ΕΡΤ ΗD

Status
Not open for further replies.
Re: Εντυπώσεις από τη μετάδοση της ΕΡΤ ΗD

Αυτό έκανα τα τελευταία 3 χρόνια και αναγκαζόμουν να κλείνω τηλεοράσεις και ραδιόφωνα για να μην ακούσω το αποτέλεσμα. Τώρα όμως μπορώ να το βλέπω "φρέσκο".
Αφού το βλέπεις φρέσκο, πάω πάσο :P

Κακά τα ψέμματα, εφόσον υπάρχει η δυνατότητα, θα έπρεπε να υπάρχει 1 stream με περιγραφή και 1 χωρίς. Βέβαια τώρα πέσαμε σε απεργία (και κάτι πήρε το αυτί μου για απεργία κάθε ΣΚ)...

Μετά απο χρόνια είδα ξανά F1 σε ελληνικό κανάλι και το ευχαριστήθηκα! Άλλη χάρη χωρίς περιγραφή, συγκεντρώνομαι καλύτερα σε αυτά που γίνονται στην πίστα.

Ακούσαμε και πεντακάθαρα τον πόνο του Webber, χωρίς κάποιον απο το στούντιο να προσπαθεί να μεταφράσει..
Εγώ βρίσκω χρήσιμες κάποιες τεχνικές πληροφορίες που λένε οι σχολιαστές, αλλά η αλήθεια είναι ότι χθες τον απόλαυσα και εγώ τον αγώνα. Δεν ήταν δύσκολο να παρακολουθήσω την εξέλιξη, ήμουν περισσότερο στο κλίμα, μου άρεσε και το φυσικό ύφος των συνεντεύξεων, και επειδή παλιότερα ήμουν και στον τεχνικό χώρο των αυτοκινήτων απόλαυσα και τον ήχο των αυτοκινήτων. Αν και δεν είναι απόλυτα φυσικός, αλλά είναι πόρωση. Υπάρχει περίπτωση τώρα να συνηθίσω έτσι και να μου κακοφαίνεται η περιγραφή. Ιδίως αν είναι υπερβολική.

Να το βρασω το HD που πρεπει να καθομαι να προσευχομαι μην τυχον τα παληκαρια απεργησουν και παλι.
Δηλαδη ετσι θα το παμε;
Τριημερο = απεργια = χωρις σχολιασμο;
Και το καλοκαιρακι, αν τυχον θελησουν τα παιδια να λειψουν κανενα μηνα τι θα γινει; Παλι τα γνωστα;
Στον επομενο αγωνα θα εργασθουν ή οχι;

Αυτη δεν ειναι μεταδοση, ειναι εμπαιγμος.
Φαντάζομαι ότι και σε εμάς δεν αρέσει να δουλεύουμε χωρίς πληρωμή. Γιατί η αιτία των απεργιών είναι ότι είναι απλήρωτοι, όπως λένε τα δελτία τύπου τους. Υπάρχουν καλοπληρωμένοι δημοσιογράφοι και διευθυντάδες, αλλά υπάρχουν και απλοί υπάλληλοι, τεχνικοί κτλ που έχουν υποστεί γενναία μείωση στον μισθό τους, που τώρα δεν τους τον δίνουν κιόλας. Σε τέτοιες περιόδους καλό είναι να υπάρχει αλληλεγγύη και όχι να θέλουμε να πατήσουμε ο ένας τον άλλον. Γιατί αν βρεθεί και ένας άλλος εργαζόμενος άλλου κλάδου σε ανάγκη να διεκδικήσει κάτι, με αυτό το σκεπτικό δεν θα έχει κανέναν πια να τον υποστηρίξει. Υπομονή λοιπόν.

Αν και βγαινουμε εκτος θεματος, δεν τους χρωστανε μισθους αλλα τις υπερωριες Σαββατου-Κυριακης-αργιων απο τον Νοεμβριο.

Η επισημη ανακοινωση των δημοσιογραφων της ΕΡΤ σχετικα με την απεργια εδω

Τότε να παίζουν τη μαγνητοσκόπιση τη Δευτέρα με σχολιασμό! Έστω τα highlights...

Αν και βγαινουμε εκτος θεματος, δεν τους χρωστανε μισθους αλλα τις υπερωριες Σαββατου-Κυριακης-αργιων απο τον Νοεμβριο.

Η επισημη ανακοινωση των δημοσιογραφων της ΕΡΤ σχετικα με την απεργια εδω
Όντως βγαίνουμε εκτός θέματος, και γιατί υπάρχει thread με περιεχόμενο γκρίνια για την ΕΡΤ (Περί του προγράμματος της ΕΡΤ ο λόγος...), και γιατί το θέμα είναι πολιτικό με κίνδυνο να πέσει μαχαίρι από τους διαχειριστές. Απλά θα συμπληρώσω χωρίς να κουράσω άλλο ότι διαβάζω τα δελτία τύπου των εργαζομένων στην ΕΡΤ από τα δημοσιογραφικά sites. Ξέρω ότι είναι για υπερωρίες, αλλά εγώ δεν τα ξεχωρίζω από τον μισθό, γιαυτό είπα γενικά για μισθούς. Γιατί και αυτά είναι δεδουλευμένα τους και έχουν κάθε δικαίωμα να τα ζητάνε. Ακόμα και σε αυτή τη δύσκολη εποχή αναγνωρίζεται από τον νόμο το δικαίωμα όποιος δουλεύει δύσκολες ώρες (σαββατοκύριακα, βράδια, αργίες) να πληρώνεται έξτρα. Γιατί οι υπόλοιποι εργαζόμενοι τότε είναι στο σπίτι τους με τις οικογένειες τους. Εγώ το λέω όλο μαζί μισθό γιατί αν το ξεχωρίσεις είναι το πρώτο βήμα για να δώσεις σε κάποιους την ευκαιρία να τα κόψουν όλα αυτά τα δικαιώματα για όλον τον κόσμο.

Απάντηση: Εντυπώσεις από τη μετάδοση της ΕΡΤ ΗD

Θα ανοιξει μεγαλη κουβεντα και σιγουρα δεν ειναι εδω το καταλληλο θεμα για να γινει.

Το συμπερασμα παντως που βγαινει ειναι οτι μεχρι να λυθει το ζητημα, Σαββατοκυριακα και αργιες η ΕΡΤ θα ειναι ουσιαστικα "κλειστη".

Last edited by a moderator:

Θα ανοιξει μεγαλη κουβεντα και σιγουρα δεν ειναι εδω το καταλληλο θεμα για να γινει.

Σωστά. Για τέτοια κουβέντα ούτε το "Περί του προγράμματος της ΕΡΤ ο λόγος" είναι κατάλληλο.

Ας το σταματήσουμε εδώ.

Ναι. Αν και τους κατανοώ, εμένα όμως μου λείπει και η Αθλητική Κυριακή. Μόνο η αθλητική εκπομπή στον ΣΚΑΙ μένει, αλλά εκτός από ότι δεν είναι τόσο αναλυτική, αυτοί έχουν άλλα προβλήματα. Δικαστικές διαμάχες με την NOVA κτλ. Πάλι εκτός θέματος είμαι :smile:

Απάντηση: Εντυπώσεις από τη μετάδοση της ΕΡΤ ΗD

Παραθέτω 3 μηνύματα (μετάξύ αυτών και 1 δικό μου) από το φορουμ των 4τροχών για το θέμα του σχολιασμού στους αγώνες της f1.
Είναι μετά τον αγώνα στην Αυστραλία.

greο said:
Και σήμερα να συμπληρώσω ότι ήταν κακή μέρα για μετάδοση χωρίς σχολιασμό γιατί οι καρτέλες μέχρι τον 35-40 γύρο ήταν Αλαίν Ντελόν και δεν έδιναν πολύ καλή εικόνα.

Στους πρώτους όμως γύρους για να λέμε και του στραβού το δίκιο εκτίμησα πολύ τη δουλειά ΟΛΩΝ των σχολιαστών. Τέτοιος κατακλυσμός από εικόνες και πληροφορίες είναι πολύ δύσκολα διαχειρίσιμος έστω και για να καταλάβεις, πολύ περισσότερο να μεταδώσεις και τι συμβαίνει. Βάλε και τα κίτρινα κράνη της Μερκ, τον βλάκα τον Φετελ που αλλάζει συνεχως κράνος και το γενικό μπάχαλο της εκκίνησης, είναι δύσκολη δουλειά
Bayern7 said:
+1

Η f1 δεν είναι ούτε μπάλα ούτε μπάσκετ που όλη η δράση εξελίσσεται μέσα σε συγκεκριμένα τετραγωνικά μέτρα που τα έχεις συνέχεια στην οθόνη σου.
Άμα κάποιος δεν είχε δει τον αγώνα το πρωί, ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ live timing, δεν θα καταλάβαινε και πολλά πράγματα.
Γι αυτό σε τέτοια σπορτς που η δράση δεν συγκεντρώνεται σε ένα σημείο είναι απαραίτητος ο σχολιαστής να δίνει πληροφορίες από το official live timing & commentary. Αυτό, τίποτα περισσότερο τιποτα λιγότερα.
Οι περαιτέρω φανφάρες στο σχολιασμό είναι θέμα γούστου. Προσωπικά τις θέλω, σε λογικά πλαίσια πάντα, όχι ακατάσχετη μπουρδολογία τύπου "ποια πηδηξε ο Χαμιλτον και αν χώρισε με τη γκόμενα του" κλπ, σπάνε τη μονοτονία, σου επικεντρώνει κάπου το ενδιαφέρον κλπ
St.Devote said:
+2

Η τηλεοπτική κάλυψη δεν πρέπει να απευθύνεται αποκλειστικά σε μυημένους ( που και αυτοί έχουν ανοιγμένο το live timing ) . Πολλοί φίλοι μου , μου είπαν ότι παράτησαν την μετάδοση γιατί "χαθηκαν" στην εξέλιξη του αγώνα

Πώς σας φάνηκε ο αγώνας; Σε μικρή τηλεόραση δεν είχε καμία διαφορά το SD με το HD δυστυχώς :P

Έκανα εγγραφή με τον Crystal Audio για ανάλυση στο PC... Το καλό είναι ότι μπορείς να κάνεις ζάπινγκ σε ET1 και ET3 στα διαφημιστικά όταν κάνεις εγγραφή. Στο Windows Media Center δε σου επιτρέπει να αλλάξεις κανάλι - ούτε καν στο ίδιο μπουκέτο.

Στα κοντινά ήταν ψιλοχάλια... Κόκος και πιξέλιασμα.

tiniakos, όταν λες δεν ήταν HD; Upscaled βλέπαμε; Τα γραφικά πάντως που πετάγονταν ήταν HD.

Πιστεύω ότι το πρόβλημα δεν το είχε η ΕΡΤ αλλά η παραγωγή των Ισπανών. Δεν είναι η πρώτη φορά φέτος που βλέπουμε χαμηλή ποιότητα από την Μαδρίτη.

Αν πάτε λίγο πιο πίσω θα δείτε ποστ από τον nviannitakis που λέει για τα χάλια του HD των Ισπανών.

Επίσης στο πρώτο ημίχρονο η εικόνα είχε πολύ χρώμα και ήταν υπερφωτισμένη.
Στο δεύτερο ημ. το μάζεψαν.
Οι κάμερες των κοντινών είχαν υποδεέστερη ποιότητα από τον γερανό.
Προβληματάκια είδα και στα slow....
Η μετάδοση ήταν εμφανώς HD, αλλά η παραγωγή είχε θέματα που έβλεπαν και οι μη μυημένοι.

Στις κοντινές λήψεις ήταν λίγο χάλια ! Ειδικά στην κάμερα που έδειχνε τους ποδοσφαιριστές όταν έβγαιναν για αλλαγή,ήταν σα να έβλεπα το HD του ΑΝΤ1...:jester::chinese:

Status
Not open for further replies.