ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ3

Re: ΕΤ1, ΝΕΤ και ET3 στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση

/offtopic
τις τιμές για το σήμα πώς τις παίρνετε? μέσω της τηλεόρασης ή με κάποιο άλλο εργαλείο?

Μεσω της τηλεορασης.

Γκρρρ.... Με πιάνουν τα νεύρα μου όταν βλέπω τους Αθηναίους και τους Θεσσαλονικείς να κάνουν τέτοιες συζητήσεις περί ψηφιακής και εμείς εδώ στην επαρχία να μην ξέρουμε ούτε καν πως δείχνει η ψηφιακή tv. Ρε τι ζήλια είναι αυτή που με πιάνει....(φιλικά ε! μην με παρεξηγείτε!)

Γκρρρ.... Με πιάνουν τα νεύρα μου όταν βλέπω τους Αθηναίους και τους Θεσσαλονικείς να κάνουν τέτοιες συζητήσεις περί ψηφιακής και εμείς εδώ στην επαρχία να μην ξέρουμε ούτε καν πως δείχνει η ψηφιακή tv. Ρε τι ζήλια είναι αυτή που με πιάνει....(φιλικά ε! μην με παρεξηγείτε!)

Οτι και να πεις εχεις δικιο! Σαφως και ειναι αδικο.
Οσο για τον φιλο μας πιο πανω ναι ηταν πραγματικα καλη η εικονα της ΝΕΤ σε αντιθεση με την ΕΤ1 ου η εικονα ηταν πολυ μουντη χωρις ευκρινεια και ατονα χρωματα.
Νικος

στον μαραθωνα δεν βλεπουμε ψηφιακα.....
στα δοκιμαστικα απο παρνηθα βλεπαμε?
το cine+ και τα λοιπα τα βλεπω κανονικα...

Ναι φίλε μου με σήμα καμπάνα !!!

Πως περιμενει η ΕΡΤ απο Υμηττο να καλυψει ολη την Αττικη και μαλιστα με τοσα προβληματα στο σημα της. περιμενα να εφτιαχναν κατι εχθες αλλα δυστυχως δε το ειδα, εκτος και αν εκει στην ΕΡΤ οι τεχνικοι τους ικανοποιει το αποτελεσμα της χαμηλης ισχυος.
Και δε μπορει να απαιτησει απο κανεναν στα τοσα σπιτια να φτιαξει την κεραια του αφου ολοι πιανουν τα cine+,PRISMA DIGEA, χωρις προβληματα.
Ελπιζω να ξυπνησουν και να το φτιαξουν και να μη μεινουν μονο στις μετρησεις του εργαστηριου τους τοπικα.

Τα παράπονά σου στον ΣΚΑΙ και τη Digea που την "έπεσαν" στην Κυβέρνηση και έκλεισαν τον πομπό της Πάρνηθας και του Πηλίου.
Διάβασε 10-15 σελίδες πριν και θα καταλάβεις τι έχει γίνει ...

Πως περιμενει η ΕΡΤ απο Υμηττο να καλυψει ολη την Αττικη και μαλιστα με τοσα προβληματα στο σημα της. περιμενα να εφτιαχναν κατι εχθες αλλα δυστυχως δε το ειδα, εκτος και αν εκει στην ΕΡΤ οι τεχνικοι τους ικανοποιει το αποτελεσμα της χαμηλης ισχυος.
Και δε μπορει να απαιτησει απο κανεναν στα τοσα σπιτια να φτιαξει την κεραια του αφου ολοι πιανουν τα cine+,PRISMA DIGEA, χωρις προβληματα.
Ελπιζω να ξυπνησουν και να το φτιαξουν και να μη μεινουν μονο στις μετρησεις του εργαστηριου τους τοπικα.
Περιοχη Ζωγραφου οπτικη επαφη απευθειας με τον υμμητο σχεδον διπλα ειναι ο υμμητος επιπεδο σηματος:

Digea 85/100
BER 0/10

Cine+ prisma
85/100
Ber 0/10

ET1,NET
70/100
BER 3-7/10

ΤV SAMSUNG LE46B750

Ρε παιδια επειδή και εγώ έχω αυτό το πρόβλημα(και χειρότερο με BER που φτάνουν 10/10 στην Νετ:bigcry:) μήπως αυτό διορθώνεται με ενισχυτή σήματος η δεν γινεται τπτ? Αντε και αύριο έχει αγώνα, πρωτη φορα 16:9 και εγώ να το βλέπω στα αναλογικα δεν λεει:afro:

Τα παράπονά σου στον ΣΚΑΙ και τη Digea που την "έπεσαν" στην Κυβέρνηση και έκλεισαν τον πομπό της Πάρνηθας και του Πηλίου.

Ξερω τι εχει γινει φιλε μου με την εκπομπη της παρνηθας.
Αυτο δε βλεπω ομως πως θα βελτιωσει τη ληψη προς υμηττο.
Λεω γενικα για το χαμηλο σημα που εκπεμουν απο ΕΡΤ.
Και αν μη τι αλλο η κρατικη τηλεοραση επρεπε να δινει συχνοτητες και κεντρα εκπομπης.
Ας βαλει μια ταξη επιτελους στην Αυθαιρετη DIGEA.

Μπράβο στην ΕΡΤ για τη συνεχή, έστω υπερβολικά καθυστερημένη βελτίωση. Μακάρι να φτιάξουν και την ΕΤ1, αλλά και την ΕΤ3 που φαίνεται να έχει μείνει πίσω.

Ξερω τι εχει γινει φιλε μου με την εκπομπη της παρνηθας.
Αυτο δε βλεπω ομως πως θα βελτιωσει τη ληψη προς υμηττο.
Λεω γενικα για το χαμηλο σημα που εκπεμουν απο ΕΡΤ.
Και αν μη τι αλλο η κρατικη τηλεοραση επρεπε να δινει συχνοτητες και κεντρα εκπομπης.
Ας βαλει μια ταξη επιτελους στην Αυθαιρετη DIGEA.

Συμφωνώ με την τάξη !

Το κλείσιμο πάντως της Πάρνηθας είναι λογικό να επηρεάζει ακόμη και περιοχές με οπτική επαφή προς Υμηττό,μιας και οι ρυθμίσεις που έχουν κάνει οι τεχνικοί της ΕΡΤ,βασίζονται στον υπολογισμό δύο κέντρων εκπομπής ,αντίστοιχων με αυτών της ΕΡΤ ψηφιακής + και της πείρας που διαθέτουν από την 4ετή εκπομπή τους...
Με τα + έχουν αποδείξει άλλωστε ότι κατέχουν το άθλημα,μιας και βγαίνουν άψογα σε όλη την σχεδόν Αττική .

Τώρα όμως ,με ένα μόνο πομπό στη διάθεσή τους για τον επόμενο 1 1/2 χρόνο,μάλλον θα χρειαστεί να επαναπροσδιορίσουν τα σχέδιά τους ...

Last edited:

δηλαδη εμεις εδω δεν θα βλεπουμε ψηφιακα?
δεν εχουμε που δεν εχουμε τα ψηφιακα της digea να μην βλεπουμε ουτε ΕΡΤ?
στον μαραθωνα τα αναλογικα ειναι επιεικως απαραδεκτα:bigcry:

@suntzu Πάρνηθας εχεις δικιο αφου απο αιγινα δεν ειχαν ανοιξει ποτε και δεν θα ειχαν κλεισει της αιγινας αφου επιτρεπεται να υπαρχει τωρα αν τον ανοιξουν καποια στιγμη και ποτε να προσευχομαστε μονο μηπως τα καταφερουν

Συμφωνώ με την τάξη !

Το κλείσιμο πάντως της Πάρνηθας είναι λογικό να επηρεάζει ακόμη και περιοχές με οπτική επαφή προς Υμηττό,μιας και οι ρυθμίσεις που έχουν κάνει οι τεχνικοί της ΕΡΤ,βασίζονται στον υπολογισμό δύο κέντρων εκπομπής ...

Τα προβλήματα που αναφέρονται εδώ και δύο ημέρες οφείλονται στο QAM64 που προϋποθέτει πολύ σωστή εγκατάσταση λήψης.

Άρα να υποθέσω ότι τα + βγαινουν με QΑΜ16 άρα είναι λιγότεροι συνδυασμοί και μικρότερη η πιθανότητα λάθους αυτών?

Γνωριζει κανεις αν θα βελτιωσουν το σημα; Γιατι στην Θεσσαλονικη(Σταυρουπολη) ενω τα καναλια της Digea εχουν ικανοποιητικο σημα, τα καναλια της ΕΡΤ δεν μπορω να τα πιασω.

Αν έχεις εξωτερικό ψηφιακό δέκτη δοκίμασε να βγάλεις το καλώδιο της κεραίας που πάει από τον δέκτη στην tv και μετά κάνε scan. Λογικά δεν φταίει αυτό αλλά δοκίμασε το.

Με εσωτερικη κεραια και σημα 90 και ποιοτητα 100 Πιανω ολα τα digea εκτος αυτων της αιγινας και ολα τα + ,ρικ.
Αλλα τα: ερτ νετ ετ3 βουλη, τιποτα... γιατι ρε γαμωτο?

με Pc tuner avermedia τα παραπανω...

Ζηλεψαν στο Mega και δειχνουν σε 16:9 τον αγωνα Ajax-Milan.
Απλα δεν εκπεμπουν την πληροφορια να ανοιγει μονη της η εικονα.

Με εσωτερικη κεραια και σημα 90 και ποιοτητα 100 Πιανω ολα τα digea εκτος αυτων της αιγινας και ολα τα + ,ρικ.
Αλλα τα: ερτ νετ ετ3 βουλη, τιποτα... γιατι ρε γαμωτο?

με Pc tuner avermedia τα παραπανω...

εχουν χαμηλοτερο σημα!

Ζηλεψαν στο Mega και δειχνουν σε 16:9 τον αγωνα Ajax-Milan.
Απλα δεν εκπεμπουν την πληροφορια να ανοιγει μονη της η εικονα.
Ό,τι να'ναι. Πρωτοβουλία μηδέν, κάνει κάτι ο ένας και ο άλλος το αντιγράφει ή προσπαθεί να το σταματήσει. Αν δεν ήταν και οι... ντιρεκτίβες της ΕΕ, ακόμη ασπρόμαυρα θα βλέπαμε.

Απάντηση: ΕΤ1, ΝΕΤ και ET3 στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση

athlos με πρόλαβες
τι σου είναι ο ανταγωνισμός τελικα...