Ναι. Το είχα κάνει δώρο στον πατέρα μου. Του έκανε χρόνια παρέα. Από πέρυσι είναι πια σπίτι μου.Ωραία η ψιψίνα! Συναισθηματικής αξίας το ραδιοφωνάκι Στέλιο; Γιατί δεν βλέπω να έχει κάτι το ιδιαίτερο...
Κι είναι εξαιρετικό ράδιο. Sony ICF M260.
Ναι. Το είχα κάνει δώρο στον πατέρα μου. Του έκανε χρόνια παρέα. Από πέρυσι είναι πια σπίτι μου.Ωραία η ψιψίνα! Συναισθηματικής αξίας το ραδιοφωνάκι Στέλιο; Γιατί δεν βλέπω να έχει κάτι το ιδιαίτερο...
Ρε παίδες επειδή ραδιοφωνικά είμαι τεχνοαναλφάβητος... το DAB είναι κάτι που έχουν στάνταρ τα αυτοκίνητα; Ή ξαφνικά θα απολαμβάνουμε σιγή οδηγώντας;;
Dab= digital audio broadcasting... Το ανάλογο της ψηφιακης τηλεόρασης στο ραδιόφωνο. Tώρα μπαίνει σιγά σιγά στα αυτοκίνητα αρχίζοντας απο τα ακριβά αν και το ίδιο δεν είναι ακριβό. Απλά η Ευρώπη δεν έχει πολλούς σταθμούς. Αλλες χώρες έχουν, άλλες δεν έχουν καθόλου. Στην Ελλάδα είναι μόνο 6 σταθμοί - οι κρατικοί...
Άρα καλά θυμάμαι ότι δεν έχω δει πουθενά επιλογή DAB στ'αμάξι. Μόνο εκεί ακούω ραδιόφωνο πια, άντε και καμιά ελληνοφρένεια ή βουλαρίνο που τους βρίσκω σε streaming.
Θα'ναι μεγάλη κοτσάνα να καταργήσουν το FM.
ΥΓ: Έχει πολύ γέλιο αλλά ενώ είμαστε τόση ώρα off topic, το θέμα είναι πολύ πιο ενδιαφέρον απ'το αυθεντικό![]()
Dab στην Ελλάδα (τα βρίσκει ο τηλεοπτικός δέκτηςόταν ψάχνει για κανάλια)
Πρώτο,Δεύτερο, Τρίτο, ΕραΣπορτ, Κοσμος και Voice of Greece
Αυτά είναι έτσι και αλλιώς εκεί.Δεν είναι DAB.Το DAB εκπέμπει σε άλλες συχνότητες και σε περιορισμένες περιοχές.Υμηττό, Πάρνηθα,Τρίπολη και κάποιες ακόμη που δεν θυμάμαι.
...
Η εκπομπή μέσω τηλεόρασης, DVB-T, είναι διαφορετική από αυτή των ψηφιακών εκπομπών DAB/DAB+. Ψηφιακές εκπομπές και οι δύο μεν με διαφορετικά πρότυπα και συχνότητες. Μέσω DVB-T η εκπομπή γίνεται σε τηλεοπτική μπάντα UHF (470-700MHz σήμερα, και πριν το μέρισμα Β), στις ίδιες πολυπλεξίες που χρησιμοποιούν και οι τηλεοπτικοί σταθμοί της ΕΡΤ, ενώ το DAB/DAB+ χρησιμοποιεί την παλιά μπάντα των VHF III, 174-230 MHz. Το Sangean σαρώνει αυτή τη μπάντα, των VHF III. Οι λήψη των ραδιοφώνων μέσω DVB-T γίνεται με τους ίδιους δέκτες ή τηλεοράσεις που λαμβάνουν και τα τηλεοπτικά σήματα, ενώ για τα DAB/DAB+ χρειάζεται συνήθως διαφορετικός δέκτης (δεν αποκλείω βέβαια να υπάρχουν τηλεοράσεις ή δέκτες DVB-T που να λαμβάνουν και αποκωδικοποιούν και DAB, απλά δεν έχω κάτι συγκεκριμενο υπόψη).
Η εκπομπή μέσω τηλεόρασης, DVB-T, είναι διαφορετική από αυτή των ψηφιακών εκπομπών DAB/DAB+. Ψηφιακές εκπομπές και οι δύο μεν με διαφορετικά πρότυπα και συχνότητες. Μέσω DVB-T η εκπομπή γίνεται σε τηλεοπτική μπάντα UHF (470-700MHz σήμερα, και πριν το μέρισμα Β), στις ίδιες πολυπλεξίες που χρησιμοποιούν και οι τηλεοπτικοί σταθμοί της ΕΡΤ, ενώ το DAB/DAB+ χρησιμοποιεί την παλιά μπάντα των VHF III, 174-230 MHz. Το Sangean σαρώνει αυτή τη μπάντα, των VHF III. Η λήψη των ραδιοφώνων μέσω DVB-T γίνεται με τους ίδιους δέκτες ή τηλεοράσεις που λαμβάνουν και τα τηλεοπτικά σήματα, ενώ για τα DAB/DAB+ χρειάζεται συνήθως διαφορετικός δέκτης (δεν αποκλείω βέβαια να υπάρχουν τηλεοράσεις ή δέκτες DVB-T που να λαμβάνουν και αποκωδικοποιούν και DAB, απλά δεν έχω κάτι συγκεκριμενο υπόψη).
Λογικά η ΕΡΤ έχει την ευχέρεια να εκπέμπει τα προγράμματά της και σε dab και σε dvb-t μιας και είναι ελεύθεροι χώροι ακόμα. Οπως και το Gold (του Μαστοράκη δεν είναι ακόμα ?) που φάνηκε μια δυό φορές στα 216.9 MHz...
Ρε παίδες επειδή ραδιοφωνικά είμαι τεχνοαναλφάβητος... το DAB είναι κάτι που έχουν στάνταρ τα αυτοκίνητα; Ή ξαφνικά θα απολαμβάνουμε σιγή οδηγώντας;;
Λογικά η ΕΡΤ έχει την ευχέρεια να εκπέμπει τα προγράμματά της και σε dab και σε dvb-t μιας και είναι ελεύθεροι χώροι ακόμα. Οπως και το Gold (του Μαστοράκη δεν είναι ακόμα ?) που φάνηκε μια δυό φορές στα 216.9 MHz...
400ε προαιρετικός εξοπλισμός στην Audi αν θυμάμαι καλά.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.