ΕΡΤ - Δημόσια τηλεόραση (όχι τεχνική συζήτηση)

Τι εννοείς ''μονοπώλια'';;;Όποιος θέλει πληρώνει και τα παίρνει.Ας βάλουν το χέρι στην τσέπη.Απάντα μου όμως, θέλεις η ΕΡΤ , να γίνει ΣΚΑΙ(στην ποιότητα όχι στην ενημέρωση ή την πολιτική γραμμή)και παράλληλα να μην πληρώνεις 3 ευρώ το μήνα στη ΔΕΗ;Εγώ κατηγορηματικά όχι.

H αλήθεια είναι ότι και καλές σειρές έχει εντάξει στο πρόγραμμά της και καλές ταινίες.Το ότι βλέπω επίσης δωρεάν τον Παναθηναικό-αξία ανεκτίμητη-το αφήνω τελευταίο.

Re: Απάντηση: ΕΡΤ - Δημόσια τηλεόραση (όχι τεχνική συζήτηση)

Τι εννοείς ''μονοπώλια'';;;Όποιος θέλει πληρώνει και τα παίρνει.Ας βάλουν το χέρι στην τσέπη.Απάντα μου όμως, θέλεις η ΕΡΤ , να γίνει ΣΚΑΙ(στην ποιότητα όχι στην ενημέρωση ή την πολιτική γραμμή)και παράλληλα να μην πληρώνεις 3 ευρώ το μήνα στη ΔΕΗ;Εγώ κατηγορηματικά όχι.

Μονοπωλιο σημαινει τα παιρνει παντα το κρατικο καναλι. Τα τελευταια χρονια μονον εχει ανοιξει καπως το πραγμα και παιρνουν καποιες διοργανωσεις ιδιωτικα καναλια. Οχι ομως τα χρυσοφορα αθλητικα γεγονοτα.

Δεν με ενδιαφερει τι θα γινει. Ποιοτικα προγραμματα αν θελω θα τα δω . Ειμουν παντα της αναζητησης δεν περιμενω να μου τα σερβιρουν λες και ειμαι κανας απαθης θεατης. Στον 21ο αιωνα ζουμε δεν ειμαστε την εποχη της ΥΕΝΕΔ που βλεπαμε οτι εβαζαν .

Μονοπωλιο σημαινει τα παιρνει παντα το κρατικο καναλι. Τα τελευταια χρονια μονον εχει ανοιξει καπως το πραγμα και παιρνουν καποιες διοργανωσεις ιδιωτικα καναλια. Οχι ομως τα χρυσοφορα αθλητικα γεγονοτα.

Δεν με ενδιαφερει τι θα γινει. Ποιοτικα προγραμματα αν θελω θα τα δω . Ειμουν παντα της αναζητησης δεν περιμενω να μου τα σερβιρουν λες και ειμαι κανας απαθης θεατης. Στον 21ο αιωνα ζουμε δεν ειμαστε την εποχη της ΥΕΝΕΔ που βλεπαμε οτι εβαζαν .

Αν θέλουν τα ιδιωτικά κανάλια, ας πληρώσουν κι ας πάρουν τα δικαιώματα. Όμως ακόμη και σήμερα η Ελλάδα είναι σε άλλη ανώτερη κατηγορία δικαιωμάτων σε σχέση με τη Βουλγαρία. Μπορεί όμως κάποιος φορέας των ιδιωτικών να ζητήσει αυτό να αλλάξει. Η ΕΤΗΠΤΑ όμως εμφανίστηκε μόνο για τις τηλεοπτικές άδειες και μετά πάλι εξαφανίστηκε.

H αλήθεια είναι ότι και καλές σειρές έχει εντάξει στο πρόγραμμά της και καλές ταινίες.Το ότι βλέπω επίσης δωρεάν τον Παναθηναικό-αξία ανεκτίμητη-το αφήνω τελευταίο.

Τι εννοείς δωρεάν;

Ξέρετε, το να βγει η χώρα απ'τον πάτο του βαρελιού προϋποθέτει κάποια στιγμή να συνειδητοποιήσουμε ότι κάθετι δημόσιο ΔΕΝ είναι δωρεάν. Απλά είναι κάτι που δεν πληρώνουμε επί τούτου, αλλά πληρώνουμε μέσω των φόρων μας. Ειδικά σε μια χώρα με τους μεγαλύτερους φορολογικούς συντελεστές στον κόσμο, είναι το ακριβώς αντίθετο του δωρεάν. Είναι απλά κάτι που μας ανήκει συλλογικά, και το πληρώνουμε με τον ιδρώτα μας.

Οπότε όχι, το να χρυσοπληρώνει τα δικαιώματα της Σούπερ Λιγκ ΔΕΝ είναι σωστή χρήση των χρημάτων του φορολογούμενου. Ντοκιμαντέρ, καλής ποιότητας ειδήσεις (όπως πχ το ΒΒC), καλής ποιότητας πολιτισμός μέσω μουσικών συνόλων και συναυλιών σε όλη τη χώρα, χρηματοδότηση σε ελληνικές παραγωγές, κλπ κλπ κλπ, ναι, αυτά είναι σωστή χρήση των χρημάτων του φορολογούμενου. Τον (κάθε) Παναθηναϊκό όποιος θέλει ας τον δει ιδιωτικά.

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΕΡΤ - Δημόσια τηλεόραση (όχι τεχνική συζήτηση)

Μονοπώλιο σημαίνει ότι και να θέλουν δεν μπορούν να τα πάρουν.Όπως πχ η ΔΕΗ ήταν μονοπώλιο, δηλαδή και να ήθελα δεν μπορούσα να αλλάξω εταιρεία.Το ότι όλοι επιλέγουν ΔΕΗ δεν σημαίνει ότι είναι μονοπώλιο μιας και υπάρχουν άλλες 10 εταιρείες ρεύματος!Το ίδιο και με τα δικαιώματα.Αν θέλει , πχ ο ΑΝΤ1 ας πληρώσει και να πάρει τους Ολ. Αγώνες όπως το ''Ε'' πήρε της Εθνικής Ελλάδος.Όσο για το 2ο ερώτημα, αποφεύγεις να απαντήσεις.

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΕΡΤ - Δημόσια τηλεόραση (όχι τεχνική συζήτηση)

Καποια προιοντα δεν μπορουν.

Άρα δεν πρέπει να τα βλέπουμε καθόλου;Να μην δούμε πχ Ολ. Αγώνες, μουντιάλ,μουντομπάσκετ κλπ;Να τα πάρουν όλα ο ΟΤΕ και η ΝΟΒΑ;

36 ευρώ το χρόνο δεν είναι δα και το φοβερό ποσό.
Φοβερό δεν είναι, πεταμένα είναι, κι εμένα δεν μου τα πετάνε στην τσέπη..

Αυτο που θέλουμε όλοι είναι να πιάσουν τοπο και να δούμε επιτέλους τηλεόραση αντάξια των χρημάτων που σπαταλούνται.

Να δείξει αθλητικά αλλά να τα πάρει στην πραγματική αξία τους και όχι απλά να σώσει τις ιδιωτικές εταιρείες

Sent from my ASUS_Z00AD using Tapatalk

Φοβερό δεν είναι, πεταμένα είναι, κι εμένα δεν μου τα πετάνε στην τσέπη..

Αυτο που θέλουμε όλοι είναι να πιάσουν τοπο και να δούμε επιτέλους τηλεόραση αντάξια των χρημάτων που σπαταλούνται.

Sent from my ASUS_Z00AD using Tapatalk

Εγώ εδώ πάνω, στη Γερμανία, πληρώνω τόσα κάθε δίμηνο,όχι το χρόνο. Και δεν έχω καν κεραία τηλεόρασης. Και όχι, οι μισθοί εδώ δεν είναι εξαπλάσιοι σε σύγκριση με την Ελλάδα, πίστεψέ με.

Δε με κατάλαβες. Δεν είναι το μέγεθος του ποσού το θέμα. Το θέμα είναι ότι ξεχνάμε ότι το ποσό είναι δικό μας, και η ΕΡΤ θα'πρεπε να δικαιολογεί τον δημόσιο χαρακτήρα της λειτουργώντας όχι σαν ιδιωτικό κανάλι, αλλά χρησιμοποιώντας αυτό το budget με εκπαιδευτικό - πολιτιστικό - κοινωνικό χαρακτήρα..

Κι εγώ θα γούσταρα να βλέπω μπάλα, αλλά δεν είναι αυτή η δουλειά της κρατικής ραδιοτηλεόρασης.

Δεν είναι δουλειά της ΕΡΤ να κάνει νούμερα, δουλειά της είναι να αγνοεί τα νούμερα και να προσφέρει κάνοντας όλα αυτά που δε θα μπορούσαν να κάνουν οι υπόλοιποι που κυνηγάνε τα νούμερα.

Αλλιώς ας ξεκινήσουμε και Νέξτ τοπ μόντελ άμα είναι.

Δε με κατάλαβες. Δεν είναι το μέγεθος του ποσού το θέμα. Το θέμα είναι ότι ξεχνάμε ότι το ποσό είναι δικό μας, και η ΕΡΤ θα'πρεπε να δικαιολογεί τον δημόσιο χαρακτήρα της λειτουργώντας όχι σαν ιδιωτικό κανάλι, αλλά χρησιμοποιώντας αυτό το budget με εκπαιδευτικό - πολιτιστικό - κοινωνικό χαρακτήρα..

Κι εγώ θα γούσταρα να βλέπω μπάλα, αλλά δεν είναι αυτή η δουλειά της κρατικής ραδιοτηλεόρασης.

Πάντως το Mundial εδώ πάνω τα κρατικά το έδειξαν. Και τη Μπουντεσλίγκα νομίζω επίσης τα κρατικά τη δείχνουν.

Καποτε ηξερα ενα παλληκαρι καλη του ωρα που "εφυγε" την ωρα της δουλειας του .

Ηταν υπευθυνος ξενου προγραμματος ολων των καναλιων της ΕΡΤ ( σειρες, ταινιες τα παντα).

Του ρωταω ρε συ οτι και να βαλετε (τοτε ειχαν δυνατα προγραμματα οχι την σαβουρα των τελευταιων ετων) παντα τελευταιοι ειστε.

Δεν πειραζει μου λεει. Ερχεται Μουντιαλ το καλοκαιρι, ερχονται Ολυμπιακοι αγωνες (μονοπωλιο κλασικα) ερχονται πανευρωπαικα πρωταθληματα ποδοσφαιρου και μπασκετ παλι πρωτο καναλι θαμαστε.

Αυτη ηταν παντα η νοοτροπια της ΕΡΤ. Βασιζομενοι στα μονοπωλια αδιαφοροι αν το καναλι κανει καλα νουμερα και φερνει διαφημισεις.

Το καναλι πρεπει να αλλαξει εκ βαθρων. Και αυτο με το τωρινο προσωπικο και την ηγεσια του δεν γινεται.

Δημοσιοι υπαλληλοι του χειριστου ειδους οπου οι μισοι σκιζονται και οι αλλοι μισοι τα ξυνουν.

Και τι να παίξει ακριβώς αν αλλάξει εκ βάθρων και εκ βόθρων...... ; Γιατί εγώ σήμερα είδα άψογο πρόγραμμα όλη μέρα και Zερβουδάκη, και ντοκιμαντέρ και ταινία και F1.
Το μόνο που δεν μου αρέσει είναι το ποδόσφαιρο αλλά τι να κάνουμε.

Τουλάχιστον όλη μέρα είχε το αντίθετο, ανάποδο πέστο, πρόγραμμα από ότι έχει ο ANT1 o Αλφα το ΣΤΑΡ και το ΣΚΑΙ.

Εγώ δεν θέλω να αλλάξει τίποτα. Εσύ τι θα έβαζες στο πρόγραμμα;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΕΡΤ - Δημόσια τηλεόραση (όχι τεχνική συζήτηση)

Άρα δεν πρέπει να τα βλέπουμε καθόλου;Να μην δούμε πχ Ολ. Αγώνες, μουντιάλ,μουντομπάσκετ κλπ;Να τα πάρουν όλα ο ΟΤΕ και η ΝΟΒΑ;

Υπαρχουν κι αλλα ελευθερα καναλια. Γιατι το οδηγεις στα συνδρομητικα επειδη σε συμφερει να πας εκει την κουβεντα ?

Μπορουμε να βλεπουμε διαφημισεις αντι να πληρωνουμε. Ετσι λειτουργει η αγορα.

Δεν αντιλαμβανεσαι το μεγεθος .

Δεν ειναι 36 ευρω το χρονο απο οσους θελουν και το επιλεγουν. Ειναι 36 ευρω το χρονο απο ολους οσους εχουν ρευμα. Θελουν δεν θελουν.

Με τοσα λεφτα θα επρεπε να ειχαμε BBC και αντι αυτου εχουμε τον Παππα να κανει προπαγανδα με την Ακριβοπουλου.

Πάντως το Mundial εδώ πάνω τα κρατικά το έδειξαν. Και τη Μπουντεσλίγκα νομίζω επίσης τα κρατικά τη δείχνουν.

Το ότι το κάνουν οι Γερμανοί (αν όντως το κάνουν, νομίζω μόνο το Μουντιάλ δείχνουν, και εντάξει, εκεί είναι ειδική περίπτωση γιατί η ομάδα τους είναι και πάντα στο προσκήνιο), δε σημαίνει ότι είναι και σωστό. Εξάλλου, δεν είναι ακριβώς το ίδιο: στη Γερμανία, με τρεις συμφωνικές ορχήστρες σε κάθε χωριό (που λέει ο λόγος έστω), δεν περιμένουν μόνο από μια ΕΡΤ να ακουστεί σοβαρή μουσική στην Κωλοπετεινίτσα. Ούτε φυσικά ο πληθυσμός είναι ο ίδιος για να συγκρίνουμε παρόμοια μεγέθη, τι budget έχει η γερμανική τηλεόραση και τι η ΕΡΤ; Κεντρική μετάδοση κάνουν κι οι δυο, δεν είναι να πεις πως είναι νοσοκομεία και αυξάνουν οι ανάγκες με τον πληθυσμό.

Εδώ πάντως το NPR που είναι το αντίστοιχο της ΕΡΤ σε ραδιόφωνο, κοσμεί τον ρόλο του. Με αντικειμενικές ειδήσεις, κανονικές δημοσιογραφικές εκπομπές, προσεκτικά διαλεγμένη μουσική, θεατρικές παραστάσεις κλπ. Και πρόσεξε, σε μια χώρα που η ιδιωτική τηλεόραση στα καλά της είναι επιπέδου Τατιάνας. Γι'αυτό έχει λυσσάξει ο Πορτοκαλής να του κόψει τη χρηματοδότηση.

Το πρόγραμμα των ιδιωτικών καναλιών στην Ελλάδα είναι οτι δημοκρατικότερο υπάρχει στην χώρα... Δείχνουν ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ που θέλει να βλέπει η πλειοψηφία των θεατών ανα ώρα της ημέρας... :)))
Τώρα το γιατί η πλειοψηφία θέλει αυτό το πρόγραμμα και ποιό είναι το επίπεδό της, αυτό είναι άλλη συζήτηση...

Το πρόγραμμα των ιδιωτικών καναλιών στην Ελλάδα είναι οτι δημοκρατικότερο υπάρχει στην χώρα... Δείχνουν ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ που θέλει να βλέπει η πλειοψηφία των θεατών ανα ώρα της ημέρας... :)))
Τώρα το γιατί η πλειοψηφία θέλει αυτό το πρόγραμμα και ποιό είναι το επίπεδό της, αυτό είναι άλλη συζήτηση...

Θα μπορούσα να το αντιστρέψω ,δηλ επιβάλλουν στο κόσμο να δεί τις δικές τους επιλογές γιατί έχουν παρόμοιο πρόγραμμα ,απλώς σε διαφορετικές ώρες .

Δεν αντιλαμβανεσαι το μεγεθος .

Δεν ειναι 36 ευρω το χρονο απο οσους θελουν και το επιλεγουν. Ειναι 36 ευρω το χρονο απο ολους οσους εχουν ρευμα. Θελουν δεν θελουν.

Με τοσα λεφτα θα επρεπε να ειχαμε BBC και αντι αυτου εχουμε τον Παππα να κανει προπαγανδα με την Ακριβοπουλου.
Μα κι εδώ υποχρεωτικά είναι από όσους έχουν κατοικία στο όνομα τους, είτε ιδιόκτητη, είτε με ενοικιαστήριο. Δε μπορείς να πεις "δε βλέπω κρατική τηλεόραση, δεν ακούω κρατικό ραδιόφωνο"

Στάλθηκε από το D6503 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk