ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ3

Re: ΕΤ1, ΝΕΤ και ET3 στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση

Από τον προσεχή Σεπτέμβριο -αν δεν υπάρξουν και άλλες καθυστερήσεις βεβαίως- η ΕΡΤ ετοιμάζεται να εκπέμψει ψηφιακά με το μοντέλο mpeg4, τα τέσσερα κανάλια που διαχειρίζεται τεχνικά (τα τρία αναλογικά προγράμματά ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3 καθώς και το κανάλι της Βουλής των Ελλήνων) στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και σε άλλα μέρη. Επισημαίνεται βεβαίως, ότι αυτό θα συμβεί παρά το γεγονός ότι η ΕΡΤ έχει αδειοδοτημένα 4 από τα 1.200 σημεία εκπομπής που διαθέτει ανά την Ελλάδα. Διευκρινίζεται ότι τα υφιστάμενα ψηφιακά κανάλια θα συνεχίσουν να εκπέμπουν αρχικά σε mpeg2, ωστόσο στη συνέχεια -και όταν προσδιοριστεί ακριβώς και ο ρόλος τους-, θα περάσουν και αυτά στο mpeg4.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η διοίκηση της ΕΡΤ, εξετάζει ενδεχόμενη πιλοτική λειτουργίας ενός καναλιού σε HD, πράγμα ωστόσο που εξαιτίας του κόστους του πρώτα από όλα, δημιουργεί προβληματισμό ως προς την αναγκαιότητα (αφού δεν υπάρχει υποχρέωση για αυτή τη μετάβαση), ειδικά σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο συνολικά για το δημόσιο

Πηγή: Ναυτεμπορική

Απάντηση: Re: ΕΤ1, ΝΕΤ και ET3 στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση

Από τον προσεχή Σεπτέμβριο -αν δεν υπάρξουν και άλλες καθυστερήσεις βεβαίως- η ΕΡΤ ετοιμάζεται να εκπέμψει ψηφιακά με το μοντέλο mpeg4, τα τέσσερα κανάλια που διαχειρίζεται τεχνικά (τα τρία αναλογικά προγράμματά ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3 καθώς και το κανάλι της Βουλής των Ελλήνων) στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και σε άλλα μέρη. Επισημαίνεται βεβαίως, ότι αυτό θα συμβεί παρά το γεγονός ότι η ΕΡΤ έχει αδειοδοτημένα 4 από τα 1.200 σημεία εκπομπής που διαθέτει ανά την Ελλάδα. Διευκρινίζεται ότι τα υφιστάμενα ψηφιακά κανάλια θα συνεχίσουν να εκπέμπουν αρχικά σε mpeg2, ωστόσο στη συνέχεια -και όταν προσδιοριστεί ακριβώς και ο ρόλος τους-, θα περάσουν και αυτά στο mpeg4.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η διοίκηση της ΕΡΤ, εξετάζει ενδεχόμενη πιλοτική λειτουργίας ενός καναλιού σε HD, πράγμα ωστόσο που εξαιτίας του κόστους του πρώτα από όλα, δημιουργεί προβληματισμό ως προς την αναγκαιότητα (αφού δεν υπάρχει υποχρέωση για αυτή τη μετάβαση), ειδικά σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο συνολικά για το δημόσιο

Πηγή: Ναυτεμπορική

Πρέπει να μας υποχρεώσουν δηλαδή για να το κάνουμε και αυτό,μην πρωτοτυπήσουμε μια φορά τουλάχιστον...

Και τι θα κάνουν όσοι μόλις αγόρασαν SD δέκτη ? Θα αγοράσουν νέο ?

Αντί να το ανακοινώσουν από την αρχή και να πάρουν όλοι HD δέκτες.

Απάντηση: Re: ΕΤ1, ΝΕΤ και ET3 στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση

Και τι θα κάνουν όσοι μόλις αγόρασαν SD δέκτη ? Θα αγοράσουν νέο ?

Αντί να το ανακοινώσουν από την αρχή και να πάρουν όλοι HD δέκτες.

Έχουν ήδη ανακοινώσει ότι οι sd δέκτες προορίζονται για SD crt τηλεοράσεις,οπότε ωφελούνται όσοι κοιτάζουν μπροστά και αγόρασαν HD δέκτη.

αν θελανε θα μπορουσανε να εχουν hd.αλλα το θεμα ειναι αντι να φτιαξουνε ενα καναλι hd προτιμανε φυσικα το κοστος αυτο να το τρωνε!ειναι απλα και ξεκαθαρα τα πραγματα.

η ερωτηση μου ειναι η εξης

Η digea ειναι δωρεαν.
Την ΕΡΤ την πληρωνουμε στη ΔΕΗ

Αν μπει στη Νιτζια η ΕΡΤ, τοτε γιατι να την πληρωνουμε ακομα?

Απάντηση: ΕΤ1, ΝΕΤ και ET3 στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση

Η έρτ μπορεί να μπεί στην Digea απλά για να ελατώσει το κόστος.

Απο Αίγινα ξέρουμε πότε θα ξεκινήσει να εκπέμπει???

Όντως γιατί αυτή τη στιγμή, δεν....
Θα μου πεις ότι ακόμα δεν "έφυγε" ο Σεπτέμβρης. Σωστά, αλλά δεν αργεί κιόλας.

Επιτέλους! Οκ από Υμηττό, ανάλυση 640x576 (:rolleyes:), bitrate ~3Mbps, audio mpeg-2 2.0 160kbps.

Last edited:

Σε κάθε περίπτωση δεν νομίζετε πως θα ήταν καλό να υπάρξει έστω και μια πρόχειρη ενημέρωση από την ΕΡΤ;Όχι να το διατυμπανίσουν απλά να πούν από σήμερα εκπέμπουμε και ψηφιακά...

Επιτέλους! Οκ από Υμηττό, ανάλυση 640x576 (:rolleyes:), bitrate ~3Mbps, audio mpeg-2 2.0 160kbps.

Εισαι σιγουρος οτι ειναι ΟΚ απο Υμηττο? Εγω δεν εχω καμια ενδειξη ουτε και εικονα

Εισαι σιγουρος οτι ειναι ΟΚ απο Υμηττο? Εγω δεν εχω καμια ενδειξη ουτε και εικονα

Αυτή την στιγμή..είναι on air.

Βλέπω τώρα μέσω κάρτας στο pc, όλα εντάξει, κανονικά και το ελληνικό EPG. Mpeg-2 video interlaced, με ήχο mpeg stereo.

Κανάλι Βουλής: 480x576... 128kbps audio - ET3: 544x576, 128kbps audio

Last edited:

Εκπεμπουν με χαμηλη ισχυ απο υμηττο.

Επίσης, με αρκετά καλή ποιότητα 160kbps οι 5 ραδιοφωνικοί σταθμοί ΕΡΑ-ΝΕΤ, ΕΡΑ 2, ΕΡΑ3, ΕΡΑ Sport, Kosmos.