ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ3

Re: ΕΡΤ-1 ΕΡΤ-2 ΕΡΤ-3 στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση

Εχω την εντυπωση -πέρα από τις πληροφορίες και φημες που ακουμε- οτι η ΕΡΤ δεν θα ανεβαζε την 2η mux στο δορυφορο μονο και μόνο για να ξαναβγάλει σκέτα δορυφορικά ξένα. Αλλωστε θα βγαλει την πολυπλεξία σε συστημα DVB-T/Mpeg4 δηλαδη με μεγαλύτερες δυνατοτητες χωρητικοτητας καναλιών απ ότι τώρα. Συνεπώς όντως ετοιμάζει κάτι παραπάνω σε κανάλια ισως και μεταφορές από την 1η mux. Για όλες τις καραμπόλες αυτες κυριος λόγος ειναι το σπορ HD κανάλι που αναμένεται με την SD εκδοχή του. Για το ΡΙΚ ακουγεται ότι εχει συμβαση και για μένα δεν ειναι και λογικο να κοπει.

Απάντηση: Re: ΕΡΤ-1 ΕΡΤ-2 ΕΡΤ-3 στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση

Το σίγουρο είναι ότι και οι δύο πολυπλεξίες της ΕΡΤ θα ανεβούν στον δορυφόρο Hellas Sat 3 για τροφοδοσία των επίγειων κέντρων εκπομπής.
.

Θα ανέβουν;

"Ένα επιπλέον πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ΕΡΤ είναι ότι το μέγαρο Μαξίμου έχει αρνηθεί να παραχωρήσει στην κρατική ραδιοτηλεόραση τη χρήση της δορυφορικής συχνότητας που κατείχε από τον Hellas Sat! Το επιχείρημα των υπηρεσιών του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής ήταν ότι η χώρα θα κατηγορηθεί από την Ε.Ε. ότι «ενισχύει» και «επιδοτεί» την ΕΡΤ, έναντι των άλλων πάροχων δικτύου! Δηλαδή ότι ο Ν. Παππάς, «φοβάται» τυχόν προσφυγή της Digea... "
https://digitaltvinfo.gr/news/media-news/item/20113-ektos-psifiakis-tv-to-2o-bouketo-tis-ert

Ενταξει ειναι περσινη αυτή η αναφορά. Πέρα όμως από αυτό στην πραγματικοτητα η ΕΡΤ δεν ειχε ασχοληθει με τη 2η mux αφενος γιατι δεν ειχε ακόμα προμηθευτει το κατάλληλο headend για να της αλλάξει πρότυπο (είναι κάπως κοστοβόρο και έγινε διαγωνισμός), αλλά το κυριωτερο ειναι οτι δεν ειχε κάν ολοκληρώσει την 1η mux με πομπούς σε όλα τα κέντρα. Δεν μπορουσε λοιπόν να ασχοληθει τότε με την 2η. Tα πραγματα κυλανε αργα στο κρατικο κανάλι. Τωρα ξέρουμε ότι και το headend πλέον υπάρχει -γινονται δοκιμές- αλλά και ότι εξασφαλίστηκαν (δαπάνη, αποφάσεις κλπ) οι 2 δορυφορικές συχνοτητες για τον Ηellas Sat 3. Οι πληροφορίες λένε ότι ως να εγκατασταθουν οι νεοι πομποί θα έχει ανεβει και η 2η Mux στο δορυφορο αλλά θέλω να το δω πρώτα γιατί ακουμε όντως πολλά.

Απάντηση: ΕΡΤ-1 ΕΡΤ-2 ΕΡΤ-3 στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση

Αν δεν κάνω λάθος στην δεύτερη πολυπλεξια παίζουν τα δορυφορικά μαζί με το ΡΙΚ.
Παίζει κάποια στιγμή να λήξει η σύμβαση ώστε να μείνει ελεύθερη για εσωτερική χρήση;
Σκέφτομαι πως μελλοντικά θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για εκπομπή μόνο των HD καναλιών .
Μιλώ στον πληθυντικό λόγω της είδησης που αναφέρει δημιουργία αθλητικού καναλιού.
Μια πολυπλεξια για τα sd και τα ραδιόφωνα και μια άνετη σε χώρο ώστε να μπορεί να δεχθεί την ΕΡΤ HD και Σπορ HD.

Τα ξένα τα παίζει δωρεάν με ειδική σύμβαση, όπως μου είχαν πει σε email.Το ρικ είναι διακρατική σύμβαση Ελληνικής και Κυπριακής Δημοκρατίας και μάλλον δεν μπορεί να διακοπεί.Αυτοί παίζουν την ΕΡΤ WORLD και εμείς το ΡΙΚ ΣΑΤ.

Re: Απάντηση: Re: ΕΡΤ-1 ΕΡΤ-2 ΕΡΤ-3 στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση

Θα ανέβουν;

"Ένα επιπλέον πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ΕΡΤ είναι ότι το μέγαρο Μαξίμου έχει αρνηθεί να παραχωρήσει στην κρατική ραδιοτηλεόραση τη χρήση της δορυφορικής συχνότητας που κατείχε από τον Hellas Sat! Το επιχείρημα των υπηρεσιών του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής ήταν ότι η χώρα θα κατηγορηθεί από την Ε.Ε. ότι «ενισχύει» και «επιδοτεί» την ΕΡΤ, έναντι των άλλων πάροχων δικτύου! Δηλαδή ότι ο Ν. Παππάς, «φοβάται» τυχόν προσφυγή της Digea... "
https://digitaltvinfo.gr/news/media-news/item/20113-ektos-psifiakis-tv-to-2o-bouketo-tis-ert

Διάβασε νεότερη ενημέρωση καθώς και την πρόσφατη απόφαση ανάθεσης στον ΟΤΕ του δορυφορικού uplink των δύο πολυπλεξιών της ΕΡΤ στον Hellas Sat 3

https://digitaltvinfo.gr/news/news/...ogrammaton-tis-apo-ton-hellas-sat-3-kai-se-hd

https://diavgeia.gov.gr/doc/Ω07Ψ465Θ1Ε-ΒΚ7

Είμαστε σίγουροι οτι η Σουπερλιγκ θα μεταδίδεται σε HD; Η ΕΡΤ δεν εχει κάνει ποτε οικειοθελώς HD μετάδοση και πολύ αμφιβάλλω εάν το δυσμοιρο το ελληνικό ποδοσφαιρακι απαιτησε HD παραγωγες στην σύμβαση. Λες και άλλωστε τους νοιάζει στις ομάδες το προϊόν. Τα λεφτακια τους πήραν και μετά αντε γεια.

Όσο για τις προσλήψεις συμβασιουχων, ΟΚ. Αρχίσαμε πάλι τα ίδια. Τι να πει κανεις...

Η λογική λέει ότι οι μεταδόσεις της Superleage (δεν λέω για άλλα πρωταθληματα) που θα καλύψει η ΕΡΤ θα ειναι ποιοτικά ό,τι επιπέδου είναι και στο συνδρομητικό. Είναι κι αυτός ένα λόγος που γινεται συμβαση με ιδιωτικη εταιρεία παραγωγής. Τώρα αν κάνανε συμφωνία για SD (για πιο φθηνά ας πουμε) προφανώς και θα τα δουμε ετσι. Οι ομάδες εννοείται δεν νοιάζονται. Το HD πρέπει να ενδιαφερει την ιδια την ΕΡΤ για να κάνει πιο ελκυστικό το προιόν της. Πάντως ως τώρα μονο αθλητικά παραγωγής εξωτερικού ή σημαντικές διεθνείς διοργανώσεις στην Ελλάδα βλέπαμε σε native HD στην ΕΡΤ, εκεί δηλαδη που υπήρχε υποχρέωση μεταφοράς σήματος για τις ξένες χώρες. Αντε να γινει κάτι μόνο για μας. Μακάρι δηλαδη... μιλαμε για το αυτονόητο.

Προχωρά το αθλητικό κανάλι και προσλήψεις στην ΕΡΤ!

Ημέρα αποφάσεων ήταν η Τετάρτη (22/8) για την ΕΡΤ, αφού πραγματοποιήθηκε ΔΣ, στο οποίο πάρθηκαν οι πρώτες αποφάσεις, αναφορικά με τα «καυτά» θέματα που απασχολούν το Ραδιομέγαρο.

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκε το θέμα της δημιουργίας του αθλητικού καναλιού. Απορρίφθηκε η πρόταση να λειτουργήσει ως αθλητικό κανάλι η ΕΡΤ2 και αποφασίστηκε, μέχρι να δημιουργηθεί αυτόνομο αθλητικό κανάλι το επόμενο διάστημα (και σε HD), οι αγώνες της Super League θα προβάλλονται από την ΕΡΤ1 και από την ΕΡΤ HD.

Παράλληλα, πάρθηκε η απόφαση να προσληφθούν 206 συμβασιούχοι στην ΕΡΤ, εκ των οποίων ένα μεγάλο ποσοστό θα απορροφηθεί στο αθλητικό τμήμα της ΕΡΤ και στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ, η οποία, είναι αλήθεια ότι υστερεί αριθμητικά σε προσωπικό.

http://postgame.gr/content/ολυμπιακ...συ-και-αθλητικό-κανάλι-καιπροσλήψεις-στην-ερτ

Ελπίζω να μην ισχύει αυτό για το πρόγραμμα ΕΡΤ2 αλλά να μετατραπεί στο αθλητικό κανάλι της ΕΡΤ, γιατί είναι σχεδόν άχρηστο τώρα.

Ποιος ειπε οτι ειναι αχρηστο το προγραμμα της ΕΡΤ2. Το χειμωνα ειχε ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ξενες σειρες που τα αλλα ιδιωτικα καναλια δεν τα εχουν ουτε στον υπνο τους. Μονο τα δορυφορικα κοντραριζοντουσαν με την ΕΡΤ2

Επαναλαμβάνει συνήθως ότι έχει προβάλλει η ΕΤ1 ή παλαιότερο πρόγραμμα της ΕΤ. Δεν νομίζω να κάνω λάθος. Μπορεί να συμβαίνει και το αντίθετο.

Ελπίζω να μην ισχύει αυτό για το πρόγραμμα ΕΡΤ2 αλλά να μετατραπεί στο αθλητικό κανάλι της ΕΡΤ, γιατί είναι σχεδόν άχρηστο τώρα.
Κατά τη γνώμη μου η ΕΡΤ2 έχει το καλύτερο πρόγραμμα όλης της τηλεόρασης.Άψογα ντοκιμαντέρ, παιδικά, ευρωπαϊκές σειρές σε Α' μετάδοση.Δυστυχώς ο κόσμος προτιμάει τα τρας τούρκικα του σκαι ''τύπου σκάσε ''και κολύμπα και power of love.Γούστα, είναι βέβαια αυτά.

Ποιος ειπε οτι ειναι αχρηστο το προγραμμα της ΕΡΤ2. Το χειμωνα ειχε ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ξενες σειρες που τα αλλα ιδιωτικα καναλια δεν τα εχουν ουτε στον υπνο τους. Μονο τα δορυφορικα κοντραριζοντουσαν με την ΕΡΤ2
Έχεις απόλυτο δίκιο.Δεν ξέρεις τι όαση ήταν για αυτή τη σεζόν, που ήταν φίσκα στα ρυάλιτι!

Last edited by a moderator:

Να πω και εγω την δικη μου αποψη.Αν δεν βρω κατι στα 3 κρατικα καναλια δεν ασχολουμε ποτε με τα υπολοιπα για μενα ειναι ανυπαρκτα.

Εγώ όμως μίλησα για τώρα. :smile: Που κυρίως έχει αρχείο και επαναλήψεις. Με 2-3 καλές εκπομπές, δεν βγαίνει ολοήμερο πρόγραμμα. Και παράλογες επιλογές ώρας.
Π.χ. με καλές ταινίες τα μεσάνυκτα αλλά επαναλήψεις/αρχείο πιο πριν το βράδυ, παγκόσμιας κλάσης μάγειρες στις 10 το πρωί αντί κοντά στις ώρες που «μαγειρεύουν» και οι άλλοι κτλ.

Ναι, τον χειμώνα έχει καλές ξένες σειρές και ευρωπαϊκό κινηματογράφο. Και 1-2 ακόμη καλές εκπομπές; Αυτά... Θα μπορούσαν να ενισχύσουν την ΕΡΤ1 ή την ΕΡΤ3.

Οπότε, έχουν καλό υλικό χαμένο στις επαναλήψεις και διαιρεμένο ανάμεσα σε 3 συχνότητες, συντόμως 4, δίνοντας έτσι φτωχότερη εμπειρία στους τηλεθεατές. Έτσι, είναι λογικό να παραπονιούνται όλοι για αυτήν και τι γίνεται με τα λεφτά τους. Επιπλέον, δίνεται η εντύπωση ότι γίνονται 4 τα κανάλια που ταΐζουν.

Επίσης, προστίθεται άλλο ένα πρόγραμμα να φορτώνει τις ήδη παραφορτωμένες συχνότητές της. Αυτό σημαίνει ότι «τρώει» εύρος από τα υπόλοιπα προγράμματά της, άρα και από την ποιότητα της εικόνας, για την οποία ήδη δεν μπορεί να είναι υπερήφανη.

Ίσως έχεις δει προηγούμενα μηνύματά μου υπέρ της ΕΡΤ, κυρίως για τον ευρωπαϊκό κινηματογράφο, τις μη τούρκικες σειρές και κάποια ντοκιμαντέρ. Αλλά αποφεύγω να κάνω τα στραβά μάτια σε όσα βρίσκω λάθος σε αυτήν. Επειδή μου αρέσουν τα θετικά της, θέλω ακόμη περισσότερο να διορθώσει τα αρνητικά της.

Έχεις δίκιο σε όλα, απλά η ΕΡΤ1 δεν μπορεί να φορτωθεί , διότι έχει την ενημέρωση.Δηλαδή από τις 6 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ έχει συνεχόμενα εκπομπές και δελτία(όλη τη σεζόν πλην καλοκαιριού).Η ΕΡΤ3 έχει ανάμικτο πρόγραμμα.2 δελτία, καμιά εκπομπή και διάφορα ντοκιμαντέρ.Ίσως θα μπορούσε να γίνει αυτό που λες, αλλά με την προϋπόθεση ότι δε θα κοπούν οι σειρές.

Επαναλαμβάνει συνήθως ότι έχει προβάλλει η ΕΤ1 ή παλαιότερο πρόγραμμα της ΕΤ. Δεν νομίζω να κάνω λάθος. Μπορεί να συμβαίνει και το αντίθετο.

Κανεις μεγαλο λαθος. Απο 15 Σεπτεμβρη που αρχιζει το νεο χειμερινο προγραμμα απλα παρακολουθησε την και θα παρεις απαντηση με τα ιδια σου τα ματια

Re: Απάντηση: ΕΡΤ-1 ΕΡΤ-2 ΕΡΤ-3 στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση

Εγώ όμως μίλησα για τώρα. :smile: Που κυρίως έχει αρχείο και επαναλήψεις. Με 2-3 καλές εκπομπές, δεν βγαίνει ολοήμερο πρόγραμμα. Και παράλογες επιλογές ώρας.
Π.χ. με καλές ταινίες τα μεσάνυκτα αλλά επαναλήψεις/αρχείο πιο πριν το βράδυ, παγκόσμιας κλάσης μάγειρες στις 10 το πρωί αντί κοντά στις ώρες που «μαγειρεύουν» και οι άλλοι κτλ.

Ναι, τον χειμώνα έχει καλές ξένες σειρές και ευρωπαϊκό κινηματογράφο. Και 1-2 ακόμη καλές εκπομπές; Αυτά... Θα μπορούσαν να ενισχύσουν την ΕΡΤ1 ή την ΕΡΤ3.

Οπότε, έχουν καλό υλικό χαμένο στις επαναλήψεις και διαιρεμένο ανάμεσα σε 3 συχνότητες, συντόμως 4, δίνοντας έτσι φτωχότερη εμπειρία στους τηλεθεατές. Έτσι, είναι λογικό να παραπονιούνται όλοι για αυτήν και τι γίνεται με τα λεφτά τους. Επιπλέον, δίνεται η εντύπωση ότι γίνονται 4 τα κανάλια που ταΐζουν.

Επίσης, προστίθεται άλλο ένα πρόγραμμα να φορτώνει τις ήδη παραφορτωμένες συχνότητές της. Αυτό σημαίνει ότι «τρώει» εύρος από τα υπόλοιπα προγράμματά της, άρα και από την ποιότητα της εικόνας, για την οποία ήδη δεν μπορεί να είναι υπερήφανη.

Ίσως έχεις δει προηγούμενα μηνύματά μου υπέρ της ΕΡΤ, κυρίως για τον ευρωπαϊκό κινηματογράφο, τις μη τούρκικες σειρές και κάποια ντοκιμαντέρ. Αλλά αποφεύγω να κάνω τα στραβά μάτια σε όσα βρίσκω λάθος σε αυτήν. Επειδή μου αρέσουν τα θετικά της, θέλω ακόμη περισσότερο να διορθώσει τα αρνητικά της.

Τωρα ειναι καλοκαιρι. Το ιδιο κανουν και τα ιδιωτικα καναλια και πολυ σωστα