ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ3

Re: ΕΤ1, ΝΕΤ και ET3 στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση

Ανακατεύεται η σούπα μέχρι να βράσει. Παίζονται μεγάλα συμφέροντα. Αφού και η Digea παράνομα εκπέμπει. Φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο άλλος κλέφτης.

Εγώ που μένω Αργυρούπολη (Αθήνα) ενώ πιάνω από το κανάλι 48 κανονικά από το κανάλι 52 δε πιάνω τίποτα.Έτσι δεν μπορώ να δώ ΕΤ1-ΝΕΤ-ΕΤ3..
Γιατί συμβαίνει αυτό?
Η ανακοίνωση λέει για διακοπή σε Πάρνηθα-Πήλιο.
Εγώ δεν θα έπρεπε να λαμβάνω από Αίγινα ή Υμηττό??
Το 52 Υμηττό δεν βρίσκεται??
--Ο αποκωδικοποιητής είναι mpeg2&mpeg4--

Last edited:

Εγώ που μένω Αργυρούπολη (Αθήνα) ενώ πιάνω από το κανάλι 48 κανονικά από το κανάλι 52 δε πιάνω τίποτα.Έτσι δεν μπορώ να δώ ΕΤ1-ΝΕΤ-ΕΤ3..
Γιατί συμβαίνει αυτό?

γιατι πιθανοτατα βλεπεις Παρνηθα ή Αιγινα.
προς το παρον τα κρατικα εκπεμπουν ψηφιακα μονο απο Υμμητο.

γιατι πιθανοτατα βλεπεις Παρνηθα ή Αιγινα.
προς το παρον τα κρατικα εκπεμπουν ψηφιακα μονο απο Υμμητο.

Σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση σου...Άρα περιμένω ακόμη..

Δελτιο τυπου

Μετά την χθεσινή επιτυχή προσπάθεια της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης να εκπέμψει ψηφιακά τα εθνικής εμβέλειας κανάλια της ΕΤ-1, ΝΕΤ και ΕΡΤ-3, καθώς και τα ραδιόφωνα της, δυστυχώς μετά από παρεμβάσεις της DIGEA στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και Δικτύων ανάγκασαν την μεταβατική διοίκηση της ΕΡΤ να σταματήσει την εκπομπή από τα Κ.Ε. Πάρνηθας και Πηλίου.
Χρησιμοποιώντας ανυπόστατα επιχειρήματα έφτασαν στο σημείο να χαρακτηρίζουν το σύστημα MPEG2 ακατάλληλο, γιατί δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους.
Αναγκάζουν την ΕΡΤ που έχει εγκαταστάσεις από την δεκαετία του 60 και έχουν νομιμοποιηθεί από Διεθνείς Συμβάσεις, να μετακινήσει τα σημεία εκπομπής της, προκειμένου να ικανοποιηθεί το σχέδιο των ανταγωνιστών της, που υπαγόρευαν πολιτική κατά την περασμένη περίοδο.

Ανακοινωση του πανελληνιου συλλογου μηχανικων και τεχνικων ερτ.
άργησε να ξυπνήσει η κυρα ερτ. τώρα αναγκαστικά πρέπει να ακολουθήσει τους άλλους. εκτός αν καταφέρει και ανατρέψει το όλο σκηνικό, πράγμα που προσωπικά θα με χαροποιήσει καθώς μόνο ο κρατικός φορέας ξέρει πού και πώς πρέπει να τοποθετήσει πομπούς ανα τη χώρα και κανονικά όλοι οι άλλοι οφείλουν να ακολουθούν..

Και τωρα που παιξαν ολοι τα ρεστα τους και επεσαν οι μασκες....
Να την παμε την ασκηση απο την αρχη?
Εε κοριτσια?
Να συντονιστουμε να βγουμε ολοι μαζι απο την Παρνηθα - ΑΙγινα - Υμηττο?
αντε μπραβο...
Γιατ το καραγκιοζιλικι σε αυτη τη χωρα δεν εχει ορια.

Αμα περιμενουμε απο το κρατος να οδηγησει.. Σωθηκαμε.
Οδηγησε και αλλους τομεις και ειδαμε πως τα πηγε...

Και κει στι digea, ακουει κανεις? Ωραια τους σταματησατε να μην εκπεμπουν απο παρνηθα και κανατε τα ΔΙΚΑ σας μουτρα κρεας... Αντι να ζητησετε να εκπεμψετε και σεις αμεσα...

Τελειωνετε με το θεμα, βαρεθηκαμε.... και γυριστε σε 16:9, αντι να βαζετε τους παρουσιαστες σε σκληρη διαιτα.

Last edited:

Αμα περιμενουμε απο το κρατος να οδηγησει.. Σωθηκαμε.
Οδηγησε και αλλους τομεις και ειδαμε πως τα πηγε...
καλώς ή κακώς στον τομέα της ανάπτυξης δικτύου είναι πιο έμπειροι, εδώ και δεκαετίες καλύπτουν ολόκληρη τη χώρα και κανονικά έπρεπε στο θέμα ψηφιακή να είναι μπροστά. ήρθε μια εταιρεία απ το πουθενά που την ονομάσαν ντιτζια, εκμεταλλεύθηκαν την ανυπαρξία του κράτους λόγω της διαφθοράς των εκάστοτε κυβερνήσεων και άρχισαν να τοποθετούν κεραίες όπου τους καπνίσει (και μάλιστα μηδαμινής ισχύος) κόβοντας νταβατζίδικα την αναλογική εκπομπή. τώρα που ξύπνησε η ερτ , αν δεν ξαναπέσει σε βαθύ ύπνο, πρέπει να τους κόψει τον τσαμπουκά, να ζητήσει να επανεξεταστούν τα κέντρα εκπομπής, να μπει και η ίδια μέσα σε ένα ενιαίο φορεά και να αναλάβει αυτή την τοποθέτηση των πομπών σε όλη τη χώρα

κανονικα θα επρεπε ολοι να καταγγειλουμε την digea γιατι ενω δεν εχουν πληρωσει φραγγο για αυτα που τους παραχωρηθηκαν δεν αφηνουν και εμας που καθε μηνα πληρωνουμε στην ετ να δουμε τα καναλλια της τουλαχιστον

.....κανονικα θα επρεπε ολοι να καταγγειλουμε την digea γιατι ενω δεν εχουν πληρωσει φραγγο για αυτα που τους παραχωρηθηκαν δεν αφηνουν και εμας που καθε μηνα πληρωνουμε στην ετ να δουμε τα καναλλια της τουλαχιστον....

ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΑ!!!!!!!!!!!!!

ΑΠο οτι φαινεται θα γινει οτι γινεται και αλλου. Πληρης διαχωρισμος του παροχου περιεχομενου/παραγωγου απο αυτο της εκπομπης/μεταδοσης/διασπορας..
Ετσι λυνονται και οι αρμοδιοτητες.
Οι μεν στο ΕΣΡ οι δε στην ΕΕΤΤ, οπως σε ολες τις πολιτισμενες χωρες, χωρις επικαλυψη αρμοδιοτητων.
Οπως καναμε δυο δικτυα κινητης και τα αφησαμε να ανταγωνισθουν μεταξυ τους, να κανουμε και δυο δυκτια εκπομπης..
Φυσικα θα ΠΡΕΠΕΙ να καλυψουν ολη τη χωρα, για να συνεχισουν να εχουν αδειες, αλλα να ανταγωνιζονται στο κοστος για να εκπεμψει ενας παροχος περιεχομενου.
Το κρατος απλα αδειοδοτει, και παρακολουθει.. Ουτε προσλαμβανει, ουτε ξοδευει. Και το κρατος με μια καλη τιμη να ανεβασει και αυτο οσα καναλακια χρειαζομαστε, και να τελειωνουμε με το θεμα των γιγαντων με τα πηλινα ποδια που χρωστανε της μιχαλους και πρεπει να πληρωνουμε χωρις αντικρισμα....

.....κανονικα θα επρεπε ολοι να καταγγειλουμε την digea γιατι ενω δεν εχουν πληρωσει φραγγο για αυτα που τους παραχωρηθηκαν δεν αφηνουν και εμας που καθε μηνα πληρωνουμε στην ετ να δουμε τα καναλλια της τουλαχιστον....

ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΑ!!!!!!!!!!!!!

Θα το ξαναπώ:
Νομίζεται πως δεν πληρώνετε με 2 τρόπους στην Digea???
Και μάλιστα κρυφά?
Ο ένας είναι οι τιμές των αγαθών που διαφημίζονται, και ο άλλος είναι μέσω εκβιασμού των καναλαρχών για να παίρνουν Δημόσια έργα (στις τιμές που θέλουν).

Καλησπερίζω. Κόρινθο μπορούμε δηλαδή πλέον να πιάνουμε τα ψηφιακά ΝΕΤ ΕΤ1 ΕΤ3; Ή μόνο Αθήνα - Θεσσαλονίκη;

Θα το ξαναπώ:
Νομίζεται πως δεν πληρώνετε με 2 τρόπους στην Digea???
Και μάλιστα κρυφά?
Ο ένας είναι οι τιμές των αγαθών που διαφημίζονται, και ο άλλος είναι μέσω εκβιασμού των καναλαρχών για να παίρνουν Δημόσια έργα (στις τιμές που θέλουν).

Αν τα ιδιωτικά κανάλια, πλήρωναν το ΙΚΑ και δικαιώματα αναμετάδοσης στην ΕΡΤ, θα είχαν κλείσει από χρόνια τώρα...:damnyou:

Αρχικά θα ήθελα και εγώ να αναφέρω ότι πλέον από την περιοχή του Λυκαβηττού με λήψη από Πάρνηθα, η λήψη των ψηφιακών της ερτ στο ch 52 είναι πολύ κακή (συνεχή σπασίματα) με το κατέβασμα του πομπόύ από Πάρνηθα. (Η λήψη γίνεται από υμμητό με ανακλάσεις).
Απλά αναρωτιέμαι σαν Ελληνας φορολογούμενος που πληρώνω το ανταποδοτικό τέλος και στην περιοχή που μένω η λήψη της αναλογικής τηλεόρασης (κυρίως των κρατικών καναλιών) είναι κακή με είδωλα ενώ των ιδιωτικών αρκετά καλή, γιατί θα πρέπει τα συμφέροντα των ιδιωτικών καναλιών να στερούν από εμένα το δικαίωμα της ελεύθερης τηλεθέασης? Ξέρω υπάρχουν λύσεις τις οποίες έχω εφαρμόσει (Nova, ξεχωριστές εγκαταστάσεις lnb κτλ) και έχω ΠΑΛΙ πληρώσει. Και αν μου πειτε για ΚΥΑ και κέντρα εκπομπής εγώ θα πω ότι αν το καράβι στραβά αρμενίζει αυτοί που μας κυβερνούν πρώτα θα στείλουν εξώδικο στον καιρό και μετά θα σκεφτούν να πιάσουν το τιμόνι. Τα κακώς κείμενα (μη χρήση Κ.Ε. Πάρνηθας για ψηφιακή μετάβαση) δεν πρέπει να μήν αλλάζουν για χάρη κάποιων τους οποίους κάποτε μπορεί και να τους είχα (-με) σε εκτίμηση

Τι κάδρο letterbox είναι αυτό τώρα στην ΕΤ1; :confused:
Σαν να έχουν κάνει κάπου λάθος στο flag 4:3/16:9.

Τι κάδρο letterbox είναι αυτό τώρα στην ΕΤ1; :confused:
Σαν να έχουν κάνει κάπου λάθος στο flag 4:3/16:9.

Letterbox ή widescreen zoom στο aspect ratio και ανοίγει η εικόνα,είναι μετάδοση 16/9 σε 4/3.

πως φαίνεται παντως πόσο τελειωμένο είναι το κράτος, ένα μπου της κάναν της ερτ και αμέσως τα μάζεψε...

Απάντηση: ΕΤ1, ΝΕΤ και ET3 στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση

Παιδιά δεν το πιστεύω πόσα επεισόδια έχω χάσει, τώρα πήγα μέσα και έκανα scan και το είδα και τα ραδιόφωνα και όλα.....

Απάντηση: ΕΤ1, ΝΕΤ και ET3 στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση

Παιδιά θα τρελαθώ, τι έσχος εικόνα είναι αυτή είναι σαν η πηγή να είναι ο αναλογικός τρανσμίτορας στην καλύτερη εικόνα που μπορεί να βγάλει....
Ντροπή ρε πο***η μου ντροπή το αναλογικό μου παίζει καλύτερα σε σύγκριση με αυτό και τωρα αυτό το πληρώνουμε κιόλας..??????