Re: Απάντηση: ΕΡΤ - Δημόσια τηλεόραση (όχι τεχνική συζήτηση)
Επειδή το παραμύθι για τα δάνεια στα ΜΜΕ γράφεται στο thread ξανά και ξανά. Μερικές ερωτήσεις:
1. Όταν έκλεισε η ΕΡΤ ποιος πλήρωσε τα χρέη των δεκάδων εκατομμυρίων Ευρώ που είχε τότε? Τα πλήρωσε ή δεν τα πλήρωσε το κράτος?
2. Τα κόκκινα δάνεια των ΜΜΕ είναι αναλογικά περισσότερα από ότι στις άλλες επιχειρήσεις? Στον τουρισμό, βιοτεχνία κλπ? Τη ζημιά για τα κόκκινα δάνεια ποιος τελικά την πληρώνει?
3. Για τα κόκκινα δάνεια που δόθηκαν με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου ποια είναι η γνώμη σας? Καλά δόθηκαν? Οι επιδοτήσεις στην ΕΒΖ? Στις δεκάδες προβληματικές ΔΕΚΟ?
Η υποκρισία έχει κτυπήσει κόκκινο.
Έχει εκφυλιστεί κάθε συζήτηση. Τα πάντα κινούνται γύρω από το αν είσαι υπέρ ή κατά της κυβέρνησης. Όλα είναι προσχηματικά.
Το 2018 τελικά ακόμα και ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι αυτά που υποστήριζαν ο ΣΚΑΙ και το Mega στο δημοψήφισμα του 2015 ήταν αληθή και σωστά. Εδώ στο thread έχουμε "βασιλικότερους του βασιλέως" που εγκαλούν τους δημοσιογράφους επειδή στήριξαν μια στάση που τελικά επιβραβεύθηκε από το 80%+ των ψηφοφόρων στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015
Βλέπω ότι πολιτικοποιείται η υπόθεση. Θα πω μερικά πράγματα και μετά θα σιωπήσω, δεν έχω σκοπό να βρίσκομαι συνεχώς σε αντιπαράθεση. Εν τέλει ίσως εσείς γνωρίζετε καλύτερα από εμένα.
1. Η εκκαθάριση της ΕΡΤ δεν ολοκληρώθηκε. Κι αυτό διότι θα είχαμε μεγάλα προβλήματα με την EBU. Το άνοιγμα της ΝΕΡΙΤ σε μεγάλο βαθμό οφείλεται σε αυτό.
2. Ναι είναι περισσότερα και σε ποσοστό και στο σύνολο διότι σχεδόν καμιά ΑΕ δεν είναι κερδοφόρα, εκτός της Καθημερινής αν θυμάμαι καλά. Τη ζημιά την πληρώνει στον ίδιο το κράτος και οι τράπεζες.
3. Πολύ μεγάλη συζήτηση δεν αφορά το θέμα και προσωπικά δεν επιθυμώ να το συζητώ κι εδώ, αρκετά το κάνω στον επαγγελματικό μου βίο.
Σε ότι με αφορά δεν τοποθετούμαι με βάση τις πολιτικές μου προτιμήσεις. Επισήμως αν´κω στους επαγγελματίες του χώρου αφού το ΦΕΚ του αρχικού διορισμού μου ήταν "Πολιτική επικοινωνία και ΜΜΕ στα Βαλκάνια" και μεταβλήθηκε σε "Σύγχρονη ιστορία, επικοινωνία και ΜΜΕ στα Βαλκάνια", όπου τα Βαλκάνια υπερσύνολο της Ελλάδος.
Εσείς βλέπετε απλώς τη σημερινή ΕΡΤ και δεν σας αρέσει η πολιτική της τοποθέτηση και έκφραση. Ούτε σε εμένα αρέσει. Όμως ο οργανισμός ΕΡΤ για μένα πρέπει να υπάρχει και να έχει και συνέχεια. Δυστυχώς είδα τη ζημιά που έγινε με το κλείσιμο και το ξανάνοιγμα και δυστυχώς δεν επανέρχεται. Δεν μπορώ να πω περισσότερα.
Πολιτικά δεν έχω καμιά απολύτως σχέση με την κυβέρνηση και τον Σύριζα. Ιδεολογικά ανήκω στο χώρο των φιλελευθέρων και ειδικά στο ordoliberalism
https://en.wikipedia.org/wiki/Ordoliberalism κι όχι στους ακραίους νεοφιλελεύθερους. Συνεργάζομαι σε πρακτιικό επίπεδο με το Friedrich Naumann Stiftung το επιστημονικό ίδρυμα των Γερμανών Φιλελευθέρων (FDP) και ειδκότερα το ελληνικό του τμήμα, της Αθήνας με τον Αθανάσιο Γραμμένο. Μάλιστα Παρασκευή-Κυριακή είχαμε σεμινάριο στη Θεσσαλονίκη και το καλοκαίρι θερινό σεμινάριο στα Χανιά.
Επομένως κάθε υποψία για ιδεολογική συγγένεια με το ΣΥΡΙΖΑ και ότι γι αυτό στηρίζω την ΕΡΤ δεν ισχύει.