ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ3

Re: ΕΤ1, ΝΕΤ και ET3 στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση

Κάθε άλλο... θυμάμαι πολύ καλά ότι εκείνη την εποχή είχαμε πάρει
και το παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου και είχαν κάνει πολλές ζωντάνες μεταδόσεις απο το ΟΑΚΑ,
και μάλιστα σκοπός της τότε ΕΡΤ3 -όπως είχαν πεί- ήταν να γίνουν εξ' ολοκλήρου όλες οι μεταδόσεις σε 16:9.

Με λίγο googlάρισμα βρήκα ένα pdf με την ιστορία της ΕΤ3
που μεταξύ άλλων γράφει:

"Τα νέα μηχανήματα εγκαθίστανται το 1996. Δημιουργούνται ψηφιακά στούντιο,
ψηφιακός θάλαμος ροής προγράμματος, νέοι θάλαμοι μοντάζ κι επεκτείνεται το δίκτυο πομπών,
ώστε το σήμα της ΕΤ3 να καλύπτει μεγαλύτερο γεωγραφικό χώρο.
Την ίδια χρονιά, το Τρίτο κανάλι της Δημόσιας τηλεόρασης μεταδίδει
για πρώτη φορά στην Ελλάδα πρόγραμμα «συστήματος ευρείας οθόνης» 16/9,
που σημαίνει πως η εκπεμπόμενη εικόνα ακολουθεί πλήρως τη φυσική σύλληψη της εικόνας των ματιών μας…
(η σύλληψη του φωτός και των εικόνων στην όρασή μας διαμορφώθηκε στη μαγική συμμετρία του 16/9). "

Πηγή: http://portal.tee.gr/portal/page/portal/teetkm/GRAFEIO_TYPOY/TEXNOGRAFHMA_2009/TEXNOGRAFHMA_372/372_12_13.pdf

Άρα παρ'όλη την ηλικία μου καλά θυμάμαι ακόμη :)

Παιδιά θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση. Μένω Γαλάτσι και πιάνω με εσωτερική κεραία τα ψηφιακά της Ντιτζέα κ σπορ + πρισμα κ σινέ κ δεν πιάνω ετ1 νετ κ ετ3 ψηφιακά. Τον πρώτο καιρό που ανεβήκανε ψηφιακά τα έπιανα κανονικά αλλα τώρα ο δέκτης σταματάει στο 52 κάποια ωρα αλλα στη συνέχεια την προσπερνάει χωρίς να τα κατεβάσει.... Αν κάποιος έχει να μου προτείνει η να με συμβουλέψει οτιδήποτε θα του ήμουνα ευγνώμων...
Ευχαριστώ...!

Το σημα στα καναλια αυτα εχει μειωθει αισθητα..

Απάντηση: ΕΤ1, ΝΕΤ και ET3 στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση

Γιατί ρε παιδιά να κλείσει η ΕΤ3;
Αφού ούτε σαχλοτούρκικα, ούτε άθλια μεσημεριανάδικα, ούτε διαγωνισμούς τηγανίσματος αυγών που είναι της μοδας δείχνει.
Ντοκυμαντέρ, και εκπομπές που αφορούν την ελληνική ύπαιθρο δείχνει και σας πληροφορώ ότι έχουν αρκετά μεγάλη τηλεθέαση. Όσοι μένοιν σε κωμοπόλεις και χωριά καταλαβαίνουν.

Εάν επιτρέπεται,πότε στάλθηκε το mail Και πότε λήφθηκε απάντηση;(Επίσης εάν γίνεται να μας πεις,σε ποιά διεύθυνση το έστειλες)

Εστειλα μηνυμα χθες βραδυ, μεσω της φορμας στην σελιδα επικοινωνιας της ΕΡΤ και ειχα απαντηση με e-mail, σημερα το πρωι.

θυμάμαι πολύ καλά ότι εκείνη την εποχή είχαμε πάρει
και το παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου και είχαν κάνει πολλές ζωντάνες μεταδόσεις απο το ΟΑΚΑ,
και μάλιστα σκοπός της τότε ΕΡΤ3 -όπως είχαν πεί- ήταν να γίνουν εξ' ολοκλήρου όλες οι μεταδόσεις σε 16:9.

Η ΕΤ3 διαθετει εδω και χρονια το συστημα PAL Plus, το οποιο δινει πολυ καλης ποιοτητας 16:9 στην αναλογικη αλλα, περιεργως, μονο letterbox στην ψηφιακη. Ηταν παντως το πρωτο καναλι που εκανε, δειλα δειλα, εκπομπες widescreen στην Ελληνικη επικρατεια, ασχετα αν τελικα τα συστηματα μαζεψαν σκονη και μαλλον ειναι ασυμβατα με την ψηφιακη μεταδοση.

Η προμηθεια 16:9 εξοπλισμου πανευρωπαϊκα στα κρατικα δικτυα εγινε μεσω επιδοτησεων, την εποχη που αρχισαν να κυκλοφορουν αντιστοιχες συσκευες TV στην Ευρωπη (CRT ακομα τοτε) και εντασσοταν στα προγραμματα τεχνολογικης αναπτυξης της ΕΕ.

Last edited:

Δεν νομίζω να εκπέμπουν και από το Πήλιο γιατί εδώ στη Λάρισα τα μόνα ψηφιακά που πιάνουμε από το βουνό αυτό είναι το cine+, prisma+ spor+ RIK.

Απάντηση: Re: ΕΤ1, ΝΕΤ και ET3 στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση

Δεν νομίζω να εκπέμπουν και από το Πήλιο γιατί εδώ στη Λάρισα τα μόνα ψηφιακά που πιάνουμε από το βουνό αυτό είναι το cine+, prisma+ spor+ RIK.
Σύμφωνα με την ΚΥΑ, θα μεταδίδονται από Δοβρούτσι και όχι από Πήλιο. Το πότε, είναι άγνωστο.

Πάντως απόψε, το ματς Ολυμπιακός-Ηρακλής, ήταν 16:9. Δεν μιλάμε για εικόνα..
Απλώς το επισημαίνω, σε σχέση με τη παρατήρηση φίλου, για το χθεσινό ματς Καβάλα-ΠΑΟ.

Απάντηση: Re: ΕΤ1, ΝΕΤ και ET3 στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση

Πάντως απόψε, το ματς Ολυμπιακός-Ηρακλής, ήταν 16:9. Δεν μιλάμε για εικόνα..
Απλώς το επισημαίνω, σε σχέση με τη παρατήρηση φίλου, για το χθεσινό ματς Καβάλα-ΠΑΟ.

ειδες μας διαβαζουν Γιαννη!! :devil-smiley-029: τι καλα παιδια.. τα καλυτερα λογια εχω γι αυτους. σημερα..

Δεν νομίζω ότι είναι τόσο απλό...
Προφανώς, αν μπορούσαν, θα μετέδιδαν τα πάντα σε 16:9!
Αφού το κάνουν σε μερικές εκπομπές, θα μπορούσαν να το κάνουν σε όλες.
Όμως. στη Καβάλα, ο εξοπλισμός τους είναι 4:3, όπως και σε πολλές άλλες επαρχιακές πόλεις...
Είναι μεταβατική περίοδος νομίζω...

με μηνυμα που περναει στο πανω μερος της οθονης η ΕΡΤ ανακοινωνει οτι την παρασκευη 14-01-2011 ξεκιναει το 2ο ψηφιακο μπουκετο απο το ΦΙΛΙΠΠΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ στην συχνοτητα 23 παραλληλα κλεινουν τα αναλογικα καναλια 49-39-23.

Last edited:

αρα να παριμενουμε απο βδομοαδα σε βδομαδα η τεσπα σε λιγο καιρο και μεταβαση σε MPEG 4 η μεταβαση σε HD με τη πρωτη ευκαιρια δηλ σε κανα αγωνα CL...η κανω ονειρα?

Είμαι νιούφης στα ψηφιακά και θέλω να ρωτήσω:

Η TV πιάνει στο κανάλι 46 & 47 τους 8 σταθμούς της Digea. H "ποιότητα σήματος" είναι υψηλή. Και τα παίζει μια χαρά. Μιλάω για Αθήνα-κέντρο, με εσωτερική κεραία.

Όμως δεν πιάνει καθόλου ψηφιακά της ΕΡΤ. Απ´ότι διαβάζω, αυτό συμβαίνει επειδή έχει αδύναμο σήμα; Το 52 (ή το 48;) τα σκανάρει αλλά δεν βρίσκει τίποτα;

Μπορώ να κάνω κάτι; (Η ΝΕΤ με ενδιαφέρει βασικά για τα αθλητικά)

Είμαι νιούφης στα ψηφιακά και θέλω να ρωτήσω:

Η TV πιάνει στο κανάλι 46 & 47 τους 8 σταθμούς της Digea. H "ποιότητα σήματος" είναι υψηλή. Και τα παίζει μια χαρά. Μιλάω για Αθήνα-κέντρο, με εσωτερική κεραία.

Όμως δεν πιάνει καθόλου ψηφιακά της ΕΡΤ. Απ´ότι διαβάζω, αυτό συμβαίνει επειδή έχει αδύναμο σήμα; Το 52 (ή το 48;) τα σκανάρει αλλά δεν βρίσκει τίποτα;

Μπορώ να κάνω κάτι; (Η ΝΕΤ με ενδιαφέρει βασικά για τα αθλητικά)

Άσχετο:Απ'ότι κατάλαβα είσαι Ολυμπιακός(για να θές ΝΕΤ.... ή Ξάνθη,χλωμό)
Λοιπόν μην ανησυχείς,αγόρασε Ο Μαρινάκης το Woop.gr και θα μεταδίδει τους αγώνες του Ολυμπιακού live

Ευχαριστούμε για την επικοινωνία. Η αλλαγή της κωδικοποίησης της ΕΡΤ από MPEG2 σε MPEG4 θα γίνει εντός του πρώτου τετραμήνου του 2011 και για τα δύο ψηφιακά μπουκέτα και θα υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση του κοινού με επίσημη ανακοίνωση.

απαντηση σε mail που τους εστειλα κανοντας μια ερωτηση για την εναρξη απο το φιλιππειο την παρασκευη και για της τηλεωρασης που εχουν μοντουλες και οχι εξωτερικο δεκτη και για να δεις τα καναλια πρεπει να βαζεις και να βγαζεις αναλογως την καρτα.

Καλώς όρισε η ΕΤ3 στο ψηφιακό 16:9!

yep!yep! αρκετα καλη εικονα...βασικα η ΕΤ3 ειχε κανει δοκιμες με 16:9 στο ψηφιακο χωρις letterbox απλα δεν εστελνε σημα WSS για ευρεια εικονα....αντε να μεταδιδονται απο εδω και περα ολοι οι αγωνες της Footbal League ετσι!!!

Αντιμετωπίζει κανείς πρόβλημα στη λήψη του 2ου ψηφιακού μπουκέτου της ΕΡΤ από Αίγινα ? Βγάζει συνεχώς weak or no signal ή service not available και δεν λέει να δείξει τίποτε...