ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ3

Re: ΕΤ1, ΝΕΤ και ET3 στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση

Για ακόμα μια φορά, σήμερα τα ψηφιακά Sport+, Cine+ και Prisma+ τα πιάνω εδώ στο Χαλάνδρι με ασθενές σήμα και αλλοίωση εικόνας, ενώ εδώ και ένα μήνα δεν πιάνω (ούτε με χειροκίνητο τρόπο) τα κρατικά ΕΤ1, ΝΕΤ και ΕΤ3.
Δεν ξέρω τι φταίει και δεν μπορώ να βρω λύση...

Re: Απάντηση: ΕΤ1, ΝΕΤ και ET3 στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση

Κανένα νεότερο για εκπομπή/λήψη των ψηφιακών κρατικών, σε Ξυλόκαστρο-Κορινθία ?

Η Ονειρο θερινής Νυκτός?

Από το τόπικ "Επίγεια Ψηφιακή TV:Νέα & Εξελίξεις"

ΕΡΤ:
Λάρισα, Τρίκαλα (Μάιος 2011)
Πάτρα (Ιούνιος 2011)
Κορινθιακός Κόλπος (Ιούλιος 2011)
Ρόδος (Αύγουστος 2011)
Αιτωλοακαρνανία (Σεπτέμβριος 2011)
Ηράκλειο (Οκτώβριος 2011)
Χανιά (Οκτώβριος 2011)
Ιωάννινα (Οκτώβριος 2011)
Φλώρινα (Οκτώβριος 2011)
Μυτιλήνη (Νοέμβριος 2011)
Ναύπλιο, Τρίπολη (Νοέμβριος 2011)

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=57319&page=74

Καλή εικόνα 16:9 απόψε απ' τη ΝΕΤ στο ματς Real-Lyon. Ιδίως στα κοντινά πλάνα...
Καμμιά σχέση με το Sport+ (πάλι της ΕΡΤ).

Θεσσαλονίκη...
Τα πιάνετε καλά τα κρατικά βρε παιδιά?
Σε μένα το σήμα είναι πολύ χαμηλό και έχω πιξελιάσματα, ενώ όλα τα diga ειναι τζάμι...

Στο 23 τα πίανω άψογα με 100%, στο 56 το σήμα ελάχιστα πιό χαμηλό 98%.
Πιξελιάσματα όμως δεν παρατηρώ... περιοχή κ.Τουμπα.

και εγω τα πιανω τελεια απο δυτικα (νεαπολη)
94 % στην 23 και 86 % στην 56

23?
για να δω...
Εγώ είμαι Ωραιόκαστρο και είναι πίκρα.

Tελικά είμαι ο μόνος στην Αθήνα που εδώ και 1 μήνα δεν πιάνω τα ψηφιακά της Ερτ, ενώ τα + τα πιάνω με σπασίματα?

Απάντηση: ΕΤ1, ΝΕΤ και ET3 στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση

Μυτιλήνη (Νοέμβριος 2011)
αργη ακομα να ερθει στο νησι μου.
για digea γνωριζει κανεις?

23?
για να δω...
Εγώ είμαι Ωραιόκαστρο και είναι πίκρα.

με τίποτα πάνω από 50-60%...
Τί μπορεί να φταίει..?

με τίποτα πάνω από 50-60%...
Τί μπορεί να φταίει..?

Πρώτα απ'όλα ρώτα κάποιον γείτονα αν έχει καλύτερη λήψη
και μετά ψάξε τη δική σου εγκατάσταση.

Γιατί αλήθεια ο ήχος ακολουθεί την εικόνα στην ΕΡΤ? Δεν παρακολουθεί κανένας τεχνικός το πρόγραμμα?
Κι άν το παρακολουθεί, μήπως δε καταλαβαίνει? Εμ τότε, τί τεχνικός είναι?
Εγώ, σαν ένας απ’ τους εργοδότες του, προτείνω να απολυθεί.

Last edited by a moderator:

Παιδιά δεν ξέρω αν είμαι off topic, αν είμαι ας μεταφερθεί, αλλά μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει αφού έχω δει πίνακες με συχνότητες καναλιών, γιατί δεν μπορώ να τις βάλω χειροκίνητα στον ούτως ή άλλως φθηνιάρικο δέκτη της F&U DDR2205; Αυτόματα που δοκίμασα βρίσκει μόνο 16 τηλεοπτικούς και 5 ραδιοφωνικούς. Αν ξέρει κάποιος τη διαδικασία να προσθέτω χειροκίνητα σταθμούς στον συγκεκριμένο δέκτη, ευπροσδεκτος. Επίσης οι ήδη αποθηκευμένοι σταθμοί, η συχνότητά τους δεν συμπίπτει με τον πίνακα που έχει παραθέσει σε άλλο thread άλλο μέλος από δω, ξέρει κανείς τι γίνεται;

Δώσε λεπτομέρειες τί πιάνεις και σε τί συχνότητες.
Πχ οι 5 ραδιοφωνικοί, είναι στο μπουκέτο της ΕΡΤ (ERT Digital 2), που εκπέμπεται από Υμηττό ΚΑΙ Αίγινα, στο κανάλι 52.
Υποθέτω πιάνεις και το ERT Digital 1 (Cine+, Sport+, Prisma+, RIK) που εκπέμπεται από Αίγινα ΚΑΙ Υμηττό στο κανάλι 48.
Τα άλλα 8 κανάλια TV που πιάνεις, ποιά είναι? Πρέπει να βρούμε άν πιάνεις από Αίγινα ή Υμηττό, ώστε να στρέψεις ανάλογα τη κεραία σου.
Που κοιτάει τώρα η κεραία σου και σε ποιά περιοχή είσαι?

Δώσε λεπτομέρειες τί πιάνεις και σε τί συχνότητες.
Πχ οι 5 ραδιοφωνικοί, είναι στο μπουκέτο της ΕΡΤ (ERT Digital 2), που εκπέμπεται από Υμηττό ΚΑΙ Αίγινα, στο κανάλι 52.
Υποθέτω πιάνεις και το ERT Digital 1 (Cine+, Sport+, Prisma+, RIK) που εκπέμπεται από Αίγινα ΚΑΙ Υμηττό στο κανάλι 48.
Τα άλλα 8 κανάλια TV που πιάνεις, ποιά είναι? Πρέπει να βρούμε άν πιάνεις από Αίγινα ή Υμηττό, ώστε να στρέψεις ανάλογα τη κεραία σου.
Που κοιτάει τώρα η κεραία σου και σε ποιά περιοχή είσαι?

Είσαι μέσα σ όλα, λοιπόν είμαι Περιστέρι, με ενοίκιο οπότε δε συζητώ για αλλαγή θέσης κεραίας για να μη γίνουμε από δυο χωριά. Τα άλλα είναι ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3, ΜEGA, ANT1, STAR, SKAI, ALFA, ALTER, BOYLH, MAKEDONIA TV. Α αυτό το κανάλι που λες μου βγάζει μια λίστα με κανάλια που ξεκινάει από το 5, αυτό είναι πράγματι κανάλι ή αυτό που λέμε "δίαυλος", οπότε πρέπει να ξεκινήσω απ αυτό; Θέλω βασικά να πιάσω το NICKELODEON για τα παιδιά γιατί αναλογικά είναι χάλια η εικόνα.

Σ ευχαριστώ

Απάντηση: Re: ΕΤ1, ΝΕΤ και ET3 στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση

Αυτόματα που δοκίμασα βρίσκει μόνο 16 τηλεοπτικούς και 5 ραδιοφωνικούς.
Αυτά είναι όλα και όλα, δε θα βρεις κάτι άλλο.
Εκτός αν βλέπεις και Αίγινα.

Είσαι μέσα σ όλα, λοιπόν είμαι Περιστέρι, με ενοίκιο οπότε δε συζητώ για αλλαγή θέσης κεραίας για να μη γίνουμε από δυο χωριά. Τα άλλα είναι ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3, ΜEGA, ANT1, STAR, SKAI, ALFA, ALTER, BOYLH, MAKEDONIA TV. Α αυτό το κανάλι που λες μου βγάζει μια λίστα με κανάλια που ξεκινάει από το 5, αυτό είναι πράγματι κανάλι ή αυτό που λέμε "δίαυλος", οπότε πρέπει να ξεκινήσω απ αυτό; Θέλω βασικά να πιάσω το NICKELODEON για τα παιδιά γιατί αναλογικά είναι χάλια η εικόνα.

Σ ευχαριστώ

Περίμενε. Άλλο τα ψηφιακά και άλλο τα αναλογικά.
Τα 5 ραδιόφωνα είναι ψηφιακά και πάνε πακέτο (στην ίδια συχνότητα δηλ. τη 52), με ΝΕΤ, ΕΤ1, ΕΤ3 και ΒΟΥΛΗ. Αφού πιάνεις τα 5 ραδιόφωνα, πιάνεις και αυτά, ψηφιακά, στη 52.
Τα πιό πάνω, είναι 4 ψηφιακά κανάλια TV (μαζί με 5 ραδιοφωνικούς σταθμούς, στη 52).
Επίσης πιάνεις Cine+, Prisma+, Sport+, RIK (αυττά είναι στη συχνότητα 48).
Έχουμε λοιπόν:
48: Cine+, Prisma+, Sport+, RIK
52: ΝΕΤ, ΕΤ1, ΕΤ3, Βουλή και 5 ραδιόφωνα.
Σύνολο: 8 TV και 5 ραδιόφωνα.

Λες ότι πιάνεις 16 TV κανάλια και μεταξύ αυτών, ET1, NET, ET3 (αλλά αυτά τα είπαμε παραπάνω). Δεν βγάζω νόημα.
Πάντως, το Nickelodeon εκπέμπεται από Αίγινα ("Digea 3", στο κανάλι-δίαυλο 54), μαζί με ΑΤΤΙΚΑ TV, EXTRA3 και MTV Greece.
Επειδή η κεντρική κεραία σου μπορεί να κοιτάει Τμηττό ή ακόμα και Πάρνηθα, θα σου πρότεινα με μιά φορητή-εσωτερική, να δοκιμάσεις τι πιάνεις, άν τη γυρίσεις προς Αίγινα.