΗ σειρά! :grandpa:

Eγώ λέω οτι πρώτα πρέπει να την κυνηγήσουν τα συνδικαλιστικά όργανα των ενστόλων....
Καταλάβατε τι είπε η γυναίκα ή μόνο εγώ το πρόσεξα ?
"Ηταν ταγματάρχης της χωροφυλακής επι χούντας"... αν ήταν στην αεροπορία, θα ήταν "επισμηναγός της αεροπορίας επι χούντας"...
Δηλαδή όποιος ήταν στρατιωτικός όταν έγινε η χούντα, έπρεπε να παραιτηθεί και ν'αλλάξει επάγγελμα, για να μην βγούν μετά απο 10-20 χρόνια θρασύμια και τον κατηγορήσουν οτι "ήταν αξιωματικός κάπου επι χούντας"...
Για τόσο μυαλό μιλάμε...

Α αυτό κατάλαβες δηλαδή, ότι η αναφορά "ταγματάρχης της χωροφυλακής επί χούντας" αφορούσε όλους τους στρατιωτικούς και ένστολους της περιόδου, όχι μόνο τον συγκεκριμένο, την ιστορία του, αλλά και το παρόν του. Αν και τα ξανάπαμε σε προηγούμενα μηνύματα βέβαια... επανάληψη :flipout:

..... και επικεφαλής στρατηγό τον Μιλτιάδη.[/URL][/SIZE]

Στον Μαραθώνα δεν πολέμησε ο Ψιψινάκης?

Re: Απάντηση: ΕΡΤ - Δημόσια τηλεόραση (όχι τεχνική συζήτηση)

Επειδή το παραμύθι για τα δάνεια στα ΜΜΕ γράφεται στο thread ξανά και ξανά. Μερικές ερωτήσεις:
1. Όταν έκλεισε η ΕΡΤ ποιος πλήρωσε τα χρέη των δεκάδων εκατομμυρίων Ευρώ που είχε τότε? Τα πλήρωσε ή δεν τα πλήρωσε το κράτος?
2. Τα κόκκινα δάνεια των ΜΜΕ είναι αναλογικά περισσότερα από ότι στις άλλες επιχειρήσεις? Στον τουρισμό, βιοτεχνία κλπ? Τη ζημιά για τα κόκκινα δάνεια ποιος τελικά την πληρώνει?
3. Για τα κόκκινα δάνεια που δόθηκαν με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου ποια είναι η γνώμη σας? Καλά δόθηκαν? Οι επιδοτήσεις στην ΕΒΖ? Στις δεκάδες προβληματικές ΔΕΚΟ?
Η υποκρισία έχει κτυπήσει κόκκινο.
Έχει εκφυλιστεί κάθε συζήτηση. Τα πάντα κινούνται γύρω από το αν είσαι υπέρ ή κατά της κυβέρνησης. Όλα είναι προσχηματικά.
Το 2018 τελικά ακόμα και ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι αυτά που υποστήριζαν ο ΣΚΑΙ και το Mega στο δημοψήφισμα του 2015 ήταν αληθή και σωστά. Εδώ στο thread έχουμε "βασιλικότερους του βασιλέως" που εγκαλούν τους δημοσιογράφους επειδή στήριξαν μια στάση που τελικά επιβραβεύθηκε από το 80%+ των ψηφοφόρων στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015

Βλέπω ότι πολιτικοποιείται η υπόθεση. Θα πω μερικά πράγματα και μετά θα σιωπήσω, δεν έχω σκοπό να βρίσκομαι συνεχώς σε αντιπαράθεση. Εν τέλει ίσως εσείς γνωρίζετε καλύτερα από εμένα.

1. Η εκκαθάριση της ΕΡΤ δεν ολοκληρώθηκε. Κι αυτό διότι θα είχαμε μεγάλα προβλήματα με την EBU. Το άνοιγμα της ΝΕΡΙΤ σε μεγάλο βαθμό οφείλεται σε αυτό.
2. Ναι είναι περισσότερα και σε ποσοστό και στο σύνολο διότι σχεδόν καμιά ΑΕ δεν είναι κερδοφόρα, εκτός της Καθημερινής αν θυμάμαι καλά. Τη ζημιά την πληρώνει στον ίδιο το κράτος και οι τράπεζες.
3. Πολύ μεγάλη συζήτηση δεν αφορά το θέμα και προσωπικά δεν επιθυμώ να το συζητώ κι εδώ, αρκετά το κάνω στον επαγγελματικό μου βίο.

Σε ότι με αφορά δεν τοποθετούμαι με βάση τις πολιτικές μου προτιμήσεις. Επισήμως αν´κω στους επαγγελματίες του χώρου αφού το ΦΕΚ του αρχικού διορισμού μου ήταν "Πολιτική επικοινωνία και ΜΜΕ στα Βαλκάνια" και μεταβλήθηκε σε "Σύγχρονη ιστορία, επικοινωνία και ΜΜΕ στα Βαλκάνια", όπου τα Βαλκάνια υπερσύνολο της Ελλάδος.

Εσείς βλέπετε απλώς τη σημερινή ΕΡΤ και δεν σας αρέσει η πολιτική της τοποθέτηση και έκφραση. Ούτε σε εμένα αρέσει. Όμως ο οργανισμός ΕΡΤ για μένα πρέπει να υπάρχει και να έχει και συνέχεια. Δυστυχώς είδα τη ζημιά που έγινε με το κλείσιμο και το ξανάνοιγμα και δυστυχώς δεν επανέρχεται. Δεν μπορώ να πω περισσότερα.

Πολιτικά δεν έχω καμιά απολύτως σχέση με την κυβέρνηση και τον Σύριζα. Ιδεολογικά ανήκω στο χώρο των φιλελευθέρων και ειδικά στο ordoliberalism https://en.wikipedia.org/wiki/Ordoliberalism κι όχι στους ακραίους νεοφιλελεύθερους. Συνεργάζομαι σε πρακτιικό επίπεδο με το Friedrich Naumann Stiftung το επιστημονικό ίδρυμα των Γερμανών Φιλελευθέρων (FDP) και ειδκότερα το ελληνικό του τμήμα, της Αθήνας με τον Αθανάσιο Γραμμένο. Μάλιστα Παρασκευή-Κυριακή είχαμε σεμινάριο στη Θεσσαλονίκη και το καλοκαίρι θερινό σεμινάριο στα Χανιά.

Επομένως κάθε υποψία για ιδεολογική συγγένεια με το ΣΥΡΙΖΑ και ότι γι αυτό στηρίζω την ΕΡΤ δεν ισχύει.

@ΒΛΑΣΙΔΗΣ, καταρχάς κανένας δεν είναι σε θέση να κρίνει τον οποιοδήποτε. Ειδικά εσένα που γράφεις με το επώνυμό σου και έχεις και τη φωτογραφία σου. Ειδικά εγώ που είμαι μια χαρά κρυμμένος πίσω από την ανωνυμία ένα nιck.

Αν θεωρείς ότι το σχόλιο μου σε απαξίωσε, ζητώ συγνώμη. Τα γραφόμενα σχολιάζω (τουλάχιστον αυτή είναι η πρόθεσή μου, αν το κάνω με επιτυχία είναι άλλη κουβέντα).
Μας αρέσει/δεν μας αρέσει το θέμα ΕΡΤ είναι πολιτικά φορτισμένο έτσι κι αλλιώς. Επίσης δεν είναι κατηγορία να υποστηρίζει κάποιος ένα πολιτικό κόμμα ή μια πολιτική (από αυτά που σέβονται την κοινοβουλευτική δημοκρατία), όπως δεν είναι κατηγορία να είναι κάποιος Παναθηναϊκός ή ΑΕΚ.

Στο thread καλλιεργείται η αντίληψη ότι η ύπαρξη δανείων είναι πειστήριο εγκλήματος. Το οποίο είναι λάθος. Εξηγώ:

Το γεγονός ότι μια επιχείρηση δεν είναι κερδοφόρα, δεν τη κάνει αυτόματα κακοπληρωτή των δανείων της. Αυτό συμβαίνει σε δεκάδες εταιρίες και οι μέτοχοι απλώς συνεχίζουν να βάζουν λεφτά από την τσέπη τους ή οι τράπεζες πιστεύουν ότι η εταιρεία έχει μέλλον μπροστά της και ελπίζουν κάποτε στο μέλλον να έχει τη δυνατότητα να αποπληρώσει. Αν δεν κάνω λάθος η Amazon λειτουργούσε για πολλά χρόνια με ζημιές επειδή συνεχώς έκανε επενδύσεις πολύ μεγαλύτερα ποσά από τα κέρδη της. Το ίδιο το twitter, linkedin κλπ, κλπ, κλπ. Το ίδιο πχ συνέβαινε και στη CYTA Ελλάδας. Έβαζε καλώδια οπτικών ινών ελπίζοντας ότι θα διευκολύνει τη τηλεπικοινωνιακή πρόσβαση της Κύπρου στην υπόλοιπη ΕΕ κι ότι θα είχε συνδρομητές κλπ, κλπ, κλπ. Αυτό είναι business as usual στο παιχνίδι του καπιταλισμού: επενδύεις και ελπίζεις κάποια στιγμή να έχεις κέρδη.
Στην εξεταστική που έκανε η βουλή για τα δάνεια των καναλιών, όλοι οι τραπεζικοί που εξετάστηκαν υποστήριξαν ότι η αναλογία των κόκκινων δανείων των ΜΜΕ ήταν ανάλογη των υπόλοιπων ελληνικών επιχειρήσεων στη διάρκεια της κρίσης. Με τη διαφημιστική δαπάνη να μειώνεται δραματικά, δεν είχαν πλέον αέρα να αναπνεύσουν. Υπάρχει κάποιο στοιχείο, κάποιο στατιστικό που να δείχνει ότι η αναλογία των κόκκινων δανείων στα ΜΜΕ ήταν μεγαλύτερη του μέσου όρου των υπόλοιπων ελληνικών επιχειρήσεων ? Γιατί δεν ζητάτε αυτά τα στοιχεία από την Τράπεζα της Ελλάδος ? Έχουν στατιστικά για ότι μπορεί κανείς να φανταστεί. Αν τα ζητήσει ένας δημόσιος φορέας με ένα λογικό σκεπτικό, θα του τα δώσει.
Έχω συνάδελφο που μέχρι πριν μερικά χρόνια έκανε εσωτερικό έλεγχο στις χρηματοδοτήσεις που έκανε η τράπεζα που δούλευε. Είχε ανοίξει φάκελο δανείου με υπογεγραμμένη επιστολή από τον δανειολήπτη που έλεγε, "βεβαίως θα ρυθμίσω το δάνειό μου, αν μου επιστρέψει ο διευθυντής του καταστήματος τη μίζα που του έδωσα, για να το εγκρίνει". Τι ψάχνουμε να βρούμε τώρα. Σε μια χώρα που η παραοικονομία ήταν βασιλιάς, η τραπεζική χρηματοδότηση γινόταν με αντίστοιχα αδιαφανή κριτήρια.
Στην Ελλάδα της κρίσης, έπεσε πχ μεταξύ άλλων, η αξία των ακινήτων. Αυτό για τα ελληνικά δεδομένα δεν νομίζω να έχει ξανασυμβεί από το 1900 και μετά. Όπως και για πρώτη φορά μειώθηκαν οι αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων. Κι αυτό ήταν αδιανόητο. Γιατί λοιπόν μας κάνει εντύπωση που απαξιώθηκε η αξία του προγράμματος ενός καναλιού που μπορεί να είχε δοθεί σαν εξασφάλιση σε ένα δάνειο? Γιατί μας κάνει εντύπωση η μείωση της εμπορικής αξίας του εξοπλισμού ενός τηλεοπτικού σταθμού ή ενός πιεστηρίου κοκ ?

Επίσης επαναλαμβάνεται το επιχείρημα ότι τα δάνεια των ΜΜΕ τα πληρώνει ο λαός.
H πλήρης απάντηση είναι ότι τα δάνεια των ΜΜΕ τα πληρώνει ο λαός στον ίδιο βαθμό που πληρώνει τα υπόλοιπα κόκκινα δάνεια. Και τα πληρώνει στο βαθμό που αναλογεί στο δημόσιο σαν μέτοχος στο μετοχικό κεφάλαιο των τραπεζών. Το να επικεντρώνει κανείς τη κριτική του στα δάνεια των ΜΜΕ είναι κάπως περίεργο. Ειδικά γνωρίζοντας ότι η χώρα βυθίστηκε στην κρίση εξαιτίας του δημοσίου χρέους και του κουρέματος που έγινε σε αυτό.
Εκτός κι αν η κριτική στα ΜΜΕ αφορά την συγκάλυψη του τεράστιου δημοσίου χρέους, οπότε συμφωνώ και επαυξάνω.

Και για να επιστρέψουμε λιγο στη συζήτηση περί ΕΡΤ, αναξιοπιστίας και προπαγάνδας, και την πρόταση να καταργηθούν οι ενημερωτικές εκπομπές της... ας απολαύσουμε έγκυρο "ρεπορτάζ" από μεγάλο ιδιωτικό κανάλι, (από το οποίο θα περιμένουμε να ενημερωθούμε)... :violent-smiley-030:

http://ellinikahoaxes.gr/2018/11/21/star-chanel-more-fake-news

Άλλο ένα fake news στο Δελτίο Ειδήσεων του Star με «Παραστρατιωτικούς στον Έβρο»

Σύμφωνα με «αποκλειστικό ρεπορτάζ» του καναλιού Star και του δημοσιογράφου Λάμπρου Δεμερτζή, «μια πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα» που λέγεται “ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ” ανέλαβαν ρόλο αστυνομίας στα ελληνοτουρκικά σύνορα, συνέλαβαν 62 μετανάστες από την Υεμένη και την Παλαιστίνη την ώρα που περνούσαν τον ποταμό Έβρο, και τους ανάγκασαν να επιστρέψουν πίσω στην Τουρκία».
[h=3]ΨΕΥΔΗΣ ΕΙΔΗΣΗ
[/h]

Πλέον δεν μου κάνει εντύπωση.
Και δεν πιστεύω πως αυτά τα fake γίνονται κατά λάθος.
Είναι τόσο συχνά που δεν γίνεται να γίνονται κατά λάθος.
Δημιουργούμε ένα νέο είδος πολίτη. Που θα είναι πολύ εκλεκτικό για δημητριακά και αυτοκίνητα, αλλά δεν θα έχει την ικανότητα να σκέφτεται.

-Rod Serling-

Και για να επιστρέψουμε λιγο στη συζήτηση περί ΕΡΤ, αναξιοπιστίας και προπαγάνδας, και την πρόταση να καταργηθούν οι ενημερωτικές εκπομπές της... ας απολαύσουμε έγκυρο "ρεπορτάζ" από μεγάλο ιδιωτικό κανάλι, (από το οποίο θα περιμένουμε να ενημερωθούμε)... :violent-smiley-030:

http://ellinikahoaxes.gr/2018/11/21/star-chanel-more-fake-news

Άλλο ένα fake news στο Δελτίο Ειδήσεων του Star με «Παραστρατιωτικούς στον Έβρο»

Σύμφωνα με «αποκλειστικό ρεπορτάζ» του καναλιού Star και του δημοσιογράφου Λάμπρου Δεμερτζή, «μια πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα» που λέγεται “ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ” ανέλαβαν ρόλο αστυνομίας στα ελληνοτουρκικά σύνορα, συνέλαβαν 62 μετανάστες από την Υεμένη και την Παλαιστίνη την ώρα που περνούσαν τον ποταμό Έβρο, και τους ανάγκασαν να επιστρέψουν πίσω στην Τουρκία».
[h=3]ΨΕΥΔΗΣ ΕΙΔΗΣΗ
[/h]

Το κλέβω για το κατάλληλο νήμα.:SFGSFGSF:

Πλέον δεν μου κάνει εντύπωση.
Και δεν πιστεύω πως αυτά τα fake γίνονται κατά λάθος.
Είναι τόσο συχνά που δεν γίνεται να γίνονται κατά λάθος.

Ούτε μία στο 1.000.000 πλέον, να είναι κατά λάθος... Δεν τους ενδιαφέρει πες αν αυτό που μεταφέρουν είναι αληθινό ή όχι, απλά για τηλεθέαση, το κάνουν επίτηδες για να αναμοχλεύουν πάθη; Όλα παίζονται...

Έτσι ακριβώς.
Για να αναμοχλευουν πάθη και να ποτίζουν με μίσος.
Προσφορά στην κοινωνία.

Δε νομίζω. Είναι συγκεκριμένος ο πολιτικός χώρος που έχει βαλθεί να καλλιεργεί μισος και να αναζωπυρώσει τον παλιό εθνικό διχασμό, και (ευτυχως) δεν έχει ακρες στα περισσότερα ιδιωτικά κανάλια. Αυτο που λες, βάσει του τι ακούμε και βλέπουμε, είναι ο σκοπός των δήθεν αντισυστημικών μέσων (και λιγότερο, της ΕΡΤ). Αυτών που καθημερινά δηλαδή ανοιχτά βάλλουν κατά «νοικοκυραίων», «μενουμευρωπαίων”, ή και απλά δεξιών (έχει γίνει βρισιά κι αυτό, λόγω της ιδεολογικής ηγεμονίας της δεξιάς μάλλον).

Τα παραπάνω τραβηγμένα από τα μαλλιά fake news του σταρ, ή το δήθεν απευθειας του αλτερ κλπ είναι απλά αρπαχτές για εύκολη τσάμπα είδηση με πιασάρικους τίτλους για νούμερα. Και χωρίς περιττά έξοδα για κανονικούς δημοσιογράφους να φιλτράρουν τι ψαρεύουν από κάθε τυχόν βόθρο.

Θα μου πεις είναι καλύτερη ποιότητα δημοσιογραφιας αυτό; Όχι, προφανώς όχι. Αλλά ίσως λιγότερο επικίνδυνο από την καλλιέργεια εμφυλιοπολεμικου κλίματος.

Το νήμα ξανανοίγει χωρίς flames, αντιπαραθέσεις και off topic

@MIKU, αν θελεις μπορείς άνετα να ανοίξεις νήμα στην καταγορία "Τηλεόραση" σχετικό με το πρόγραμμα της ΕΡΤ και να αναρτάς ότι θέλεις.

Οκ ευχαριστώ.

Δε νομίζω. Είναι συγκεκριμένος ο πολιτικός χώρος που έχει βαλθεί να καλλιεργεί μισος και να αναζωπυρώσει τον παλιό εθνικό διχασμό, και (ευτυχως) δεν έχει ακρες στα περισσότερα ιδιωτικά κανάλια. Αυτο που λες, βάσει του τι ακούμε και βλέπουμε, είναι ο σκοπός των δήθεν αντισυστημικών μέσων (και λιγότερο, της ΕΡΤ). Αυτών που καθημερινά δηλαδή ανοιχτά βάλλουν κατά «νοικοκυραίων», «μενουμευρωπαίων”, ή και απλά δεξιών (έχει γίνει βρισιά κι αυτό, λόγω της ιδεολογικής ηγεμονίας της δεξιάς μάλλον).

Τα παραπάνω τραβηγμένα από τα μαλλιά fake news του σταρ, ή το δήθεν απευθειας του αλτερ κλπ είναι απλά αρπαχτές για εύκολη τσάμπα είδηση με πιασάρικους τίτλους για νούμερα. Και χωρίς περιττά έξοδα για κανονικούς δημοσιογράφους να φιλτράρουν τι ψαρεύουν από κάθε τυχόν βόθρο.

Θα μου πεις είναι καλύτερη ποιότητα δημοσιογραφιας αυτό; Όχι, προφανώς όχι. Αλλά ίσως λιγότερο επικίνδυνο από την καλλιέργεια εμφυλιοπολεμικου κλίματος.

Κοίτα , λίγο πολύ όλα τα κόμματα παραδοσιακά για ψηφοθηρικους λόγους το παίζουν κυνηγημενοι ώστε να προκαλούν εσωτερικά την συσπείρωση των ψηφοφόρων τους ,αλλά αυτά αφορούν αποκλειστικά τους ψηφοφόρους τους.
Οι υπόλοιποι γελάμε με το σκίσιμο των ρούχων τους.
Βεβαια αυτό που έγραψα καμία σχέση δεν έχει με αυτό που γράφεις.
Η διαδοση ψευδών ειδήσεων και η παραπλανηση δεν έχουν πάντα πολιτικό κίνητρο ( τουλάχιστον εκ πρώτης όψεως).
Η αναμόχλευση παθών με σκοπό το ερέθισμα του ρατσιστή ή αυτού που μισεί κάθε τι που δεν καταλαβαίνει καλλιεργείται με μαεστρικο τρόπο ειδικα τα χρονια της κρίσης και είναι ένας στόχος που χτυπά απίστευτα βάρβαρα την καθημερινότητα μας
Αυτό το πότισμα μίσους έχει εισχωρήσει για τα καλά σαν καρκίνωμα στην κοινωνία μας και το βλέπω κάθε μέρα να παρασύρει ακόμα και πολίτες με πιο ανοιχτό μυαλό.
Με το γύρισμα της πλάτης του πολίτη στην πολιτική δεν υπάρχει ευκολότερος τρόπος αποσύνθεσης της κοινωνίας από αυτόν, και ως γνωστόν στην αναμπουμπούλα ο λύκος είναι αυτος που χαίρετε.

Αλήθεια ποια είναι τα δήθεν αντισυστημικα κανάλια στην χώρα μας;

Δημιουργήθηκε νέο νήμα ονόματι ''Πρόγραμμα τηλεοπτικών καναλιών'' και εκεί μεταφέρθηκαν τα σχετικά posts..

Last edited:

Γκρι/ουδέτερο δεν γίνεται, κάπου θα ξεφύγει
Ισονομία μπορεί να υπάρξει εαν δώσουν σε κάθε πολιτικο χώρο δικό του, αποκλειστικο χρόνο,
ώστε να δίνει την ενημέρωση και να αναπτύσσει τις απόψεις του μέσα απο τη δική του σκοπιά.

Αν δεν γινεται να κλεισει το ενημερωτικο.

Φυσικα δεν περιμενω να το κανει κανας πολιτικος αυτο. Γιατι ο καθε ενας πουναι καβαλα θα το χρησιμοποιει για την παρτη του.

Αν δεν υπαρξει μια διακομματικη επιτροπη να βγαλει επιτελους ενα ΔΣ με οριζοντα το μελλον και οχι το παρελθον και το παρον (το προεκλογικο) δεν ειναι αναστρεψιμη η κατασταση.

Μην πω οτι ο ενημερωτικοπροπαγανδιστικος τομεας της ΕΡΤ ειναι πλεον ο μονος σοβαρος κινδυνος καποιος να κλεισει το καναλι με αφορμη αυτον τον τομεα.

Κανεις δεν θα εκλεινε ποτε την ΕΡΤ για καλα προγραμματα που θα παρηγαγε. Για τις καλες σειρες που θα εφτιαχνε.

Για τους μηχανισμους ομως της προπαγανδας που δικαιως διαμαρτυρονται οι της εκαστοτε αντιπολιτευσης ελοχευει ενας κινδυνος.

υγ

Χωρο στα κομματα δινουν προεκλογικα ετσι κι αλλιως .Αλλα εκει ξερεις οτι θα δεις τις αποψεις του ταδε κομματος δεν πειραζει , ισα ισα.

Αλήθεια ποια είναι τα δήθεν αντισυστημικα κανάλια στην χώρα μας;

Μίλησα για «αντισυστημικά» (μην ξεχνάμε τα εισαγωγικά, γιατί δεν τρώμε όλοι κουτόχορτο) μέσα, και όχι κανάλια. Κάποια τρανά παραδείγματα είναι η Εφημερίδα των Συντακτών και το Press Project, και σε πιο τραβηγμένο βαθμό το Infowar.

Δε βάζω μέσα Αυγές, Στόχους, Ριζοσπάστες κλπ, διότι αυτά δεν κρύβουν το γεγονός ότι είναι δελτία τύπου κομμάτων, μιλάω για μέσα τα οποία αυτοαποκαλούνται μάχιμοι δημοσιογράφοι που ψάχνουν την αλήθεια αντικειμενικά (γελάει ο κόσμος).

Και αυτά είναι και τα πιο επικίνδυνα, αφού ο κόσμος που θέλει να αντιδράσει στα κανάλια είναι ιδιαίτερα επιρρεπής στο να καταπιεί αμάσητο ό,τι του σερβίρουν τέτοιου είδους μέσα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΕΡΤ - Δημόσια τηλεόραση (όχι τεχνική συζήτηση)

Μίλησα για «αντισυστημικά» (μην ξεχνάμε τα εισαγωγικά, γιατί δεν τρώμε όλοι κουτόχορτο) μέσα, και όχι κανάλια. Κάποια τρανά παραδείγματα είναι η Εφημερίδα των Συντακτών και το Press Project, και σε πιο τραβηγμένο βαθμό το Infowar.

Δε βάζω μέσα Αυγές, Στόχους, Ριζοσπάστες κλπ, διότι αυτά δεν κρύβουν το γεγονός ότι είναι δελτία τύπου κομμάτων, μιλάω για μέσα τα οποία αυτοαποκαλούνται μάχιμοι δημοσιογράφοι που ψάχνουν την αλήθεια αντικειμενικά (γελάει ο κόσμος).

Και αυτά είναι και τα πιο επικίνδυνα, αφού ο κόσμος που θέλει να αντιδράσει στα κανάλια είναι ιδιαίτερα επιρρεπής στο να καταπιεί αμάσητο ό,τι του σερβίρουν τέτοιου είδους μέσα.

Αν και μιλαμε για τηλεοραση και όχι για εντυπα μεσα δεν μπορω να μην παρατηρήσω την ενοχληση σου μονο για τα έντυπα που δεν συμμερίζονται τις αποψεις συγκεκριμένου κόμματος τις αντιπολίτευσης.
Εκτος και αν τα εντυπα του Μαρινακη και του Θεμου εγιναν ξαφνικα η επιτομή της δημοσιογραφίας;
Παντως εν ετη 2018 ότι καθομαστε και ζητηταμε για το ποιες εφημεριδες είναι φιλικες η εχθρικες προς ένα κόμμα με ξεπερνα.
Κατι που γινεται από οσο θυμαμαι τον ευατο μου.

Παρολα αυτα και για να επανέλθουμε στο θεμα μας τα εντυπα μεσα εδώ και χρονια δε είναι στα καλυτερα τους.
Ο κοσμος δεν τα προτιμα , οι πωλησεις τους πεφτουν χρονο με τον χρονο και ένα μεγαλο ποσοστο πωλησεων βασίζεται σε προσφορές με προιοντα ασχετα με το μεσο.
Η πληροφόρηση στις μερες μας γινεται από την τηλεοραση και δυστυχώς από τον κάθε πικραμενο στο facebook
Αν είναι είναι να μιλησουμε για διασπορά ψευδων ειδησεων και τσιγκλισμα για περισσότερο μισος, το FB παιρνει τα πρωτεία χωρις όμως και η tv να είναι άμοιρη ευθηνών αφου πλεον τα κειμενα του facebook κοινοποιούνται με ταχυτητα φωτος στην τηλεόραση.

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΕΡΤ - Δημόσια τηλεόραση (όχι τεχνική συζήτηση)

Ο θέμος είναι υπόδειγμα. Ποιος ξεχνά το θέμα με τους Χαυγήτες που βοηθάνε τις γιαγιάδες να βγάλουν λεφτά...