ΕΡΤ - Δημόσια τηλεόραση (όχι τεχνική συζήτηση)

Εμείς μόνοι μας είμαστε μειοψηφία Chris.

Μην ξεχνάς όμως και το 50+ του πληθυσμού (τις κυρίες)! :D

Η δικιά μου βλέπει φανατικά ποδόσφαιρο..Εγω έχω να δω από 2004. (Είχα μια καραμουζα σε σπρέι και ήθελα να την τελειωσω. :) )...

Και θα δούμε κι άλλα. Π.χ. την ψηφιακή μετάβαση στο ραδιόφωνο, όπου κανένας ιδιώτης δεν ενδιαφέρεται να αναλάβει το έργο. Η DIGEA θέλει να διώξει από πάνω της όλους τους μικρούς, διότι δεν τη συμφέρει. Δεν μπορούν να πάνε στην ΕΡΤ διότι η ΕΡΤ πήρε χρηματοδότηση από το κράτος για να κάνει δικό της δίκτυο πομπών, άρα δεν μπορεί να πάρει τους μικρούς διότι θα νοθευτεί ο ανταγωνισμός. Η DIGEA πρέπει να κάνει μόνη της το δεύτερο ψηφιακό μέρισμα αλλά δεν έχει τα χρήματα και γι αυτό έχει ζητήσει συνεργασία με την ΕΡΤ.

Κανονικά όλα αυτά πρέπει να γίνουν με διαγωνισμό και να τα πάρει και να τα υλοποιήσει ιδιώτης. Όμως κανένας δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο και γι αυτό ανεπισήμως ζητούν ή να μη γίνει η ψηφιακή μετάδοση στο ραδιόφωνο και να μείνουμε στα FM, ή να αλλάξει η συμφωνία για το δεύτερο ψηφιακό μέρισμα ή να μη γίνει (που αυτό αποκλείεται διότι είναι ταυτόχρονη η αλλαγή σε όλα τα κράτη κι όχι μόνο της ΕΕ).

Αυτή τη στιγμή το πιο ελπιδοφόρο μήνυμα στην αγορά είναι η 6η άδεια που ζητά ο Μαρινάκης και οι παραγωγές της COSMOTE. Λίγο αν κινηθεί η τραπεζική και η καταναλωτική αγορά, θα αυξηθεί σημαντικά η διαφήμιση στην τηλεόραση, έστω 70-100 εκ. Αυτό αν συνδυαστεί με την βελτίωση της θέσης των καναλιών σε σχέση με τις διαφημιστικές εταιρείες, τότε μπορούμε να πούμε ότι όλο αυτό το επιπλέον ποσό θα πάει στην αγορά, δηλαδή τα κανάλια. Έτσι ή θα ξεπληρώσουν χρέη ή θα ανοίξουν νέο πρόγραμμα.

Αυτή τη στιγμή το πιο ελπιδοφόρο μήνυμα στην αγορά είναι η 6η άδεια που ζητά ο Μαρινάκης και οι παραγωγές της COSMOTE..

Τι ελπιδοφορο μηνυμα ειναι η 6η αδεια του Μαρινακη ? Αν ξεπερασουμε το θεμα του τι περσονα ειναι και γιατι κατηγορειται στο υπολοιπο βιο του τον ΔΟΛ που πηρε τον εκανε να μην πω σαν τι.....καθηλωσε τους εργαζομενους σε πενιχρες αμοιβες και τα μεσα που πηρε στην ανυποληψια μιας και τα χρησιμοποιει για την προσωπικη του ατζεντα.

Για τις παραγωγες του Cosmote θα συμφωνησω απολυτα αλλα οι δικες μου πληροφοριες ειναι οτι μετα το πολυ μεγαλο ανοιγμα που εκανε πλεον υπο το βαρος της μικρης αποδοσης που ειχαν στο βασικο σακουλι του ομιλου μαζευεται και τα μπατζετ πεφτουν. Αυτο θα εχει αμεσο αντικτυπο στην ποιοτητα της παραγωγης σε βαθος χρονου....

Λίγο αν κινηθεί η τραπεζική και η καταναλωτική αγορά, θα αυξηθεί σημαντικά η διαφήμιση στην τηλεόραση, έστω 70-100 εκ. Αυτό αν συνδυαστεί με την βελτίωση της θέσης των καναλιών σε σχέση με τις διαφημιστικές εταιρείες, τότε μπορούμε να πούμε ότι όλο αυτό το επιπλέον ποσό θα πάει στην αγορά, δηλαδή τα κανάλια. Έτσι ή θα ξεπληρώσουν χρέη ή θα ανοίξουν νέο πρόγραμμα.

Βλαση απο παλιοτερα ακομα που ηταν ανοιχτα τα Αλτερ και Μεγκα ολη η αγορα βοουσε οτι ενα καναλι λογικα θα εκλεινε....η αγορα αντεχει το πολυ 4-5 καναλια πανελλαδικης εμβελειας ετσι ωστε η διαφημιστικη πιττα που θα μοιραζεται σε αυτα να τα καθιστα λειτουργικα.

Αλλιως μιλαμε για αλλες φασεις , σταθμους που θα μενουν ανοιχτοι για αλλους σκοπους και πολλες αλλες ομορφιες που δεν θελω καν να σκεφτομαι.

Τι ελπιδοφορο μηνυμα ειναι η 6η αδεια του Μαρινακη ? Αν ξεπερασουμε το θεμα του τι περσονα ειναι και γιατι κατηγορειται στο υπολοιπο βιο του τον ΔΟΛ που πηρε τον εκανε να μην πω σαν τι.....καθηλωσε τους εργαζομενους σε πενιχρες αμοιβες και τα μεσα που πηρε στην ανυποληψια μιας και τα χρησιμοποιει για την προσωπικη του ατζεντα.

Η προσωπική ατζέντα υπήρχε παντα στο ΔΟΛ. Απλά έγινε κραυγαλέο επί Ψυχάρη, γι αυτό απαξιώθηκαν και τα έντυπα και ήταν ήδη σε ανυποληψία πριν τα πάρει ο Μαρινάκης.

Για τις παραγωγες του Cosmote θα συμφωνησω απολυτα αλλα οι δικες μου πληροφοριες ειναι οτι μετα το πολυ μεγαλο ανοιγμα που εκανε πλεον υπο το βαρος της μικρης αποδοσης που ειχαν στο βασικο σακουλι του ομιλου μαζευεται και τα μπατζετ πεφτουν. Αυτο θα εχει αμεσο αντικτυπο στην ποιοτητα της παραγωγης σε βαθος χρονου....

Βλαση απο παλιοτερα ακομα που ηταν ανοιχτα τα Αλτερ και Μεγκα ολη η αγορα βοουσε οτι ενα καναλι λογικα θα εκλεινε....η αγορα αντεχει το πολυ 4-5 καναλια πανελλαδικης εμβελειας ετσι ωστε η διαφημιστικη πιττα που θα μοιραζεται σε αυτα να τα καθιστα λειτουργικα.

Αλλιως μιλαμε για αλλες φασεις , σταθμους που θα μενουν ανοιχτοι για αλλους σκοπους και πολλες αλλες ομορφιες που δεν θελω καν να σκεφτομαι.

Μα...αυτή ήταν και η άποψη του Παππά και του ΣΥΡΙΖΑ! Τότε γιατί χλευάζουν κάποιοι τη μελέτη του πανεπιστημίου της Φλωρεντίας; Αφού τα ίδια λέτε!

Απάντηση: Re: ΕΡΤ - Δημόσια τηλεόραση (όχι τεχνική συζήτηση)

Η δικιά μου βλέπει φανατικά ποδόσφαιρο..Εγω έχω να δω από 2004. (Είχα μια καραμουζα σε σπρέι και ήθελα να την τελειωσω. :) )...

μπραβο στο κοριτσι
τι ομαδα ειναι ?

Μα...αυτή ήταν και η άποψη του Παππά και του ΣΥΡΙΖΑ! Τότε γιατί χλευάζουν κάποιοι τη μελέτη του πανεπιστημίου της Φλωρεντίας; Αφού τα ίδια λέτε!

Εγω λεω την κυριαρχουσα αποψη της αγορας χρονια τωρα. Στην πραξη αποδειχτηκε οτι ετσι ειναι αλλα αυτο δεν μπορει να το κανει η πολιτικη ηγεσια με το ετσι γουσταρω.

Γιατι αυτο μπορει να εχει κι αλλες προεκτασεις. Πχ να βγει μια αλλη Φλωρεντια για κατι επισης αντιδημοκρατικο.

Αν το κρατος θελει να καταστησει υγιες το τηλεοπτικο και ΜΜΕ τοπιο μπορει να κανει πολλα. Το θεμα ειναι παντα οτι η η εκαστοτε πολιτικη ηγεσια δεν ενδιαφερεται για υγεια αλλα για να εχει τα ΜΜΕ με το μερος της .

Ναθ το ξέρω, έχω την ίδια άποψη, αλλά η αγορά χρήμα θέλει. Λέει χρήμα να ναι κι ό,τι να ναι.

Από εκεί και πέρα. Η διαφημιστική αγορά είναι δεδομένη, αλλά αν έχουμε ένα φούσκωμα, ας το πω έτσι, σε συνδυασμό με τη πριμοδότηση των ΜΜΕ σε σχέση με τις διαφημιστικές όπως γινόταν τα τελευταία 30 χρόνια, ίσως δούμε μια άλλη πραγματικότητα. Ίσως γνωρίζεις καλύτερα από εμένα, ότι η πρακτική σου δίνω 100.000 ευρώ,, μου κόβεις τιμολόγιο για 100.000 ευρώ και πληρώνεις ΦΠΑ για 100.000 ευρώ, αλλά μου επιστρέφεις ΜΑΥΡΑ 30.000 ευρώ ήταν το καλύτερο νταβατζιλίκι για τις διαφημιστικές, ο χειρότερος εκβιασμός για τα κανάλια και τους σταθμούς και η καλύτερη οδός γαι το μαύρο χρήμα. Θυμάσαι ότι κάποιες πολυεθνικές δεν γνώριζαν τί έκαναν οι θυγατρικές τους στην Ελλάδα και ότι κάποιοι είχαν μασήσει δεκάδες εκατομμύρια από επιστροφές χωρίς να το γνωρίζει η μητρική, ακριβώς με αυτόν τον τρόπο.

Ελπίζω ότι όπως έκοψε τα media shops το 2014 ο Σταμάτης έτσι και ο Παπάς να κόψει τις πρακτικές αυτές από τις διαφημιστικές και τα ΜΜΕ να έχουν πιο διαφανείς εισπράξεις.

Κι εμένα τα ίδια. Βλέπω κι εγώ βέβαια συχνά-πυκνά, αλλά καμία σχέση σε προσήλωση και ενθουσιασμό, μιλάμε για ξυπνητήρια τη νύχτα όταν δε βολεύει η ώρα, κλπ :D

Βέβαια, μιλάμε για το κανονικό ποδόσφαιρο με το θέαμα (Αγγλία - Ισπανία), όχι το δικό μας το κρατικοδίαιτο.

Απάντηση: Re: ΕΡΤ - Δημόσια τηλεόραση (όχι τεχνική συζήτηση)

Βέβαια, μιλάμε για το κανονικό ποδόσφαιρο με το θέαμα (Αγγλία - Ισπανία), όχι το δικό μας το κρατικοδίαιτο.

αυτη την προταση ακουω συχνα απο αυτους που δεν ασχολουνται με το ποδοσφαιρο

Re: Απάντηση: Re: ΕΡΤ - Δημόσια τηλεόραση (όχι τεχνική συζήτηση)

αυτη την προταση ακουω συχνα απο αυτους που δεν ασχολουνται με το ποδοσφαιρο

Ενώ αυτοί που "ασχολούνται" θεωρούν ότι το θέαμα στην Ελλάδα είναι συγκρίσιμο με αγγλικό & ισπανικό πρωτάθλημα ε; Μάλλον ανακουφίζομαι για την άγνοιά μου. :BDGBGDB55:

Κλάψτε σήμερα:

''Η ΕΡΤ έβαλε... γκολ στην τηλεθέαση''

<<Υψηλές πτήσεις για τη δημόσια τηλεόραση λόγω του ντέρμπι ΠΑΟ-ΑΕΚ και του αγώνα Ατρόμητος - ΠΑΟΚ
Σε υψηλά επίπεδα κινήθηκε το Σάββατο 3 Νοεμβρίου η τηλεθέαση της ΕΡΤ κατά τη μετάδοση των αγώνων της Super League.

Συγκεκριμένα, ο αγώνας μεταξύ Παναθηναϊκού και ΑΕΚ έδωσε στην ΕΡΤ1 μέσο τηλεμερίδιο 25,8% το οποίο άγγιξε μέχρι και το 32,4%, ενώ σημείωσε ποσοστό 43,7% στους άνδρες ηλικίας 25-44, με 1.856.147 τηλεθεατές να παρακολουθούν τον αγώνα για τουλάχιστον ένα λεπτό.

Τον αγώνα του Ατρόμητου με τον ΠΑΟΚ παρακολούθησαν 1.531.051 τηλεθεατές για τουλάχιστον ένα λεπτό, με το μέσο τηλεμερίδιο να ανέρχεται στο 23,2%, αγγίζοντας ακόμα και το 32,8%, ενώ για τους άνδρες ηλικίας 25-44 ετών το μέσο τηλεμερίδιο ανήλθε σε 27,3%.

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, τα στοιχεία αυτά είναι που ενοχλούν όσους θυμήθηκαν εσχάτως ότι «η ΕΡΤ δεν είναι καλή», άποψη που προφανώς δεν συμμερίζονται οι τηλεθεατές.

Στο σύνολο της ημέρας, το μέσο μερίδιο τηλεθέασης της ΕΡΤ1 κυμάνθηκε στο 11,4%.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι ίδιοι αγώνες μεταδόθηκαν σε υψηλή ευκρίνεια μέσα από την δοκιμαστική «επίσημη πρώτη» του αθλητικού καναλιού της ΕΡΤ, το οποίο εξέπεμψε μέσα από τη συχνότητα του EPT HD, υπό το λογότυπo ΕΡΤ Sports HD.

Είναι ευνόητο ότι στην προαναφερόμενη τηλεθέαση δεν συνυπολογίζεται και αυτή του καναλιού υψηλής ευκρίνειας. Για τον σκοπό αυτό έχουν αρχίσει οι απαραίτητες διαδικασίες, προκειμένου το αθλητικό κανάλι να συμπεριληφθεί στους πίνακες τηλεθέασης, ώστε να υπάρχει η αποτύπωση της συνολικής απήχησης του αθλητικού περιεχομένου της ΕΡΤ στους τηλεθεατές.>>

Re: Απάντηση: ΕΡΤ - Δημόσια τηλεόραση (όχι τεχνική συζήτηση)

Κλάψτε σήμερα:

Πειράζει αν εγώ γελάσω; :flipout::flipout::flipout::flipout:

Κοίτα να δεις που αρχίσαμε οπαδιλίκια και για τα κανάλια τώρα.

Ω Ελλάς, το σουρρεαλιστικό μεγαλείο σου...

(ΥΓ: αυτές οι μετρήσεις του "τουλάχιστον ενός λεπτού" έχουν πολύ γέλιο, πιάνουν το ζάππινγκ για τηλεθέαση, ό,τι βολέψει για κάθε περίπτωση).

Δεν πειράζει, η αλήθεια πονά.

Άσε, έριξα στον καφέ μου 3 παναντόλ για να βγάλω τη μέρα. Υποφέρω λέμε.

Ρε τι άλλο θ'ακούσουμε εδώ μέσα...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΕΡΤ - Δημόσια τηλεόραση (όχι τεχνική συζήτηση)

Ενώ αυτοί που "ασχολούνται" θεωρούν ότι το θέαμα στην Ελλάδα είναι συγκρίσιμο με αγγλικό & ισπανικό πρωτάθλημα ε; Μάλλον ανακουφίζομαι για την άγνοιά μου. :BDGBGDB55:

μην ανακουφιζεσαι με την αγνοια σου
γιατι αυτα που λες δεν στεκουν ...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΕΡΤ - Δημόσια τηλεόραση (όχι τεχνική συζήτηση)

μην ανακουφιζεσαι με την αγνοια σου
γιατι αυτα που λες δεν στεκουν ...

Ποιά απ'τα δυο που είπα; Ότι το θέαμα στο ελληνικό πρωτάθλημα δε συγκρίνεται με αγγλικό-ισπανικό; Ή ότι το ελληνικό πρωτάθλημα είναι κρατικοδίαιτο;

Βρε παιδιά γιατί "στο κλάψτε" κάποιοι αισθάνεστε πως πρέπει να απαντήσετε λες και αναφέρεται προσωπικά σε εσας;
Το ότι κάποιες σελίδες ,μπλοκς ακόμα και εφημερίδες δεν βλέπουν με καλό μάτι την αύξηση τηλεθέασης της δημόσιας τηλεόρασης δεν φαντάζομαι πως σας είναι άγνωστο.
Άλλωστε γράφονται αρκετές κακίες που αν μη τι άλλο είναι προκλητικές.
Προφανώς το κλάψτε πάει σε αυτούς.

Βρε παιδιά γιατί "στο κλάψτε" κάποιοι αισθάνεστε πως πρέπει να απαντήσετε λες και αναφέρεται προσωπικά σε εσας;
Το ότι κάποιες σελίδες ,μπλοκς ακόμα και εφημερίδες δεν βλέπουν με καλό μάτι την αύξηση τηλεθέασης της δημόσιας τηλεόρασης δεν φαντάζομαι πως σας είναι άγνωστο.
Άλλωστε γράφονται αρκετές κακίες που αν μη τι άλλο είναι προκλητικές.
Προφανώς το κλάψτε πάει σε αυτούς.

Ούτε εγώ τη βλέπω με καλό μάτι, όταν οφείλεται αποκλειστικά και μόνο σε αυθαίρετη και άστοχη χρήση των χρημάτων μου (και σου, και όλων). Είναι ο ορισμός του "ξένα κόλυβα".
Ας είχε την ίδια αύξηση τηλεθέασης σε (καλές) παραγωγές της, που προάγουν τον σκοπό της, και θα χαιρόμουν, και θα έσφιγγα το χέρι σε όποιον το προκάλεσε αυτό.

Εξάλλου, οι αντιδράσεις στα "κλάψτε" και "πονάτε", αναφέρονται στο συγκεκριμένο μέλος που σε οπαδικό τόνο, γράφει 100 ποστ ημερησίως σε διάφορα θρεντς περί ΕΡΤ. Εντάξει, αν αυτό ακούγεται μόνο σε μένα τουλάχιστον γραφικό, αν όχι ύποπτο, πάσο.

Υπάρχει λύση να αυξηθεί η τηλεθέαση στις καλές παραγωγές...

Δέσιμο σε καρέκλα των πεισματάρηδων τηλεθεατών που βλέπουν μόνο survivor... και συντονισμός σε ποιοτικά κανάλια... :Banane0:

14655784.jpg