ERT World και δέκτες Pace

Ισχύει ότι είπα πάνω, τα κανάλια θεωρητικά δεν έφυγαν, και ούτε είναι δυνατό να γίνουν συμφωνίες για το όποιο κανάλι εν μια νυκτί, έλεος! Άσε που αν ακόμη γίνουν, συνήθως ισχύουν από την 1η του επόμενου μήνα. 'Οσο για το επιχείρημά σου για σεβασμό της ραδιοτηλεόρασης, μάλλον πρόκειται για σεβασμό της νομιμότητας, όπως η κυβέρνηση την ορίζει. Αν έχεις πρόβλημα λοιπόν, μπορείς να εκφράσεις την οργή σου στην εκάστοτε κυβέρνηση που επιβάλλει αυτού του είδους τη «νομιμότητα», αλλά εδώ μάλλον το θέμα δεν είναι να αποκατασταθεί η δημοκρατική νομιμότητα, το θέμα είναι να αρπάξουμε τίποτα τζάμπα...

Το θέμα δεν είναι να αρπάξουμε κάτι τζάμπα (και αν σκέφτεσαι έτσι ωμά, εγώ δεν είμαι σαν εσένα).Το θέμα είναι να σε σέβεται ο πάροχος σου και να μην σε περνάει σαν άβουλο καταναλωτή. Θα ήθελες πχ. να πληρώσεις στην ίδια τιμή ένα αναψυκτικό των 250ml ενώ μέχρι τώρα έπαιρνες ένα των 330ml ; δεν θα αισθανόσουν βλάκας; Συμφωνώ με τον χρόνο ενεργοποίησης τυχόν νέων καναλιών, όπως λες, αλλά καλό είναι να ζητάμε και να "υπενθυμίζουμε" στον πάροχο ότι υπάρχουμε. Από την άλλη όταν πληρώνω κάτι θέλω να είναι "καθαρό". Μου βάζει που μου βάζει χέρι στην τσέπη το Υπ. Οικονομικών όχι όμως και θα μου λέει τι θα δω! Αν γουστάριζα τσάμπα θα έμενα στα ελεύθερα κανάλια και θα δεχόμουν την "ποιότητα" τους . Επίσης θέλω να είμαι σωστός και αν ήθελα κάτι τζάμπα τότε δεν θα είχα γνήσια συνδρομή ΝΟΒΑ αλλά παράνομη! Αλλα το ίδιο θέλω (να είναι σωστή) και η ΝΟΒΑ

Last edited:
Δεν ειναι ετσι τα πραγματα....
Καλυτερα να μην μιλαμε χωρις να ξερουμε.
Η ερτ εκπεμπει και μεσω αλλων δορυφορων της eutelsat αυτη τη στιγμη.

Το θέμα δεν είναι να αρπάξουμε κάτι τζάμπα (και αν σκέφτεσαι έτσι ωμά, εγώ δεν είμαι σαν εσένα).Το θέμα είναι να σε σέβεται ο πάροχος σου και να μην σε περνάει σαν άβουλο καταναλωτή. Θα ήθελες πχ. να πληρώσεις στην ίδια τιμή ένα αναψυκτικό των 250ml ενώ μέχρι τώρα έπαιρνες ένα των 330ml ; δεν θα αισθανόσουν βλάκας; Συμφωνώ με τον χρόνο ενεργοποίησης τυχόν νέων καναλιών, όπως λες, αλλά καλό είναι να ζητάμε και να "υπενθυμίζουμε" στον πάροχο ότι υπάρχουμε. Από την άλλη όταν πληρώνω κάτι θέλω να είναι "καθαρό". Μου βάζει που μου βάζει χέρι στην τσέπη το Υπ. Οικονομικών όχι όμως και θα μου λέει τι θα δω! Αν γουστάριζα τσάμπα θα έμενα στα ελεύθερα κανάλια και θα δεχόμουν την "ποιότητα" τους . Επίσης θέλω να είμαι σωστός και αν ήθελα κάτι τζάμπα τότε δεν θα είχα γνήσια συνδρομή ΝΟΒΑ αλλά παράνομη! Αλλα το ίδιο θέλω (να είναι σωστή) και η ΝΟΒΑ

Δεν σε κοροϊδεψε κανένας. Από Σεπτέμβρη(το αργότερο) θα έχεις τα νεα κανάλια της ΝΕΡΙΤ(σύμφωνα με την κυβέρνηση) οπότε υπομονή και θα "αποζημιωθείς"!

Πρέπει να ξέρουμε ότι η εκπομπή που έβλεπαν όσοι είχαν Nova δεν γινόταν από τη Nova αλλά από την ίδια την ΕΡΤ μέσω Eutelsat. Πλέον η Κυβέρνηση ζήτησε από την Eutelsat και έκοψε το σήμα που μεταδιδόταν χωρίς κωδικοποίηση ελεύθερα από τον Hotbird.

Φίλε μου,με το συμπάθιο κιόλας,αλλά αυτό που λες δε γίνεται.Η κυβέρνηση τους μόνους που ενημέρωσε είναι οι τηλεοπτικοί σταθμοί που αναμεταδίδουν το πρόγραμμα.

Παιδιά ας ηρεμήσουμε, και ας πεοσέχουμε τι λέμε. Ποια είναι τα πολιτικά παιχνίδια; Προφανώς αφαίρεσαν το ERT World από τη θέση 851 μετά τις απειλές του Υπ. Οικονομικών προς όλα τα μέσα, οι περισσότεροι εξάλλου το περιμέναμε. Ή μπορεί και να ισχύει αυτό που λένε, λόγω της αλλαγής της συχνότητας. Το κανάλι σε κάθε περίπτωση παραμένει εύλογα σε θέση εκτός του μπουκέτου NOVA αφού είναι ελεύθερο, μπορείς να το δεις εκεί. Το αν κάποιοι συνδρομητές δεν μπορούν να πατάνε 8 πλήκτρα για να δουν ένα κανάλι εκτός πακέτου, μάλλον είναι δικό τους θέμα.
Το ότι άφησαν πίσω 4 κανάλια χωρίς σήμα είναι ανακριβές, προφανώς υπάρχουν συμφωνίες και προφανώς η ΕΡΤ μπορεί θεωρητικά να επαναεκπέμψει ανά πάσα στίγμα, αν το αποφασίσει η κυβέρνηση. Δεν μπορούν να αδειάσουν τις συχνότητες, εκτός αν τους έρθει επίσημο έγγραφο. Δεν έχει να κένει με τη NOVA, αλλά με το Υπ. Οικονομικών όπου ανήκει τώρα η ΕΡΤ.

Αυτά ακριβώς είναι τα πολιτικά παιχνίδια. Το κάθε υπουργείο οικονομικών δεν έχει καμιά δικαιοδοσία στις λίστες του δέκτη μου. Η νόβα ενεπλάκη στο παιχνίδι, και το ελάχιστο που θα έπρεπε να είχε κάνει, είναι να είχε στείλει μήνυμα για την μετακίνηση. Τα μηνύματα δεν είναι μόνο για τους κωδικούς της πίτσα φαν.
Που είναι το μήνυμα στον δέκτη οεο;
Η νόβα πλέον *λογόκρινε* κανάλι, και μάλιστα ελεύθερο.
(Γιατί πρέπει να ηρεμήσουμε και να προσέχουμε τι λέμε; )

Ισχύει ότι είπα πάνω, τα κανάλια θεωρητικά δεν έφυγαν, και ούτε είναι δυνατό να γίνουν συμφωνίες για το όποιο κανάλι εν μια νυκτί, έλεος! Άσε που αν ακόμη γίνουν, συνήθως ισχύουν από την 1η του επόμενου μήνα. 'Οσο για το επιχείρημά σου για σεβασμό της ραδιοτηλεόρασης, μάλλον πρόκειται για σεβασμό της νομιμότητας, όπως η κυβέρνηση την ορίζει. Αν έχεις πρόβλημα λοιπόν, μπορείς να εκφράσεις την οργή σου στην εκάστοτε κυβέρνηση που επιβάλλει αυτού του είδους τη «νομιμότητα», αλλά εδώ μάλλον το θέμα δεν είναι να αποκατασταθεί η δημοκρατική νομιμότητα, το θέμα είναι να αρπάξουμε τίποτα τζάμπα...

Ένα (που ενοχλούσε) έφυγε. Και μάλιστα από τα ελεύθερα, από αυτά που δεν είχε συμφωνία η νόβα. Αν η νόβα δεν ήθελε να στιγματιστεί για λογοκρισία, ας έστελνε μυνημα για την μετακίνηση στον δέκτη, και ας μετακινούσε *όλα* τα ελεύθερα εκτός της λίστας νόβα. Εγώ θα κάνω διακοπή αύριο κιόλας...

Πρέπει να ξέρουμε ότι η εκπομπή που έβλεπαν όσοι είχαν Nova δεν γινόταν από τη Nova αλλά από την ίδια την ΕΡΤ μέσω Eutelsat. Πλέον η Κυβέρνηση ζήτησε από την Eutelsat και έκοψε το σήμα που μεταδιδόταν χωρίς κωδικοποίηση ελεύθερα από τον Hotbird.

Το ξέρουμε αυτό. Όπως ξέρουμε ότι η νόβα μετακίνησε το κανάλι εκτός λίστας, χωρίς ειδοποίηση στους συνδρομητές της, πριν αυτό διακοπεί. Ότι κάνει και η digea με το άνοιξε-κλείσε καναλιού, μόνο που εκείνη δεν μου ζητά 70 ευρώ. Περίμενα μεγαλύτερη σοβαρότητα.

Δεν ειναι ετσι τα πραγματα....
Καλυτερα να μην μιλαμε χωρις να ξερουμε.
Η ερτ εκπεμπει και μεσω αλλων δορυφορων της eutelsat αυτη τη στιγμη.

Γιατί να μην μιλάμε; Αν τους αδικούν αυτά που λέμε, να βγάλουν δελτίο τύπου να μας ενημερώσουν... :smile:

Last edited by a moderator:
Σε γενικές γραμμές πάντως ας κρατάμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας, τι σημαίνουν αυτές οι πρακτικές κλειδώματος δέκτη - κάρτας. Η κάθε εταιρία με τα γούστα της κυβέρνησης θα μπορεί να μας ελέγχει και να μας λέει τι πρέπει και τι δεν πρέπει να δούμε. Εγώ έθεσα και αυτό το ερώτημα στο 18345 και η κοπέλα απλά μου είπε πως θα το μεταβιβάσει, αλλά σιγά που θα σπάσουν τα αυγά.

Να μια πολυ ωραια υποθεση για τις αίθουσες των δικαστηρίων....

:) Σε οποιαδήποτε δημοκρατική χώρα ναι, στην Ελλάδα ... κάνουμε όνειρα!

Αυτά ακριβώς είναι τα πολιτικά παιχνίδια. Το κάθε υπουργείο οικονομικών δεν έχει καμιά δικαιοδοσία στις λίστες του δέκτη μου. Η νόβα ενεπλάκη στο παιχνίδι, και το ελάχιστο που θα έπρεπε να είχε κάνει, είναι να είχε στείλει μήνυμα για την μετακίνηση. Τα μηνύματα δεν είναι μόνο για τους κωδικούς της πίτσα φαν.
Που είναι το μήνυμα στον δέκτη οεο;
Η νόβα πλέον *λογόκρινε* κανάλι, και μάλιστα ελεύθερο.
(Γιατί πρέπει να ηρεμήσουμε και να προσέχουμε τι λέμε; )

Αναφερόταν στο "δεν δέχομαι μια ιδιωτική εταιρία που την πληρώνω 70 ευρώ το μήνα να παίζει πολιτικά παιχνίδια με τα χρήματά μου" Αν έχετε βγάλει πόρισμα ότι πράγματι πρόκειται για πολιτικά παιχνίδια της NOVA, πάω πάσο. Διατηρώ όμως τις επιφυλάξεις μου. Γιαυτό προκειμένου να εκτοξοεύει κάποιος κατηγορίες που πιθανόν να αποδειχθούν ανυπόσταστες, ζήτησα να προσέχει τι λέει. Σε ηρεμία κάλεσα. Δεν μου αρέσει ο πανικός, δεν μου αρέσουν οι βιαστικές κρίσεις, δεν μου αρέσουν οι αναπόδεικτες κατηγορίες. Αν προκύψει ότι υπεύθυνη είναι η NOVA, κι εγώ μαζί σας να την κράξω. Θυμάμαι πάντως τη NOVA να μεταδίδει το ALTER καιρό αφού το είχε διακόψει η DIGEA. Τότε δεν έπαιζε πολιτικά παιχνίδια;
Μύνημα στο δέκτη δεν νομίζω ότι θα μπορούσε να αποσταλεί για τη μετακίνηση ενός ελεύθερου καναλιού, και μάλιστα αμέσως. Δεν ξέρω πώς στέλνονται αυτά τα μηνύματα, αλλά το θεωρώ χλωμό να παίρνει την απόφαση κάποιος τεχνικός και να στέλνονται επί τόπου, προφανώς κάπως αλλιώς γίνεται. Κάποιος πρέπει να το αποφασίσει. Εξάλλου δεν ήρθε μύνημα στο δέκτη όταν μετακινήθηκε το RT HD από το PUBLIC BOUQUET στη NOVA, έτσι δεν είναι; Και αν είχε σταλεί το μήνυμα που απαιτείς και μετά δεν υπήρχε πρόσβαση ούτε στη νέα θέση, παλι υπόλογος δεν θα ήταν η NOVA; Δεν θα εκτειθόταν; Εγώ ξέρω τουλάχιστον 50 άτομα εδώ μέσα που θα έβγαιναν να πουν να της κάνουμε μήνυση για παραπλάνηση, ότι έχουν έλλειψη επαγγελαμτισμού, κλπ.
Επιπλέον δεν πρόκειται για μετακίνηση, στα MAJOR NETWORKS υπήρχε ήδη η ERT WORLD, τουλάχιστον στο δέκτη μου. Πρόκειται για διαγραφή από το 851, πιθανόν σε εφαρμογή της εγκυκλίου του Υπ. Οικονομικών περί αναμετάδοσης προγράμματος της ΕΡΤ. Γιατί η NOVA προφανώς δεν έχει καμία ευθύνη όταν ένα κανάλι λαμβάνεται ελεύθερα από το δέκτη της, αλλά μπορεί να έχει ευθύνη όταν διευκολύνει τη πρόσβαση σε αυτό το κανάλι, βάζοντας το στη λίστα των καναλιών του μπουκέτου της. Είναι νομικό το θέμα αν υπάρχει ευθύνη σε αυτή την περίπτωση, δεν θα το κρίνω εγώ.

Λες ότι «Το κάθε υπουργείο οικονομικών δεν έχει καμιά δικαιοδοσία στις λίστες του δέκτη μου». Έχει δεν έχει, αν δώσει εντολή στη NOVA να διακόψει τα κανάλια της ΕΡΤ, τότε θα χάσεις και τις θέσεις 101-105. Αλλά μάλλον θα φταίει πάλι η «λογοκρισία» της NOVA.

Ένα (που ενοχλούσε) έφυγε. Και μάλιστα από τα ελεύθερα, από αυτά που δεν είχε συμφωνία η νόβα. Αν η νόβα δεν ήθελε να στιγματιστεί για λογοκρισία, ας έστελνε μυνημα για την μετακίνηση στον δέκτη, και ας μετακινούσε *όλα* τα ελεύθερα εκτός της λίστας νόβα. Εγώ θα κάνω διακοπή αύριο κιόλας...
Να μετακινήσει όλα τα ελεύθερα εκτός λίστας; Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι θα πρόσφερε η μετακίνηση που λες. Αν τα μετακινούσε όλα, μαζί και το ERT World, τότε δεν θα ήταν υπόλογη για λογοκρισία;;; Δεν καταλαβαίνω πραγματικά το σκεπτικό σου. Εξάλλου διαφημίζει ότι παρέχει εύκολη πρόσβαση σε κάποια από αυτά. Τότε θα υπήρχε πραγματικός λόγος διαμαρτυρίας, θα μπορούσε κάποιος να μιλήσει για παραπλάνηση. Εγώ που είμαι προβοκάτορας θα έλεγα ότι ο μόνος λόγος που πήρα NOVA είναι για να έχω εύκολη πρόσβαση στα ελεύθερα δορυφορικά αυτά! Παραβλέπω ότι θα έπρεπε βέβαια να ενημερώσει αμέσως και την ιστοσελίδα της, σωστά; Και δεν ξέρω αν είναι εφικτό το τεχνικό μέρος περί ταυτόχρονης μετακίνησης τόσων καναλιών, χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα στα κανάλια που πληρώνουμε, και για τα οποία ο κάθε συνδρομητής θα είχε δικαίωμα να φωνάζει. Μάλλον θα έπρεπε να συνέρθει το Δ.Σ. της εταιρείας Σαββάτο βράδυ και να υπάρχει ολόκληρο team τεχνικών και πληροφορικάριων σε ετοιμότητα, για να ικανοποιηθούν οι «λογικές» σου απαιτήσεις. Και παρακάτω λες για ένα δελτίο τύπου, τώρα κάποιος το γράφει, είμαι σίγουρος.

Ξέρεις κάτι; Μπορείς να κάνεις ότι θες, αν νομίζεις ότι πολεμάς κάτι με τη διακοπή, διέκοψε. Κανείς δεν σε εμποδίζει. Όμως αν θέλεις να διοχετεύσεις το θυμό σου κάπου, αυτός είναι η Κυβέρνηση, δεν είναι η NOVA. Βγες στους δρόμους και φώναξε. Το να φωνάζεις στο pc μπροστά, με μεγάλες πιθανότητες να έχεις και άδικο, πραγματικά με κάνει να θλίβομαι...
Τέλος πάντων, δεν ήθελα να έρθω σε αντιπαράθεση με κανένα, τη φωνή της λογικής προσπάθησα να δείξω..

Καλά.. εδώ η RRSat (Ισραήλ) κατέβασε το κανάλι κατόπιν συμφωνίας με την Ελληνική κυβέρνηση και εσείς παίζετε τις κουμπάρες και ψάχνετε αν φταίει η νόβα και η κάθε νόβα...

Κατι που οδηγει αναγκαστικα σε σεναρια συνωμοσιας...
Μια ισραηλινη εταιρεια, αποφασιζει να δυσαρεστησει τον μεγαλο πελατη δορυφορικων κυκλωματων EBU για να κανει τη χαρη σε μια κυβερνηση που σημερα ειναι και μπορει αυριο να μην ειναι? Και ολα αυτα Σαββατο βραδυ? Στο Ισραηλ?
Ποιος ειπαμε παραδοσιακα ασκει ελεγχο σε ισραηλινες εταιρείες?

γκουχ γκουχ....

βλέπε κεφάλαιο "κλυδωνισμοί στις σχέσεις EBU με Ισραήλ"..... αθέτηση όρων συμβολαίου κλπ...

Δλδ μια εταιρεια που οι πελατες τις ειναι τα "Τσικο" καναλια, απο τους εξεγερμενους της Συριας και τους καμηλιερηδες που μετα απο χαρεμι θελουν και καναλι, μερικα τσοντοκαναλα, και τυπικα σταθμοι Β κατηγοριας συνηθως, αποφασισε να τους πει με τον πιο ξεκαθαρο τροπο οτι δεν υπολογιζει κανεναν, γιατι την πηρε καποιος απο την Ελλαδα και τις ειπε οτι ενα καναλι που εχει νοικιασει χρησιμοποειται για παρανομο σημα...βασει δηλωσης.
Και η απαντηση δεν ήταν αυτόματα.. ποιος ειστε κυριε δεν σας ξερω, εχουμε καποια συνεργασια? Και τι θελετε ακριβως?
Να πω στους πελατες μου οτι δεν γουσταρετε αυτο που κανουν και οτι τους εκλεισα για να σας κανω τη χαρη.
Μαλιστα. Τιποτε αλλο επιθυμει ο κυριος?

Χμμ... δλδ και με τους Συριους ανταρτες αμα τους παρει ο Ασαντ το ιδιο θα κανει ? Και με τα τσοντοκαναλα αμα τους παρει κανας καθολικος παστορας ?
Καλο το παραμυθι αλλα δεν εχει δρακο.
Αμα ειναι ετσι να παρει τηλεφωνο και ο ερτ ντογκαν να κατεβασουν ολους αυτους που δειχνουν πλατεια ταξιμ, οπως το euronews και το france 24.
Πολυ δουλεμα πεφτει.
Αραγε θα μαθουμε ποτε την αληθεια?

Τα δεδομένα είναι συγκεκριμένα, ο πρέσβης μετέφερε επιθυμία της Ελληνικής κυβέρνησης.. (είμαστε δύναμη, πως να το κάνουμε...)

Αν στο τέλος αποδειχθεί κάτι άλλο θα το μάθουμε... (ποτέ δηλαδή :antlers:)

Και μετα να το κλισει το μαγαζακι για να κανει χαρες που ειναι αντικειμενο συζητησεως πολιτικων αρχηγων και ανωτατων δικαστηριων... και υπαρχει πιθανοτητα να ανατραπουν
(χρησιμοποιω λογια αρχηγων που μετεχουν στην κυβερνηση).
Για δικαιολογια ειναι μετρια προς κακή, για αληθεια ομως, δεν με πειθει.... Περα απο λογικες σκεψεις προφανως και δεν ξερω κατι περισσοτερο.

Λετε να κανει την υπερβαση η EBU και να αγορασει/νοικιασει κανα transponder ολοκληρο στον Hotbird? Πλακα θαχει.

Θα σηκωθει ο μαρουδας να στειλει αεροσκαφη να καταρριψουν το δορυφορο...

Last edited:
Τι άλλο πιο λογικό μπορείς να βρεις δηλαδή; Η RRsat έχει ενοικιάσει από την Eutelsat τη συχνότητα 10815Η, και εκπέμπει ό,τι θέλει από αυτήν. Η EBU φαντάζομαι για να βοηθήσει την ΕΡΤ υπενοικίασε την υπηρεσία που χρησιμοποιούσε πριν η ERT World από την RRsat. Τι πιο απλό λοιπόν να πιεστεί ή πειστεί η RRsat με μερικά τηλέφωνα από την ισραηλινή κυβέρνηση, η οποία όπως φαίνεται δέχθηκε την αίτηση από τον έλληνα πρέσβη.

Όχι τίποτε άλλο, αλλά ακριβώς αυτό το σενάριο ως υποψία είχα στο μυαλό μου όταν έγραφα σε άλλο μήνυμα λίγη ώρα μετά τη διακοπή της εκπομπής από την 10815Η και χωρίς να έχω καμία άλλη πληροφόρηση: "Πιθανολογώ πιέσεις στην ισραηλινή RRSat, που είναι πάροχος της συχνότητας..."

http://www.avclub.gr/forum/showthre...-2013)?p=1056829519&viewfull=1#post1056829519

Οι Εβραίοι δε κάνουν τίποτα αν δεν έχουν την έγκριση των ΗΠΑ. Σιγά μην άκουγαν τον Έλληνα πρέσβη. Πρέσβη ίσως άκουσαν, αλλά άλλης χώρας ...

Οι ενέργειες που γίνονται αυτές τις μέρες (κλείσιμο 902 από Digea, αφαίρεση ERT World από μπουκέτο Nova) έχουν ξεπεράσει το όριο της γελοιότητας. Πρέπει να επέμβει ένας εισαγγελέας και να ερευνήσει όλο αυτή τη "συμμορία" που έχει στηθεί στα ΜΜΕ. Πρόκειται πλέον για οργανωμένο έγκλημα.

Οι πιο καραγκιόζηδες της υπόθεσης πάντως είναι το ΡΗΜΑΔ-ΠΑΣΟΚ. Και καλά διαφωνούν, εδώ γίνεται η μία παρανομία μετά την άλλη, ωμές παρεμβάσεις σε όλα τα ΜΜΕ και σε ξένους παρόχους για να σιωπήσει η ΕΡΤ, και αυτοί απλώς όρισαν ένα ραντεβού για τη Δευτέρα, μήπως και ηρεμήσουν τα πράγματα ως τότε και ξεχαστεί το ζήτημα. Είτε έτσι είτε αλλιώς χαμένοι είναι, τουλάχιστον ας κάνουν μια τελευταία καλή πράξη εξιλέωσης και ας ρίξουν αυτή τη φασιστική κυβέρνηση.

Last edited:
Αναφερόταν στο "δεν δέχομαι μια ιδιωτική εταιρία που την πληρώνω 70 ευρώ το μήνα να παίζει πολιτικά παιχνίδια με τα χρήματά μου" Αν έχετε βγάλει πόρισμα ότι πράγματι πρόκειται για πολιτικά παιχνίδια της NOVA, πάω πάσο. Διατηρώ όμως τις επιφυλάξεις μου. Γιαυτό προκειμένου να εκτοξοεύει κάποιος κατηγορίες που πιθανόν να αποδειχθούν ανυπόσταστες, ζήτησα να προσέχει τι λέει. Σε ηρεμία κάλεσα. Δεν μου αρέσει ο πανικός, δεν μου αρέσουν οι βιαστικές κρίσεις, δεν μου αρέσουν οι αναπόδεικτες κατηγορίες. Αν προκύψει ότι υπεύθυνη είναι η NOVA, κι εγώ μαζί σας να την κράξω. Θυμάμαι πάντως τη NOVA να μεταδίδει το ALTER καιρό αφού το είχε διακόψει η DIGEA. Τότε δεν έπαιζε πολιτικά παιχνίδια;
Μύνημα στο δέκτη δεν νομίζω ότι θα μπορούσε να αποσταλεί για τη μετακίνηση ενός ελεύθερου καναλιού, και μάλιστα αμέσως. Δεν ξέρω πώς στέλνονται αυτά τα μηνύματα, αλλά το θεωρώ χλωμό να παίρνει την απόφαση κάποιος τεχνικός και να στέλνονται επί τόπου, προφανώς κάπως αλλιώς γίνεται. Κάποιος πρέπει να το αποφασίσει. Εξάλλου δεν ήρθε μύνημα στο δέκτη όταν μετακινήθηκε το RT HD από το PUBLIC BOUQUET στη NOVA, έτσι δεν είναι; Και αν είχε σταλεί το μήνυμα που απαιτείς και μετά δεν υπήρχε πρόσβαση ούτε στη νέα θέση, παλι υπόλογος δεν θα ήταν η NOVA; Δεν θα εκτειθόταν; Εγώ ξέρω τουλάχιστον 50 άτομα εδώ μέσα που θα έβγαιναν να πουν να της κάνουμε μήνυση για παραπλάνηση, ότι έχουν έλλειψη επαγγελαμτισμού, κλπ.
Επιπλέον δεν πρόκειται για μετακίνηση, στα MAJOR NETWORKS υπήρχε ήδη η ERT WORLD, τουλάχιστον στο δέκτη μου. Πρόκειται για διαγραφή από το 851, πιθανόν σε εφαρμογή της εγκυκλίου του Υπ. Οικονομικών περί αναμετάδοσης προγράμματος της ΕΡΤ. Γιατί η NOVA προφανώς δεν έχει καμία ευθύνη όταν ένα κανάλι λαμβάνεται ελεύθερα από το δέκτη της, αλλά μπορεί να έχει ευθύνη όταν διευκολύνει τη πρόσβαση σε αυτό το κανάλι, βάζοντας το στη λίστα των καναλιών του μπουκέτου της. Είναι νομικό το θέμα αν υπάρχει ευθύνη σε αυτή την περίπτωση, δεν θα το κρίνω εγώ.

Λες ότι «Το κάθε υπουργείο οικονομικών δεν έχει καμιά δικαιοδοσία στις λίστες του δέκτη μου». Έχει δεν έχει, αν δώσει εντολή στη NOVA να διακόψει τα κανάλια της ΕΡΤ, τότε θα χάσεις και τις θέσεις 101-105. Αλλά μάλλον θα φταίει πάλι η «λογοκρισία» της NOVA.

Να μετακινήσει όλα τα ελεύθερα εκτός λίστας; Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι θα πρόσφερε η μετακίνηση που λες. Αν τα μετακινούσε όλα, μαζί και το ERT World, τότε δεν θα ήταν υπόλογη για λογοκρισία;;; Δεν καταλαβαίνω πραγματικά το σκεπτικό σου. Εξάλλου διαφημίζει ότι παρέχει εύκολη πρόσβαση σε κάποια από αυτά. Τότε θα υπήρχε πραγματικός λόγος διαμαρτυρίας, θα μπορούσε κάποιος να μιλήσει για παραπλάνηση. Εγώ που είμαι προβοκάτορας θα έλεγα ότι ο μόνος λόγος που πήρα NOVA είναι για να έχω εύκολη πρόσβαση στα ελεύθερα δορυφορικά αυτά! Παραβλέπω ότι θα έπρεπε βέβαια να ενημερώσει αμέσως και την ιστοσελίδα της, σωστά; Και δεν ξέρω αν είναι εφικτό το τεχνικό μέρος περί ταυτόχρονης μετακίνησης τόσων καναλιών, χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα στα κανάλια που πληρώνουμε, και για τα οποία ο κάθε συνδρομητής θα είχε δικαίωμα να φωνάζει. Μάλλον θα έπρεπε να συνέρθει το Δ.Σ. της εταιρείας Σαββάτο βράδυ και να υπάρχει ολόκληρο team τεχνικών και πληροφορικάριων σε ετοιμότητα, για να ικανοποιηθούν οι «λογικές» σου απαιτήσεις. Και παρακάτω λες για ένα δελτίο τύπου, τώρα κάποιος το γράφει, είμαι σίγουρος.

Ξέρεις κάτι; Μπορείς να κάνεις ότι θες, αν νομίζεις ότι πολεμάς κάτι με τη διακοπή, διέκοψε. Κανείς δεν σε εμποδίζει. Όμως αν θέλεις να διοχετεύσεις το θυμό σου κάπου, αυτός είναι η Κυβέρνηση, δεν είναι η NOVA. Βγες στους δρόμους και φώναξε. Το να φωνάζεις στο pc μπροστά, με μεγάλες πιθανότητες να έχεις και άδικο, πραγματικά με κάνει να θλίβομαι...
Τέλος πάντων, δεν ήθελα να έρθω σε αντιπαράθεση με κανένα, τη φωνή της λογικής προσπάθησα να δείξω..

Συγνώμη, αλλά η επιχειρηματολογία σου δεν είναι σωστή, κατά την γνώμη μου. Και στην περίπτωση που αναφέρεις για το RT HD, όχι μήνυμα, ολόκληρο δελτίο τύπου βγήκε.

Ας ελπίσουμε η Nova να επιδείξει δημοκρατική, συλλογική και ανθρώπινη στάση και να ανεβάσει άμεσα τη ΝΕΤ στο μπουκέτο της, προκειμένου να βοηθήσει τους τεχνικούς της ΕΡΤ να εκπέμψουν ξανά αναλογικά σε όλη την επικράτεια. Αλλά είπαμε, μόνο στις διαφημίσεις η Nova δείχνει το "ανθρώπινο" της πρόσωπο.

Περνάει πρώτα από Οτε η ιστορία και μετά από Νόβα.. Νομίζω το κανάλι της Βουλής εκπέμπει ήδη..

Το κανάλι της Βουλής έτσι κι αλλιώς έπαιζε. Δεν νομίζω ότι σταμάτησε καθόλου αυτές τις ημέρες, από την Νοβα το συγκεκριμένο κανάλι.

Όχι, η Βουλή έπαιζε καθ' όλη την διάρκεια αυτής της περιπέτειας.
Κακώς πράττει η Nova, θα έπρεπε ήδη να παίζει μπάρες ή να ενημερώνει μέσω EPG.