ΕΡΤ εναντίον NETMED

Νίκος Σχ.

Supreme Member
12 July 2006
4,221
Θεσσαλονίκη
http://www.satleo.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=77&Itemid=1

Η ΕΡΤ, όπως είναι γνωστό, έχει εξασφαλίσει τα δικαιώματα και των 31 αναμετρήσεων που θα πραγματοποιηθούν για να τις μεταδώσει από τα αναλογικά (ελεύθερα) κανάλια της. Στο παιχνίδι όμως μπήκε και η NETMED, που εξασφάλισε τα δικαιώματα, όπως προβλέπεται από τη διοργανώτρια αρχή, την UEFA δηλαδή, για να μεταδώσει όλους τους αγώνες από τα συνδρομητικά κανάλια που διαθέτει. Οι διοργανωτές έχουν προβλέψει ξεχωριστά πακέτα τόσο για την ελεύθερη αναλογική τηλεόραση όσο και για τη συνδρομητική.

Ελπίζω να μπήκε στη σωστή κατηγορία ...

Και τώρα το ψητό ...

Θα μπορούμε να δούμε τους αγώνες μέσω κρατικής και της Νοβας ...

Λογικά θα υπάρξει σύγκριση για την εικόνα

Ποια νομίζετε ότι θα υπερέχει;

Γιατί η ΕΡΤ εδώ και 2 μήνες βγάζει λεζάντα ότι το EURO 2008 θα δειχθεί μόνο από την κρατική;

που πήγε το HDTV της ΕΡΤ; σκορπάει τα λεφτά; ( το τελευταίο σηκώνει πολύ συζήτηση )

Άρχισαν τα όργανα...

Αντί να έχουμε Euro σε HD θα έχουμε δύο εκδόσεις σε SD. Όλεεεεεεε.....

To spot της ΕΡΤ για το Euro τονίζει το "ελεύθερα" εδώ και πολύυυυ καιρό.
Όχι που ψήνανε hd...
Oύτε σε δυο χρόνια με τα γουδιά που κυβερνάνε...

Το σωστό πάντως είναι να λέμε συνδρομητική τηλεόραση και για τους 2, αφού και την ΕΡΤ την πληρώνουμε κανονικά και μάλιστα υποχρεωτικά. Ελεύθερη τηλεόραση είναι τα λοιπά ελεύθερα ιδιωτικά κανάλια για τα οποία δεν πληρώνουμε. Οσο για το άν σκορπάει τα λεφτά μας η ΕΡΤ εδω πιθανόν οι γνώμες να διίστανται: Δεν θα θεωρήσω ότι τα σκορπάει αν δείξει δωρεάν σε HD το Euro, αντίθετα τα σκορπάει όταν αγοράζει δικαιώματα ομάδων σε τιμές πολύ πάνω απο αυτές της αγοράς

Συμφωνώ με τον Voreios. Όσο για την ψηφιακή ποιότητα εικόνας της Nova, η εμπειρία δείχνει (τουλάχιστον στην Αθήνα που βλέπουμε τα αναλογικά), ότι η ποιότητά των αναλογικών είναι σαφώς καλύτερη...

Χτες έμαθα πως τελικά θα προχωρήσει η HD μετάδοση του Euro2008 και των Ολυμπιακών του πεκίνου, από ΕΡΤ και ΟΤΕ μέσω δορυφόρου. Το προβλημα όμως που προκύπτει έιναι ότι δεν υπάρχει καμία υποδομή για παραγωγή HD. Οποτε εμένα μου γεννάται εύλογα το ερώτημα. Και μετά τους Ολυμπιακούς τι θα δειχνουμε σε HD;

Απάντηση: Re: ΕΡΤ εναντίον NETMED

Χτες έμαθα πως τελικά θα προχωρήσει η HD μετάδοση του Euro2008 και των Ολυμπιακών του πεκίνου, από ΕΡΤ και ΟΤΕ μέσω δορυφόρου. Το προβλημα όμως που προκύπτει έιναι ότι δεν υπάρχει καμία υποδομή για παραγωγή HD. Οποτε εμένα μου γεννάται εύλογα το ερώτημα. Και μετά τους Ολυμπιακούς τι θα δειχνουμε σε HD;

Ποια είναι η πηγή σου;
Για να μην ελπίζουμε τζάμπα δηλαδή...

Re: Απάντηση: Re: ΕΡΤ εναντίον NETMED

Ποια είναι η πηγή σου;
Για να μην ελπίζουμε τζάμπα δηλαδή...

Η ίδια η ΕΡΤ....από μέσα

Φώτη πες κάτι παραπάνω, αν γνωρίζεις φυσικά και αν μορείς.

Υπάρχουν πάρα πολλοί (κι εγώ μέσα) που αναβάλλουν αγορά εξοπλισμού ή συνδρομής πακέτου εξ αιτίας της αναμονής μιας οριστικής επίσημης ανακοίνωσης.
Περνάνε και οι μέρες και θα μείνουμε με τα τηλεκοντρόλ των full hd στο χέρι...

ναι φιλε σημερα εχουμε 7 του μηνα ποτε θα ξερουμε.....27?καλυτερα να εβγαζαν το πακετο εστω και με δεκτη και μετα να εβαζαν αλλα καναλια

ανακοινωσεις? ποτε?

Αν γίνει η αρχή, οι τηλεοράσεις HD που υπάρχουν στην Ελλάδα θα πολλαπλασιαστούν. Μετά θέλουν δεν θέλουν θα μπουν στο λούκι και θα επενδύσουν γιατί ο κόσμος θα έχει "ξυπνήσει" και θα επιλέξει τον πρώτο που θα ξεφύγει από την ποιότητα youtube που μας σερβίρουν τώρα.

Και οι επενδύσεις θα αποφέρουν κέρδη σε μικρό χρονικό διάστημα.
Αυτή τη στιγμή που μιλάμε ο μέσος Ελληνας δεν ξέρει τι είναι το HD. Το Euro και οι Ολυμπιακοί είναι ένας καλός λόγος να το μάθουν.

Εκτός αυτού υπάρχουν σήμερα σειρές, αθλητικά, ντοκυμανταιρ, εκπομπές, μουσικές εκπομπές που μπορείς να τα αγοράσεις έτοιμα και απλά να τα αναμεταδίδεις με Ελληνικούς υπότιτλους πριν ξεκινήσεις δικές σου παραγωγές. Κάτι που κάνουν πολλά ξένα πακέτα σε λιγότερο αναπτυγμένες χώρες.
Θέληση υπάρχει;

Το σωστό πάντως είναι να λέμε συνδρομητική τηλεόραση και για τους 2, αφού και την ΕΡΤ την πληρώνουμε κανονικά και μάλιστα υποχρεωτικά. Ελεύθερη τηλεόραση είναι τα λοιπά ελεύθερα ιδιωτικά κανάλια για τα οποία δεν πληρώνουμε. Οσο για το άν σκορπάει τα λεφτά μας η ΕΡΤ εδω πιθανόν οι γνώμες να διίστανται: Δεν θα θεωρήσω ότι τα σκορπάει αν δείξει δωρεάν σε HD το Euro, αντίθετα τα σκορπάει όταν αγοράζει δικαιώματα ομάδων σε τιμές πολύ πάνω απο αυτές της αγοράς

+1 :SFGSFGSF::SFGSFGSF:

Απάντηση: Re: ΕΡΤ εναντίον NETMED

Δεν ξέρω αν έχει συζητηθεί ακόμα αλλά ρίχτε μια ματιά σε αυτό ....

http://www.enet.gr/online/online_text/c=113,id=35858072

Εκανε πίσω η Nova και μόνο η ΕΡΤ θα μεταδώσει (πάντα σε SD) το Euro2008.

Έκανε πίσω για να μην τα "χαλάσει" με την ΕΡΤ όπως λέει το άρθρο ή φοβήθηκαν τη σύγκριση;

ρε παιδιά τι να λέμε για την "ελεύθερη" ψηφιακή όταν εδω και τόσο καιρό δεν βλέπουμε τίποτα εδώ στην βορειοανατολική Ελλάδα!! Δεν είναι και τόσο ελεύθερη τελικά