ΕΡΤ - Δημόσια τηλεόραση (όχι τεχνική συζήτηση)

Δίκοπο μαχαίρι είναι. Αν την βγάζουν στην τβ θα παρουσιάζει ό,τι θέλει [υγ. νομίζω ότι θυμόμαστε λιγό πολύ πως ξεκίνησε αρχικά ο αποκλεισμός της ΧΑ από τα κανάλια, από το επεισόδιο του Κασιδιάρη με την Κανέλλη], αν δεν την βγάζουν κάνει πάλι το ίδιο από άλλα μέσα (νομίζω ότι το διαδίκτυο παίζει πολύ μεγαλύτερο ρόλο πλέον σε αυτή την εξάπλωση, παρά η τηλεόραση).

Φυσικά και θα παρουσιάζει τις θέσεις της ,αλλά θέτω το ερώτημα αν οι ιδεολογικοί αντίπαλοι της Χ.Α είναι τόσο ανίκανοι ώστε να την αποκαθηλώσουν στα μάτια των τηλεθεατών ;
Οταν δεν μπορούν [οι της Χ.Α] να αρθρώσουν ούτε μια ολόκληρη πρόταση,να παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα [γιατί δεν μπορούν ] δεν θα είναι καλύτερο από να λένε στα <κρυφά> ότι τους συμφέρει ;
Η τακτική δημιούργησε και συγκρατεί ,σχεδόν παγιωμένο ,ένα πλήθος 450.000 ατόμων ,αλλά εμείς κλείνουμε τα μάτια στο πρόβλημα ,με <αποκλεισμούς>
Γιατί έχει να φοβηθεί κάτι η δημοκρατία μας από τη Χ.Α ; Είναι τόσο σαθρή ;
Το είχα γράψει εδώ μέσα και πρίν χρόνια ,όταν άρχισε να δημιουργείται το πρόβλημα ότι η τακτική αυτή τό μονο που καταφέρνει είναι να συντηρεί ή και να αυξάνει τη δύναμη της .

Δεν τίθεται θέμα ανικανότητας των ιδεολογικών αντιπάλων, δεν αποκαθηλώνονται τόσο εύκολα ιδεολογίες όπως της ΧΑ, που χρησιμοποιεί μέσα όπως ο "πατριωτισμός", η "θρησκεία", το "έθνος", για να περάσει τις ιδέες της. Αυτές οι λέξεις ηχούν πολύ έντονα σε μεγάλο ποσοστό των πολιτών, και είναι πρόθυμοι να ακούσουν και να ασπαστούν αυτόν που υπερασπίζεται (και σε εισαγωγικά) αυτές τις "ιδέες".

Δεν τίθεται θέμα ανικανότητας των ιδεολογικών αντιπάλων, δεν αποκαθηλώνονται τόσο εύκολα ιδεολογίες όπως της ΧΑ, που χρησιμοποιεί μέσα όπως ο "πατριωτισμός", η "θρησκεία", το "έθνος", για να περάσει τις ιδέες της. Αυτές οι λέξεις ηχούν πολύ έντονα σε μεγάλο ποσοστό των πολιτών, και είναι πρόθυμοι να ακούσουν και να ασπαστούν αυτόν που υπερασπίζεται (και σε εισαγωγικά) αυτές τις "ιδέες".

Οταν η σύνδεση της Χ.Α με τον ναζισμό είναι τόσο στενή ,νομίζω ότι είναι εύκολο .Τώρα αλωνίζουν μια χαρά .
Εκτός αν σε φοβίζει η ευγλωττία των μελών της ....

Δεν το νομίζω καθόλου εύκολο, πρώτον γιατί και πολλά από τα αυτιά που τους ακούνε δεν φαίνεται να ενδιαφέρονται και πολύ για τη σύνδεση της ΧΑ με το ναζισμό (ίσως και να χειροκροτάνε), και δεύτερον όταν απευθύνονται στο θυμικό, κι όχι στη λογική, είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί...

Re: Απάντηση: ΕΡΤ - Δημόσια τηλεόραση (όχι τεχνική συζήτηση)

Σε φοβίζουν οι απαντήσεις των παιδιών, αλλά δεν σε φοβίζει η ίδια η ΧΑ; Στο όνομα της δημοκρατίας δηλαδή και της ελευθερίας του λόγου, να θεωρούμε ότι έχει το ίδιο δικαίωμα σε αυτό οποιοσδήποτε, ακόμα και αυτός που καταφεύγει στις μεθόδους και πολιτικές της ΧΑ, όχι μόνο στα λόγια, αλλά και στις πράξεις... Εγώ προσωπικά τόσο "δημοκράτης" δεν είμαι, έχω και όρια στη δημοκρατία μου... -bye-

Σκέψου τώρα να έμπαινε στη Βουλή, όχι απλά ο Ρουβικώνας (που νομίζω ανέφερε ο Ναθ σε κάποιο μήνυμα πριν), αλλά η... 17 Νοέμβρη... Να είχαν το δικαίωμα να λένε ελεύθερα τις σκέψεις τους οι άνθρωποι, δημοκρατικά! :smash:

Το αν με φοβίζει η χρυσή αυγή (βασικά δεν με φοβίζει, απλά με αηδιάζει) δεν έχει να κάνει σε τίποτα με το γεγονός ότι η ΕΡΤ δρα αυτόνομα και καταχρηστικά στο ποιο κόμμα της βουλής θα έχει πρόσβαση στις συχνότητες της ή όχι. Αν αδυνατείς να κατανοήσεις το θέμα που θίγω, πες το, να μην χαλάω τον χρόνο μου.

Η 17 νοέμβρη είναι καταδικασμένη τρομοκρατική οργάνωση, η χα είναι ένα νόμιμα εκλεγμένο κόμμα, το παράδειγμα σου είναι αντελώς άστοχο. Αν και όταν η χα καταδικαστεί ως εγκληματική οργάνωση, δεν θα της επιτρέπεται να θέτει υποψηφιότητα ως κόμμα από τον νόμο, μέχρι τότε όμως οι ψηφοφόροι της έχουν το ίδιο δικαίωμα με εσένα να βλέπουν τους αντιπροσώπους τους στην βουλή μέσω των συχνοτήτων της δημόσιας τηλεόρασης, μόνο η δικαιοσύνη έχει δικαίωμα να το αλλάξει αυτό.

Φυσικά και θα παρουσιάζει τις θέσεις της ,αλλά θέτω το ερώτημα αν οι ιδεολογικοί αντίπαλοι της Χ.Α είναι τόσο ανίκανοι ώστε να την αποκαθηλώσουν στα μάτια των τηλεθεατών ;
Οταν δεν μπορούν [οι της Χ.Α] να αρθρώσουν ούτε μια ολόκληρη πρόταση,να παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα [γιατί δεν μπορούν ] δεν θα είναι καλύτερο από να λένε στα <κρυφά> ότι τους συμφέρει ;
Η τακτική δημιούργησε και συγκρατεί ,σχεδόν παγιωμένο ,ένα πλήθος 450.000 ατόμων ,αλλά εμείς κλείνουμε τα μάτια στο πρόβλημα ,με <αποκλεισμούς>
Γιατί έχει να φοβηθεί κάτι η δημοκρατία μας από τη Χ.Α ; Είναι τόσο σαθρή ;
Το είχα γράψει εδώ μέσα και πρίν χρόνια ,όταν άρχισε να δημιουργείται το πρόβλημα ότι η τακτική αυτή τό μονο που καταφέρνει είναι να συντηρεί ή και να αυξάνει τη δύναμη της .

συμφωνώ στο σκεπτικό σου απόλυτα.

Καλά, δεν πειράζει. Προτιμώ να παραμένω λιγότερο δημοκράτης σε ό,τι αφορά τα δικαιώματα της ΧΑ... :afro:

Καλά, δεν πειράζει. Προτιμώ να παραμένω λιγότερο δημοκράτης σε ό,τι αφορά τα δικαιώματα της ΧΑ... :afro:

Να'σαι σίγουρος ότι το ίδιο πιστεύουν κι οι ΧΑ για τα δικαιώματα τα δικά σου. Το ίδιο πιστεύουν και οι Συριζαίοι για τα δικαιώματα των δεξών, το ίδιο πιστεύουν οι ακροδεξιοί για τα δικαιώματα των "άπλυτων", κλπ κλπ κλπ.

Και όσο η κοινωνία συνεχίζει να αποκτηνώνεται με αντίστοιχα "δε βαριέσαι" από παντού, θα έρθει η στιγμή που τα δικά σου δικαιώματα θα'χουν πάει περίπατο, και γι'αυτό θα έχεις να κατηγορήσεις (και) τον εαυτό σου.

Εσένα μπορεί να μην σε πειράζει η δημοκρατία αλα καρτ. Εμένα που είμαι συνειδητοποιημένος δημοκράτης και έχω πίστη σε αυτό το πολίτευμα με πειράζει, με όλο το θάρρος αν μου επιτρέπεις.
Θα προστατεύσω τα δικαιώματα σου ακόμα και αν είσαι ιδεολογικός μου αντίπαλος, αυτή είναι και η πεμπτουσία της δημοκρατίας στο φινάλε...

Να'σαι σίγουρος ότι το ίδιο πιστεύουν κι οι ΧΑ για τα δικαιώματα τα δικά σου. Το ίδιο πιστεύουν και οι Συριζαίοι για τα δικαιώματα των δεξών, το ίδιο πιστεύουν οι ακροδεξιοί για τα δικαιώματα των "άπλυτων", κλπ κλπ κλπ.

Και όσο η κοινωνία συνεχίζει να αποκτηνώνεται με αντίστοιχα "δε βαριέσαι" από παντού, θα έρθει η στιγμή που τα δικά σου δικαιώματα θα'χουν πάει περίπατο, και γι'αυτό θα έχεις να κατηγορήσεις (και) τον εαυτό σου.

α γειά σου, δεν θα μπορούσα να το διαβάσω καλύτερα :SFGSFGSF:

Δηλαδή είσαι ικανοποιημένος με το γεγονός ότι λόγω αυτής της [γενικότερης] αντιμετώπισης η Χ.Α έχει παγιώσει όλο αυτόν τον κόσμο στην εκλογική της δύναμη ;
Το χειρότερο εξ όλων είναι ότι έχει παγιωθεί στην τρίτη θέση της βουλευτικής δύναμης και τίποτε δεν δείχνει ότι αυτό τείνει να ανατραπεί .
Και όπως βλέπεις δεν έχουν την ευαισθησία να αποκηρύξουν ,έστω τυπικά ,το ναζιστικό τους παρελθόν .
Οπως και να έχει η προσωπική μου άποψη είναι ότι ακολουθούμενη τακτική έχει αποτύχει και μάλλον είναι καιρός να βρεθούν άλλες λύσεις .

Ε πάντως να της ανοίξουν τα μικρόφωνα και τις κάμερες σε όλα τα κανάλια, μάλλον δεν θα την βλάψει, αν αυτός είναι ο στόχος του ανοίγματος...

Απάντηση: Re: ΕΡΤ - Δημόσια τηλεόραση (όχι τεχνική συζήτηση)

Η ξεφτίλα με το euronews έδειξε πόσο μικροι είναι όχι μόνο οι πολιτικοι αλλα και τα κανάλια γενικότερα .
Φυσικά πάντα το πρόβλημα είναι η ΕΡΤ αλλά αυτη είναι η μισή αλήθεια.
Οι πολιτικοί βολεύονται όταν απολαμβάνουν υποστήριξη είτε αυτη προέρχεται από τα δημόσια είτε από τα ιδιωτικά.
Όταν έχουν και από τους δύο τότε μιλάμε για high score.
Όταν μοιράζονται υπάρχει μπέρδεμα γκρίνια.
Αν όμως υπήρχε πραγματικά ανεξάρτητη ενημέρωση χωρίς δυνατότητα παρέμβασης ποιους από αυτούς που κόπτονται για το αγαθό της ενημέρωσης θα την ήθελαν πραγματικά;
Τα ιδιωτικά κανάλια , τα κόμματα , ή κάνεις;

Ε πάντως να της ανοίξουν τα μικρόφωνα και τις κάμερες σε όλα τα κανάλια, μάλλον δεν θα την βλάψει, αν αυτός είναι ο στόχος του ανοίγματος...

Τα κανάλια μπορούν μόνα τους να αποφασίσουν σε ποιους ανοίγουν τα μικρόφωνα τους, η δημόσια τηλεόραση όμως όχι, πρέπει να ανοίγει τα μικρόφωνα της για όλους. Από τη χα μέχρι το κκε, και από τον Παυλόπουλο μέχρι τον Πακιστανό μετανάστη, δεν έχει κανένα δικαίωμα να αποφασίζουν οι υπάλληλοι της ποιον θα φιμώνουν και ποιον θα προβάλουν.

Φυσικά και έχουν, όλα τα κανάλια έχουν το δικαίωμα να επιλέγουν τους καλεσμένους στις εκμπομπές. Μόνο στις εκλογές έχουν υποχρεωτική παρουσίαση όλων των απόψεων, ακόμα κι αυτών που δεν είναι στη Βουλή, αλλά απλά υποψήφιοι. Φαντάζομαι τώρα λέει τίτλους αν υπήρχαν καλεσμένοι της ΧΑ σε εκπομπές, μόνο της ΕΡΤ, κι όχι στα άλλα κανάλια! Εδώ υπάρχουν χωρίς αυτό... σκέψου λέει, κολλητάρια θα τους έλεγαν...

Οταν θα ακούσω μια άλλη πρόταση για την αντιμετώπιση του προβλήματος ,πολύ ευχαρίστως να τη δεχθώ γιατί η παρούσα αντιμετώπιση αποδείχθηκε αποτυχημένη .Και το χειρότερο είναι ότι μέσα σ αυτές τις οικογένειες μεγαλώνουν παιδιά και <διαπαιδαγωγούνται> με το να δείχνουν [τουλάχιστον] ανοχή στις ναζιστικές καταβολές του κόμματος αυτού κι όπως καταλαβαίνεις όλα αυτά τα παιδιά σε λίγα χρόνια θα έχουν δικαίωμα ψήφου .Το κακό το χτυπάς προτού κάνει ρίζες και δυστυχώς δεν βλέπω κάτι τέτοιο

Σε άλλες χώρες, με κόμματα με αντίστοιχες (λιγότερο ή περισσότερο) ιδεολογίες, η πρόσβαση στα ΜΜΕ τα έβλαψε ή τα προώθησε; Γιατί αυτό που βλέπουμε γενικά στην Ευρώπη είναι μία άνοδο τέτοιων κομμάτων, που φτάνουν μέχρι και σε κυβερνητικές θέσεις. Και δε νομίζω ότι ανέβηκαν επειδή δεν είχαν πρόσβαση στα ΜΜΕ, μάλλον το ανάποδο.

Φυσικά και έχουν, όλα τα κανάλια έχουν το δικαίωμα να επιλέγουν τους καλεσμένους στις εκμπομπές. Μόνο στις εκλογές έχουν υποχρεωτική παρουσίαση όλων των απόψεων, ακόμα κι αυτών που δεν είναι στη Βουλή, αλλά απλά υποψήφιοι. Φαντάζομαι τώρα λέει τίτλους αν υπήρχαν καλεσμένοι της ΧΑ σε εκπομπές, μόνο της ΕΡΤ, κι όχι στα άλλα κανάλια! Εδώ υπάρχουν χωρίς αυτό... σκέψου λέει, κολλητάρια θα τους έλεγαν...
οχι δεν έχουν, λάθος κάνεις, η δημόσια τηλεόραση δεν έχει δικαίωμα να φιμώνει μισό εκατομμύριο Ελληνες με το έτσι θέλω.

Φιμώνει μισό εκατομμύριο; Εγώ νόμιζα ότι δεν καλεί, όπως τα άλλα κανάλια, τους βουλευτές και τα μέλη της ΧΑ, όχι μισό εκατομμύριο. Δηλαδή τα ιδιωτικά κανάλια (σχεδόν όλα) που παρουσιάζουν διαστρεβλωμένα σχεδόν πάντα τις απόψεις της κυβέρνησης και των μελών της, "φτύνουν" δύο εκατομμύρια έλληνες... Να το πάρουμε κι έτσι, σε αυτή τη περίπτωση...

Απο τη στιγμη που (δυστυχεστατα) ψηφιστικαν και εκλεχθηκαν (δηλαδη επιλεχθηκαν ) απο τον σοφο ελληνικο λαο, θα επρεπε να εχουν τον αναλογουντα λογο. Οταν μπλεκεσαι με τα σκ@τ@ θα πρεπει ΚΑΙ να τα λουστεις ΙΜΗΟ.

Ο αποκλεισμος τους ηρωποιει ως "εξω-συστεμικους", "αναμορφωτες", "επαναστατες" κλπ απο τη μια, και δημιουργει επικινδυνο προηγουμενο για οποιονδηποτε αλλον στο μελλον.

Η Δημοκρατια εχει το μεγαλειο να προβαλλει και να ανεχεται ακομα κι αυτους που την αμφισβητουν. Το μονο πολιτικο συστημα που εχει αυτη την ιδιοτητα