ΕΡΤ - Δημόσια τηλεόραση (όχι τεχνική συζήτηση)

Η ΕΡΤ για μένα θέλει ένα συμμάζεμα καναλιών και ραδιοφώνων...
Τώρα έχουμε ΕΡΤ 1,2,3 και Sports και δεν ξέρω πόσα ραδιόφωνα...
Πρέπει ένα κανάλι να κοπεί και το sports είτε να αναβαθμιστεί με καλύτερο περιεχόμενο ή να δείχνει παλιούς αγώνες από διάφορα αθλήματα απ' το τεράστιο αρχείο της...
Τώρα όσον αφορά τα ραδιόφωνα θα μπορούσε να περιοριστεί σε ένα ενημερωτικό, ένα αθλητικό και ένα με μουσική του κόσμου ας πουμε...

Οργανισμό σε προχωρημένη σήψη δεν μπορείς να τον γιατρέψεις. Με αυτό το σκεπτικό προσωπικά θεωρώ ότι η ΕΡΤ δεν σώζεται με τίποτα, κλείσιμο και δημιουργία ενός μικρού καναλιού με υπαλλήλους ιδιωτικού δικαίου είναι η λύση.

Δεν καταλαβαίνω ποιο νόημα έχει η δημιουργία ενός οποιουδήποτε μικρού καναλιού, είτε με μόνιμους υπαλλήλους, είτε ιδιωτικού δικαίου, στη θέση της ΕΡΤ. Δεν είναι έτσι οι δημόσιοι ραδιοτηλεοπτικοί οργανισμοί, αυτό που περιγράφεις είναι ένας μικρός τοπικός σταθμός, που δεν έχει κανένα λόγο ύπαρξης σε πανελλήνιο επίπεδο. Προτιμότερο είναι να μην υπάρχει καθόλου ΕΡΤ, δημόσια τηλεόραση, σε αυτή τη περίπτωση, παρά μία τέτοια κατάντια...

ΥΓ. Δεν φτάνουμε εμείς να αποκαλούμε φασίστες (αυτό μάλλον ελαφρύς χαρακτηρισμός είναι για τη ΧΑ), και ναζί τη ΧΑ, μόνοι τους (αυτο)χαρακτηρίζονται έτσι, με την ιστορία, τα σύμβολα και τις πράξεις τους...

Απάντηση: Re: ΕΡΤ - Δημόσια τηλεόραση (όχι τεχνική συζήτηση)

Η ΕΡΤ για μένα θέλει ένα συμμάζεμα καναλιών και ραδιοφώνων...
Τώρα έχουμε ΕΡΤ 1,2,3 και Sports και δεν ξέρω πόσα ραδιόφωνα...
Πρέπει ένα κανάλι να κοπεί και το sports είτε να αναβαθμιστεί με καλύτερο περιεχόμενο ή να δείχνει παλιούς αγώνες από διάφορα αθλήματα απ' το τεράστιο αρχείο της...
Τώρα όσον αφορά τα ραδιόφωνα θα μπορούσε να περιοριστεί σε ένα ενημερωτικό, ένα αθλητικό και ένα με μουσική του κόσμου ας πουμε...

Για ποιο λόγο να γίνει έτσι, γιατί χρειάζεται συμμάζεμα με αυτό τον τρόπο; Αν το πρόβλημα ήταν ότι είχε έλλειμμα στον προϋπολογισμό της, θα ήταν φυσικό να σκεφτεί κάποιος έτσι, αλλά ακόμα και τώρα είναι θετικό το οικονομικό της αποτέλεσμα (ναι, ξέρω - απαντώντας σε πολλούς, όχι συγκεκριμένα σε εσένα Νίκο - μέσω του τέλους που πληρώνουμε όλοι, κι όχι από τη διαφήμιση, και μπλα μπλα μπλα...), οπότε ποιος ο λόγος της συρρίκνωσης;

Re: Απάντηση: Re: ΕΡΤ - Δημόσια τηλεόραση (όχι τεχνική συζήτηση)

Για ποιο λόγο να γίνει έτσι, γιατί χρειάζεται συμμάζεμα με αυτό τον τρόπο; Αν το πρόβλημα ήταν ότι είχε έλλειμμα στον προϋπολογισμό της, θα ήταν φυσικό να σκεφτεί κάποιος έτσι, αλλά ακόμα και τώρα είναι θετικό το οικονομικό της αποτέλεσμα (ναι, ξέρω - απαντώντας σε πολλούς, όχι συγκεκριμένα σε εσένα Νίκο - μέσω του τέλους που πληρώνουμε όλοι, κι όχι από τη διαφήμιση, και μπλα μπλα μπλα...), οπότε ποιος ο λόγος της συρρίκνωσης;
Ένας λόγος είναι να γίνει ανταγωνιστική σε οικονομικό και τηλεοπτικό επίπεδο...
Θα γουσταρα η ΕΡΤ να τα σκάσει και να έχει το CL και το EL για παράδειγμα και όχι έναν αγώνα αλλά περισσότερους...

Δεν εχεις χορτασει ακομα Ολυμπιακο στο τσουλου ε?θελεις και αλλο..:p

Είναι προφανές, και μετά τη συζήτηση στο δίπλα θρεντ περί της μασκώτ της κυβέρνησης, πως οτιδήπτε επιχείρημα κι αν φέρει κανείς, θα υπάρχουν άνθρωποι που θα δικαιολογούν τα αδικαιολόγητα. Οπότε, θα περιμένω να την κάνουμε την κουβέντα αυτή, καλά να'μαστε, σε 10 χρόνια, που θα'χουν αλλάξει 2-3 κυβερνήσεις και θα'χουν φύγει οι κατσαρίδες του ΣΥΡΙΖΑ απ'την ΕΡΤ, και τότε που θα ξεπλένουν πάλι τη Δεξά, θα ξαναρχίσετε να ενοχλείστε (όπως νιώθατε δηλαδή πριν 4 μόλις χρόνια με αντίστοιχα ξεφτιλίκια υπέρ του Σαμαρά). Τώρα είπαμε, another day at the office (κυριολεκτικά και μεταφορικά).

Εδώ να θυμίσω πάντως, ότι ένας που βρισκόταν στην "συνέντευξη" Σαμαρά, είναι και τώρα δημοσιογράφος στην ΕΡΤ. Νομίζω κι ο δεύτερος... Αλλά ο πρώτος (Τρουπής) δεν είναι σίγουρα συριζαίος...

Re: Απάντηση: ΕΡΤ - Δημόσια τηλεόραση (όχι τεχνική συζήτηση)

Δεν καταλαβαίνω ποιο νόημα έχει η δημιουργία ενός οποιουδήποτε μικρού καναλιού, είτε με μόνιμους υπαλλήλους, είτε ιδιωτικού δικαίου, στη θέση της ΕΡΤ. Δεν είναι έτσι οι δημόσιοι ραδιοτηλεοπτικοί οργανισμοί, αυτό που περιγράφεις είναι ένας μικρός τοπικός σταθμός, που δεν έχει κανένα λόγο ύπαρξης σε πανελλήνιο επίπεδο. Προτιμότερο είναι να μην υπάρχει καθόλου ΕΡΤ, δημόσια τηλεόραση, σε αυτή τη περίπτωση, παρά μία τέτοια κατάντια...

ΥΓ. Δεν φτάνουμε εμείς να αποκαλούμε φασίστες (αυτό μάλλον ελαφρύς χαρακτηρισμός είναι για τη ΧΑ), και ναζί τη ΧΑ, μόνοι τους (αυτο)χαρακτηρίζονται έτσι, με την ιστορία, τα σύμβολα και τις πράξεις τους...

Προσωπικά θεωρώ ότι ένα κανάλι με 200 εργαζόμενους θα ήταν μια χαρά αν δούλευε σωστά. Τώρα έχουμε 5 και 2500 αργόσχολους με επαναλήψεις μικρό σπίτι στο λιβάδι.

ΥΓ. Δεν έκανα θέμα χα και ερτ για να μιλήσουμε για την χα, ξέρω τι είναι, όλοι ξέρουμε. Για άλλο τελείως διαφορετικό λόγο το έκανα, άλλα δεν πήρες χαμπάρ ή μάλλον, δεν θέλεις να πάρεις. Οταν και αν βγει κανα ακροδεξιό κόμμα κυβέρνηση και η ΕΡΤ αποκλίσει συριζα ΚΚΕ, ίσως τότε καταλάβεις τι θέμα έθιξα.

Θα συμφωνήσω για κάποιες κάστες, γνωστές είναι εξάλλου και μη εξαιρετέες (ΠΟΣΠΕΡΠ πχ, και ο πρόεδρος της), αλλά αντί να βρεθεί τρόπος να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα, είναι αρκετά τραβηγμένο να θέλουμε ουσιαστικά να καταργηθεί η ΕΡΤ, ή να γίνει ένα μικρό καναλάκι που δεν θα προσφέρει τίποτα. Κάποια στιγμή, κι αυτός θα πάρει σύνταξη (ας του δώσουν μία "εθελουσία"!! ) :afro:

Σορρυ αλλα δεν θελω να περιμενω να παρει συνταξη ενα λαμογιο του δημοσιου και οι περι αυτου για να εξυγιανθει ενας δημοσιος οργανισμος που πληρωνουμε ολοι μας .

Ειναι τραγικο και που το συζηταμε.

Το να συρρικνωθει η ΕΡΤ δεν σημαινει καταργηση.

Τωρα ειναι συρρικνωμενη παγιδευμενη στο υπεραριθμο για την συγχρονη αγορα προσωπικο το οποιο λογω μεγαλου μισθολογικου κοστους δεν αφηνει την διοικηση να παραξει προγραμμα της προκοπης.

Τουλαχιστον 1500 ατομα ειναι για να χαιρετανε....απο τους 2500 που ειναι περιπου τωρα.

Τα έχεις μπερδέψει, άλλο πράγμα οι δικαστικές αρχές της χώρας να απαγορεύουν σε ένα κόμμα να κατέβει στις εκλογές και άλλο πράγμα η ΕΡΤ και οι εργαζόμενοι της να αποφασίζουν ποια κόμματα θα προβάλλουν. Οσο μίσος και να έχεις για την χα, δεν έχει καμία σχέση με το σκεπτικό που σου παραθέτω.
ΣΑΦΩΣ και ο Αρειος πάγος θα πρέπει να ελέγχει, να κάνει έρευνα τι κουμάσι είναι το κόμμα που θέλει να κατέβει στις εκλογές να αναλόγως να επιτρέπει και να απαγορεύει.
Στην Ελλάδα όμως ο Αρειος Παγος έκρινε οτι η χα μπορεί να κατέβει στις εκλογές, είτε μας αρέσει είτε όχι. Η χα εκλέχθηκε δημοκρατικά και έχει βουλευτές στην βουλή.
Μην φτάνουμε στο σημείο να κατηγορούμε τη χα ως φασίστες και να κάνουμε τα στραβά μάτια σε φασιστικές πρακτικές αποκλεισμού άλλα ΕΡΤ.
Δηλαδή όντως τώρα?καθόμαστε και συζητάμε αν κακώς ή καλώς αποφασίζουν οι υπάλληλοι της ΕΡΤ ποιο εκλεγμένο κόμμα θα "παίζει" στο κανάλι τους ή όχι?

Θα στο πω πιο απλα .

Αν μια μερα σπασει ο διαολος το ποδαρι του και παρουν εδρα στην βουλη τιποτα ρουβικωνες και λοιποι αναρχοηλιθιοι το ιδιο θα ηθελα και για αυτους ως αντιμετωπιση απο την Δημοσια Τηλεοραση.

Μακρυα απο τα ακρα και απο τους πυροβολημενους γενικα.

Θα στο πω πιο απλα .

Αν μια μερα σπασει ο διαολος το ποδαρι του και παρουν εδρα στην βουλη τιποτα ρουβικωνες και λοιποι αναρχοηλιθιοι το ιδιο θα ηθελα και για αυτους ως αντιμετωπιση απο την Δημοσια Τηλεοραση.

Μακρυα απο τα ακρα και απο τους πυροβολημενους γενικα.

Διαφωνώ. Βασικά δεν έχει καμία σημασία πως ονομάζεται το κόμμα ή τι ιδεολογία έχει για εμένα. Εμένα με νοιάζει ΜΟΝΟ, αν αυτό το κόμμα εγκριθεί από τον Αρειο Πάγο,ψηφιστεί και μπει στη βουλή, να του δίνεται το νόμιμο βήμα στην δημόσια τηλεόραση ώστε οι ψηφοφόροι του να μπορούν να ακούν και να βλέπουν τους εκπροσώπους τους στο Ελληνικό κοινοβούλιο όπως όλοι οι υπόλοιποι.(θεωρώ ότι τα ίδια δικαιώματα έχουμε ΟΛΟΙ ως πολίτες και ψηφοφόροι, ή διαφωνείς και εδώ?)

Αλίμονο και αν επιτρέπουμε στην ΕΡΤ να διαλέγει αυτή πως θα μοιράσει την πίτα και ποιον εκλεγμένο από τον λαό θα αποκλείει κατα το δοκούν. Ε τότε τι τις θέλουμε τις εκλογές?Ας βγει απλά η ΕΡΤ και να μας πει ποιος θέλει να κυβερνήσει να τελειώνουμε.

Αλλο πράγμα μακριά από τα άκρα, δεν συμφωνώ κ.τ.λ, μαζί σου, και άλλο πράγμα αποφασίζει η ΕΡΤ αναλόγως την ιδεολογία των υπαλλήλων της εκείνη την χρονική στιγμή ποιο νόμιμο κόμμα της βουλής θα έχει βήμα και ποιο όχι (γιατί κάτι μου λέει ότι αν η χα λεγόταν ρουβίκωνας μην σου πω θα είχε και δική του εκπομπή καθημερινή:flipout:).

Ετυχε (έτυχε...βολεύει θέλω να πω) και δεν νοιάζει κανένα "δημοκρατικό" κόμμα αυτός ο αντιδημοκρατικός και παράνομος αποκλεισμός, αλλιώς μέχρι και διώξεις θα είχαν ασκηθεί στην ΕΡΤ.

Το θέμα είναι ή πιστεύουμε στην δημοκρατία και τους θεσμούς της ή όχι? Το πιστεύω εν μέρη και αλα καρτ, μόνο δημοκρατία δεν θυμίζει. Εχουνε όλοι οι ψηφοφόροι πολίτες αυτής της χώρας (που πληρώνουν και ΕΡΤ) τα ίδια δικαιώματα ή όχι?

Δεν 'έτυχε', πέτυχε! Απλά όλα τα άλλα κόμματα βλέπουν και τι είναι και τι πρεσβεύει η ΧΑ, και κανένα λόγο δεν έχουν να είναι "δημοκρατικότερα" για χάρη ενός άκρα αντιδημοκρατικού (και ναζιστικού) κόμματος...

Δεν μπορει να μην υπαρχει αποψη προσωπικη. Εκει ειναι το προβλημα. Απο την αδεσμευτη ενημερωση φτασαμε στο κομματοσκυλα σαν την Ακριβοπουλου. (ειχε και ο Σαμαρας τα δικα του πριν και ΚΥΡΙΩΣ οι Πασοκοι που παραδοσιακα ηλεγχαν την ΕΡΤ μετα το 81).

Διακομματικη επιτροπη δεν μπορει να υπαρξει για τετοιο θεμα ο καθενας θα θελει τα δικα του οποτε τα κοβεις ΟΛΑ εκτος απο τον καιρο αντε και τα αθλητικα αν φερνουν λεφτα αποδεδειγμενα γιατι και αυτα οπως ξερουμε για πολιτικες πλατες υιοθετηθηκαν φετος με ζημια για την ΕΡΤ.

Αλλού είναι το πρόβλημα

Δεν 'έτυχε', πέτυχε! Απλά όλα τα άλλα κόμματα βλέπουν και τι είναι και τι πρεσβεύει η ΧΑ, και κανένα λόγο δεν έχουν να είναι "δημοκρατικότερα" για χάρη ενός άκρα αντιδημοκρατικού (και ναζιστικού) κόμματος...

Η τακτική αυτή βλέπεις να πέτυχε ;
Απλά κρύβουν το πραγματικό πρόσωπο της Χ.Α και αφήνουν τη ηγεσία της να παρουσιάζει ότι αυτή θέλει .

Δίκοπο μαχαίρι είναι. Αν την βγάζουν στην τβ θα παρουσιάζει ό,τι θέλει [υγ. νομίζω ότι θυμόμαστε λιγό πολύ πως ξεκίνησε αρχικά ο αποκλεισμός της ΧΑ από τα κανάλια, από το επεισόδιο του Κασιδιάρη με την Κανέλλη], αν δεν την βγάζουν κάνει πάλι το ίδιο από άλλα μέσα (νομίζω ότι το διαδίκτυο παίζει πολύ μεγαλύτερο ρόλο πλέον σε αυτή την εξάπλωση, παρά η τηλεόραση).

Εχουνε λόγο να είναι δημοκρατικά, δημοκρατικότερα δεν υπάρχει λόγος. Αν δεν είναι δημοκρατικά, τότε δεν διαφέρουν σε τίποτα από την χα.

Η τακτική αυτή βλέπεις να πέτυχε ;
Απλά κρύβουν το πραγματικό πρόσωπο της Χ.Α και αφήνουν τη ηγεσία της να παρουσιάζει ότι αυτή θέλει .

Το θέμα δεν είναι αν πέτυχε ή δεν πέτυχε η τακτική (σαφώς και απέτυχε). Το θέμα είναι αν αυτή η τακτική αυθαίρετου αποκλεισμού κάποιου νόμιμου κόμματος της βουλής από την ΕΡΤ, επιτρέπεται σε ένα δημοκρατικό κράτος ή όχι. Γιατί οι απαντήσεις των παιδιών από πάνω έχουν αρχίσει και με φοβίζουν λίγο για το πόσο δημοκράτες είμαστε τελικά.

Σε φοβίζουν οι απαντήσεις των παιδιών, αλλά δεν σε φοβίζει η ίδια η ΧΑ; Στο όνομα της δημοκρατίας δηλαδή και της ελευθερίας του λόγου, να θεωρούμε ότι έχει το ίδιο δικαίωμα σε αυτό οποιοσδήποτε, ακόμα και αυτός που καταφεύγει στις μεθόδους και πολιτικές της ΧΑ, όχι μόνο στα λόγια, αλλά και στις πράξεις... Εγώ προσωπικά τόσο "δημοκράτης" δεν είμαι, έχω και όρια στη δημοκρατία μου... -bye-

Σκέψου τώρα να έμπαινε στη Βουλή, όχι απλά ο Ρουβικώνας (που νομίζω ανέφερε ο Ναθ σε κάποιο μήνυμα πριν), αλλά η... 17 Νοέμβρη... Να είχαν το δικαίωμα να λένε ελεύθερα τις σκέψεις τους οι άνθρωποι, δημοκρατικά! :smash: