ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ3

Απάντηση: ΕΤ1, ΝΕΤ και ET3 στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση

Η ΠΑΤΡΑ πειανει ωρε πατριωτες;
και αν οχι μπας και εχει κανεις φωτηση για το ποτε, τουτεστιν χρονοδιαγραμμα ;

Re: ΕΤ1, ΝΕΤ και ET3 στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση

Κώστα είσαι άκυρος.
Όπως είπες το πρόγραμμα των ψηφιακών απευθύνετε σε μικρό κοινό. Οπότε πως θα κάνεις τον κόσμο να βλέπει ψηφιακά κανάλια αν δεν βάζεις τα προγράμματα που θέλει ο περισσότερος κόσμος??? Και στην τελική, επειδή δεν αρέσει σε εσένα τα συγκεκριμένα προγράμματα δεν πάει να πει ότι είναι χάλια ή σκουπίδια όπως είπες (εμένα μου αρέσουν οι 2 ξένοι :p).
Οπότε μην κοιτάμε μόνο τον εαυτούλη μας και να θέλουμε όλα τα κανάλια να βάζουν μόνο το πρόγραμμα που μας αρέσει, χωρίς να μας ενδιαφέρει και τι θέλει ο υπόλοιπος κόσμος. Πόσο μάλλον στα κρατικά που τα πληρώνουμε κιόλας.

Διαφωνώ με τους προλαλήσαντες για το πρόγραμμα της ψηφιακής . Ιδικά για το cine+ και prisma+ οι ταινίες που προβάλλονται κατά ένα 80% είναι εξαιρετικές και μάλιστα από αυτές που σπάνια πετυχαίνουμε σε άλλο κανάλι . Εκεί έχω δει μερικές από τις ποιο σημαντικές σύγχρονες δημιουργίες του παγκόσμιου σινεμά. Είναι λάθος να βγάζουμε κακό γενικό συμπέρασμα επειδή οι ταινίες αυτές δεν είναι καινούριες η δεν παίζουν σε αυτές ο Νικοας Κεϊτζ και ο Μπρούς Γουίλς. Επιτέλους βρέθηκε κάποιο κανάλι να παίζει ταινίες και για μια μικρή μεν αλλά αξιόλογη μερίδα θεατών που έχουν πάψει προ πολλού να βλέπουν την υπόλοιπη άθλια τηλεόραση μας. Δηλαδή για να καταλάβω το mega ANT1 , STAR κλπ είναι καλύτερα στην θεματική τους που παίζουν εμπορικές ταινίες και καλά και σειρές προ 10ετίας όπως το δυο ξένοι και δε ξέρω κι εγώ τι άλλο σκουπίδι ?
Για μένα μακάρι να ήταν όλη η ελληνική τηλεόραση σαν και το Cine+ η τα πρίσμα +

Θα συμφωνήσω με τον φίλο. Το Cine+ και το Prisma+ παίζουν μερικές από τις πιο εξαιρετικές ταινίες που δεν παίζονται πουθενά αλλού. Μπορεί να μην είναι για όλο τον κόσμο... Σύμφωνοι. Οι συνεφίλ ταινίες μπορεί να είναι πιο "βαριές" αλλά κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την ποιότητα των ταινιών που παίζονται στα δύο αυτά κανάλια.
Συνάδελφος συλλέκτης σινεφίλ αγόρασε DVD recorder μόνο και μόνο για να γράφει κάποιες ταινίες που δεν μπορεί να βρει πουθενά σε DVD. Επίσης μπορεί και το προγραμματίζει με ακρίβεια λεπτού και γράφει την ταινία ολόκληρη, ενώ σε όλα τα υπόλοιπα κανάλια έγραφε άλλα αντ' άλλων με τις διαφημίσεις και τελικά μπορεί και να μην έγραφε το τέλος της ταινίας. -bye-

Απάντηση: Re: ΕΤ1, ΝΕΤ και ET3 στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση

Κώστα είσαι άκυρος.
Όπως είπες το πρόγραμμα των ψηφιακών απευθύνετε σε μικρό κοινό. Οπότε πως θα κάνεις τον κόσμο να βλέπει ψηφιακά κανάλια αν δεν βάζεις τα προγράμματα που θέλει ο περισσότερος κόσμος??? Και στην τελική, επειδή δεν αρέσει σε εσένα τα συγκεκριμένα προγράμματα δεν πάει να πει ότι είναι χάλια ή σκουπίδια όπως είπες (εμένα μου αρέσουν οι 2 ξένοι :p).
Οπότε μην κοιτάμε μόνο τον εαυτούλη μας και να θέλουμε όλα τα κανάλια να βάζουν μόνο το πρόγραμμα που μας αρέσει, χωρίς να μας ενδιαφέρει και τι θέλει ο υπόλοιπος κόσμος. Πόσο μάλλον στα κρατικά που τα πληρώνουμε κιόλας.
Μανο οι δυο ξένοι σαφώς και δεν είναι σκουπίδι αλλά βρε αδερφέ είναι η 4 φορά που προβάλετε απ το Mega . Σαφώς και καλός υπάρχουν τα κανάλια που υπάρχουν . Αυτός όμως που τα θέλει όλα δικά του δεν είμαι εγώ . Είπαμε έχουμε 10 κανάλια που πάνω κάτω έχουν το ίδιο εμπορικό πρόγραμμα . Ε ας έχουμε και 1 - 2 που να απευθύνονται και σε αυτούς που μπούχτισαν απ την σημερινή TV . Θα μου πείτε αυτά που είναι ψηφιακά βρήκαν να είναι και κουλτουριάρικα? Σάμπως έχουν πολυκάναλο ήχο η υψηλή ανάλυση ? Μια από τα ίδια είναι και το μόνο που τα κάνει να ξεχωρίζουν είναι το πρόγραμμα τους. -bye-

Komhst τι εννοείς ότι γράφει με ακρίβεια λεπτού??? Μπορείς να του δώσεις εντολή να γράψει κάποιο πρόγραμμα μέσω του EPG και το DVD Recorder θα γράφει μόνο όσο παίζει το συγκεκριμένο πρόγραμμα, ακόμη και αν δεν αρχίσει στην ώρα του??? Γιατί είχα την εντύπωση ότι επέλεγες και πόση ώρα θα ξεκινήσει/τελειώση να γράφει με βάσει το EPG. Δλδ να ξεκινήσει πχ 30 λεπτά νωρίτερα και να τελειώσει μετά από 30 λεπτά απ’ το τέλος σύμφωνα με το EPG. Ρωτάω γιατί δεν έχω DVD-Recorder που να γράφει με βάση το EPG και ούτε SAT PVR.

Κώστα, αφού πουλάει καλά κάνουν και το προβάλουν. Αλλά έχω την εντύπωση πως το έχει δείξει επανάληψη πάνω από 5 φορές. Εξάλλου το Κωνσταντίνου και Ελένης πιο πολλές επαναλήψεις έχει φάει. Μην μιλήσω για το Παρά Πέντε. Είναι η 2ρη επανάληψη και είναι στο TOP10 σε τηλεθέαση!!!
Μην υπερβάλεις. Τα κανάλια βάζουν τα προγράμματα που πουλάνε, αλλά με μερικές εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Εξάλλου όλα τα κρατικά με εξαίρεση το Σπορ+, βάζουν κουλτουριάρικο πρόγραμμα. 6 κανάλια είναι αυτά. Δεν είναι και λίγα. ;)
Φυσικά τα κρατικά βάζουν τέτοιο πρόγραμμα, επειδή έτσι και αλλιώς τους τα σκάμε. Αν όμως δεν τους τα σκάγαμε, θα σου έλεγα εγώ πιο θα έβαζε κουλτουριάρικο πρόγραμμα. :p
Δεν είναι το ίδιο. Με τα ψηφιακά κανάλια δεν έχεις πρόβλημα στην λήψη του σήματος όπως με τα αναλογικά. Ειδικά με το είδωλο που βλέπουμε σε μεγάλο βαθμό κυρίως στο ΣΚΑΙ!!! Εξάλλου, τα 3 αναλογικά κανάλια απ’ τα 10 μεγάλα, βάζουν κουλτουριάρικο πρόγραμμα. Ενώ τα 2 απ’ τα 4 ψηφιακά βάζουν και αυτά κουλτουριάρικο πρόγραμμα. Οπότε δεν είναι και λίγα τα κανάλια. Επίσης κουλτουριάρικο πρόγραμμα βάζει και η Βουλή (η οποία μεταδίδετε και ψηφιακά μέσω του Hot Bird), αλλά δεν το πιάνω για μεγάλο κανάλι. :p

Να μ' επιτρέψεις να πω και εγώ κάτι πάνω σε αυτό. Μάλλον εννοεί στο ότι δεν μπορεί να βγεί εκτός των ορίων του χρόνου που βλέπει από το EPG και έτσι ξέρει με ακρίβεια να ετοιμάσει τον προγραμματισμό. Δεν έχω ακούσει/διαβάσει/δεί DVD recorder με τέτοια δυνατότητα, μπορεί να γίνεται ναί, αλλά πρέπει να έχει DVB-T δέκτη πάνω του. Σε υπολογιστή με DVB-S κάρτα πάντως γίνεται, με DVB-T το ίδιο πράγμα θα είναι. Συνήθως με ακρίβεια 1 λεπτού ή και λιγότερο.
Τώρα για τα κανάλια που λέτε, έχω να πώ πως είμαστε άξιοι της μοίρας μας, εμείς τα δίνουμε αξία στις σειρές που προβάλουν και το εκμεταλεύονται ώστε να τις ξαναβλέπουμε για τα επόμενα 4-5 χρόνια. Τόσες ξένες σειρές που ήδη βγαίνουν κάθε χρόνο αν έπαιζαν στην θέση των "άντε μισών" σειρών επανάληψη θα άλλαζε κατά 100% το όλο σκηνικό!
Ξεφύγαμε όμως απ' το βασικό θέμα του thread με όλα αυτά.

Με μπέρδεψες. Τι ακριβώς κάνει??? Γράφει μόνο το πρόγραμμα που βλέπει με βάση το EPG ή βλέπει πότε αρχίζει και πότε τελειώνει το πρόγραμμα με βάση το EPG και βάζει μια καθυστέρηση για να μπορέσει να το γράψει όλο???

Ο καθένας με τον πόνο του. Πάντως φέτος έχουν φτιάξει κάπως τα πράγματα. Δλδ φέτος εγώ βλέπω διπλάσιο αριθμό Ελληνικών και ξένων σειρών σε σχέση με πέρσι. Αυτό οφείλετε στο ότι τα το MEGA και ο ANT1 βγάζουν Ελληνικές σειρές με το τσουβάλι για να διαλέγει ο κόσμος (εγώ βλέπω 4 :p), ενώ το STAR, ALTER, ΑΝΤ1, ΝΕΤ και ΣΚΑΙ βάζουν αρκετές ξένες σειρές για να δει ο λαός. Το κακό είναι πως αρκετές σειρές έχουν τελειώσει και τα κανάλια δεν έχουν βάλει καινούργιες στην θέση τους (βλέπε House, Monk, Surface, Psych).

Εκεί που είμαστε έτη φωτός πίσω, είναι στα anime. Έλεος βρε παιδία. Τα μοναδικά anime που βάζουν τα κανάλια (τουλάχιστον αυτά τα 20+ που πιάνω εγώ στο Γαλάτσι, γιατί δεν ξέρω τι μπορεί να βάζει κάνα τοπικό κανάλι) είναι το Shaman King, Pokemon και το προπολεμικό (του ʼ81!!!) Dash Kappei (Κανάλι 9). Δλδ 3 anime σε όλη την Ελληνική τηλεόραση!!! Και αν δεν κάνω λάθος τα 2 απʼ τα 3 είναι επανάληψη!!! Εδώ δεν έχουν δείξει καλά καλά anime που θεωρούνται απʼ τα καλύτερα και είναι και παλιά (βλέπε το Neon Genesis Evangelion του ʼ95)!!! ΕΛΕΟΣ. Καλά δεν μπορούν να φέρουν κάνα anime να δει ο λαός??? Έστω τα κρατικά. Γιατί τους πληρώνουμε? Για να βάζουν μόνο Disney? Και το κακό είναι ότι κάτι ανάλογο συμβαίνει και στα DVD club. :(

παιδιά, εχετε καμμία πληροφορία αν στα ψηφιακά μειώθηκε η ισχύς τους? εδώ και δύο εβδομάδες περίπου, ενώ έβλεπα οριακά τα ψηφιακά, περιοχή Χαλκίδας, κάνα χλμ έξω από το κέντρο με ένα βουνό μπροστά (χωρις οπτική επαφή με Αθήνα), τώρα το σήμα είναι φτωχό και τα βλέπω όλα μπλε.:furious3:

Υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα πότε θα προστεθούν και άλλα κανάλια πέρα από τα 4 που υπάρχουν τώρα??????

Το Ελληνικό κράτος έχει φάει μέχρι τώρα 2 φορές "ποινή" από την Ε.Ε για την καθυστέρηση που υπάρχει στην ψηφιακή τηλεόραση!

Πριν από λίγο για 15 λεπτά η ΕΤ1 έδειχνε πάνω και κάτω μαύρες μπάρες (το πρόγραμμα όμως δεν ήταν σε widescreen, αλλά σε 4:3). Οι μπάρες βγήκαν ξαφνικά και εγώ νόμιζα ότι καταλάθος πάτησα το κουμπί στο τηλεκοντρόλ. lol
Λέτε να πάει σε 16:9???

Το κάνουν και τα ιδιωτικά??? Μιλάμε για πρόγραμμα 4:3 ή ήταν έτσι απ' την μάνα του? Γιατί εγώ μιλάω για εκπομπή 4:3 που στα μέσα της εκπομπής έβγαλε τις μπάρες πάνω και κάτω. Πάντως μακάρι να δούμε κάνα 16:9 με προγράμματα 16:9.

Καλά , το ΣΚΑΙ το κάνει συνέχεια ... έχει αποτύχει να δείξει συνεχής ροή με 16:9 και έχει βγάλει όλους τους συνδιασμούς ...

δεν κατάλαβα τι εννοείς 4:3 με μπάρες , εννοείς ότι κόψανε ή συμπιέσανε ;

Το κάνουν και τα ιδιωτικά??? Μιλάμε για πρόγραμμα 4:3 ή ήταν έτσι απ' την μάνα του? Γιατί εγώ μιλάω για εκπομπή 4:3 που στα μέσα της εκπομπής έβγαλε τις μπάρες πάνω και κάτω. Πάντως μακάρι να δούμε κάνα 16:9 με προγράμματα 16:9.

Το έχω προσέξει και εγώ. Αυτό όμως δεν έχει να κάνει με το κανάλι αλλά εαν βάζουν το λογότυπο μέσα στις μαύρες μπάρες. Εαν δεν υπάρχει τίποτα μέσα στις μαύρες μπάρες τότε η tv από μόνη της αφαιρά τις μπάρες.

Εννοώ ότι το πρόγραμμα ήταν 4:3, αλλά αντί να δείχνουν 4:3 (δλδ full screen σε TV 4:3) έδειχνε στο πάνω και κάτω μέρος μαύρες μπάρες. Αν δεν κάνω λάθος αναμορφικό 16:9 λέγετε αυτό. Δεν παίρνω και όρκο όμως. Το έχουν κάνει και άλλα κανάλια αυτό ή να δείξουν κανονικό 16:9 όπως το ΣΚΑΙ??? Το ΣΚΑΙ δείχνει μόνο 16:9, αλλά δεν είναι όλα τα προγράμματα 16:9. Για παράδειγμα οι διαφημίσεις είναι 4:3.
Σε μια widescreen λογικά μπορεί να το κάνει, αλλά σε μια κλασσική CRT δεν νομίζω να γίνετε. Δεν σκέφτηκα να πάω στην LCD για να δω πως φαίνετε. :p

Μάνο , έχεις μπερδέψει λίγο τα των 4:3 και 16:9 ...

Εχουμε το 4:3 και το αναμορφικό 16:9 που σε όλες τις τηλεοράσεις είναι ολόκληρη η επιφάνεια ... δλδ σε tv 16:9 το 4:3 θα είναι τραβηγμένο από τα αυτία , ενώ σε τηλεόραση 4:3 το 16:9 θα είναι τραβηγμένο από τα χέρια και πόδια ...

Τώρα για τις μαύρες μπάρες είναι το γνωστό letterbox , και αυτό γίνεται όταν το πρόγραμμα είναι 16:9 σε εκπομπή 4:3 ... Το αναμορφικό έχει καλύτερη ποιότητα από το letterbox

με το να βαζουν πανω και κατω μαυρες μπαρες οι οποιες φαινονται και σε 4:3 και σε 16:9 τιβι τι καταλαβαινουν ?
νομιζουν οτι με το να βαλεις 2 μαυρες μπαρες εκανες 16:9 την εικονα?

Βαριέμαι να επαναλαμβάνομαι. Όποιος έχει όρεξη ας διαβάσει τα προηγούμενα post μου.
Και στα DVD το ίδιο κάνουν. ;)

Στάσιμες οι εξελίξεις στο δεύτερο ψηφιακό πακέτο της ΕΡΤ.

Ένα νέο κανάλι, ενημερωτικού περιεχομένου είναι έτοιμο να ξεκινήσει, πέρνωντας την θέση του RΙΚ στο ήδη ψηφιακό πακέτο. Πιθανόν το όνομα να είναι Info+. Αναμένεται προς το τέλος του μήνα με βάση το χρονοδιάγραμμα.

Δεν έχουμε απλά να το περιμένουμε!