ΕΡΤ ΗD

Status
Not open for further replies.
Απάντηση: Εντυπώσεις από τη μετάδοση της ΕΡΤ ΗD

Οι "αποσυγχονισμοί" που συζητάμε στα τελευταία ποστ, αναφέρονται στην ERTHD, την επίγεια και μόνο. Μάλιστα σε μερικές περιπτώσεις υπήρχε και έλλειψη της σήματος βίντεο και υπήρχε μόνο ήχος (σε εμένα τουλάχιστον). Το "μαύρο" που αναφέρεις εσύ με την παρουσία όμως του λογοτυπου είναι τελείως διαφορετικό.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Re: Εντυπώσεις από τη μετάδοση της ΕΡΤ ΗD

Ψυχραιμότατος είμαι, και καθόλου διαφορετικά δεν έγραφα! Εσύ δεν καταλαβαίνεις τι γράφω, και παρεξηγείσαι και από πάνω, αν είναι δυνατόν!
1) Συνδρομητικες δεν είναι μόνο η Nova και ο ΟΤΕ!
2) Feed δεν είναι το ΕΡΤHD! Feed είναι το καθαρό σήμα του αγώνα που βγαίνει από το γήπεδο και το οποίο λαμβάνει η ΕΡΤ και όποιο άλλο κανάλι μεταδίδει τον αγώνα παγκοσμίως και το οποίο επανεκπέμπει με την δική του περιγραφή!

Εγώ τα σπασίματα μετά μαύρου τα παρατήρησα στο ΕΡΤhd μέσω ΟΤΕ TV, ενώ το λογότυπο της ΕΡΤ έμεινε ανεπηρέαστο κάτι που προδίδει πρόβλημα στην λήψη του feed από την ΕΡΤ, και όχι στην εκπομπή του σήματος της ΕΡΤ.

Καταλαβε σε τι κοινό μιλάς και ξαναδιαβασε ό,τι εγραψες. Γνωριζουμε πολυ καλά τι ειναι feed, ποιος το παιρνει, που και πως μιξαρεται ο ηχος και στη συνεχεια απο που διαμοιραζεται. Ο ορος συνδρομητικη για τα ελληνικα ενδιαφεροντα σημαινει Νova και ΟΤΕ tv. Στο ενα ποστ σου λες πως οι συνδρομητικες εχουν στημενα καλα τα κατοπτρα τους ενω η ερτ όχι, γι'αυτο δεν εχουν προβλήματα και στη συνεχεια γραφεις πως τελικα ολες οι εκδοσεις του EPT HD εχουν διακοπες.
Η Nova και o OTE tv δε λαμβανουν κανενα feed-η τροφοδοσια γινεται απο το ραδιομεγαρο. Στη δορυφορική εκπομπη (απο νοβα) δεν παρατηρειται κανενα απο τα εξοφθαλμα ζητηματα που φαινεται να παρουσιαζει το επιγειο. Ειναι προφανεστατο πως στον επιγειο διαμοιρασμο υπαρχει προβλημα. Δε θα εκπλαγω μαλιστα αν ειναι σε καποιους απο τους πομπους που μισθώνει απο την Digea για 2.8εκατομμυρια το χρονο.

Στο φορουμ υπαρχει η συμβαση πως οταν γραφουμε κεφαλαια, φωναζουμε και ναι εγραφες διαφορετικα πραγματα.

Εξακολουθείς να καταλαβαίνεις ό,τι θέλεις και να απαντάς όπως θέλεις, δεν βρίσκω νόημα να το συνεχίζουμε. Αν θέλεις απλά να έχεις την τελευταία λέξη απάντησε και σε αυτό, δεν θα ανταπαντησω... καλό ξημέρωμα!

Καθε αλλο παρα με ενδιαφερει ο τελευταιος λόγος, όσο το να γραφουμε πραγματα που ισχυουν. Καταλαβε πως δεν εχω κανενα σκοπο να θίξω. Καταλαβαινω απολυτα, αλλα τα γραφομενα σου δεν ειναι συνεπή. Αν δεν πιστευεις εμενα, τουλαχιστον πιστεψε την απαντηση του Νίκου (nvianitakis) που ειναι επαγγελματιας του χωρου.

αυτη η ΕΡΤ HD μονο απο εξω μπορει να παρει HD προγραμμα. μονη της δεν μπορει να κανει κατι. τωρα εβλεπα τον αγωνα μπασκετ που ειχε και δεν τονμ ειχε σε native HD

Δεν ξερω/δεν μπορω να καταλαβω ΠΩΣ κανετε συγκρισεις, και βγαζετε αχρηστο/κακο το HD της ΕΡΤ. Παρακολουθωντας το Euro2016 και μεσω digea και δορυφορικα (Vu+ uno, πιατο 1,3μ), η μεταδοση της ΕΡΤ ηταν η καλυτερη ΟΛΩΝ. Συνιστω ελεγχο κεραιας!,,

Αντικειμενικά, εχει χαμηλό bitrate. Χαμηλό σε σχεση με αυτό που πρεπει να ειναι ενα καναλι HD. Απο εκει και πέρα, αν φαινεται καλύτερα/χειροτερα, εχει να κανει και με τον αποκωδικοποιητή και την τηλεοραση/προτζεκτορα που χρησιμοποιουμε.

Μεγάλη κεραία,μεγάλο bitrate,μικρή κεραια κακή ποιότητα.τι αλλο θα ακούσουμε...

Μαλλον ο Evam αναφερόταν σε καποια σπασιματα που εχουν αναφερθει στην εικόνα και που εκ πρωτης φαινεται σαν κακή λήψη.

Μεγάλη κεραία,μεγάλο bitrate,μικρή κεραια κακή ποιότητα.τι αλλο θα ακούσουμε...
Μαλλον οτι θελεις ακους!
Αναφερομαι και σε οσους παραπονουνται για "σπασιματα" (αρα κακη ληψη λογω κεραιας/εγκαταστασης*), μα και για κακο hd αφου συγκρινοντας το hd της ΕΡΤ με το δορυφορικο hd (vasilis, εδω ειναι η ...κεραια σου, που ενδεικτικα αναφερθηκε) το βρηκα πολυ καλυτερο.

* Αν και ισως να φταιει το σημα της ΕΡΤ/digea. Εδω που ειμαι (παράλια Λαρισας) ολο το "κρατικο" σημα της ΕΡΤ ειναι γενικα πιο αδυναμο, ειδικα το hd.

Τα σπασίματα οφείλονταν στην ΕΡΤ και όχι στην κακή λήψη, όπως λες. Ευτυχώς διορθώθηκαν μετά τις πρώτες ημέρες του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Οπότε κάνεις λάθος.

Αφού το βρίσκεις καλύτερο, μπράβο σου.

Αυτό που έχεις στον αστερίσκο και πάλι είναι λάθος. Μια χαρά το έγραψε ο vasilis1.

Εντυπώσεις από τη μετάδοση της ΕΡΤ ΗD

Evam ως ηλεκτρονικός / τεχνικός τηλεπικοινωνιών και συμφωνώντας με τον Σεραφείμ σου λεω οτι ΟΛΑ τα κρατικά εκπέμπουν απο την ίδια πολυπλεξία ,τον ίδιο πομπο δηλαδη,και δεν ειναι δυνατόν να υπάρχει πιο αδύναμη εκπομπή της hd εκδοςης απο τα υπόλοιπα της ομάδας.τωρα αν εχεις διάθεση να μάθεις κάποια πράγματα ειναι αποκλειστικά και μονο στην δίκη σου διάθεση

Evam ως ηλεκτρονικός / τεχνικός τηλεπικοινωνιών και συμφωνώντας με τον Σεραφείμ σου λεω οτι ΟΛΑ τα κρατικά εκπέμπουν απο την ίδια πολυπλεξία ,τον ίδιο πομπο δηλαδη,και δεν ειναι δυνατόν να υπάρχει πιο αδύναμη εκπομπή της hd εκδοςης απο τα υπόλοιπα της ομάδας.τωρα αν εχεις διάθεση να μάθεις κάποια πράγματα ειναι αποκλειστικά και μονο στην δίκη σου διάθεση
r
Περα απο τη θεωρια υπαρχει η πραξη: στην περιοχη Λαρισας τα ΕΡΤhd εχουν σπασιματα απο τον πομπο στο Δοβρουτσι. Ομοιως τα ιδιωτικα hd . Στα παραλια Λαρισας, ισως επειδη το σημα ειναι στο ακροτατο σημειο καλυψης, το ΕΡΤhd ειναι πιο αδυναμο απο το hd των ιδιωτικων, ενω το sd ειναι ΟΚ. Πως συμβαινει αυτο; Μαθηματα βεβαιως μπορεις να συνεχιζεις να παιρνεις κι εσυ, και δη εμπειρικα, εγω βεβαιως παραδεχομαι οτι "γηρασκω αει διδασκομενος".

Αγαπητε Σεραφειμ προτεινω να εισαι πιο "επιφυλακτικος" οταν απαντας, δεδομενου ο,τι δεν εχεις ....δεδομενα που εχω εγω. Σε ευχαριστω βεβαιως για το ειρωνικοτατο "μπραβο" σου, και σου το ανταποδιδω βεβαιως γιατι το αξιζεις.

Κύριοι θα παρακαλούσα να ρίξουμε τους τόνους στα ειρωνικά υπονοούμενα και να παραμείνουμε στα τεχνικά στοιχεία που παραθέτετε που εχου αρκετό ενδιαφέρον.

Οταν ο ενας θελει να σου παραδωσει μαθηματα θεωριας, ενω εσυ του αναφερεις γεγονοτα, και ο αλλος αμφισβητει τα ιδια τα γεγονοτα ειρωνευομενος κιολας, ως πολυξερος, επομενο δεν ειναι να μας πιανουν οι...ζεστες;

Ευχαριστώ λοιπον για το πολύξερος.εφοσον προφανως απευθύνεσαι σε εμενα,και μαλλον ειχα όρεξη να σε ειρωνευτώ και οχι να σε βοηθήσω να καταλάβεις.καλη συνέχεια

Βασιλη το "πολυξερος" πηγαινε στον ετερο ...Καππαδοκη. Οσο για το "θεμα" κεραιας και bitrate που ειρωνευτηκες, χωρις να διαβασεις προσεκτικα τι εγραφα, διευκρινιζω οτι το "κεραια 1.30" αναφεροταν στη δορυφορικη ληψη,για να δειξω πως η ληψη μου ετσι ειναι αριστη, 99%, αρα και η εικονα των hd μεταδοσεων, που ΔΕΝ ηταν καλυτερη απο της ΕΡΤhd (οσο κι αν με ειρωνευτηκε ο Σεραφειμ). Αλλες φορες η hd εικονα των ΓερμανοΑγγλοΙσπανικων καναλιων δεν ειχε καμια σχεση με το hd της ΕΡΤ, μα τωρα στο Euro, δεν ξερω γιατι μα, η εικονα τους ειναι κατωτερη.
Οσο για τα...γηινα: στην ιδια εγκατασταση, ΟΛΑ τα sd παιζουν αριστα, μα ΟΛΑ τα hd "σπαζουν" και ειδικα το ΕΡΤhd δεν παιζει καθολου. Πες μου εσυ τι φταιει, εαν οχι το αδυναμο σημα (ολων σε hd).

Status
Not open for further replies.