Έβαλα να κάνω εγγραφή την Αθλητική Κυριακή στην τηλεόραση, με τον ψηφιακό δέκτη μου, για να την δω αργότερα με την ησυχία μου. Όπως κάνω πάντα. Αλλά ξεχάστηκα και έχασα τα πρώτα 9 περίπου λεπτά.
Πήγα στην σελίδα της ΕΡΤFlix στον browser του τάμπλετ μου, τον Brave που χρησιμοποιώ, για να δω την αρχή της εκπομπής, αλλά δεν άνοιγε η σελίδα. Μόνο ένα μήνυμα που έγραφε να σιγουρευτώ ότι είμαι σε πλήρη οθόνη, και πάνω από κάποια ανάλυση οθόνης, που δεν θυμάμαι πια. Πήγα σε πλήρη οθόνη, και η ανάλυση του τάμπλετ μου είναι μεγαλύτερη από αυτή που έλεγε το μήνυμα. Αλλά το μήνυμα δεν έφευγε. Το ίδιο και σε όλους τους browses που έχω στο τάμπλετ μου.
Ψάχνοντας με την αντιμετώπιση προβλημάτων κτλ, βρήκα ότι σε κινητό και τάμπλετ μόνο με την εφαρμογή της ΕΡΤFlix έχω πρόσβαση πια. Εκεί που μπορούσα να μπω από τον browser μου κανονικά στο site, τώρα πρέπει να εγκαταστήσω άλλη μια εφαρμογή. Μαζί με μερικές δεκάδες ακόμα που και άλλοι με εξαναγκάζουν να εγκαταστήσω. Για παράδειγμα, για να μπω σε γήπεδο πρέπει να έχω την εφαρμογή του Gov.gr, λες και είναι υποχρεωτική η χρήση κινητού, και μάλιστα smartphone. Άλλη μια εφαρμογή λοιπόν, γεμίζοντας την μνήμη της συσκευής, καταναλώνοντας ακόμα παραπάνω RAM, πόρους, και μπαταρία. Και όταν θέλω εγώ να παίξω πχ ένα παιχνίδι η συσκευή μου να σέρνεται. Ενώ μέχρι τώρα μπορούσα απλά να χρησιμοποιήσω τον browser μου.
Οπότε πήγα στο λάπτοπ μου. Φαντάστηκα ότι εκεί θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω τον browser μου. Εκεί άνοιγε μεν η σελίδα, αλλά έπρεπε να κάνω λογαριασμό και να συνδεθώ. Άλλος ένας λογαριασμός, άλλο ένα username και password, και η λίστα των λογαριασμών που με αναγκάζουν να κάνω για ανούσια πολλές φορές πράγματα ,με τα usernames και τα passwords τους να έχει πια γίνει πάπυρος, και εγώ να πρέπει να τα θυμάμαι όλα αυτά. Για να ανοίξω μια σελίδα που μέχρι πρόσφατα άνοιγα κανονικά στον browser μου.
Ούτε live δεν μπορώ πια να δω από τα κανάλια της ΕΡΤ όπως παλιά. Κάτι που προσφέρουν όλα τα κανάλια από τα sites τους χωρίς διαδικασίες.
Αυτό το ίδιο πράγμα έχει κάνει και ο ΑΝΤ1 με τον ΑΝΤ1+. Δεν καταλαβαίνω γιατί παιδεύετε τον κόσμο εκεί στη ΕΡΤ. Αντί να αντιγράψετε κάτι σωστό πήγατε και αντιγράψατε το σκουπίδι του ΑΝΤ1. Που στο κάτω κάτω είναι με πληρωμή, και έχουν έστω μια λογική όλοι αυτοί οι περιορισμοί. Εσείς στην ΕΡΤ γιατί το κάνατε; Πιθανών να έχει κάποια σχέση με τα δικαιώματα από τις σειρές και τις ταινίες της πλατφόρμας, αλλά εμένα πραγματικά δεν με νοιάζει για αυτά. Εγώ ξέρω ότι έκανα μια χαρά την δουλειά μου με το site σε browser, και τώρα με παιδεύετε χωρίς λόγο.
Οπότε, εγκατέστησα την εφαρμογή στο κινητό μου, που έχει, λέει, την δυνατότητα να μπλοκάρει τα σκουπίδια εφαρμογές που λόγω ωραιοπάθειας του κατασκευαστή τους θέλουν να τρέχουν συνέχεια στο παρασκήνιο ή να ανοίγουν κατά την εκκίνηση. Μπορώ να αφήσω οποία εφαρμογή θέλω να τρέχει, και τις υπόλοιπες να τρέχουν μόνο όταν τις χρησιμοποιώ λέει. Είδα την αρχή της Αθλητικής Κυριακής, που και αυτό δεν ήταν εύκολο. Υπήρχε παλιά στήλη με τις αθλητικές εκπομπές, ειδικά με την Αθλητική Κυριακή που την έβρισκα αμέσως. Τώρα δεν υπάρχει πουθενά η Αθλητική Κυριακή. Έπρεπε να πάω στο πρόγραμμα των καναλιών, να πάω πίσω στην μέρα και την ώρα της εκπομπής, και να βρω την εκπομπή για να την προβάλλω. Φαντάσου να το έκανα αυτό μετά από μερικές μέρες πόσο θα έψαχνα για να βρω την εκπομπή. Έκλεισα την εφαρμογή, και ελπίζω να μην χάσω πάλι εκπομπή και σας χρειαστώ ξανά. Και χάρισμα σας οι ταινίες και τα σήριαλ σας.
Δεν ξέρω τι θέλετε να κάνετε ή να προστατεύσετε εσείς, εγώ ξέρω ότι μας παιδεύετε χωρίς λόγο εκεί στην ΕΡΤ, και κυρίως μας εξαναγκάζετε. Κάτι πολύ εκνευριστικό. Δεν αμφιβάλλω ότι μέσω εφαρμογής κτλ μπορείτε να προσθέτετε νέες δυνατότητες, αλλά κάποια βασικά αφήστε να μπορούμε να τα κάνουμε απευθείας μέσα από το site.