ΕΡΤ ΗD

Status
Not open for further replies.
Απάντηση: Re: Εντυπώσεις από τη hd μετάδοση της ΕΡΤΗD

Εικόνα εννοείς από ΕΡΤ HD ?

Ναι, σε σχέση πάντοτε με την ΝΕΤ και τα λοιπά.

Φαντάζομαι οι δορυφορικές να ήταν ακόμα καλύτερες αλλά για τα δικά μου δεδομένα που στερούμαι δορυφόρων,ναί ήταν κρύσταλλο..:ADFADF1:

Φαντάζομαι οι δορυφορικές να ήταν ακόμα καλύτερες...
Ναι, το Γερμανικό DAS ERSTE HD είχε εικόνα αρκετά καλύτερη.
ΝΕΤ δεν έβαλα καθόλου να δω, αλλά πιστεύω πως θα ήταν χάλια όπως ήταν και πριν δυο μέρες.

Re: Εντυπώσεις από τη hd μετάδοση της ΕΡΤΗD

Ο ήχος ήταν σαφώς βελτιωμένος σήμερα .Τον άκουσα στον Marantz που έχω (σε stereo αλλά και pro-logic) και ήταν ικανοποιητικός.Το μικρόφωνο της εκφωνήτριας εξαιρείται μιας και θύμιζε εκπομπή στα μεσαία (ΑΜ) !

Last edited:

Πολύ καλή και αυτή η μετάδωση.Φοβερά χρώματα και άψογη εικόνα.Keep walking ΕΡΤ.

Μια ψιλο-off topic ερώτηση: το HD Suisse κάνει διακοπές για διαφημίσεις?

σιγουρα η εικονα ηταν πολυ καλη αυτη την φορα
ncjnr6.jpg

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΕΒU ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ ΣΤΙΣ ΟΘΟΝΕΣ ΜΑΣ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΩΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
Posted via Mobile Device

Έχετε πάρει χαμπάρι ότι μόνο εμείς τα λέμε Σκόπια!!!
Πολιτικοί κουφάλες έρχονται οι κρεμάλες...:fahne90:

Υπέροχη εικονα, χωρις κανενα προβλημα, και χωρις σπασιματα ή κοληματα.

Ας καταθέσω την άποψή μου κι εγώ. Παρακολουθούσα τον τελικό του Final Four παράλληλα, κάνοντας εναλλαγή ανάμεσα σε novasports HD και σε ΕΡΤ HD.

Η εικόνα της ΕΡΤ μου φαινόταν καλύτερη από την αντίστοιχη δορυφορική της NOVA. Αλλά κατά καιρούς είχα σπασίματα στην εικόνα (τραπεζάκια, μισή εικόνα και άλλα τέτοια τεχνοσπασίματα). Δεν αποκλείεται βέβαια σε αυτό να μην οφείλεται στην επίγεια μετάδοση της ΕΡΤ αλλά στην αντίστοιχη (ξένη) δορυφορική μετάδοση και τη λήψη από τους δέκτες της. Δεν μπορώ να το ξέρω όμως.

Στον ήχο δεν παρατήρησα κενά ή σπασίματα.
-

Last edited:

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΕΒU ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ ΣΤΙΣ ΟΘΟΝΕΣ ΜΑΣ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΩΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
Posted via Mobile Device

Η EBU αναφέρει την χώρα ως FYR Macedonia, όπως είναι και το επίσημο όνομά της, το οποίο οι πολιτικοί μας έχουν αποδεχτεί στα πλαίσια της ενδιάμεσης συμφωνίας.

Γιατί δεν δείχνουν και τον τελικό του κυπέλλου Αγγλίας αύριο σε HD?

και εγω χθες το βραδυ παρακολουθησα την μεταδοση της ερτ hd.
η εικονα ηταν κρυσταλλινη και στα ματια μου εμενα μου φανηκε ισαξια του δορυφορικου das erste hd.
οσο για τον ηχο μου φανηκε αρκετα βελτιωμενος.
υ.γ.
καποια στιγμη που εκανα ζαπινγκ και βλεποντας το δορυφορικο καναλι ειχα καποιο στιγμιαιο σπασιμο στον ηχο?
μηπως ειχαν προβληματα στην αναμεταδοση απο την γερμανια ή θα μπορουσε να οφειλεται στον δορυφορο?

Απάντηση: Εντυπώσεις από τη hd μετάδοση της ΕΡΤΗD

Eίδα την μετάδοση χτες από την ΕΡΤ ΗD.
Κάποιες στιγμές γύρισα στο das erste hd.
Πιο πολύ μου άρεσε η ποιότητα εικόνας της ΕΡΤ ΗD στην χθεσινή μετάδοση.

Aρκετά καλή ποιότητα (bitrate λιγο κατω απο 10Mbps) αλλά δύσκολη στο deinterlacing (για PC μιλάω). Παιδεύτηκα με τους decoders και καλύτερα ήταν με το Cyberlink Video decoder (PDVD10) (bob deinterlacing) αλλά έπεφτε η οξύτητα αρκετά.
Καλό συνδυασμό deinterlacing και οξύτητας είχα με το ffdshow + yadif bouble rate αλλα ανέβαζε πολύ την CPU.

Απότι είδα στο mediainfo η ΕΡΤ χρησιμοποιεί κλασσικό interlacing και οχι το εξελιγμένο MBAFF της προδιαγραφής AVC. Αυτό σημαίνει 10-15% μεγαλύτερες απαιτήσεις σε bitrate. H Digea χρησιμοποιεί MBAFF.

εμενα ρε γαμωτο μου κανε συνεχεια διακοπες το σημα χτες
ενω τις αλλες φορες επαιζε super

χτες εχανα ολη την συχνοτητα σε καποιες φασεις

χαμηλωσαν την ενταση μαλλον
γιατι βλεπω απο σποντα (κοιταει παρνηθα η κεραια)

οσο για την Μακεδονια
ως γνωστων το παιχνιδι ειναι χαμενο χρονια
αμα πας αγγλια (και οπουδηποτε αλλου) και τους πεις για FYROM ή Σκοπια
κανεις δεν ξερει για ποια χωρα λες

οποτε μην κρυβομαστε πισω απο το δαχτυλο μας και να το συνηθιζουμε
οπως και την Κωσταντινουπολη, που ολος ο κοσμος την λεει Istanbul
κτλ

Aρκετά καλή ποιότητα (bitrate λιγο κατω απο 10Mbps) αλλά δύσκολη στο deinterlacing (για PC μιλάω). Παιδεύτηκα με τους decoders και καλύτερα ήταν με το Cyberlink Video decoder (PDVD10) (bob deinterlacing) αλλά έπεφτε η οξύτητα αρκετά.
Καλό συνδυασμό deinterlacing και οξύτητας είχα με το ffdshow + yadif bouble rate αλλα ανέβαζε πολύ την CPU.

Απότι είδα στο mediainfo η ΕΡΤ χρησιμοποιεί κλασσικό interlacing και οχι το εξελιγμένο MBAFF της προδιαγραφής AVC. Αυτό σημαίνει 10-15% μεγαλύτερες απαιτήσεις σε bitrate. H Digea χρησιμοποιεί MBAFF.

Χαρά στο κουράγιο σου !!

και να σκεφτεις οτι ήθελα να βάλω το HTPC μου στο "παιχνίδι".
Μετά απ αυτά που έγραψες και επειδή είμαι ψιλοάσχετος,παραμένω στο κλασσικό: τηλεόραση-αποκωδικοποιητής-ραδιοενισχυτής..:BDBDG54:

Εγώ που είδα λίγα λεπτά από το WMC μια χαρά μου φάνηκε το deinterlacing που έκανε.. Άψογη κίνηση χωρίς artifacts.. Όσο αφορά την οξύτητα δεν μπήκα στη διαδικασία να το συγκρίνω με άλλα players.

Εγώ που είδα λίγα λεπτά από το WMC μια χαρά μου φάνηκε το deinterlacing που έκανε.. Άψογη κίνηση χωρίς artifacts.. Όσο αφορά την οξύτητα δεν μπήκα στη διαδικασία να το συγκρίνω με άλλα players.

Καλά εσυ είσαι θεός στο άθλημα.:firstprize:

Εμείς οι θνητοί έχουμε κάποια θεματάκια..:BDBDG54:

Απάντηση: Εντυπώσεις από τη hd μετάδοση της ΕΡΤΗD

Για να έχετε την ποιότητα του WMC στον MPC-HC ή σε όποιο player χρησιμοποιείτε στα interlaced του ERT HD, βάλτε τον Microsoft DTV-DVD video decoder (και refresh rate στα 50 μην ξεχνάμε!).

Status
Not open for further replies.