ΕΡΤ ΗD

Status
Not open for further replies.
Re: Εντυπώσεις από την HD μετάδοση της ΕΡΤΗD

τους πηρα τηλ και μου το κλεισε στην μουρη οταν του το πα. ευγενικα λαμογια.μονο να τα παιρνουν ξερουν. καλεστε κι εσεις. 210 6066000

Απάντηση: Re: Εντυπώσεις από την HD μετάδοση της ΕΡΤΗD

τους πηρα τηλ και μου το κλεισε στην μουρη οταν του το πα. ευγενικα λαμογια.μονο να τα παιρνουν ξερουν. καλεστε κι εσεις. 210 6066000

Μα θα φάμε πόρτα και εμείς!!!!! :Banane0:

Το έφτιαξαν....
Επειδή πολλές φορές το feed ή οι isdn ανοίγει τελευταία στιγμή (Θέματα οργανωτή παραγωγής κλπ...), δεν είναι εύκολο να έχουν ρυθμισμένα τα delays από πριν.
Επειδή δούλευα σε TV, σε παρόμοια φάση που με πήρε ο γενικός Δ/της μαινόμενος, του είπα "το ξέρω" και του το έκλεισα στη μούρη.

Καμμία αντίρηση αλλά μας πήρε 15 λεπτά χρόνου παιχνιδιού για να έρθει στο σωστό timing

Το έφτιαξαν....
Επειδή πολλές φορές το feed ή οι isdn ανοίγει τελευταία στιγμή (Θέματα οργανωτή παραγωγής κλπ...), δεν είναι εύκολο να έχουν ρυθμισμένα τα delays από πριν.
Επειδή δούλευα σε TV, σε παρόμοια φάση που με πήρε ο γενικός Δ/της μαινόμενος, του είπα "το ξέρω" και του το έκλεισα στη μούρη.

ok.ερχεται τελευται στιγμη. αφου το ξερουν να κοιτανε τον αγωνα με το που αρχιζουν.κι οχι να περιμενουν το κοσμο να παρει τηλ. κι απο την στιγμη που παιρνω και τους ενημερωνω, θεωρω οτι δεν θελει πανω απο 30 δευτερολεπτα να βαλουνε μια καθυστερηση 2 sec.

ok.ερχεται τελευται στιγμη. αφου το ξερουν να κοιτανε τον αγωνα με το που αρχιζουν.κι οχι να περιμενουν το κοσμο να παρει τηλ. κι απο την στιγμη που παιρνω και τους ενημερωνω, θεωρω οτι δεν θελει πανω απο 30 δευτερολεπτα να βαλουνε μια καθυστερηση 2 sec.

Εχεις δίκιο για την ταχύτητα απόκρισης.
Εγώ που άκουγα την περιγραφή, ακουγόντουσαν στον αέρα οι αλλαγές που έκαναν για να το φέρουν ακριβώς (επαναλήψεις στην ομιλία).
Πρέπει βέβαια να σε βοηθήσουν και οι φάσεις του παιχνιδιού για να φέρεις το delay σωστά.

Περα απο την καθυστερηση που ειχε χθες, γενικα ο ηχος της ΕΡΤ HD μου φαινεται πιο "φτωχος" απο τον αντιστοιχο της ΝΕΤ, σε ολες τις μεταδοσεις.

Ακουγεται σαν να γινεται μια επιπλεον συμπιεση... μικροτερη στερεοφωνικη εικονα, λιγοτερα μπασα...

Ειναι η ιδεα μου ή το εχει παρατηρησει και καποιος αλλος;

Δεν είναι πάντα πόσα δευτερόλεπτα θέλεις για να βάλεις 2 sec καθυστέρηση αλλά πόσα δευτερόλεπτα καθυστέρηση θέλεις να βάλεις για να είναι σύγχρονο δεν ξέρω αν έγινε κατανοητό

Οντως. Δυο μερες τωρα εχουμε χορτασει υπεροχη εικονα σε ενα αθλημα κυριως για τα ματια.

Οντως. Δυο μερες τωρα εχουμε χορτασει υπεροχη εικονα σε ενα αθλημα κυριως για τα ματια.
Δηλαδή τα υπόλοιπα αθλήματα χρειάζονται έντονη πνευματική λειτουργία για να παρακολουθήσεις; ;)

Σήμερα έδειξε πατινάζ για ένα 8ωρο περίπου και χωρίς να κάνει παράλληλη μετάδοση με ΕΤ-1 ή ΝΕΤ .Τόσο δύσκολο τους είναι πια να μεταδίδουν κι άλλα προγράμματα,όχι απαραίτητα ζωντανά ώστε να μπορούμε κι εμείς οι καημένοι να απολαμβάνουμε αυτή την ανακάλυψη που μόλις έφτασε στο Ελλαδιστάν και λέγεται HD ?

Σπάνιας ομορφιάς θέαμα το καλλιτεχνικό πατινάζ HD.
Ναι όντως οι γαλλοι έχουν δώσει ρέστα και από εικόνα αλλά και από ήχο στον οποίο έχουν δώσει πολύ μεγάλη σημασία στην λεπτομέρεια

Πολύ μου άρεσε η καρτέλα με την επόμενη προγραμματισμένη μετάδοση. Ελπίζω να το συνεχίσουν, το λευκό της παλιάς κάνει θόρυβο στην plasma. :p

Ναι μεν, αλλά το gradient στο γκρι γύρω από τα γράμματα HD, ήταν καλό benchmark για το dithering... :flipout:

Ναι μεν, αλλά το gradient στο γκρι γύρω από τα γράμματα HD, ήταν καλό benchmark για το dithering... :flipout:
Εμ, γι' αυτό έπρεπε να το βάλεις στα downloads όσο ήταν καιρός. Τώρα, πάει, πέταξε το πουλάκι! ;)

Απάντηση: Εντυπώσεις από την HD μετάδοση της ΕΡΤΗD

H κινηση στο πατιναζ σας φαινεται οκ, ή δειχνει στροβοσκοπικη. ?

Εγω με εναν δεκτη crystal audio cdvb-hd, αν ειμαι στο 1080i εχω στροβοσκοπικη κινηση, ενω με 720p παιζει οκ.
Αν γυρισω στο ntnc απο pal, φτιαχνει στο 1080i.

Επειδη το κανει μονο στο ερτ hd, υπαρχει περιπτωση να φταιει η μεταδοση. ?

edit:
ακυρο. Αλλαζοντας συνεχως αναλυσεις και pal/ntnc , η κινηση καποια στιγμη εφτιαξε, οποτε εχει φαει φλασια ο δεκτης.

Last edited:

Δηλαδή τα υπόλοιπα αθλήματα χρειάζονται έντονη πνευματική λειτουργία για να παρακολουθήσεις; ;)

δουλεύει πιο πολύ το μάτι

patinaz.jpg

ενω στο ποδόσφαιρο πχ την επεξεργασία της εκλαμβανόμενης από το μάτι της εικόνας την αναλαμβάνει ο εγκέφαλος

terrypao_nikos_m.jpg

Status
Not open for further replies.