ΕΡΤ ΗD

Status
Not open for further replies.
Re: Εντυπώσεις από τη hd μετάδοση της ΕΡΤΗD

Εξαιρετικό παιδιά, και μεγάλη ευτυχία για εμένα που απόλαυσα το παιχνίδι στην εδω και λίγες ημέρες αγορασμένη SAMSUNG 46 6530. Είχα που είχα πάθει την πλάκα μου με την τηλεόραση ήρθε και η μετάδοση και με απογείωσε :SFGSFGSF:

Ομορφη εικονα, ειδικα σε συγκριση με την ΝΕΤ sd.
Η αληθεια ειναι οτι δεν τρελαθηκα κι ολας, δεδομενου οτι εδω και μια εβδομαδα στη Θεσσαλονικη το ΤΕΙ ηλεκτρονικων εκπεμπει επι 24ωρου βασεως κλιπακια με φοβερη εικονα 1920 Χ 1080, οποτε η ΝΕΤ hd, μοιραια εχασε στη συγκριση.

Να πω και εγω τις εντυπωσεις μου
Ηταν πραγματι πολυ ωραια εικονα και το ευχαριστηθηκα

Το ειδα σε τηλεοραση Panasonic vt20 , και ηταν πολυ καλα
Βεβαια σε δορυφορικα που βλεπω ντοκιμαντερ σε HD , εχουν πολυ πιο καθαρη εικονα

Τεσπα ηταν μια καλη αρχη

...Το μεγαλο τους προβλημα δεν ειναι οτι δεν θελουν να βαλουν το χερι στην τσεπη μονο αλλα να μην εχει ο μεσος Ελληνας ιδεα τι μπορει να του προσφερει η τεχνολογια HD ετσι ωστε να μην ζηταει παραπανω.
Σημαια τους η κρυσταλλινη εικονα της Digea σε σχεση με τα αναλογικα καναλια.
Αλλα κουβεντα για το HD...

Αυτή είναι η πραγματικότητα, δυστυχώς. Ας ελπίσουμε οι εξελίξεις (ΕΡΤ HD) να τους σύρουν (στην κυριολεξία!) σε αντίστοιχες επιλογές αναβάθμισης της ποιότητας εικόνας (μακάρι να ήταν το ίδιο εύκολο να γίνει κάτι αντίστοιχο και για το γενικά άθλιο πρόγραμμά τους). :aetsch:

...και φανταστείτε πόσος κόσμος ακόμα δεν γνωρίζει για το hd της ερτ...

Και φαντάσου πόσος κόσμος (ακόμα) δεν έχουμε καν πρόσβαση σε επίγειο ψηφιακό σήμα, πόσω μάλλον σε HD... :stickyman:

εστειλα κι εγω συγχαρητήριο email στην ΕΡΤ. Οχι μονο να γκρινιάζουμε, να επαινούμε και τα θετικα...

Είναι τελικά πολύ ευχάριστο να βλέπεις τόσο κόσμο για πρώτη φορά να μη κλαίει τα κερατιάτικα, που επί τόσα χρόνια πληρώνουμε υπέρ ΕΡΤ σε λογαριασμούς ρεύματος κλπ. :a0210:

Για κάποια παιδιά που ρωτάνε τουλάχιστον εγώ το έχω γράψει όλο το ματς.
Το βράδυ που θα γυρίσω θα δω πόσο βγήκε το αρχείο και θα προσπαθήσω να το ανεβάσω κάπου.

Ομορφη εικονα, ειδικα σε συγκριση με την ΝΕΤ sd.
Η αληθεια ειναι οτι δεν τρελαθηκα κι ολας, δεδομενου οτι εδω και μια εβδομαδα στη Θεσσαλονικη το ΤΕΙ ηλεκτρονικων εκπεμπει επι 24ωρου βασεως κλιπακια με φοβερη εικονα 1920 Χ 1080, οποτε η ΝΕΤ hd, μοιραια εχασε στη συγκριση.

Τα κλιπάκια που μεταδίδιε το ΤΕΙ, αν δεν κάνω λάθος, ειναι διάφορα demo. Δεν μπορεις να κάνεις άμεση συγκριση ζωντανης μετάδοσης και βίντεο που εχουν φτιαχτει ειδικά για επιδειξη τηλεοράσεων.
Πριν αγοράσω TV, την είδα να παιζει ένα βιντεο και έπαθα πλάκα οπότε και την αγόρασα χωρις δευτερη σκέψη. Βέβαια, το βιντεο που είδα ήταν ειδικα γυρισμένο για την συγκεκριμένη συσκευή στα 60fps και δεν έχει σχέση με υλικο τηλοπτικό ή bluray.

Να πω και εγω τις εντυπωσεις μου
Ηταν πραγματι πολυ ωραια εικονα και το ευχαριστηθηκα

Το ειδα σε τηλεοραση Panasonic vt20 , και ηταν πολυ καλα
Βεβαια σε δορυφορικα που βλεπω ντοκιμαντερ σε HD , εχουν πολυ πιο καθαρη εικονα

Τεσπα ηταν μια καλη αρχη

Μήπως τα δορυφορικά είνα fullHD (1920x1080)? Μην ξεχνάς οτι η ΕΡΤ εκπέμπει σε 1440x1080 και με σχετικά περιορισμένο bitrate.

Τα κανάλια έχουν ένα στόχο:
-Την προπαγάνδα υπέρ του πολιτικού χώρου και του επιχειρηματία που τους χρηματοδοτεί. Νομίζετε κερδίζουν από τις πολύ ακριβές ειδήσεις τους ?

θα μπορούσαν να βάλουν στην θέση των ειδήσεων την Χουάνα την παρθένα και να είχαν περισσότερα διαφημιστικά έσοδα.

Την προπαγάνδα/εκβιασμό συμφερόντων μπορούν να την κάνουν και με SD στο 1mbps...
δεν τους νοιάζει η καλύτερη εικόνα.

καλημέρα και από μενα, άψογη μετάδοση δοκίμασα το hd σε 2 TV,samsung, 32, 26 inches... άψογα, πρώτη φορά έβλεπα σε τηλεόραση του σπιτιού μου αφού δεν έχω νοβα και δορυφορική... μπράβο στην ερτ..:BDGBGDB55:

Αντε και εις ανωτερα, εγω το εγραψα κιολας στο δισκο βγηκε περιπου 8GB το 2ωρο και απο ποιοτητα εικονας πολυ καλη.
Αντε τωρα να βρω tools που κοβουν και ραβουν h.264 TS STREAMS τα πιο πολλα εργαλεια δουλευουν με mpeg-2 και δεν παιζουν για Η.264
Anyway σε δουλεια να βρισκομαστε.
Να και το media info του πρωτου ημιχρονου τραβηγμενο με το powercinema:
ID : 32738 (0x7FE2)
Complete name : J:\record\ERT HD_20110427_2140.ts
Format : MPEG-TS
File size : 3.74 GiB
Duration : 52mn 30s
Start time : UTC 2011-04-27 18:40:15
Overall bit rate : 10.2 Mbps
Network name : ERT
Country : GRC
Timezone : +03:00:00

Video
ID : 141 (0x8D)
Menu ID : 40 (0x28)
Format : AVC
Format/Info : Advanced Video Codec
Format profile : [email protected]
Format settings, CABAC : Yes
Format settings, ReFrames : 5 frames
Codec ID : 27
Duration : 52mn 29s
Bit rate : 9 500 Kbps
Width : 1 440 pixels
Height : 1 080 pixels
Display aspect ratio : 16:9
Frame rate : 25.000 fps
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 8 bits
Scan type : MBAFF
Bits/(Pixel*Frame) : 0.244
Stream size : 3.48 GiB (93%)
Color primaries : BT.709-5, BT.1361, IEC 61966-2-4, SMPTE RP177
Transfer characteristics : BT.709-5, BT.1361
Matrix coefficients : BT.709-5, BT.1361, IEC 61966-2-4 709, SMPTE RP177

Audio
ID : 680 (0x2A8)
Menu ID : 40 (0x28)
Format : MPEG Audio
Format version : Version 1
Format profile : Layer 2
Codec ID : 3
Duration : 52mn 30s
Bit rate mode : Constant
Bit rate : 192 Kbps
Channel(s) : 2 channels
Sampling rate : 48.0 KHz
Compression mode : Lossy
Delay relative to video : -1s 209ms
Stream size : 72.1 MiB (2%)
Language : Greek

Αρκετά καλή η εικόνα και με πολύ ζωντανά χρώματα σε σχέση με άλλα ξένα κανάλια ΗD με την ίδια μετάδοση αγώνα.

Απάντηση: Εντυπώσεις από τη hd μετάδοση της ΕΡΤΗD

Συγνώμη, αλλά τα κερατιάτικα εγώ ΑΚΟΜΑ τα κλαίω και θα εξακολουθώ να τα κλαίω.

Με τόσα κερατιάτικα που έχουμε πληρώσει ΜΙΑ ΖΩΗ (και θα πληρώνουμε) θα έπρεπε να είχαμε HD εδώ και χρόνια. Μην ξεχνιόμαστε τι φαγοπότι έχει πέσει πόσο είχαν κοστίσει τα πρωτότυπα νέα logo της ΕΡΤ.......

Ευτυχώς που υπάρχουν τα δορυφορικά και έχει ανοίξει το ματάκι μας ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ και πιάνουν τόπο τα λεφτάκια μας που έχουμε δώσει σε εξοπλισμό κυρίως TV.

Σαφώς και ισχύει το "κάλλιο αργά παρά ποτέ" .

ενα μεγαλο μπραβο στην ερτ.
η ποιοτητα της εικονας ηταν πολυ καλη,μολις φτιαξει λιγο και ο ηχος ολα θα ειναι μια χαρα.:SFGSFGSF:

Ρε παιδιά από Πάρνηθα εκπέμπει η EΡΤ HD? Για να ξέρουμε εμείς που μένουμε Χαλκίδα αν αξίζει να αγοράσουμε τώρα hd δέκτη.

Re: Απάντηση: Εντυπώσεις από τη hd μετάδοση της ΕΡΤΗD

Συγνώμη, αλλά τα κερατιάτικα εγώ ΑΚΟΜΑ τα κλαίω και θα εξακολουθώ να τα κλαίω.

Επειδη γραφτηκαν υπερβολες ενθυσιασμου, θα συμφωνησω με τον Τασο.

Τα κλιπάκια που μεταδίδιε το ΤΕΙ, αν δεν κάνω λάθος, ειναι διάφορα demo. Δεν μπορεις να κάνεις άμεση συγκριση ζωντανης μετάδοσης και βίντεο που εχουν φτιαχτει ειδικά για επιδειξη τηλεοράσεων.

Οσο demo και αν ειναι τα κλιπακια, εφ οσον ειναι 1920x1080 θα ειναι καλυτερα απο 1440x1080. Δεν ειναι θεμα εντυπωσιασμου, ειναι θεμα αναλυσης. Τα κλιπακια που παιζονται προερχονται απο ολες ανεξεραιτως τις "μαρκες" τηλεορασεων.
Αλλα ειναι πολυ εντυπωσιακα και αλλα λιγοτερο, ολα ομως
εχουν την ιδια υψηλη ευκρινεια και λεπτομερεια, εμφανως καλυτερη απο την νετ hd.

Re: Απάντηση: Εντυπώσεις από τη hd μετάδοση της ΕΡΤΗD

Ρε παιδιά από Πάρνηθα εκπέμπει η EΡΤ HD? Για να ξέρουμε εμείς που μένουμε Χαλκίδα αν αξίζει να αγοράσουμε τώρα hd δέκτη.

Από Υμηττό...

Ενα offtopic αλλα πρεπει να εχουν ανοιχτει 3-4 θεματα σχετικα με το ERT-HD. Μηπως να κλεισουν μερικα γιατι χανουμε την μπαλα?

Ας μεινει ενα με τις εντυπωσεις/πληροφοριες και ενα με τεχνικα θεματα/ασυμβατοτητες.

Μπράβο στην ΕΡΤ.
Η εικόνα ήταν αρκετά καλή. Βέβαια καμία σχέση με Sky Sports HD κτλπ αλλά για αρχή καλά είναι.

Ενα offtopic αλλα πρεπει να εχουν ανοιχτει 3-4 θεματα σχετικα με το ERT-HD. Μηπως να κλεισουν μερικα γιατι χανουμε την μπαλα?

Ας μεινει ενα με τις εντυπωσεις/πληροφοριες και ενα με τεχνικα θεματα/ασυμβατοτητες.

:a0210::a0210:

βιντεο ολου του αγωνα σε hd υπαρχει καπου;

καλή σας ημέρα και πάλι συμφορουμητες... το παρακάτω το έστειλα στον σκαι με email... τους τα είπα με το 'γάντι'...
'Καλή σας ημέρα, Χριστός Ανέστη, χρόνια πολλά.
Σας γράφω σχετικά με το HD της ΕΡΤ, και την κατηγορία από μέρος του καναλιού σας. Είμαι υπέρ της αγοράς, και είναι η πρώτη φορά που υπερασπίζομαι την ΕΡΤ. Εμείς που δεν έχουμε νοβα, για πρώτη φορά είδαμε πρόγραμμα υψηλής ευκρινιας, στις τηλεοράσεις μας. Ήταν αρκετά καλή προσπάθεια. Παρακολουθώ την τηλεόραση του σκαι, ειδικά csi και άψογες παραγωγές όπως το 1821. Θα σας συμβούλευα, αντί να κατηγορήται την ερτ, θα ήταν καλύτερο να αρχισεται ως κανάλι μεταδόσεις σε υψηλή ευκρινια, έτσι ώστε να δούμε csi σε υψηλή ευκρινια.
Με εκτίμηση
Βασίλης Ζαχαρής Bsc, Dipl.Ql,MA,Msc
σύμβουλος ποιότητας και ανάπτυξης επιχειρήσεων

Last edited:
Status
Not open for further replies.