ΕΡΤ Sports

Αργότερα προεκυψαν και οι πυρκαγιές (στην πιο ενδιαφέρουσα φαση των αγωνων) και ολοκληρωθηκε η "τραγική" κάλυψη των αγώνων (καθως η ερτ1 πλεον έδειχνε επί 24ωρο την καταστροφή της Χώρας), νομιζω η χειρότερη από το 1996 που θυμαμαι. Τα ανωτέρω τα έστειλα στους εξής παραλήπτες:

Σίγουρα διαβάσθηκε (για παραδειγμα την επομένη κιόλας αγωνιστική έδειξαν σε επαναληψη στις 22.00 (!!) Ελλάς-Ν.Αφρική στο πολο, το πιο αδιαφορο παιχνίδι του ομίλου βεβαια)αλλά δεν ξέρω σε ποιες διευθυνσεις. Μόνο για το [email protected], είμαι σίγουρος καθως εχω λάβει συστηματικώς κατα διαστηματα απαντήσεις. Το [email protected] από καποιό σημειο και μετά σταμάτησε να ανταποκρίνεται (πάντα έστελναν απαντητικό μειλ μεχρι πριν το καλοκαίρι).

Last edited:
Αργότερα προεκυψαν και οι πυρκαγιές (στην πιο ενδιαφέρουσα φαση των αγωνων) και ολοκληρωθηκε η "τραγική" κάλυψη των αγώνων (καθως η ερτ1 πλεον έδειχνε επί 24ωρο την καταστροφή της Χώρας), νομιζω η χειρότερη από το 1996 που θυμαμαι. Τα ανωτέρω τα έστειλα στους εξής παραλήπτες:

Σίγουρα διαβάσθηκε (για παραδειγμα την επομένη κιόλας αγωνιστική έδειξαν σε επαναληψη στις 22.00 (!!) Ελλάς-Ν.Αφρική στο πολο, το πιο αδιαφορο παιχνίδι του ομίλου βεβαια) αλλά δεν ξέρω σε ποιες διευθυνσεις. Μόνο για το [email protected], είμαι σίγουρος καθως εχω λάβει συστηματικώς κατα διαστηματα απαντήσεις. Το [email protected] από καποιό σημειο και μετά σταμάτησε να ανταποκρίνεται (πάντα έστελναν απαντητικό μειλ μεχρι πριν το καλοκαίρι).

Οι πληροφορίες είναι πραγματικές και από τεχνικό της ΕΡΤ που ξέρει τι συζητάνε στο τεχνικό τμήμα, και δεν μιλαμε για το dvb-t2 (θα μείνει σε DVB-T η ΕΡΤ) αλλα για το switch off των SD, που σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέφερε, θα γίνει όχι στις αρχές αλλά πάνω στο εξάμηνο του 2022. Δηλαδή σε ενάμισυ χρόνο από τώρα. Αυτή η απελευθέρωση χώρου θα φέρει την επαναφορά του Σπορ καναλιού στα επίγεια και ίσως και άλλου προγράμματος το οποίο δεν αποκάλυψε τι θα είναι περίπου σαν είδος ίσως γιατί δεν έχουν καταλήξει. Και η δική μου εντύπωση -και όχι πληροφορία -είναι ότι η ΕΡΤ θα πάει ως το 2023-24 τουλάχιστον με το υπάρχον σύστημα DVB-T. Γι αυτό και θα κάνει προμηθεια των υπολοιπόμενων πομπων μέσα στο 2021 για να βγει η 2η mux παντού όπως η 1η (αυτό είναι πληροφορία).

Η γνώμη μου είναι ότι η ΕΡΤ θα πάει σε αναβάθμιση συστηματος εκπομπής όταν ειναι να βγάλει 4Κ πρόγραμμα. Δεν είναι τυχαίο ότι ο ίδιος τεχνικός αποκάλυψε ότι τα νεα στουντιο που ετοιμάζουν στην ΕΡΤ ειναι με προδιαγραφές 4Κ τουλάχιστον κι αυτό εμένα μου λέει ότι κάποια στιγμή θα χρησιμοποιηθούν γι αυτό το σκοπό. Aπλά αυτή η στιγμή δεν ειναι κοντά.

Για το DVB-T2 το έχει βεβαιο όμως για τη Digea , κάπου στο ίδιο διάστημα (εξάμηνο του 2022) θα το κάνει, υπάρχουν δυσκολίες τεχνικές δεν ειναι τόσο απλό να γίνει τώρα γι αυτό και καθυστερεί, τότε όμως θα ειναι ο κατάλληλος χρόνος. Τότε θα βγάλει και τα πανελλαδικά θεματικά που θα προκύψουν απο τη διαδικασία αδειοδότησης. Με άλλα λόγια τα θεματικά θα τα δουμε με την έλευση του dvb-t2 στη Digea.
Ισχύει ακόμα αυτό που είχε ειπωθεί τότε, για την επαναφορά του ΕΡΤ Σπορτς καναλιού στην επίγεια ψηφιακή εκπομπή? Σχετίζεται με τον τερματισμό των SD καναλιών της ΕΡΤ? Και αν ναι, υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο χρονικό πλάνο που θα ολοκληρωθεί αυτό? Ευχαριστώ.

Ισχύει ακόμα αυτό που είχε ειπωθεί τότε, για την επαναφορά του ΕΡΤ Σπορτς καναλιού στην επίγεια ψηφιακή εκπομπή? Σχετίζεται με τον τερματισμό των SD καναλιών της ΕΡΤ? Και αν ναι, υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο χρονικό πλάνο που θα ολοκληρωθεί αυτό? Ευχαριστώ.
Μα πως θα καταργήσουν τα SD (προφανώς εννοείς τα SD simulcast γιατί η μετάδοση όλων των καναλιών της ERT ως HD είναι αδύνατη ακόμα και αν είχαμε το δεύτερο mux της ERT διαθέσιμο παντού); Έτσι απλά χωρίς νομοθετική πρωτοβουλία; Άλλο τι θέλουν να κάνουν οι τεχνικοί και άλλο τι μπορεί να γίνει. Και η νομοθετική απόφαση λέει για DVB-T2 με HEVC, θεωρητικά από τον Ιανουάριο του 2024.