ΕΡΤ Sports

Είμαι περίεργος αν οι επαναλήψεις θα είναι σε HD. Άρης - ΑΕΚ Κυριακή προς Δευτέρα 1πμ και Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ Δευτέρα στις 5μμ

Σίγουρα θα ειναι σε HD αφού ετσι καλύπτονται και έτσι αποθηκεύονται. Το αν εχει άλλη προτεραιότητα το σπορ κανάλι εκείνη την ώρα και κακο προγραμματισμό στους εγχώριους αγωνες, είναι κάτι διαφορετικό. Αλλα πόση αξια έχει ένας αγωνας σε επανάληψη αν ξερεις το αποτέλεσμα και εχεις δει τις φάσεις του?

Σίγουρα θα ειναι σε HD αφού ετσι καλύπτονται και έτσι αποθηκεύονται. Το αν εχει άλλη προτεραιότητα το σπορ κανάλι εκείνη την ώρα και κακο προγραμματισμό στους εγχώριους αγωνες, είναι κάτι διαφορετικό. Αλλα πόση αξια έχει ένας αγωνας σε επανάληψη αν ξερεις το αποτέλεσμα και εχεις δει τις φάσεις του?

Το τελευταίο, που γράφεις και εγώ συμμερίζομαι, είναι πρόβλημα που κάνει τα αμιγώς αθλητικά κανάλια να μην έχουν λόγο ύπαρξης : είναι φύσει αδύνατο να υπάρχουν εν εξελίξει αθλητικά γεγονότα 24*365 ώρες το χρόνο και είναι μάλλον μονοψήφιο το ποσοστό του χρόνου αυτού που καλύπτονται "ζωντανά" αθλητικά γεγονότα. Γιά μένα θα ήταν πολύ καλύτερο να συμπληρώνεται ο χρόνος από πολιτιστικά δρώμενα, μουσικές εκδηλώσεις, καλλιτεχνικά επίκαιρα, προβολές ταινιών "ιστορικοαθλητικού" περιεχομένου και όχι ανούσιες επαναλήψεις των αγώνων του Σαββατοκύριακου ή ξανά-μανά ματς Ρεάλ-Μπαρτσελόνα. Δεν ξέρω τι τηλεθέαση έχει το κανάλι, αλλά προσωπικά το βλέπω περιστασιακά μόνο σε ζωντανές μεταδόσεις.

Εγώ το χρησιμοποιώ περίπου στο 60% του χρόνου που είναι ανοιχτή η τηλεόραση. Όταν δεν βρίσκω κάτι ενδιαφέρον σε άλλα κανάλια, όταν το έχω να παίζει στο βάθος ενώ κάνω κάτι άλλο, πχ ασχολούμαι στον υπολογιστή, ή όταν βρίσκω κάποιο ματς που είναι μεν σε επανάληψη αλλά δεν είχα την δυνατότητα να δω το αρχικό παιχνίδι. Για παράδειγμα ξένου πρωταθλήματος ή ευρωπαϊκού κυπέλλου, αφού δεν έχω συνδρομητική τηλεόραση. Προτιμώ να βλέπω τον Μέσι σε επανάληψη από το να βλέπω Κωνσταντίνου και Ελένης σε επανάληψη.

Μη ξεχνάμε ότι οι τηλεοράσεις μας, ακόμα κι' ευτυχώς, έχουν τη δυνατότητα και το μαγικό κουμπί ON/OFF, και μάλιστα έχουμε τη δυνατότητα, ακόμα, να το χειριζόμαστε εμείς...

Ναι, υπάρχουν πολλές επιλογές. Μπορεί κάποιος να κλείσει την τηλεόραση, μπορεί να την αφήσει ανοιχτή και να βλέπει τον Μέσι, όλες οι επιλογές είναι σεβαστές και δεν επιδέχονται κριτικής. Επίσης σε ένα forum που γίνεται κουβέντα για την τηλεόραση είναι φυσικό να αφορά την περίπτωση που μένει ανοιχτή.

Υπέροχη επιλογή. Το ΠΑΟ-ΠΑΟΚ στην Ερτ1 και το ΕΡΤσπορτHD κονσέρβα!!

Υπέροχη επιλογή. Το ΠΑΟ-ΠΑΟΚ στην Ερτ1 και το ΕΡΤσπορτHD κονσέρβα!!
Έχει στίβο και συ, γίνεται οι οπαδοί του στίβου να μην δουν το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα live σε HD;

Εντάξει ας στηρίξουμε και λίγο τον κλασικό αθλητισμό όμως. Πήρε χρυσό μετάλλιο ο Τεντόγλλου στο άλμα εις μήκος. Κρίμα είναι παιδιά σαν κι'αυτό να κάνουν περήφανη την Ελλάδα σε τόσο δύσκολους καιρούς και να μην έχει απήχηση η επιτυχία τους.

Μάλλον το αντίθετο γίνεται, τις περισσότερες φορές σε καφέ/σπίτια έχω δει να βάζουν τα ματς στην ΕΡΤ1 αντί για το ΕΡΤHD, αν το έβαζαν στο ΕΡΤ1 θα είχε περισσότερη απήχηση.
Άσχετα με αυτό εφόσον το δείχνουν live δεν κάνει καμία διαφορά στη δημοφιλία αν έπαιζε σε SD

Όπως και να το κάνουμε, όσο τα τρία βασικά κανάλια παραμένουν σε στάνταρ ανάλυση θα υπάρχει γκρίνια και φαγωμάρα τι θα πρέπει να παίζει σε HD και τι όχι! Εκείνο που πρέπει να γίνεται προς το παρόν είναι να έχουν προτεραιότητα οι ζωντανές μεταδόσεις, αν αυτές είναι πάνω από δύο ταυτόχρονα τότε η μιά θα είναι SD. Tι να γίνει;

Ποια γκρίνια, είχε τις ίδιες ώρες Άρης-ΑΕΚ και Παναθηναϊκός-(πρωταθλητής) ΠΑΟΚ και από την άλλη ευρωπαϊκό στίβου. Η ΕΡΤ και κατ' επέκτασιν εμείς πληρώσαμε αδρά για το ελληνικό πρωτάθλημα και αυτά είναι από τα πιο σημαντικά και δημοφιλή ματς του, έπρεπε χωρίς δεύτερη σκέψη να έχουν προτεραιότητα έναντι του στίβου που θα μπορούσε κάλλιστα να παίζει στο ΕΡΤ1 που έπαιζαν τα ματς που κάποιοι που δεν ασχολούνται με το ποδόσφαιρο θα πετύχαιναν πιο εύκολα (προώθηση του στίβου) αφού το ΕΡΤ1 είναι πιο δημοφιλές και "default" κανάλι από το ΕΡΤ HD. Από καμία άποψη δεν ήταν λογική η παραφροσύνη που έγινε το Σαββατοκύριακο.

ακομα και απο αποψη αναλυσης το ποδοσφαιρο εχει περισοτερη αναγκη απο HD καλυψη που εχει και μακρινα πλανα παρα ο στιβος που τα πλανα ειναι κοντινα στιους αθλητες

Εγώ πιστεύω ότι γίνεται για λόγους τηλεθέασης όλο αυτό και δυστυχώς εις βάρος όλων εμάς.

Η ΕΡΤ θέλει νούμερα τηλεθέασης υψηλά στα ΕΡΤ1 & 2 και αυτό το πετυχαίνει με αιχμή του δόρατος το ποδόσφαιρο και όχι το στίβο.

Δυστυχώς όταν υπάρχουν ταυτόχρονα events το πιο ελκυστικό θα πάει στα EΡΤ 1,2,3 γιατί αυτά εμφανίζονται στους πίνακες θεαματικότητας των καναλιών που φέρνουν και υψηλότερα μερίδια διαφημιστικής πίτας κλπ..

Απάντηση: Re: ΕΡΤ Sports

Δεν ξέρω αν έγινε όλο αυτό για λόγους τηλεθέασης αλλά για μένα ήταν φάουλ που δεν μεταδόθηκαν ζωντανά σε HD δύο από τα δημοφιλέστερα παιχνίδια της Super League που έχει η ΕΡΤ. Αν μιλάγαμε για άλλα παιχνίδια να το καταλάβω, χωρίς βέβαια να υποτιμώ τις μικρότερες ομάδες.
Επίσης από τη στιγμή που υπάρχει μόνο ένα κανάλι HD είναι αναμενόμενο να συμπίπτουν αθλητικά γεγονότα, όπως λογικά θα συμβεί και με την Formula 1 όταν αρχίσει. Το θέμα είναι για μένα τι θα έχει περισσότερη τηλεθέαση από τις ταυτόχρονες μεταδόσεις ώστε να μεταδοθεί σε HD.

Οι επαναλήψεις σήμερα τουλάχιστον ήταν σε HD

Πρόγραμμα ακόμα γιοκ.

Είμαι περίεργος αν οι επαναλήψεις θα είναι σε HD. Άρης - ΑΕΚ Κυριακή προς Δευτέρα 1πμ και Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ Δευτέρα στις 5μμ
Ευχαριστώ που το είπες αλλά που το ήξερες; Μπήκε σε κάποιο site;

Οι επαναλήψεις σήμερα τουλάχιστον ήταν σε HD

Πρόγραμμα ακόμα γιοκ.

Ευχαριστώ που το είπες αλλά που το ήξερες; Μπήκε σε κάποιο site;

Αναμενόμενο οι επαναλήψεις να είναι σε HD αφού οι παραγωγές για την Super League είναι σε HD. Άλλωστε στο νέο κανάλι από ότι φαινέται υπάρχει η δυνατότητα να προβληθούν και επαναλήψεις σε HD, όχι όπως παλιότερα με κάποιες επαναλήψεις από το ΕΡΤ HD.

Σχετικά με το πρόγραμμα αυτό υπάρχει κανονικά μέσω της Cosmote TV και ανεβαίνει σε κάποια sites,όπως το digitalinfo.gr. Στο site της ερτ πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί δεν υπάρχει πρόγραμμα.