ΕΡΤ ΗD

Status
Not open for further replies.
Re: Εντυπώσεις από τη μετάδοση της ΕΡΤ ΗD

παλι ειχε σπασιματα η εικονα στους αγωνες σημερα στην ΕΡΤ ιδιως στον αγωνα ουαλλια βορειο ειρε πολυ σπασιμο η εικονα σε καποια φαση

Απο περιεργεια, θα γραψω τον αγώνα Κροατια-Πορτογαλια (μεσω νοβα). Οποιος δει διακοπή, σπασιμο, μαυρισμα, ας σημειωσει το λεπτο του αγωνα που συνεβει.

Τα σπασίματα στα οποία αναφέρεστε, δεν πρέπει να είναι λόγω σήματος/κακής λήψης, αλλά μάλλον λόγω κωδικοποίησης ή επεξεργασίας του εισερχόμενου σήματος από την πλευρά της ερτ (πρέπει να υπάρχει κάποιο θέμα με τον h264 encoder που χρησιμοποιούν ή κάποιο άλλο μηχάνημα). Το λέω αυτό γιατί δεν είναι τα κλασικά σπασίματα με τα πολύχρωμα τετραγωνάκια/μπλοκ, άλλα τελείως διαφορετικά και συμβαίνουν μόνο κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικών μεταδόσεων (τα έβλεπα όλη τη χρονιά και στο champions league), ενώ τα ίδια υπάρχουν και μέσω δορυφορικής λήψης στις 3.0E.

στο μπασκετ σημερα δεν ειχε κανενα προβλημα μια χαρα το εδειξε χωρις κολληματα σπασιματα

Ναι, ούτε στα 2 τελευταία ματς του euro έχω δει κάτι.

Απάντηση: Εντυπώσεις από τη μετάδοση της ΕΡΤ ΗD

εγω που δεν ειμαι και ειδικος βλεπω μια μετρια ως κακη εικονα στο ευρωπαικο στιβου απο ερτ2 και σε επικοινωνια με την ερτ θελανε να με πεισουν οτι φταιει η κεραια μου,δε βλεπουμε καποιο προβλημα η απαντηση τους.

Σαν native μου φαίνεται η εικόνα από το studio

Γενικά έχουν βγάλει HD από το στούντιο;

Μεχρι τωρα στις εκπομπές απο το στουντιο εβγαιναν καποιες λευκές μπάρες πανω αριστερα και εφευγαν τις ωρες των αγωνων. Σημερα ειναι η πρωτη μερα που δεν υπαρχουν οι μπαρες σε εκπομπη απο το στουντιο. Πρεπει να είναι native

Πράγμα που συμαινει οτι αναβαθμίζουν την εξοπλισμό του και αυτό ειναι πολυ καλό βήμα για το μέλλον.

Δεν λέω μόνο για το τωρινό Euro, αν έχουν γενικά βγάλει εκπομπή από το στούντιο (ειδήσεις πχ) σε native HD

Νομίζω ο Ανδρέας εννοεί πριν το σημερινό

Απάντηση: Εντυπώσεις από τη μετάδοση της ΕΡΤ ΗD

Ναι αυτό λέω
Το σημερινό δυστυχώς δεν το πρόλαβα και δεν γνωρίζω
Θα μαι κάνετε να περιμένω την μεταμεσονύχτια εκπομπή.
Λογικά θα είναι και αυτή HD.

Απάντηση: Re: Εντυπώσεις από τη μετάδοση της ΕΡΤ ΗD

Αυτό που βγήκε σήμερα δηλαδή δεν ήταν Native ?
Ω ναι...
Και αυτό που δείχνει τώρα native είναι.
Τα γραφικά παραμένουν sd αλλά η εικόνα από το studio είναι hd.
Η πρώτη φορά που ελεύθερη ζωντανή εκπομπή μεταδίδεται σε υψηλή ανάλυση, 5 χρόνια μετά από την πρώτη ελεύθερη μετάδοση σε HD και πάλι από την ΕΡΤ.

δεν είναι η πρώτη native έχει ξαναβγάλει η ερτ και παλιότερα πάντα σε αθλητικά (π.χ Eurolegue pregame&postgame).Για την ιστορία η πρώτες native εκπομπές live από το studio βγήκαν για ένα μικρό διάστημα επί εποχής ΔΤ στην εκπομπή Μένουμε Ελλάδα με Τσιτσιμπίκου- Αμυρά.Προφανώς έχει κάποιες κάμερες hd αλλά τα γραφικά παραμένουν sd.

Status
Not open for further replies.