ES9038PRO SABRE DAC

Έχει βγάλει και η oppo με το 9038 pro. Kανα review δεν βρήκα πάντως

Απ' ότι φαίνεται το συγκεκριμένο έχει ηλεκτρολυτικούς στην πορεία του σήματος, οπότε fail..

Γενικότερα, η Oppo ποτέ δεν έχει καταφέρει να βγάλει σωστό audiophile μηχάνημα. Τικάρει όλα τα κουτάκι με τις τεχνικές δυνατότητες, αλλά από ήχο απλά δεν..

Απ' ότι φαίνεται το συγκεκριμένο έχει ηλεκτρολυτικούς στην πορεία του σήματος, οπότε fail..

Γενικότερα, η Oppo ποτέ δεν έχει καταφέρει να βγάλει σωστό audiophile μηχάνημα. Τικάρει όλα τα κουτάκι με τις τεχνικές δυνατότητες, αλλά από ήχο απλά δεν..

+1

Η απάντηση του diyink σε ερώτηση μου σχετικά με την υλοποίηση τους του 9038

ES9038 is equal to four ES9018 in parallel,
if you would like to bypass the onboard default IV stage and use other IV stage designed for ES9018, the IV amplification ratio for 9018 must be changed to match. Moreover, if you are also using opamp in the other IV stage, as the current output from es9038 is high, all famous opamp in the market cannot be used.

User should assembly and listen to the default IV stage before any modification. As modifcation may not work or causes permanent damage.

Είναι αυτό που λένε όλοι.. βγάζει υπερβολικά πολύ ρεύμα οπότε χρειάζεται ψαγμένο στάδιο εξόδου.

Στην πράξη αυτό που γίνεται είναι το εξής.

Όταν συνδέουμε μια πηγή στην αναστρέφουσα είσοδο ενός τελεστικού, αυτή βλέπει αυτό που λέμε "εικονική γείωση", δηλαδή σαν βραχυκύκλωμα.

Αυτό είναι καλό όταν θέλουμε να κάνουμε I to V, γιατί όσο πιο μικρή είναι η αντίσταση που βλέπει η πηγή, τόσο το καλύτερο (λιγότερο THD κτλ), αλλά το 9038 μπορεί να δώσει τόσο πολύ ρεύμα στην έξοδό του που ξεπερνάει τις δυνατότητες για feedback που έχουν οι τελεστικοί που κυκλοφορούν, με αποτέλεσμα να τους καίει.

Γιαυτό ζορίζονται οι TPA και Acko. Ψάχνουν για τον ιδανικό τρόπο να κάνουν το I/V, είτε παραλληλίζοντας τελεστικούς είτε μέσω διακριτών κυκλωμάτων.

Η κλασική λύση της μίας αντίστασης χαμηλής τιμής είναι κακή ιδέα, γιατί λόγω του μεγάλου ρεύματος ζεσταίνεται και αυτό χαλάει τον ήχο.

Κοινώς, ζόρικα τα πράγματα.

Θεωρητικά ξεκολλάς το 9018, βάζεις το 9028, και μετά βάζεις ένα arduino με κατάλληλο κώδικα να το ελέγχει.

Χμ... Έχω ένα βουβάλι 3 με καμένο 9018.. μήπως να το δοκιμάσω; Δεν έχω και πολλά να χάσω, αρκεί να βρω το 9028 σε λογική τιμή..

Edit: http://www.ebay.com/itm/New-origina...406558?hash=item1ebf5aa0de:g:eGAAAOSwt5hYc5r~

60 ... χμμμμμμ.. για να δω σε τι κατάσταση είναι το καμένο που έχω..

Απάντηση: Re: ES9038PRO SABRE DAC

Θεωρητικά ξεκολλάς το 9018, βάζεις το 9028, και μετά βάζεις ένα arduino με κατάλληλο κώδικα να το ελέγχει.

Χμ... Έχω ένα βουβάλι 3 με καμένο 9018.. μήπως να το δοκιμάσω; Δεν έχω και πολλά να χάσω, αρκεί να βρω το 9028 σε λογική τιμή..

Μάλλον θα σου στείλω το δικό μου με ένα 9028 και ελπίζω να πάνε όλα καλά
H τιμή απ ότι βλέπω κάπου 57-67

Τεράστιος ο πειρασμός.....

Buffalo_3_burned_(Medium).jpg

Τα σοβαρά ρίσκα με κάτι τέτοιο είναι ότι α) δεν έχουμε σχηματικό και β) η πλακέτα είναι 4-layer οπότε έχουμε περιορισμούς στο τι μπορούμε να αλλάξουμε..

Με άλλα λόγια, περίμενε να ξεκολλήσω το δικό μου ήδη καμένο 9018 και να κάνω trace κάποια σήματα, και θα σου πω..

Απάντηση: Re: ES9038PRO SABRE DAC

ΟΚ, το παραδέχομαι, είμαι κάπως ανυπόμονος..

View attachment 139151

Μέχρι εδώ όμως.. η συνέχεια το Σ/Κ με καθαρό κεφάλι και χρόνο..

Ωχ .ωχ εδώ έχουμε ΘΕΜΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
Η αποκόλληση έγινε
Τον αντικαταστάτη να δούμε να γράφει ESS 9028

Ένα άλλο θεματάκι που έχουμε είναι ότι δεν κυκλοφορεί το πλήρες datasheet του 9028.
Δ
Πιθανολογώ ότι το ψηφιακό μέρος του είναι ίδιο με του 9038 (του οποίου έχω το datasheet). Αν δεν είναι την κάτσαμε...

Δημήτρη μου φαίνεται ένας κινέζους που επικοινώνησα μου είπε ότι μπορεί να το δώσει
Θα κοιτάξω την απάντηση του