ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ3

Κανένας δεν γνωρίζει πως θα γίνει η κατανομή των καναλιών, μια υπόθεση είναι:

Πρώτη πολυπλεξια :ΕΡΤ 1 HD, ερτ 2 SD, ερτ 3 SD, βουλή SD

Δεύτερη πολυπλεξια : ερτ 2 HD, ερτ3 HD, ρικ, bbc world news, DW, tv5, ραδιόφωνα

Στάλθηκε από το Redmi Note 7 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αυτό θα ισχύει για όλη την επικράτεια, πχ και Δυτική Μακεδονία και Ήπειρο ή μόνο στις 2 μεγάλες πόλεις και οι υπόλοιποι θα βλέπουμε SD μόνο;

Στις περιοχές που λαμβάνουν και τις 2 θα τα δούνε όλα 1 Δεκεμβρίου, στις υπόλοιπες θα υπάρξει καθυστέρηση και θα δούνε μόνο όσα HD είναι στην πρώτη πολυπλεξια.

Ελπίζω μόνο τα αθλητικά να μην τα δείχνουν στο ΕΡΤ3 HD, ήτοι 2η πολυπλεξία, ήτοι μεγάλο μέρος της επικράτειας SD επιπέδου VHS

Re: Απάντηση: ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ3

Πραγματικά αυτό που αναφέρει ο Papasouzakias είναι πολύ σωστό. Ποιο είναι το νόημα της εκπομπής αυτών των ξένων καναλιών. Είχε νόημα τη δεκαετία του ¨80 & του¨90, όταν ήταν πολύ δύσκολο να δεις κάποιο ξένο κανάλι. Σήμερα αυτά τα κανάλια -και χιλιάδες ακόμα- μπορείς κανείς πολύ εύκολα να τα δει δορυφορικά ή μέσω διαδικτύου. Θα είχε κάποιο νόημα, εάν αυτά ήταν στην ελληνική γλώσσα (εάν υπήρχε δηλαδή ταυτόχρονη μετάφραση), αλλά και πάλι υπερβολικό το βρίσκω. Τα κανάλια αυτά θα μπορούσαν να αντικατασταθούν με άλλα κανάλια με ελληνική γλώσσα όπως τα κυπριακά: ρικ1. ρικ2 κλπ. ή το Euronews Gr , καλά ομογενειακά κανάλια ή θα μπορούσαν -σε συμφωνία με την cosmote να γίνει ένα κανάλι cosmote history που να δείχνει παλιά επεισόδια από αυτό το κανάλι, που θεωρώ ό,τι καλύτερο έχει κάνει η cosmote τα τελευταία χρόνια...
Είναι και επίκαιρο λόγω του εορτασμού των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση!

Όποιος "πληρώνει" αυτά και εκπέμπουν, αλλά κάτι μου λέει πως οι δικοί μας έχουν κάνει τέτοιο deal που αντί να μας πληρώνουν που τα εκπέμπουμε, εμείς πληρώνουμε αυτούς!
Κατ εμέ το euronews θα έφτανε εκεί, ως "ευρώπη" που είμαστε.

Sent using taptalk

Έχετε δει καμία ενημέρωση από την ΕΡΤ ότι θα προστεθούν, στην ουσία, τα HD κανάλια της ΕΡΤ; Κανένα σποτάκι ή κάτι τέτοιο; Καμία επίσημη ανακοίνωση τι θα κάνουν με το ΕΡΤ Sports; Η Digea έχει σποτάκια για τις κατά τόπους μεταφορές συχνοτήτων λόγω 5G. Στην ΕΡΤ μόνο εδώ το έχω διαβάσει, και στην μετάδοση της φόρμουλας χθες είπαν ότι ο επόμενος αγώνας, σε μία βδομάδα, θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ1 HD, και τα δοκιμαστικά από το ΕΡΤ Sports. Ποιο ΕΡΤ Sports; Το διαδικτυακό; Στο ΕΡΤFlix;
Παρεμπιπτόντως στο android TV BOX μου δοκίμασα την εφαρμογή ΕΡΤFlix. Είναι η πιο βαριά εφαρμογή που έχω δοκιμάσει στο TV BOX μου. Πιο πολύ ώρα περίμενα να ανοίξει η κάθε κατηγορία από όση ώρα περιφερόμουνα στις εκπομπές που έχει. Και όσες εκπομπές πήγα να προβάλλω δοκιμαστικά ήταν με αφύσικη κίνηση και διακοπές λόγω κακού buffering. Έχω άλλες εφαρμογές τηλεόρασης, μερικές του εξωτερικού που μόνο με VPN μπορείς να συνδεθείς. Που από μόνο του το VPN μου ρίχνει την ταχύτητα. Αλλά έτσι είναι τα δωρεάν. Αλλιώς πρέπει να πληρώνεις συνδρομή στο VPN. Όχι άλλες συνδρομές, ήμαρτον. Αλλά ακόμα και έτσι και η περιήγηση, και η προβολές είναι απροβλημάτιστες. Μόνο στην εφαρμογή ΕΡΤFlix γίνεται αυτό.
Κοινώς μόνο μέσω browser έχω πρόσβαση στην ΕΡΤFlix. Που και εκεί το site της ΕΡΤ είναι βαρύ και μπερδεμένο. Αλλά εκεί τουλάχιστον όταν βρω την εκπομπή που θέλω η προβολή δεν έχει πρόβλημα.
Απείρως πιο δύσκολη η πρόσβαση στο ΕΡΤ Sports δηλαδή από το κανονικό κανάλι. Αλλά αφού λύσσαξαν να το καταργήσουν...

Η νέα εποχή στην ΕΡΤ, η εποχή High Definition, ξεκινάει με έντονο προβληματισμό και γκρίνιες! Αιτία οι επιλογές της διοίκησης να αγνοήσει τους εργαζόμενους και να προχωρήσει στην «επόμενη μέρα», χωρίς τη δική τους ενεργό συμμετοχή…

Εξηγούμαστε:

Επίσημα η HD ΕΡΤ ενεργοποιείται την Τρίτη, 1η Δεκεμβρίου. Τότε θα γίνουν οι απαραίτητες προσαρμογές, ώστε η Δημόσια Τηλεόραση να εισαχθεί και επίσημα στην ψηφιακή εποχή. Πρακτικά, αυτό σημαίνει αισθητά καλύτερη ποιότητα ήχου και εικόνας, που θα αποτυπώνεται τόσο στις εκπομπές, όσο και στις εξωτερικές μεταδόσεις (πχ αθλητικά γεγονότα, εκδηλώσεις πολιτισμού, σίριαλ κτλ).

Για να προχωρήσει όμως η HD εποχή, χρειάζεται εκτός των άλλων και εξωτερικά συνεργεία μεταδόσεων, που θα έχουν ενσωματώσει την HD τεχνολογία. Στην ΕΡΤ διαπιστώθηκε ότι υπάρχει η σχετική έλλειψη και από το καλοκαίρι, οι τεχνικοί της κατάφεραν και ολοκλήρωσαν το πρώτο HD βαν! Έτσι, θα μπορούσαν να συνδράμουν στις εξωτερικές μεταδόσεις με τρόπο ανταγωνιστικό όσο και αξιόπιστο.

Η διοίκηση όμως επέμεινε στην αρχική της απόφαση, να αξιοποιήσει HD βαν, μόνο με τη συνδρομή του ιδιωτικού τομέα. Η απόφαση αυτή, εκτός από το γεγονός ότι αυξάνει σημαντικά το κόστος λειτουργίας, προκαλεί και τον παραγκωνισμό των τεχνικών της Δημόσιας Τηλεόρασης. Μάλιστα, προ ημερών υπήρξε η ενημέρωση ότι μπαίνουν «στον πάγο» μέχρι νεωτέρας! Το γεγονός αυτό θορύβησε τους εργαζομένους, οι οποίοι την Κυριακή 29 Νοεμβρίου, πραγματοποίησαν σύσκεψη επί του θέματος. Εκεί αποφασίστηκε να υπάρξει καλύτερη ενημέρωση προς τη διοίκηση, σε μια προσπάθεια να ξεπεραστούν οι διαφωνίες και οι αγκυλώσεις. Άλλωστε, μόνο το γεγονός ότι θα μειωθεί σημαντικά το συνολικό κόστος λειτουργία της HD διαδικασίας, μέσω της αξιοποίησης και του ανάλογου HD βαν, αποτελεί μια «πρώτης τάξεως» ευκαιρία για να δει το θέμα με την ανάλογη σοβαρότητα, η διοίκηση της ΕΡΤ.

www.asfalistiko.gr/κοινωνία/κάτι-τρέχει-στην-ερτ-η-high-definition-εποχή-ξεκι/

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ3

Πραγματικά αυτό που αναφέρει ο Papasouzakias είναι πολύ σωστό. Ποιο είναι το νόημα της εκπομπής αυτών των ξένων καναλιών. Είχε νόημα τη δεκαετία του ¨80 & του¨90, όταν ήταν πολύ δύσκολο να δεις κάποιο ξένο κανάλι. Σήμερα αυτά τα κανάλια -και χιλιάδες ακόμα- μπορείς κανείς πολύ εύκολα να τα δει δορυφορικά ή μέσω διαδικτύου. Θα είχε κάποιο νόημα, εάν αυτά ήταν στην ελληνική γλώσσα (εάν υπήρχε δηλαδή ταυτόχρονη μετάφραση), αλλά και πάλι υπερβολικό το βρίσκω.
Εδω θα διαφωνησω καθετα, δεν εχουν ολοι nova ή ote tv για να βλεπουν δορυφορικα τα καναλια, και θεωρω αρκετα σημαντικο να εχει το ευρυ κοινο προσβαση και σε διεθνη μεσα ωστε να παρακουλουθει μια πιο σφαιρικη και αντικειμενικη εικονα της επικαιροτητας η οποια πολυ συχνα διαστρεβλωνεται απο τα ελληνικα καναλια.Απλως, αντι για τα DW και TV5 θα ηταν καλυτερα να εκπεμπουν καποια πιο διεθνη δικτυα οπως Euronews και CNN.

Στις 5 το πρωί η ΕΡΤ περνάει σε HD.Στην ιστοσελίδα της εταιρείας υπάρχουν αναλυτικές πληροφορίες με ερωτήσεις και παντήσεις για την μετάβαση αυτή.

https://www.ert.gr/oli-i-ert-se-hd/

xw5BKxZr
Ξεκίνησε η αλλαγή. Το ΕΡΤ 1 HD αντικατέστησε το ErtSports και με νέα αναζήτηση εμφανίστηκαν σε νέες συχνότητες τα ΕΡΤ 2 HD, ΕΡΤ 3 HD και τα ξένα που είχαν πει ότι θα μπουν.
Κανονικό HD περιεχόμενο. Λογικά οι ταινίες, οι σειρές, τα δελτία ειδήσεων και οι ζωντανές εκπομπές θα βγαίνουν σε HD.
Έχουν παραμείνει και τα αντίστοιχα SD κανάλια.
UBHYUbpc
MYNGIVWZ
xw5BKxZr

Attachments

• 000.ts_20201201_015400.844.jpg
    000.ts_20201201_015400.844.jpg
    77.2 KB · Views: 208
  • 000.ts_20201201_015221.261.jpg
    000.ts_20201201_015221.261.jpg
    51.6 KB · Views: 209
  • 000.ts_20201201_015452.522.jpg
    000.ts_20201201_015452.522.jpg
    57.7 KB · Views: 211
Όλα εντάξει και στις δύο συχνότητες ολοκληρωθηκαν οι αλλαγές

Μοναδική παραφωνία το λογότυπο της ΕΡΤ 3 ελπίζω να διορθωθεί σύντομα. Στην δεύτερη συχνότητα με τα δορυφορικά και τα ερτ 2 HD και ερτ 3 HD υπάρχει ένα κανάλι ακόμα με μια τελεία για όνομα. Αυτό από ότι έγραψε τεχνικός της ΕΡΤ σε διπλανό forum αγνοείστε το είναι κανάλι data και θα μείνει για τεχνικούς λόγους.

Ωραία εικόνα, αλλά το γνωστό πρόβλημα πάλι. Στα κανάλια 1,2,3 θα μπουν τα 3 HD της ΕΡΤ, αντικαθιστώντας τα 3 SD. Τι θα βάλω στο κανάλι 4 που θα μείνει κενό; Σκέφτηκα το MEGA, αφού έτσι μεγάλωσα. 5 ΑΝΤ1 κτλ. Μου έρχεται πιο λογικό. Αλλά προς το παρόν δεν έχει σοβαρό προγράμμα για να πάρει την θέση 4. Δεν μου πάει.

Το κανάλι -. με αριθμό προγράμματος 50 έχει 2 stream εικόνας και 2 ήχου (της ΕΡΤ2 και της ΕΡΤ3) και ενεργή τη σήμανση κωδικοποιημένο (ενώ δεν είναι). Πάντως στον υπολογιστή το ΕΡΤ3 HD δεν ξεκινάει να παίξει ενώ το -. δείχνει την ΕΡΤ3 HD (επιλέγοντας την αντίστοιχη εικόνα).

Το εξηγώ από πάνω ότι αυτό θα μείνει όπως έγραψε τεχνικός της ΕΡΤ σε διπλανό φόρουμ. Απλά το αγνοούμε.