ΕΡΤ - Δημόσια τηλεόραση (όχι τεχνική συζήτηση)

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΕΡΤ - Δημόσια τηλεόραση (όχι τεχνική συζήτηση)

Ούτε εγώ τη βλέπω με καλό μάτι, όταν οφείλεται αποκλειστικά και μόνο σε αυθαίρετη και άστοχη χρήση των χρημάτων μου (και σου, και όλων). Είναι ο ορισμός του "ξένα κόλυβα".
Ας είχε την ίδια αύξηση τηλεθέασης σε (καλές) παραγωγές της, που προάγουν τον σκοπό της, και θα χαιρόμουν, και θα έσφιγγα το χέρι σε όποιον το προκάλεσε αυτό.

Τα χρήματα σου ( μου ,του ) δεν σε διάβασα ποτέ να σε πονάνε όταν φεύγουν για χάρη των δήθεν ιδιωτικών καναλιών.
Και ούτε λίγα ήταν ούτε προβλεπόμενα.
Συνεπώς θα συμμεροζομουν τον πόνο σου για την δήθεν αυθαιρετη η άστοχη όπως χαρακτηρίζεις χρήση χρημάτων αλλά δεν με πειθεις.

Ναθ το ξέρω, έχω την ίδια άποψη, αλλά η αγορά χρήμα θέλει. Λέει χρήμα να ναι κι ό,τι να ναι.
Ίσως γνωρίζεις καλύτερα από εμένα, ότι η πρακτική σου δίνω 100.000 ευρώ,, μου κόβεις τιμολόγιο για 100.000 ευρώ και πληρώνεις ΦΠΑ για 100.000 ευρώ, αλλά μου επιστρέφεις ΜΑΥΡΑ 30.000 ευρώ ήταν το καλύτερο νταβατζιλίκι για τις διαφημιστικές,

Δεν εχει σταματησει ακομα αυτο.

Αν γινει παραγωγη χωρις την λεγομενη "ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ" θα γκρεμιστει κανας φουρνος.

Κοινως η διαφημιστικη απαιτει απο αυτον που αναθετει το εργο τουλαχιστον 10% επι του μπατζετ να της επιστραφουν ΜΑΥΡΑ κατω απο το τραπεζι.

Δεν τα ξερουν αυτα λετε οι πολιτικοι ? Το πιθανοτερο ειναι να παιρνουν κι αυτοι κανα κοψιδι.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΕΡΤ - Δημόσια τηλεόραση (όχι τεχνική συζήτηση)

Τα χρήματα σου ( μου ,του ) δεν σε διάβασα ποτέ να σε πονάνε όταν φεύγουν για χάρη των δήθεν ιδιωτικών καναλιών.
Και ούτε λίγα ήταν ούτε προβλεπόμενα.
Συνεπώς θα συμμεροζομουν τον πόνο σου για την δήθεν αυθαιρετη η άστοχη όπως χαρακτηρίζεις χρήση χρημάτων αλλά δεν με πειθεις.

Παρακαλείται το μέλος Maestro να ξαναγράψει το διαγραφέν post, ακολουθώντας τους Κανονισμούς του Forum.

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΕΡΤ - Δημόσια τηλεόραση (όχι τεχνική συζήτη

Ποιά απ'τα δυο που είπα; Ότι το θέαμα στο ελληνικό πρωτάθλημα δε συγκρίνεται με αγγλικό-ισπανικό; Ή ότι το ελληνικό πρωτάθλημα είναι κρατικοδίαιτο;

κανεις δεν συνεκρινε ποτε το ελληνικο πρωταθλημα με το αγγλικο - ισπαν

Καλο θαταν να σταματησουν οι οπαδικες τοποθετησεις τυπου "κλαψτε τωρα" κλπ.

Αν θελετε να γινει κουβεντα δηλαδη και δεν επιθυμειτε μονον "δελτια τυπου" .

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΕΡΤ - Δημόσια τηλεόραση (όχι τεχνική συ

κανεις δεν συνεκρινε ποτε το ελληνικο πρωταθλημα με το αγγλικο - ισπαν
Να με συμπαθάς αλλά απ'τις απαντήσεις που έδωσες στα ποστ μου φαίνεται ότι διαφωνείς.

Βέβαια, μιλάμε για το κανονικό ποδόσφαιρο με το θέαμα (Αγγλία - Ισπανία), όχι το δικό μας το κρατικοδίαιτο.

αυτη την προταση ακουω συχνα απο αυτους που δεν ασχολουνται με το ποδοσφαιρο

μην ανακουφιζεσαι με την αγνοια σου
γιατι αυτα που λες δεν στεκουν ...

Αν κατάλαβα λάθος πες μου τι εννοούσες.

Re: Απάντηση: ΕΡΤ - Δημόσια τηλεόραση (όχι τεχνική συζήτηση)

Υπάρχει λύση να αυξηθεί η τηλεθέαση στις καλές παραγωγές...
Δέσιμο σε καρέκλα των πεισματάρηδων τηλεθεατών που βλέπουν μόνο survivor... και συντονισμός σε ποιοτικά κανάλια... :Banane0:

Ακριβώς αυτός είναι ο λόγος που η ΕΡΤ χρηματοδοτείται απευθείας και εξ'ορισμού από τους πολίτες, για να μη βασίζεται στην τηλεθέαση, και να μη χρειάζεται να κονταροχτυπιέται με τη σαβούρα των ιδιωτικών καναλιών, που πρέπει να στέκονται πάντοτε στο ύψος της σαβούρας που ζητά το ελληνικό κοινό.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΕΡΤ - Δημόσια τηλεόραση (όχι τεχνική συζήτηση)

Παρακαλείται το μέλος Maestro να ξαναγράψει το διαγραφέν post, ακολουθώντας τους Κανονισμούς του Forum.

Το μέλος Maestro δεν κατάλαβε τι έγραψε λάθος, πέρα απ'το ότι επανέλαβε τις ίδιες λέξεις που χρησιμοποιήθηκαν σε παραπάνω ποστ που παραμένουν δημοσιευμένα ανέπαφα.

Να υποθέσω ότι ο οπαδισμός επιτρέπεται, αλλά είμαστε politically correct στον σχολιασμό του;

Βρε Ιάσωνα, η κουβέντα αυτή κάνει κύκλους τελικά! Όταν συμβαίνει αυτό που λες (να μεταδίδει προγράμματα που δεν κάνουν τηλεθέαση, αλλά μπορεί να θεωρηθούν ποιοτικά από κάποιους), λένε "τι χρειάζεται η ΕΡΤ, να δείχνει "σαύρες" και "όπερες", με τηλεθέαση 1%; Τσάμπα πάνε τα λεφτά μου"!

Όταν μεταδίδει προγράμματα με υψηλή τηλεθέαση (σούπερ λίγδ πχ τώρα, μουντιάλ, εβροβύζιον {sic}, κλπ), λένε ""τι χρειάζεται η ΕΡΤ, να πετάει χρήματα στη μπάλα και στα πανηγύρια; Τσάμπα πάνε τα λεφτά μου"!

Αυτό που κάνει τελικά, είναι ένα μικτό σύστημα, μεταδίδει από όλα! Και όλοι λένε "που πάνε τα λεφτά μου"! :Banane0: :smash:

Re: Απάντηση: ΕΡΤ - Δημόσια τηλεόραση (όχι τεχνική συζήτηση)

Βρε Ιάσωνα, η κουβέντα αυτή κάνει κύκλους τελικά! Όταν συμβαίνει αυτό που λες (να μεταδίδει προγράμματα που δεν κάνουν τηλεθέαση, αλλά μπορεί να θεωρηθούν ποιοτικά από κάποιους), λένε "τι χρειάζεται η ΕΡΤ, να δείχνει "σαύρες" και "όπερες", με τηλεθέαση 1%; Τσάμπα πάνε τα λεφτά μου"!

Όταν μεταδίδει προγράμματα με υψηλή τηλεθέαση (σούπερ λίγδ πχ τώρα, μουντιάλ, εβροβύζιον {sic}, κλπ), λένε ""τι χρειάζεται η ΕΡΤ, να πετάει χρήματα στη μπάλα και στα πανηγύρια; Τσάμπα πάνε τα λεφτά μου"!

Αυτό που κάνει τελικά, είναι ένα μικτό σύστημα, μεταδίδει από όλα! Και όλοι λένε "που πάνε τα λεφτά μου"! :Banane0: :smash:

Κοίτα να δεις, δε μπορώ εγώ να μιλάω εκ μέρους των "κάποιων", μιλάω για τον εαυτό μου, και είμαι σταθερός στις απόψεις μου:

1. Ποτέ δε με απασχόλησε αν είχε ακροματικότητα η ΕΡΤ, με απασχολούσε πάντοτε το αν άξιζε να έχει. Αν ίσχυε το δεύτερο, προσβάσιμη σε όλους έιναι, μακάρι να την αγκάλιαζαν. Αν δεν ίσχυε, ζητούσα παραπάνω απ'αυτήν.
2. Ποτέ δεν αμφισβήτησα το να πρέπει να υπάρχει η ΕΡΤ, και να χρηματοδοτείται από το κράτος (είτε απευθείας όπως τώρα, είτε αλλιώς, από δημόσια όμως έσοδα). Ακριβώς ώστε να μην αναγκάζαεται να ασχολείται με τη σαβουροποίηση που απαιτεί η ακροαματικότητα και η διαφημιστική πίτα.
3. Πάντοτε θεωρούσα σκανδαλώδη την προπαγάνδα των δελτίων και ενημερωτικών/πολιτικών εκπομπών της ΕΡΤ. Σ'αυτό συμφωνούσαμε με τους περισσότερους, όμως πολλοί από το 2015 και μετά σταμάτησαν να ενοχλούνται (μάλλον επειδή προπαγανδίζεται η "σωστή" θεώρηση των πραγμάτων).

Αυτά τα απλά.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΕΡΤ - Δημόσια τηλεόραση (όχι τεχνική συζήτηση)

Το μέλος Maestro δεν κατάλαβε τι έγραψε λάθος, πέρα απ'το ότι επανέλαβε τις ίδιες λέξεις που χρησιμοποιήθηκαν σε παραπάνω ποστ που παραμένουν δημοσιευμένα ανέπαφα.

Να υποθέσω ότι ο οπαδισμός επιτρέπεται, αλλά είμαστε politically correct στον σχολιασμό του;

Kαλό θα είναι να μην προκαλούμε με τις απαντήσεις μας ,νομίζω ότι μπορείς να τοποθετηθείς χωρίς να υπάρχει πρόκληση .

Eγώ δεν καταλαβαίνω πραγματικά τι θέλει ο Maestro
Ας δούμε το αποψινό πρόγραμμα της ΕΡΤ:

20:00 Web TV Greece Κατάλληλο για όλους (Επιθυμητή η γονική συναίνεση)
Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΗΣ ΓΗΣ-Α´ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ Ντοκιμαντέρ
Eπεισόδιο 5 - Καναδική Αρκτική - Ζώνη Ζωής (Canadian Arctic - Land of Lives)
20:30 Web TV Κατάλληλο για όλους (Επιθυμητή η γονική συναίνεση)
ΟΙ ΛΥΡΑΡΗΔΕΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ (E)
Eπεισόδιο 6 - ΑΝΩΓΕΙΑ
21:00 Web TV Greece Κατάλληλο για όλους (Απαραίτητη η γονική συναίνεση)
JANET KING, Η ΚΑΤΗΓΟΡΟΣ (E)
Eπεισόδιο 5 - ΜΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ (LURKING DOUBT)
22:00 Web TV
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
22:30 Web TV
59o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
22:45 Web TV Κατάλληλο για όλους (Επιθυμητή η γονική συναίνεση)
ΑΠΟΨΕ ΚΑΝΕΙΣ ΜΠΑΜ
Eπεισόδιο 5 - ΚΑΖΑΝΤΖΗΣ, ΜΟΥΡΑΤΙΔΟΥ, ΛΑΜΠΑΔΑΚΗ

Mόνο και μόνο η ΕΡΤ3 έχει τα καλύτερα απόψε, σας χαρίζω ΕΡΤ1 και ΕΡΤ2

Αν δεν θέλουμε ΕΡΤ και θέλουμε στήθος και ρόγα της Μπακοδήμου έχουμε και τον ΣΚΑΙ. ίσως την καλύτερη τηλεόραση του κόσμου έχουμε και παραπονιόμαστε κιόλας.
Εν τω μεταξύ γράφουμε γράφουμε γράφουμε και κανένας από εμάς μάλλον δεν βλέπει πραγματικά τηλεόραση, έχουμε πάντως άποψη αυτό είναι ο Έλληνας!

Τα'χει γράψει ο Maestro πιο πίσω. Ορίστε για να μην επαναλμβανόμαστε:

Επειδή κύκλους κάνουμε ας προσπαθήσω να γράψω όσο πιο αναλυτικά τη γνώμη μου, μπας και γίνω κατανοητός:

Από εδώ (ας υποθέσουμε ότι ξέρουν τι γράφουν, δεν έχω ασφαλέστερη πηγή), φαίνεται πως το κόστος ανά εκπομπή δυο πετυχημένων παραγωγών της ΕΡΤ (Στην υγειά μας και Εξάντας) λίγο πριν το μαύρο της ΕΡΤ ήταν ~40,000 ευρώ.

Το ποσό που δαπανάται για κάθε παιχνίδι των πιο αδιάφορων ομάδων (εκτός ΠΑΟ) του πιο αδιάφορου πρωταθλήματος της Ευρώπης είναι 267,000 ευρώ.

Αυτά.

Να το γράψω και πιο απλά, για να αποφύγουμε τις εξυπνακίστικες απαντήσεις τύπου Μπόλεκ & Λόλεκ: Με τα χρήματα που δαπανήθηκαν για μια χρονιά Σούπερ Λιγδ (28 μύρια), υποθέτοντας 30 επεισόδια ανά σεζόν (υπερβολικό νούμερο), θα μπορούσαν να χρηματοδοτηθούν 23 νέες ελληνικές εβδομαδιαίες παραγωγές (με καθεμία να δίνει βήμα και δουλειά σε πολύ κόσμο), με κατευθύνσεις από σειρές έως ταινίες, από ενημερωτικές μέχρι αθληιτκές, από πολιτιστικές μέχρι εκπαιδευτικές, κλπ κλπ κλπ.

Ή, επειδή προφανώς 23 νέες σειρές παραείναι πολλές, θα μπορούσαν πολλά απ'τα χρήματα αυτά να χρησιμοποιηθούν για ενοικίαση εξωτερικών σειρών/ταινιών, κάλυψη συναυλιών/παραστάσεων, εκσυγχρονισμό υποδομής, ευκαιρίες για πρακτική άσκηση σε νέους δημοσιογράφους/τεχνικούς, κλπ κλπ κλπ,

Αλλά τι να πουν όλα αυτά μπροστά στο να απολαμβάνει κανείς τις άμυνες-πούλμαν των ουραγών της Σούπερ Λίγκ, και βέβαια το γεμάτο υγεία αθλητικό πνεύμα που κατακλύζει τη διοργάνωση;;;;!

20:00 Web TV Greece Κατάλληλο για όλους (Επιθυμητή η γονική συναίνεση)
Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΗΣ ΓΗΣ-Α´ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ Ντοκιμαντέρ
Eπεισόδιο 5 - Καναδική Αρκτική - Ζώνη Ζωής (Canadian Arctic - Land of Lives)
20:30 Web TV Κατάλληλο για όλους (Επιθυμητή η γονική συναίνεση)
ΟΙ ΛΥΡΑΡΗΔΕΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ (E)
Eπεισόδιο 6 - ΑΝΩΓΕΙΑ
21:00 Web TV Greece Κατάλληλο για όλους (Απαραίτητη η γονική συναίνεση)
JANET KING, Η ΚΑΤΗΓΟΡΟΣ (E)
Eπεισόδιο 5 - ΜΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ (LURKING DOUBT)
22:00 Web TV
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
22:30 Web TV
59o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
22:45 Web TV Κατάλληλο για όλους (Επιθυμητή η γονική συναίνεση)
ΑΠΟΨΕ ΚΑΝΕΙΣ ΜΠΑΜ
Eπεισόδιο 5 - ΚΑΖΑΝΤΖΗΣ, ΜΟΥΡΑΤΙΔΟΥ, ΛΑΜΠΑΔΑΚΗ

Mόνο και μόνο η ΕΡΤ3 έχει τα καλύτερα απόψε, σας χαρίζω ΕΡΤ1 και ΕΡΤ2

Αν δεν θέλουμε ΕΡΤ και θέλουμε στήθος και ρόγα της Μπακοδήμου έχουμε και τον ΣΚΑΙ. ίσως την καλύτερη τηλεόραση του κόσμου έχουμε και παραπονιόμαστε κιόλας.
Εν τω μεταξύ γράφουμε γράφουμε γράφουμε και κανένας από εμάς μάλλον δεν βλέπει πραγματικά τηλεόραση, έχουμε πάντως άποψη αυτό είναι ο Έλληνας!

Συν 1000!! Παράλληλα η Ερτ1 έχει αθλητική Κυριακή

Παρακαλείται το μέλος MIKU να ξαναγράψει το διαγραφέν post, ακολουθώντας τους Κανονισμούς του Forum

Δεν έχω ειδοποιηθεί με ΠΜ άρα δεν μπορώ να θυμάμαι πιο ποστ σβήστηκε...

Το να είναι ένα κανάλι ( και φυσικά η δημόσια τηλεόραση) εκτός από ποιοτικο και εμπορικο δεν είναι έγκλημα.
Το ένα δεν αναιρεί το άλλο.
Το οτι εμείς στην χώρα μας έχουμε αναγάγει την σαχλαμάρα ως μόνο μέσω επιτυχίας και άρα μόνο από αυτήν δικαιολογειται η θεαματικότητα είναι δική μας πατέντα.