ΕΡΤ - Δημόσια τηλεόραση (όχι τεχνική συζήτηση)

Ενδιαφέρουσα πάντως η πολιτιστική προσφορά της ΕΡΤ. Προπαγανδιστικές ειδήσεις και ποδόσφαιρο. Μήπως να κρατούσαμε μόνο τα μουσικά σύνολα και τα ραδιοφωνικά;

Στις καθημερινές ανακοινώσεις του https://press.ert.gr/ μπορεί εύκολα να δει κανείς τι άλλο πέρα από τις "προπαγανδιστικές ειδήσεις" και ποδόσφαιρο, προσφέρουν τα κανάλια και ραδιόφωνα της ΕΡΤ (και χωρίς το περιεχόμενο της ΕΡΤ3, που για κάποιο λόγο δεν δημοσιεύεται στην ίδια σελίδα). Ακόμα κι αν δεν τα παρακολουθεί ο ίδιος. Είμαι περίεργος πόσα παρόμοια προγράμματα προσφέρουν τα ιδιωτικά...

Ε είπαμε αυτά ας τα κρατήσουμε. Δεν έχω καμία αντίρρηση στην ύπαρξη μιας Δημόσιας Τηλεόρασης ως πολιτιστικού, και μόνον, φορέα. Αντιτίθεμαι στη "δημοσιογραφική" και "αθλητική" (με δυσανάλογο βάρος στα ομαδικά-οπαδικά αθλήματα) ΕΡΤ.

Όλα χρειάζονται, δεν γίνεται να μας αρέσουν όλα ούτε να συμφωνούμε με όλες τις επιλογές. Κι εγώ είμαι αντίθετος στην αλά survivor, big-brother και "τι θα φάμε σήμερα", νοοτροπία των τελευταίων ετών της ιδιωτικής τηλεόρασης, αλλά πολλοί τα βλέπουν...

ΥΓ, Ας πούμε για τα αθλητικά. Δεν έχουν όλοι τη δυνατότητα (οικονομικά, ηλικία, κλπ) να είναι συνδρομητές σε πλατφόρμες Nova, Cosmote TV, κλπ, για να μπορούν να δουν κάποιους δημοφιλείς αγώνες από το πρωτάθλημα, ή άλλα αθλήματα. Γιατί λοιπόν να μην - αφού και αυτοί πληρώνουν το τέλος ΕΡΤ - βλέπουν τέτοιο περιεχόμενο από τη δημόσια τηλεόραση. Για πολλά χρόνια τέτοιο περιεχόμενο ήταν κλεισμένο σε συνδρομητικές πλατφόρμες...

Re: Απάντηση: ΕΡΤ - Δημόσια τηλεόραση (όχι τεχνική συζήτηση)

Στις καθημερινές ανακοινώσεις του https://press.ert.gr/ μπορεί εύκολα να δει κανείς τι άλλο πέρα από τις "προπαγανδιστικές ειδήσεις" και ποδόσφαιρο, προσφέρουν τα κανάλια και ραδιόφωνα της ΕΡΤ. Ακόμα κι αν δεν τα παρακολουθεί ο ίδιος. Είμαι περίεργος πόσα παρόμοια προγράμματα προσφέρουν τα ιδιωτικά...

Μα εκεί ακριβώς υπερτερούν τα ιδιωτικά..Πιάνουν τον παλμό του θεατή..Ο κόσμος δεν θέλει χελώνες και φίδια την ώρα που τρώει και ξεκουράζεται..Θέλει ανάλαφρα θέματα,πασπαλισμένα με ίντριγκες,κλειδαρότρυπες και εκπαιδευτικές τηλεξεβλαχώστρες...Ποιος άλλωστε δεν έχει σαν όνειρο να ξεβλαχωθε'ι από τον μετρ του είδους,τον Πέτρο Κωτσόπουλο.

Για του λόγου το αληθές. :)

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Η ιδιωτική τηλεόραση λειτουργεί αποκλειστικώς με κανόνες τηλεθέασης. Εάν θέλει να λειτουργεί έτσι και η δημόσια, δεν υπάρχει λόγος να την πληρώνει ο κάθε πολίτης.
Χώρια που σε αυτό που λες, δεν είναι ότι διαφωνώ με τις επιμέρους επιλογές. Δεν το καταλαβαίνεις, διαφωνώ με την γενική κατεύθυνση που έχει η δημόσια τηλεόραση στη χώρα μας. Ασχέτως εάν εγκρίνω κάτι στα σημεία.

Δεν βλέπω που διαφέρει η δικιά μας δημόσια τηλεόραση από πολλές άλλες ευρωπαϊκές, παρόμοιες τις βλέπω...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ιδιαίτερα υψηλά ήταν τα ποσοστά τηλεθέασης της ΕΡΤ και αυτό το Σαββατοκύριακο κατά τη μετάδοση των αγώνων της Super League.

Ειδικότερα, την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018, τον αγώνα του Άρη με τον ΠΑΟΚ παρακολούθησαν 1.565.076 τηλεθεατές για τουλάχιστον ένα λεπτό, με το μέσο τηλεμερίδιο στο 25,3%, ποσοστό το οποίο άγγιξε το 37,7% για τους άνδρες ηλικίας 25-44 ετών.

Πόσα μηχανάκια έχει βάλει η AGB για να έπιασε τόσους τηλεθεατές; Την Κυριακή παίζει να μην ήταν ανοιχτές 1.565.076 τηλεοράσεις την ώρα του αγώνα. :hmmmm2:

O αγώνας μεταξύ Παναθηναϊκού και Πανιωνίου, το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018, έδωσε στην ΕΡΤ μέσο τηλεμερίδιο 21,2% (22,6% στους άνδρες 25-44), αγγίζοντας ακόμα και το 26,3%, ενώ τον παρακολούθησαν για τουλάχιστον ένα λεπτό 951.486 τηλεθεατές. Τα αντίστοιχα ποσοστά για τον αγώνα ανάμεσα στον Απόλλωνα Σμύρνης και την ΑΕΚ ήταν 15,8%, φτάνοντας το 19,1%, με 1.027.117 τηλεθεατές να παρακολουθούν τον αγώνα για τουλάχιστον ένα λεπτό.

Γενικά δεν σου φαίνονται περίεργα τα απόλυτα νούμερα;
Καλά τα ποσοστά, πες, έχει βάλει 1000 μηχανήματα και κάνει τις μετρήσεις της ποσοστιαία.

Τσιμισκή στα υπόλοιπα σε βλέπω αδιάβαστο. Μάλλον δεν βλέπεις ΕΡΤ. Με τα σημερινά χρήματα η ΕΡΤ έχει περισσότερες τηλεταινίες και ντοκυμαντέρ από όσο έχει το κάθε ιδιωτικό κανάλι χωριστά.

Δεν είπα ότι είμαι ευχαριστημένος με τις τηλεταινίες και τα ντοκιμαντέρ που έχουν τα ιδιωτικά κανάλια. :smile:
Για εμένα είναι σαν να μην έχουν καθόλου.
Αυτό που γούσταρα στο Mega π.χ. ήταν κάποιες σειρές που έβγαζε κατά καιρούς. Παρά πέντε, το Νησί, Εθνική Ελλάδος κλπ που έβλεπα αλλά και κάποιες που μπορεί να μην με άγγιζαν αλλά έδιναν ψωμί σε εγχώριους ηθοποιούς και σκηνοθέτες.
Για μένα, αν έπαιρνε Κοκκινόπουλο, Καπουτζίδη, ή Μανουσάκη θα ήταν κορυφαίο κανάλι.

Είναι ενδιαφέρον πόσο έτοιμοι είναι όλοι να κάνουν κριτική σε οτιδήποτε γίνεται στην ΕΡΤ, ενώ τα στραβά μάτια στα ιδιωτικά.

http://www.typologies.gr/563-lexeis-gia-tin-ert-koyventa-gia-mega-kai-alpha/

"Είναι μια καταιγιστική βδομάδα αυτή που διανύουμε. Από την περασμένη Κυριακή 28 Οκτωβρίου ως και την Τρίτη Οκτωβρίου, σταμάτησε να εκπέμπει ένας σταθμός και ένας δεύτερος εξαγοράστηκε από το μεγαλύτερο επιχειρηματικό όμιλο της χώρας. Ας δούμε πως αντέδρασαν η ΕΣΗΕΑ και η ΠΟΕΣΥ τις τελευταίες 5 μέρες.

Για το μαύρο στο Mega της 28ης Οκτωβρίου 2018, την αίτηση υπαγωγής της εταιρείας σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης- με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για τους εργαζόμενους που διεκδικούν τα λεφτά τους – οι δύο ενώσεις, σε αυτό το κρίσιμο διάστημα, δεν εξέδωσαν καμία ανακοίνωση και δεν έγραψαν ούτε μια λέξη.

Για την εξαγορά του Alpha από την Motor Oil και ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για τον πλουραλισμό στην ενημέρωση με δεδομένο το ιδιοκτησιακό καθεστώς στο Star, ΕΣΗΕΑ και ΠΟΕΣΥ, δεν εξέδωσαν ανακοίνωση και δεν έγραψαν ούτε μία λέξη.

Αλλά, για την τοποθέτηση ενός μουσικού ως επικεφαλής στα περιφερειακά πρόγραμματα της ΕΡΑ, η Ομοσπονδία, η ΕΣΗΕΑ και οι λοιπές ενώσεις εξέδωσαν ανακοίνωση και έγραψαν 560 λέξεις.

Νομίζουμε πως είναι πρόδηλο το τι συμβαίνει."

Μα εκεί ακριβώς υπερτερούν τα ιδιωτικά..Πιάνουν τον παλμό του θεατή..Ο κόσμος δεν θέλει χελώνες και φίδια την ώρα που τρώει και ξεκουράζεται..Θέλει ανάλαφρα θέματα,πασπαλισμένα με ίντριγκες,κλειδαρότρυπες και εκπαιδευτικές τηλεξεβλαχώστρες...Ποιος άλλωστε δεν έχει σαν όνειρο να ξεβλαχωθε'ι από τον μετρ του είδους,τον Πέτρο Κωτσόπουλο.

Για του λόγου το αληθές. :)

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Toν έσκασε τον φιδέμπορα! :flipout:

Πόσα μηχανάκια έχει βάλει η AGB για να έπιασε τόσους τηλεθεατές; Την Κυριακή παίζει να μην ήταν ανοιχτές 1.565.076 τηλεοράσεις την ώρα του αγώνα. :hmmmm2:

Γενικά δεν σου φαίνονται περίεργα τα απόλυτα νούμερα;
Καλά τα ποσοστά, πες, έχει βάλει 1000 μηχανήματα και κάνει τις μετρήσεις της ποσοστιαία.

Δεν είπα ότι είμαι ευχαριστημένος με τις τηλεταινίες και τα ντοκιμαντέρ που έχουν τα ιδιωτικά κανάλια. :smile:
Για εμένα είναι σαν να μην έχουν καθόλου.
Αυτό που γούσταρα στο Mega π.χ. ήταν κάποιες σειρές που έβγαζε κατά καιρούς. Παρά πέντε, το Νησί, Εθνική Ελλάδος κλπ που έβλεπα αλλά και κάποιες που μπορεί να μην με άγγιζαν αλλά έδιναν ψωμί σε εγχώριους ηθοποιούς και σκηνοθέτες.
Για μένα, αν έπαιρνε Κοκκινόπουλο, Καπουτζίδη, ή Μανουσάκη θα ήταν κορυφαίο κανάλι.

το μόνο που μπορώ να σου πω είναι ότι δεν έχουν αλλάξει τώρα τα κριτήρια και οι μετρήσεις. Πρόκειται για τους ίδιους φορείς δημοσκόπησης και την ίδια μεθοδολογία.

Toν έσκασε τον φιδέμπορα! :flipout:

Παίζει να το έχω ακούσει ίσα με εξακόσιες φορές. :)
Τέτοια χημεία μεταξύ αγνώστων δεν πρέπει να έχει υπαρξει στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Παίζει να το έχω ακούσει ίσα με εξακόσιες φορές. :)
Τέτοια χημεία μεταξύ αγνώστων δεν πρέπει να έχει υπαρξει στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Να είσαι καλά Σπύρο μου!

Ειλικρινά το χρειαζόμουν αυτό σήμερα!

Από καρδιάς, να είσαι καλά!

Ήταν τέλειο! Για όσκαρ! :flipout:

το μόνο που μπορώ να σου πω είναι ότι δεν έχουν αλλάξει τώρα τα κριτήρια και οι μετρήσεις. Πρόκειται για τους ίδιους φορείς δημοσκόπησης και την ίδια μεθοδολογία.

Δεν αμφισβήτησα την συγκεκριμένη μέτρηση.
Ούτως ή άλλως νομίζω ότι αυτά αφορούν τις διαφημιστικές εταιρίες.
Τα απόλυτα νούμερα μου φαίνονται περίεργα.
Αν είναι από αναγωγή και το 25% των νοικοκυριών στην Ελλάδα είναι 1.565.076, τότε έχουμε 6,260,304 νοικοκυριά (δηλαδή οικογένειες με μέσο όρο 3 άτομα η κάθε μία) στην Ελλάδα;
Κάπου δεν τα μέτρησαν καλά. :smile:

Δεν αμφισβήτησα την συγκεκριμένη μέτρηση.
Ούτως ή άλλως νομίζω ότι αυτά αφορούν τις διαφημιστικές εταιρίες.
Τα απόλυτα νούμερα μου φαίνονται περίεργα.
Αν είναι από αναγωγή και το 25% των νοικοκυριών στην Ελλάδα είναι 1.565.076, τότε έχουμε 6,260,304 νοικοκυριά (δηλαδή οικογένειες με μέσο όρο 3 άτομα η κάθε μία) στην Ελλάδα;
Κάπου δεν τα μέτρησαν καλά.
Τα ποσοστά αυτά είναι επί των ανοικτών δεκτών και όχι επί του πληθυσμού της χώρας. Στο παρακάτω λινκ φαίνεται η διαφορά (μερίδιο και τηλεμερίδιο).
http://www.arianna.gr/gr/data/20181021/stage3.shtm?index=11
Επίσης η ερτ στην ανακοίνωσή της αναφέρεται σε 1,5εκ τηλεθεατές που είδαν έστω για ένα λεπτό, ενώ το 25%, όπως και όλα τα ποσοστά αφορούν μέσο όρο θεατών σε όλη τη διάρκεια ενός προγράμματος. Το ντέρμπι εκείνο λοιπόν το είδαν κάτι λιγότερο από 1 εκ.

Αν βλέπουν τηλεόραση 5 εκ και τα 2,5 πχ βλέπουν ΕΡΤ τότε η τηλεθέαση είναι 50%.
Αν βλέπουν τηλεόραση 2 εκ και τα 1.5 πχ βλέπουν ΕΡΤ τότε η τηλεθέαση είναι 75%.
Αν βλέπουν τηλεόραση 8 εκ και τα 2 πχ βλέπουν ΕΡΤ τότε η τηλεθέαση είναι 25%.
Κάπως έτσι πάει.Οι διαφημιστές όμως κοιτάνε τα νούμερα και όχι τα ποσοστά.

Θα μπορούσε κάποιος να μου πει εχθές, γιατί το ''Big Little Lies '' στην ΕΡΤ-1 σε Α' μετάδοση έκανε 2,9% τη στιγμή που στο imdb έχει βαθμολογία 8,6/10 και στις ΗΠΑ σκίζει και εγκρίθηκε ήδη η 2η σεζόν;

Τα ποσοστά αυτά είναι επί των ανοικτών δεκτών και όχι επί του πληθυσμού της χώρας. Στο παρακάτω λινκ φαίνεται η διαφορά (μερίδιο και τηλεμερίδιο).

Αν βλέπουν τηλεόραση 5 εκ και τα 2,5 πχ βλέπουν ΕΡΤ τότε η τηλεθέαση είναι 50%.

Δεν μιλάω για τα ποσοστά, αλλά για τα απόλυτα νούμερα.
Αυτό το ενάμιση εκατομμύριο δέκτες που έβλεπαν ποδόσφαιρο.

1) δεν νομίζω ότι η AGP έχει μοιράσει καν 1.5 εκατομμύριο μηχανάκια για να ξέρει τι κάνουν 1.5 εκατομμύριο δέκτες.
2) Αν αυτό το 1.5 εκατομμύριο δέκτες αντιστοιχεί στο 25% των δεκτών της Ελλάδος, τότε μιλάμε για 6 εκατομμύρια νοικοκυριά, δηλαδή ζούμε σε μία χώρα με πληθυσμό κάτι παραπάνω από 18 εκατομμύρια;
Ε τι; Όλοι άτεκνοι είναι;