Αυτά ακριβώς είναι τα πολιτικά παιχνίδια. Το κάθε υπουργείο οικονομικών δεν έχει καμιά δικαιοδοσία στις λίστες του δέκτη μου. Η νόβα ενεπλάκη στο παιχνίδι, και το ελάχιστο που θα έπρεπε να είχε κάνει, είναι να είχε στείλει μήνυμα για την μετακίνηση. Τα μηνύματα δεν είναι μόνο για τους κωδικούς της πίτσα φαν.
Που είναι το μήνυμα στον δέκτη οεο;
Η νόβα πλέον *λογόκρινε* κανάλι, και μάλιστα ελεύθερο.
(Γιατί πρέπει να ηρεμήσουμε και να προσέχουμε τι λέμε; )
Αναφερόταν στο
"δεν δέχομαι μια ιδιωτική εταιρία που την πληρώνω 70 ευρώ το μήνα να παίζει πολιτικά παιχνίδια με τα χρήματά μου"
Αν έχετε βγάλει πόρισμα ότι πράγματι πρόκειται για πολιτικά παιχνίδια της NOVA, πάω πάσο. Διατηρώ όμως τις επιφυλάξεις μου. Γιαυτό προκειμένου να εκτοξοεύει κάποιος κατηγορίες που πιθανόν να αποδειχθούν ανυπόσταστες, ζήτησα να προσέχει τι λέει. Σε ηρεμία κάλεσα. Δεν μου αρέσει ο πανικός, δεν μου αρέσουν οι βιαστικές κρίσεις, δεν μου αρέσουν οι αναπόδεικτες κατηγορίες. Αν προκύψει ότι υπεύθυνη είναι η NOVA, κι εγώ μαζί σας να την κράξω. Θυμάμαι πάντως τη NOVA να μεταδίδει το ALTER καιρό αφού το είχε διακόψει η DIGEA. Τότε δεν έπαιζε πολιτικά παιχνίδια;
Μύνημα στο δέκτη δεν νομίζω ότι θα μπορούσε να αποσταλεί για τη μετακίνηση ενός ελεύθερου καναλιού, και μάλιστα αμέσως. Δεν ξέρω πώς στέλνονται αυτά τα μηνύματα, αλλά το θεωρώ χλωμό να παίρνει την απόφαση κάποιος τεχνικός και να στέλνονται επί τόπου, προφανώς κάπως αλλιώς γίνεται. Κάποιος πρέπει να το αποφασίσει. Εξάλλου δεν ήρθε μύνημα στο δέκτη όταν μετακινήθηκε το RT HD από το PUBLIC BOUQUET στη NOVA, έτσι δεν είναι; Και αν είχε σταλεί το μήνυμα που απαιτείς και μετά δεν υπήρχε πρόσβαση ούτε στη νέα θέση, παλι υπόλογος δεν θα ήταν η NOVA; Δεν θα εκτειθόταν; Εγώ ξέρω τουλάχιστον 50 άτομα εδώ μέσα που θα έβγαιναν να πουν να της κάνουμε μήνυση για παραπλάνηση, ότι έχουν έλλειψη επαγγελαμτισμού, κλπ.
Επιπλέον δεν πρόκειται για μετακίνηση, στα MAJOR NETWORKS υπήρχε ήδη η ERT WORLD, τουλάχιστον στο δέκτη μου. Πρόκειται για διαγραφή από το 851, πιθανόν σε εφαρμογή της εγκυκλίου του Υπ. Οικονομικών περί αναμετάδοσης προγράμματος της ΕΡΤ. Γιατί η NOVA προφανώς δεν έχει καμία ευθύνη όταν ένα κανάλι λαμβάνεται ελεύθερα από το δέκτη της, αλλά μπορεί να έχει ευθύνη όταν διευκολύνει τη πρόσβαση σε αυτό το κανάλι, βάζοντας το στη λίστα των καναλιών του μπουκέτου της. Είναι νομικό το θέμα αν υπάρχει ευθύνη σε αυτή την περίπτωση, δεν θα το κρίνω εγώ.
Λες ότι «
Το κάθε υπουργείο οικονομικών δεν έχει καμιά δικαιοδοσία στις λίστες του δέκτη μου». Έχει δεν έχει, αν δώσει εντολή στη NOVA να διακόψει τα κανάλια της ΕΡΤ, τότε θα χάσεις και τις θέσεις 101-105. Αλλά μάλλον θα φταίει πάλι η «λογοκρισία» της NOVA.
Ένα (που ενοχλούσε) έφυγε. Και μάλιστα από τα ελεύθερα, από αυτά που δεν είχε συμφωνία η νόβα. Αν η νόβα δεν ήθελε να στιγματιστεί για λογοκρισία, ας έστελνε μυνημα για την μετακίνηση στον δέκτη, και ας μετακινούσε *όλα* τα ελεύθερα εκτός της λίστας νόβα. Εγώ θα κάνω διακοπή αύριο κιόλας...
Να μετακινήσει όλα τα ελεύθερα εκτός λίστας; Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι θα πρόσφερε η μετακίνηση που λες. Αν τα μετακινούσε όλα, μαζί και το ERT World, τότε δεν θα ήταν υπόλογη για λογοκρισία;;; Δεν καταλαβαίνω πραγματικά το σκεπτικό σου. Εξάλλου διαφημίζει ότι παρέχει εύκολη πρόσβαση σε κάποια από αυτά. Τότε θα υπήρχε πραγματικός λόγος διαμαρτυρίας, θα μπορούσε κάποιος να μιλήσει για παραπλάνηση. Εγώ που είμαι προβοκάτορας θα έλεγα ότι ο μόνος λόγος που πήρα NOVA είναι για να έχω εύκολη πρόσβαση στα ελεύθερα δορυφορικά αυτά! Παραβλέπω ότι θα έπρεπε βέβαια να ενημερώσει αμέσως και την ιστοσελίδα της, σωστά; Και δεν ξέρω αν είναι εφικτό το τεχνικό μέρος περί ταυτόχρονης μετακίνησης τόσων καναλιών, χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα στα κανάλια που πληρώνουμε, και για τα οποία ο κάθε συνδρομητής θα είχε δικαίωμα να φωνάζει. Μάλλον θα έπρεπε να συνέρθει το Δ.Σ. της εταιρείας Σαββάτο βράδυ και να υπάρχει ολόκληρο team τεχνικών και πληροφορικάριων σε ετοιμότητα, για να ικανοποιηθούν οι «λογικές» σου απαιτήσεις. Και παρακάτω λες για ένα δελτίο τύπου, τώρα κάποιος το γράφει, είμαι σίγουρος.
Ξέρεις κάτι; Μπορείς να κάνεις ότι θες, αν νομίζεις ότι πολεμάς κάτι με τη διακοπή, διέκοψε. Κανείς δεν σε εμποδίζει. Όμως αν θέλεις να διοχετεύσεις το θυμό σου κάπου, αυτός είναι η Κυβέρνηση, δεν είναι η NOVA. Βγες στους δρόμους και φώναξε. Το να φωνάζεις στο pc μπροστά, με μεγάλες πιθανότητες να έχεις και άδικο, πραγματικά με κάνει να θλίβομαι...
Τέλος πάντων, δεν ήθελα να έρθω σε αντιπαράθεση με κανένα, τη φωνή της λογικής προσπάθησα να δείξω..