ΕΡΤ ΗD

Status
Not open for further replies.
Re: Εντυπώσεις από τη hd μετάδοση της ΕΡΤΗD

Όποιος νομίζει ότι τα λεφτά που ξοδεύονται για τη λειτουργία όλων των καναλιών της ΕΡΤ προέρχονται μόνο από τα 4 ευρώ το μήνα που πληρώνουμε είναι βαθιά νυχτωμένος...

Δεν νομίζω να είπε κανείς κάτι τέτοιο.

Αλλά το πόσα βγάζει η ΕΡΤ από διαφημίσεις δεν με απασχολεί.

Με απασχολεί πόσα της δίνω εγώ, άμεσα και λιγότερο άμεσα.

Να πληρώνουμε για παράδειγμα 6 ευρώ και να έχουμε 24/7 HD κανάλι.Ή να εμπλουτιστεί και λίγο το περιεχόμενο των ''plus'' καναλιών.

Το να έχουμε απλά ένα κανάλι HD δεν λέει τίποτα. Το σημαντικό είναι το τι θα δείχνει.. το ίδιο και για τα "plus" κανάλια.

Re: Απάντηση: Re: Εντυπώσεις από τη hd μετάδοση της ΕΡΤΗD

Αν και θεωρητικά συμφωνώ, στην πράξη συμβαίνει αυτό σχεδόν από την αρχή, και μάλιστα τα τελευταία πέντε χρόνια με τα ψηφιακά διευρύνθηκε η διαφορά στις υπηρεσίες που απολαμβάνει ένα μέρος των Ελλήνων από το υπόλοιπο που δεν έχει καθόλου ψηφιακή τηλεόραση ενώ πληρώνει το ίδιο τέλος (πράγμα που ισχύει και για τους ραδιοφωνικούς σταθμούς που δεν έχουν κάλυψη σε όλη την χώρα).

Αυτό που έχει συμβεί στην επαρχία είναι αρκετά διαφορετικό. Εκεί απλά δεν έχουν φτάσει οι νέες υπηρεσίες. Δεν τους κόβουν τις παλιές.

Εδώ μιλάμε για άμεση περικοπή υπηρεσιών προς όλη την πελατειακή βάση της ΕΡΤ, ανεξαρτήτως γεωγραφικής τοποθεσίας.

Φανταστείτε η Nova μια μέρα να πει "κόβω τα μισά κανάλια μου, και μάλιστα τα καλά κανάλια, αλλά φυσικά περιμένω να πληρώνετε την ίδια συνδρομή".

Re: Απάντηση: Re: Εντυπώσεις από τη hd μετάδοση της ΕΡΤΗD

Αυτό που έχει συμβεί στην επαρχία είναι αρκετά διαφορετικό. Εκεί απλά δεν έχουν φτάσει οι νέες υπηρεσίες. Δεν τους κόβουν τις παλιές.

Εδώ μιλάμε για άμεση περικοπή υπηρεσιών προς όλη την πελατειακή βάση της ΕΡΤ, ανεξαρτήτως γεωγραφικής τοποθεσίας.

Φανταστείτε η Nova μια μέρα να πει "κόβω τα μισά κανάλια μου, και μάλιστα τα καλά κανάλια, αλλά φυσικά περιμένω να πληρώνετε την ίδια συνδρομή".

Στην πόλη μου έχουν περικόψει εδω και χρόνια την συντήρηση των δρόμων. Λέω να ζητήσω απο τον έφορο να μην πληρώσω τέλη κυκλοφορίας. Θα του ζητήσω να πληρώσει και τα καινούρια αμορτισέρ :p

Όσο για τη Nova, καθόλου παράξενο δεν θα μου φανεί αν κάνει κάτι τέτοιο. Θα πει μάλιστα οτι μας κάνει χάρη που δεν αυξάνει τη συνδρομή :laugh:

Απάντηση: Εντυπώσεις από τη hd μετάδοση της ΕΡΤΗD

Το έγραψα και πριν, αντιλαμβάνομαι αυτό που λες και έτσι κι αλλιώς προσωπικά είμαι κάθετα αντίθετος με την κατάργηση καναλιών και υπηρεσιών.

Αλλά σε ότι έχει να κάνει με τις υπηρεσίες που δεν έχουν οι κάτοικοι της επαρχίες μπορεί να είναι διαφορετική η αφετηρία (δεν πρόλαβαν - λέμε τώρα τόσα χρόνια, δεν θέλουν να τις δώσουν, καθυστερούν για άλφα ή βήτα λόγους, κ.ο.κ) το αποτέλεσμα όμως είναι το ίδιο. Πληρώνει τόσος κόσμος υπηρεσίες - και για πολλά χρόνια - που δεν τις έχει δει ποτέ. Και δεν είναι μόνο οι ψηφιακές των τελευταίων πέντε ετών, πόσος κόσμος έχει ουσιαστικά αναγκαστεί να πληρώνει συνδρομή στη nova για να βλέπει τα επίγεια κανάλια, κρατικά και ιδιωτικά, αφού η παρουσία τους στην περιοχή του είναι είτε ανύπαρκτη είτε αισχρή στην ποιότητα του σήματος και της εικόνας. Με αυτή τη λογική λοιπόν όλος αυτός ο κόσμος θα μπορούσε (ίσως και θα έπρεπε να το κάνει) να ζητήσει μείωση ή ακόμα και διακοπή πληρωμής του τέλους, αφού δεν απολαμβάνει υπηρεσίες για τις οποίες πληρώνει.

Last edited:

Γιατί να μην ζητήσουν το ίδιο και όσοι απλά δεν βλέπουν κρατικά κανάλια ?

Πουλάς σε κάποιον κάτι με το ζόρι ? Αν είναι έτσι να κάνω και εγώ ένα κανάλι και να μου δίνετε όλοι 5 /μήνα σας αρέσει δεν σας αρέσει.

Έχει περάσει στην λαϊκή συνείδηση ότι η ΕΡΤ είναι κάποιου είδους "κοινωνικό αγαθό".

Αυτό για εμένα είναι τελείως λάθος. Τηλεόραση είναι, όχι δωρεάν παιδεία ή δικαίωμα στην ελευθερία.

Όπως για άλλες παροχές του κράτους υπάρχουν μηχανισμοί "δίκαιης" είσπραξης, έτσι έπρεπε να γίνεται και για την ΕΡΤ. Διαφορετικά να πάψουμε να πληρώνουμε τέλη κυκλοφορίας όσοι έχουμε αυτοκίνητα, και απλά να μπουν και αυτά στον λογαριασμό της ΔΕΗ. Βέβαια έτσι θα πληρώνουν και αυτοί που δεν έχουν αυτοκίνητα, αλλά τι να κάνουμε.. ας πρόσεχαν.. ακούς εκεί να μην έχουν αυτοκίνητα.. τσκ τσκ.

Θα μπορούσε να εφαρμοστεί ένα μοντέλο όπως το αγγλικό ή το γερμανικό. Αλλά εκεί όχι μόνο είναι πολλαπλάσια τα τέλη, αλλά υπάρχουν και μεγάλα πρόστιμα αλλά και διώξεις αν δεν πληρώνεις την άδεια. Στην Αγγλία την πληρώνεις βέβαια μόνο αν βλέπεις ή κάνεις εγγραφή τηλεοπτικών προγραμμάτων (όχι μόνο του BBC, οποιουδήποτε σταθμού, αγγλικού ή ξένου), αλλά και αυτό το ελέγχουν, και αν λες ψέμματα (πχ αν έχεις τηλεοπτική κεραία ή δορυφορικό κάτοπτρο στο σπίτι), υπάρχουν άμεσα οι συνέπειες...

Last edited:

Θέλεις να πληρώνεις δηλαδή 200 ευρώ το χρόνο αντί για 50, και με μειωμένες πλέον υπηρεσίες (ο Μόσιαλος ήδη ανακοίνωσε το κλείσιμο της ΕΤ1, σινε+, σπορ+, περιφερειακών ραδιοφωνικών σταθμών, πομπών μεσαίων, της Ραδιοτηλεόρασης); Και να μπαίνεις στην διαδικασία ελέγχου ή δηλώσεων τηλεοράσεων και άλλων συσκευών, όπως γίνεται σε αυτές τις χώρες, λες και δεν μας φτάνουν όλα τα άλλα, να έχουμε ακόμα ένα μπελά να ασχολούμαστε. Στην προκειμένη περίπτωση μία μικρή αδικία είναι προτιμότερη από αυξήσεις ή μπελάδες με δηλώσεις, ελέγχους κλπ...

Γιατί να πληρώνω 200 αντί για 50 ; Να το πάνε στα 40 και να πουν και ευχαριστώ, τη στιγμή που μειώνουν τις υπηρεσίες.

Τα λεφτά δεν βγαίνουν με αραλίκι στα γραφεία ή στις πολυθρόνες.. Να δουλέψουν για να τα βγάλουν. Να κάνουν τους ελέγχους όπως γίνεται σε άλλες χώρες. Οι άλλοι δηλαδή είναι καλύτεροι;

Να μην κάνουν ελέγχους και να μας αφήσους ήσυχους με τα πράγματα ως έχουν. Όποιος δεν θέλει να πληρώνει ΕΡΤ, ας κόψει τη ΔΕΗ! (εναλλακτική οικολογική πρόταση! :idea: )

Re: Απάντηση: Εντυπώσεις από τη hd μετάδοση της ΕΡΤΗD

Θέλεις να πληρώνεις δηλαδή 200 ευρώ το χρόνο αντί για 50, και με μειωμένες πλέον υπηρεσίες (ο Μόσιαλος ήδη ανακοίνωσε το κλείσιμο της ΕΤ1, σινε+, σπορ+, περιφερειακών ραδιοφωνικών σταθμών, πομπών μεσαίων, της Ραδιοτηλεόρασης); Και να μπαίνεις στην διαδικασία ελέγχου ή δηλώσεων τηλεοράσεων και άλλων συσκευών, όπως γίνεται σε αυτές τις χώρες, λες και δεν μας φτάνουν όλα τα άλλα, να έχουμε ακόμα ένα μπελά να ασχολούμαστε. Στην προκειμένη περίπτωση μία μικρή αδικία είναι προτιμότερη από αυξήσεις ή μπελάδες με δηλώσεις, ελέγχους κλπ...

Συμφωνω απολυτα!
Οχι οτι ειναι δικαιο αυτο που συμβαινει στην ελλαδα, μιας και εγω ειμαι κατοικος επαρχιας και δεν εχω δει ακομα ουτε ιχνος digea η ert digital και αλλιμονο αν δεν υπηρχε η nova, ειχαμε στραβωθει τοσα χρονια με τις κεραιες.
Παρολαυτα το να πληρωνεις 200 ευρω ++ για tv license και να βλεπεις πανω κατω τα ιδια τηλε-σκουπιδια ειναι χοντρο. Ενταξει, εχει πολυ λιγοτερες διαφημησεις, αλλα με την διαφορα στα λεφτα να το βρασω.

Επισης κατι αλλο που δεν συνειδητοποιει ο μεσος Ελληνας ειναι που συγκρινει την ποιοτητα των δρομων/υποδομων στην Αγγλια, Γερμανια κτλ χωρις να ξερει ποσο ειναι τα τελη κυκλοφοριας, τα δημοτικα τελη και οι υπολοιποι φοροι που ειναι πολλαπλασιοι των αντιστοιχων ελληνικων. Παρα μονο κατι δημοσιογραφοι ξερουν να συγκρινουν τους μισθους και την τιμη σε 1 προϊον που τυχαινει να ειναι φτηνοτερο εκει απο εδω.

Re: Απάντηση: Εντυπώσεις από τη hd μετάδοση της ΕΡΤΗD

Συμφωνω απολυτα!
Οχι οτι ειναι δικαιο αυτο που συμβαινει στην ελλαδα, μιας και εγω ειμαι κατοικος επαρχιας και δεν εχω δει ακομα ουτε ιχνος digea η ert digital και αλλιμονο αν δεν υπηρχε η nova, ειχαμε στραβωθει τοσα χρονια με τις κεραιες.
Παρολαυτα το να πληρωνεις 200 ευρω ++ για tv license και να βλεπεις πανω κατω τα ιδια τηλε-σκουπιδια ειναι χοντρο. Ενταξει, εχει πολυ λιγοτερες διαφημησεις, αλλα με την διαφορα στα λεφτα να το βρασω.

Επισης κατι αλλο που δεν συνειδητοποιει ο μεσος Ελληνας ειναι που συγκρινει την ποιοτητα των δρομων/υποδομων στην Αγγλια, Γερμανια κτλ χωρις να ξερει ποσο ειναι τα τελη κυκλοφοριας, τα δημοτικα τελη και οι υπολοιποι φοροι που ειναι πολλαπλασιοι των αντιστοιχων ελληνικων. Παρα μονο κατι δημοσιογραφοι ξερουν να συγκρινουν τους μισθους και την τιμη σε 1 προϊον που τυχαινει να ειναι φτηνοτερο εκει απο εδω.

Να ανεβάσουν όλα τα κανάλια της ΕΡΤ σε δορυφόρο και, με τα υποθετικά 200 της συνδρομής, να δίνουν και τον βασικό δορυφορικό εξοπλισμό σε περιοχές που δεν καλύπτονται απο το επίγειο σήμα. Να φτιάξουν επιτροπές για την κατάρτιση του προγράμματος με ανθρώπους που ξέρουν τι τους γίνεται κι όχι με το κάθε βλαχαδερό που "φύτεψε" βουλευτής.

Στο εξωτερικό τα δημοτικά τελη μπορεί να είναι περισσότερα αλλα εκει χρησιμοποιουνε τα χρήματα όπως πρέπει. Στα πρόσφατα επεισόδια του Λονδίνου, όπου χάλασε η άσφαλτος του δρόμου απο καμμένα αυτοκίνητα το βράδυ, το επόμενο πρωι το συνεργείο ήταν εκει για να στρώσει ξανα το δρόμο. Εδω βλέπω επι χρόνια ολόκληρους κρατήρες, μερικούς μάλιστα μπροστα στα κτήρια του δήμου και την νομαρχίας αλλα κανείς δεν συγκινείται. Το πολύ να αντικαταστήσουν τη λακουβα με ένα "καρούμπαλο" απο άσφαλτο το οποιο φεύγει σε 10 μέρες. Να μην πω για τα πεζοδρόμια που είναι κίνδυνος-θάνατος ιδιως για τους ηλικιωμένους.

Για τους μισθούς τι να πω; Οτι ένα γκαρσόνι, η δουλειά με το μικρότερο μισθο στην Αγγλία, παίρνει γύρω στα 14.000 το χρόνο; Οτι τα βασικά ειδη σουπερ-μαρκετ και η βενζίνη ειναι φθηνότερα απο εδω; Δεν ξέρω τι γίνεται με κόστος της στέγασης αλλα δεν νομίζω να είναι τόσο τρομακτικές οι διαφορές.

Παιδα τελικα το ετρ χαι ντι!!!!θα παραμεινει?

'Εστειλα email για να ρωτήσω αλλά δεν φαίνεται να λειτουργεί το email επικοινωνίας της ΕΡΤ

Δεν ξερω αλλα η υπόθεση της ΕΡΤ ( και οχι μονο) μου θυμίζει το παρακατω ανέκδοτο

Ο Έλληνας υπουργός Δημοσίων Έργων συναντιέται με τον Γερμανό ομόλογό του στη Γερμανία και επισκέπτονται διάφορα έργα που έχουν γίνει κατά τη διάρκεια της υπουργικής θητείας του Γερμανού.

-Τη βλέπεις αυτή τη γέφυρα; λέει ο Γερμανός. Κόστος 50 εκατομμύρια ευρω και 5 εκατομμύρια προμήθεια στην τσέπη μου. Πηγαίνουν παρακάτω και δείχνει στο δικό μας μια ανισόπεδη διάβαση.

-Τη βλέπεις αυτή την ανισόπεδη διάβαση; Κόστος 100 εκατομμύρια ευρω, 10 εκατομμύρια προμήθεια στην τσέπη μου. H ξενάγηση συνεχίζεται με τον ίδιο τρόπο.

Μετά από λίγο καιρό, ο Γερμανός, ως επίσημος προσκεκλημένος του Έλληνα ομόλογού του, επισκέπτεται την Ελλάδα. Ο Έλληνας υπουργός τον ξεναγεί στα διάφορα έργα. Φτάνουν και πάνω από μια γέφυρα και τον ρωτά:
-Τη βλέπεις αυτή την υπερσύγχρονη γέφυρα, τη μεγαλύτερη στην Ευρώπη;
-Μα ποια γέφυρα;, απορεί ο Γερμανός.
-Ναι μεν αλλα... 80 εκατομμύρια ευρω προμήθεια στην τσέπη μου

Οταν λοιπον επι δεκαετιες πιο πολυ τρώγανε παρα δημιουργούσαν φυσικο ειναι τωρα που μειώθηκε η πιτα να κοπούν ακομα και αυτα τα ελάχιστα.
Συνεπώς πολυ χλωμο το βλεπω το δημόσιο καναλι υψηλής ευκρίνειας...
Κάποιοι θα τριβουν τα χερια τους .

Eμένα δε με πειράζει καθόλου να πληρώνω 4,24 το μήνα για να υπάρχει και αυτή η τηλεόραση και αυτό το ραδιόφωνο (τα κρατικά)...

Αυτό που με πειράζει, είναι η επιτηδευμένα απαράδεκτη διαχείριση των συχνοτήτων, που έχει επιτρέψει σε κάποιους να λυμαίνονται για πάνω από μια 20ετία, ελεύθερα και αξόδευτα, ένα δημόσιο αγαθό, δημιουργώντας πολύ μεγαλύτερη οικονομική ζημιά από τα όποια "φέσια" της ΕΡΤ...

+++++++++1000

Ελπιζω το ερτ hd να συνεχισει τουλαχιστον , θα εινα κριμα γιατι δεν εχω προλαβει να δω ουτε εναν αγωνα , για διαφορους λογους...
Ελπιζω τωρα που κοπικε το cinesport (κριμα παντως ) na παρει το ρολο του το ert hd..

Υπαρχεικαποιο προγραμμα για τους αγωνες που θα δειξει το ert hd? what about eurobasket?

Το καλό είναι οτι αν κλείσουν δυο κανάλια και μείνει το EPT HD, θα έχει περισσότερο bandwidth για καλύτερη εικόνα και ήχο

Status
Not open for further replies.