ΕΡΤ ΗD

Status
Not open for further replies.
Re: Εντυπώσεις από τη hd μετάδοση της ΕΡΤΗD

Πάντως η διαφορά με τη ΝΕΤ είναι τραγική, θα έλεγα καταστροφική για τη δική μου ψυχολογία κι εξηγούμαι: Εγώ στο σπίτι που μένω (ενοίκιο) όπως καταλαβαίνετε παίρνουμε 3 διαμερίσματα από ενισχυτή-splitter απ το οποίο πάντα είχα προβλήματα, ποτέ δεν είχα καλή εικόνα στα αναλογικά, είδωλα και χιόνια σχεδόν σ όλα τα κανάλια και γι αυτό δεν έβαζα ποτέ να δω κάτι στον προτζέκτορα γιατί φαινόταν ακόμα χειρότερα. Απ όταν έμαθα για τα ψηφιακά και πήρα ψηφιακό δέκτη βρήκα την υγειά μου γιατί απαλλάχτηκα απ τα κουσούρια της αναλογικής μετάδοσης, τώρα όμως που βλέπω το EPTHD και γυρίζω στο καπάκι τη ΝΕΤ, φτου κι απ την αρχή, πραγματικά τώρα καταλαβαίνω τι σκουπίδια παίρνουμε απ την Ελληνική Τηλεόραση, πλέον δεν θα βάζω τηλεόραση στο προτζέκτορα παρά μόνο ό,τι είναι σε HD.:ernaehrung004:

Έχεις δίκιο σε αυτό που λες ,αλλά ίσως δεν είναι αντιπροσωπευτική σύγκριση SD με HD η παραπάνω.Έχει γραφτεί σε άλλο αντίστοιχο θέμα του φόρουμ ,ότι όταν εκπέμπει πρόγραμμα η ERT HD υποβαθμίζεται ελαφρώς η εικόνα των άλλων τριών καναλιών (ΕΤ1,ΝΕΤ,ΕΤ3) για να δοθεί περισσότερο εύρος στην πρώτη.Θέλει λίγο ψάξιμο το θέμα αυτό...

Απάντηση: Εντυπώσεις από τη hd μετάδοση της ΕΡΤΗD

Στην Panasonic 46G10 μου, η διαφορά εικόνας ανάμεσα σε ΕΡΤ-HD και Novasports HD είναι μηδαμινή.....!!!!

Προτίμησα βέβαια τον 5.1 ήχο της Nova και την περιγραφή του Συρίγου.... ;-)

την περιγραφη του Συριγου δλδ τη θεωρεις πλεονεκτημα?? :firstprize:

Ανοικτο αυτη τη στιγμη το ERT HD!Δειχνει τον αγωνα που εδειχνε στη δοκιμαστικη του εκπομπη πριν ενα μηνα περιπου και με το παλιο λογοτυπο!Προφανως κανουν καποιες ρυθμισεις!

την περιγραφη του Συριγου δλδ τη θεωρεις πλεονεκτημα?? :firstprize:

Όχι, πλεονέκτημα ήταν η απροβλημάτιστη μετάδοση και ο 5.1 ήχος....
Ο ενισχυτής πήρε φωτιά...:firstprize:
Επίσης, δεν έκοβε συνέχεια για διαφημίσεις!!!

Το θέμα είναι ότι η εικόνα της ΕΡΤ-HD , παρόλο που υπολειπόταν σε ανάλυση και Bitrate, ήταν εφάμιλλη του Novasports HD .... (και ελαφρά πιο λεπτομερής , εκεί όμως μπορεί να έφταγε η διαφορετική ρύθμιση στην είσοδο HDMI της τηλεόρασης και ο codec της microsoft ;-) )

Last edited:

Στον αγώνα χτες εγώ είχα κάποια προβληματάκια στην εικόνα .

http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&...2011&id=273863

ΠΑΝΤΩΣ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ Η ΕΡΤ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΚΟΠΡΟΑΙΡΕΤΕΣ ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ, ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΑΥΤΗ.

Εχω την εντυπωση οτι η εικονα εχει βελτιωθει ως προς την ευκρινεια, απο την πρωτη μεταδοση.

Μπράβο ΕΡΤ.Συνέχησε έτσι.Και τα όποια προβλήματα σιγά σιγά θα λυθούν.Το νερό μπήκε στο αυλάκι και κυλά και πίσω δεν γυρνά.

Θα δειξει αραγε σημερα τον ημιτελικο της Eurovision το ERT HD?

Eδω (Θεσσαλια) λενε οτι η Digea θα αρχισει στις 27/5, μα κανοντας ενα νεο σκαναρισμα, βρηκα πως η ΕΡΤ αλλαξε τα ψηφιακα της (εκπομπη απο Πηλιο), και τωρα εχουμε ΒΟΥΛΗ-CINE/SPORT-PRISMA-RIK.Αυτο σημαινει οτι η Βουλη (που δεν υπηρχε μεχρι σημερα) θα γινει ΕΡΤ HD;
Δυστυχως ΟΧΙ! Οπως μου απαντησε φιλος σε αλλο θεμα, προκειται για ανακαταταξη του 1ου ψηφιακου πακετου:(

Last edited:

Τώρα δείχνει Μπαρτσελόνα-Σαχτάρ ....

Μήπως...θέλουν να το δείξουν σε 1920*1080?Δεν θα έχει μεγάλες απαιτήσεις σε bitrate...
Posted via Mobile Device

Αν είναι σαν τη Ρώσικη eurovision, θα έχει και θα παραέχει... Δεν μπορώ να φανταστώ πιο bitrateοβόρα μετάδοση από την περσινή eurovision. Αν θυμάστε ήταν όλο το σκηνικό LCD οθόνες που συνέχεια έδειχναν αφηρημένα σχέδια. Από τη μια οι οθόνες κι από την άλλη το πλήθος.

Δεν ήταν στην Ρωσία αλλά στην Νορβηγία.Επειδή εχω το ts αρχείο της ebu το bitrate ήταν στα 30 mbps.Το ανώτατο ήταν 36 από όσο θυμάμαι.
Posted via Mobile Device

Status
Not open for further replies.