ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ3

Re: ΕΤ1, ΝΕΤ και ET3 στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση

Μιλόντας για το εξωτερικό πάντα, το ψηφιακό ραδιόφωνο βρίσκεται σε εμβρυικό στάδιο σε σχέση με την τηλεόραση? Επίσης να υποθέσω ότι αν ποτέ γίνει κάτι τέτοιο, θα πούμε αντίο στα παλιά μας ραδιόφωνα ε? Πολλοί θα κλάψουν τα ραδιόφωνά τους στα αμάξια, ιδιάιτερα όσοι έχουν σκάσει ένα σωρό λεφτά. Ελπίζω να υπάρχει κάποια λύση για αυτό το θέμα.

αγγλία έχουμε αρκετούς ψηφιακούς ραδ. σταθμούς... οι αναλογικοί υπάρχουν ακόμη όμως...

Απάντηση: ΕΤ1, ΝΕΤ και ET3 στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση

Στην Γερμανία που εκπέμπουν και ψηφιακά στα μεσαία, εκπέμπουν σε DAB ή σε DRM+ ?

αγγλία έχουμε αρκετούς ψηφιακούς ραδ. σταθμούς... οι αναλογικοί υπάρχουν ακόμη όμως...

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_radio_stations_in_the_United_Kingdom

εδώ μεταδίδουν σε διάφορες πλατφόρμες... και dab kαι dvb-t (μαζί με την τηλεόραση) και dvb-s (δορυφορικά)

Μέσα στον Φεβρουάριο υπολογίζει η διοίκηση της ΕΡΤ να παραδώσει στον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού Τηλέμαχο Χυτήρη το νέο επιχειρησιακό σχέδιο για τη λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, το οποίο θα περιλαμβάνει και σχετικό οργανόγραμμα, για το οποίο σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει σχετική διαβούλευση.

Χθες, σε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη συζητήθηκε το θέμα της ΕΡΤ, με τον κ. Χυτήρη να παρουσιάζει σχετική εισήγηση. Σύμφωνα με αυτήν, στόχος είναι η οικονομική εξυγίανση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης μέσα στην επόμενη τριετία και η διαμόρφωση της ενημερωτικής λειτουργίας της, τομέας στον οποίο θα πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση.

Τα οικονομικά

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επιχειρησιακό σχέδιο που ετοιμάζεται αντιμετωπίζει θέματα λειτουργίας της ΕΡΤ με κύριο άξονα τα οικονομικά.

Οπως λέγεται, ήδη έχουν σχεδιαστεί οι προϋπολογισμοί της ΕΡΤ με σχετικές προβλέψεις μέχρι και το 2014. Προβλέπεται μάλιστα για όλες τις χρονιές πλέονασμα από 40 έως 50 εκατομμύρια ευρώ ανά έτος, στα οποία έχουν προϋπολογιστεί και έξοδα για μεταδόσεις μεγάλων αθλητικών γεγονότων όπως Ολυμπιακοί Αγώνες, Μουντιάλ, Μουντομπάσκετ κ.ά.

Ετσι στο επιχειρησιακό σχέδιο υπολογίζεται ότι οι συσσωρευμένες ζημίες μέχρι και το 2009, που ανέρχονταν σε 119 εκατομμύρια ευρώ και έπεσαν στα περίπου 90 εκατ. ευρώ το 2010, θα έχουν σχεδόν μηδενιστεί το 2014.

Παράλληλα, έχουν ήδη πληρωθεί ή ρυθμιστεί χρέη που είχε η δημόσια ραδιοτηλεόραση. Πηγές από τη διοίκηση της ΕΡΤ επισημαίνουν ότι όλα γίνονται πλέον με βάση τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα, στα οποία μάλιστα τα πλεονάσματα που θα εμφανίζονται θα είναι μικρότερα από τα πραγματικά, καθώς για παράδειγμα προπληρώνονται ήδη δόσεις για αθλητικά γεγονότα, έξοδο όμως το οποίο εμφανίζεται συνολικά στον προϋπολογισμό της χρονιάς που αυτό πραγματοποιείται. Μέρος των πλεονασμάτων θα χρησιμοποιηθεί τόσο για την αγορά νέων προγραμμάτων, αλλά και για τον εκσυγχρονισμό του τεχνολογικού εξοπλισμού της ΕΡΤ.

Στη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΡΤ αναμένεται να ξεκινήσει και η διαβούλευση για το νέο οργανόγραμμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης με την ΠΟΣΠΕΡΤ. Παράλληλα, εξετάζονται θέματα που αφορούν την ενίσχυση του τομέα ενημέρωσης, τη δορυφορική τηλεόραση, καθώς και ένας «ΕΡΤικός Καλλικράτης», κυρίως για τους περιφερειακούς ραδιοσταθμούς και τα βραχέα, ενώ εξετάζονται σενάρια και για τα ψηφιακά κανάλια, μεταξύ των οποίων και η συνένωση ή και κατάργηση των Σινέ+ και Σπορ+ για να εκπέμπονται (σ' αυτή τη φάση τουλάχιστον) συγκεκριμένα προγράμματα, όπως σημαντικά αθλητικά γεγονότα, με σύστημα υψηλής ευκρίνειας (High Definition) κ.ά

Πηγή:Ελευθεροτυπία

Αύριο Πέμπτη ο Τηλέμαχος Χυτήρης θα εμφανιστεί στη Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, την οποία θα ενημερώσει για τα τεκταινόμενα. Μαζί με τον υπουργό θα ’ναι και ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Λάμπης Ταγματάρχης, ο οποίος αναμένεται με τη σειρά του να αναφερθεί στο λειτουργικό κομμάτι της ΕΡΤ.

Στο επιχειρησιακό σχέδιο θα περιλαμβάνεται πλήρης καταγραφή των περιουσιακών στοιχείων της ΕΡΤ και σχέδια αξιοποίησής τους, καθώς και το μοντέλο λειτουργίας του φορέα χωρίς τα έσοδα από τη διαφήμιση.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΡΤ πρόκειται να βγει από τη διαφημιστική αγορά μέσα στην επόμενη διετία.

Διευκρινίζεται ότι στο νέο σχέδιο δεν προβλέπεται περιορισμός των τηλεοπτικών καναλιών του φορέα, υπάρχει όμως προοπτική ανασυγκρότησης των λοιπών δραστηριοτήτων του.

Πηγή: Ναυτεμπορική

παρατηρησε κανενας αλλος το καθημερινο προβλημα που εχει η ΕΡΤ στην
συχνοτητα 23 στην θεσσαλονικη απο της 15:00-17:00 με τα συνεχη σπασιματα ?

ναί lakis 2 το πρόσεξα ....έιχε πολύ συχνά σπασίματα σε σημείο που δεν ήταν δυνατή η θέαση...μήπως αλλάζουν τίποτα? καμιά δοκίμη ενόψη Mpeg4?

και ως δια μαγειας απο της 5 ολα λειτουργουν ρολοι
σε mpeg-4 θα το γυρισουν πριν το πασχα , οσο
ποιο γρηγορα τοσο καλυτερα.

Καλησπέρα. Δεν είμαι σίγουρος αν "κολλάει" εδώ η ερώτησή μου αλλά το ελπίζω. Τον τελευταίο καιρό η τηλεόραση μου Toshiba έχει βγάλει 2 νέα σύμβολα μόνο στη ψηφιακή ΝΕΤ. Είναι κάποια νέα υπηρεσία, ξέρεις κανείς; Αναφέρομαι στο μάτι που φαίνεται στην πρώτη φωτογραφία και στο άλλο που είναι δίπλα στο "ηχείο" στη δεύτερη.

Attachments

• DSC00796.jpg
    DSC00796.jpg
    51.3 KB · Views: 84
  • DSC00797.jpg
    DSC00797.jpg
    27.7 KB · Views: 79

Είναι οι υπότιτλοι.
Θα τα δεις και στο CINE+

Περίεργο το πρώτο συμβολάκι. Κοίταξε στο manual να δεις την επεξήγηση. Αυτό πάντως που έχει αλλάξει σε ΝΕΤ και ΕΤ1 είναι ότι υπάρχει το σηματάκι για τους υπότιτλους, άσχετα με το αν αυτοί δεν υπάρχουν σχεδόν ποτέ. Και αν δεν κάνω λάθος, το σύμβολο αριστερά του "ηχείου" είναι αυτό για τους υπότιτλους.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Δε μου έβγαζε υπότιτλους όταν το προσπάθησα για αυτό είπα και εγώ μήπως δεν είναι υπότιτλοι αλλά αφού το λέτε και εσείς... Το άλλο σύμβολο μου έκανε μεγαλύτερη εντύπωση γιατί είναι και το μόνο χρωματιστό.

Καλησπέρα. Δεν είμαι σίγουρος αν "κολλάει" εδώ η ερώτησή μου αλλά το ελπίζω. Τον τελευταίο καιρό η τηλεόραση μου Toshiba έχει βγάλει 2 νέα σύμβολα μόνο στη ψηφιακή ΝΕΤ. Είναι κάποια νέα υπηρεσία, ξέρεις κανείς; Αναφέρομαι στο μάτι που φαίνεται στην πρώτη φωτογραφία και στο άλλο που είναι δίπλα στο "ηχείο" στη δεύτερη.

Το "μάτι" σημαίνει ήχος για ανθρώπους που έχουν προβλήματα όρασης.
Αυτό το πρότυπο ήχου θα το συναντήσετε και με τον όρο Audio Description.
Μιλάμε για το πρότυπο ETSI TS-101154 και στο ίδιο τρόπο-πρότυπο κατέληξε και το BBC.
Αυτό το δεύτερο stream ήχου όταν το ενεργοποιήσετε έχει βοηθητικούς ήχους-ομιλία του στυλ "ο πρωταγωνιστής ανοίγει την πόρτα".
Οι συσκευές που αναγνωρίζουν αυτόν τον τύπο του ήχου (όπως η συγκεκριμένη τηλεόραση) μπορούν να μιξάρουν τον βοηθητικό αυτό ήχο μαζί με τον κύριο ήχο του προγράμματος έτσι ώστε ο θεατής να μην χάνει τίποτα από την ηχητική πληροφορία του προγράμματος. Το έβαλαν πολύ πρόσφατα στη ΝΕΤ. Το έχουν πάνω από 1 χρόνο στο Prisma+

Το άλλο σήμα σημαίνει υπότιτλοι (DVB).
Τους πρόσθεσαν και αυτούς πολύ πρόσφατα στην ΝΕΤ και ΕΤ1.
Μία LG και ένα Crystal AudioHD που έχω, βρίσκουν 3 γλώσσες Ελληνικά, Αγγλικά και Γερμανικά.
Απλά επέλεξε την Ελληνική γλώσσα υποτίτλων και αν κάποια στιγμή σου βγάλει υπότιτλους και δεν θέλεις, τους κλείνεις εκείνη την ώρα.
Από όσο καταλαβαίνω κάνουν δοκιμές γιατί μόνο μία εκπομπή με μαστορέματα στη ΝΕΤ έχω πετύχει να έχει υπότιτλους.

Στο Prisma+ τους έχουν πάνω από 1 χρόνο.

Αυτα τα καναλια ΕΤ1, ΝΕΤ και ET3, ποτε θα ερθουν Κορινθια?

Το "μάτι" σημαίνει ήχος για ανθρώπους που έχουν προβλήματα όρασης.
Αυτό το πρότυπο ήχου θα το συναντήσετε και με τον όρο Audio Description.
Μιλάμε για το πρότυπο ETSI TS-101154 και στο ίδιο τρόπο-πρότυπο κατέληξε και το BBC.
Αυτό το δεύτερο stream ήχου όταν το ενεργοποιήσετε έχει βοηθητικούς ήχους-ομιλία του στυλ "ο πρωταγωνιστής ανοίγει την πόρτα".
Οι συσκευές που αναγνωρίζουν αυτόν τον τύπο του ήχου (όπως η συγκεκριμένη τηλεόραση) μπορούν να μιξάρουν τον βοηθητικό αυτό ήχο μαζί με τον κύριο ήχο του προγράμματος έτσι ώστε ο θεατής να μην χάνει τίποτα από την ηχητική πληροφορία του προγράμματος. Το έβαλαν πολύ πρόσφατα στη ΝΕΤ. Το έχουν πάνω από 1 χρόνο στο Prisma+

Το άλλο σήμα σημαίνει υπότιτλοι (DVB).
Τους πρόσθεσαν και αυτούς πολύ πρόσφατα στην ΝΕΤ και ΕΤ1.
Μία LG και ένα Crystal AudioHD που έχω, βρίσκουν 3 γλώσσες Ελληνικά, Αγγλικά και Γερμανικά.
Απλά επέλεξε την Ελληνική γλώσσα υποτίτλων και αν κάποια στιγμή σου βγάλει υπότιτλους και δεν θέλεις, τους κλείνεις εκείνη την ώρα.
Από όσο καταλαβαίνω κάνουν δοκιμές γιατί μόνο μία εκπομπή με μαστορέματα στη ΝΕΤ έχω πετύχει να έχει υπότιτλους.

Στο Prisma+ τους έχουν πάνω από 1 χρόνο.

Μάλιστα. Ευχαριστώ για την πολύ καλή ανάλυση!

Ποιο ειναι το email για αναφορα προβληματων της ΕΤ? Εχω στειλει μεσα απο την φορμα που εχει στη σελιδα της αλλα ουτε απαντηση πηρα ουτε διορθωθηκε το προβλημα .

Ποιο ειναι το email για αναφορα προβληματων της ΕΤ? Εχω στειλει μεσα απο την φορμα που εχει στη σελιδα της αλλα ουτε απαντηση πηρα ουτε διορθωθηκε το προβλημα .

Κανενας δεν εχει το email η καποιο τροπο επικοινωνιας ????

Αυτές τις μέρες το portal της ΕΡΤ αναβαθμίζεται και δεν λειτουργεί η φόρμα υποβολής παρατηρήσεων http://www.ert.gr/keep

Εναλλακτικά μπορείς να στείλεις e-mail στο [email protected] αν και μπορεί να μην σου απαντήσουν.

Μπορείς και να πάρεις τηλέφωνο το Κέντρο Ένημέρωσης Πελατών στα 210 7407070 ή 210 6066000

ΕΤ1, ΝΕΤ και ET3 εκπεμπουν σε mpeg2 ,το ειδα χθες οταν εκανα scan σε τηλεοραση φιλου (εχει δεκτη mpeg2 ενσωματωμένο) και τα εβγαλε μια χαρα ,τα αλλα (star ant1 mega κλπ) μονο ηχο :)