ES9038PRO SABRE DAC

Πυκνωτής σύζευξης = πόνος στη τσέπη.
Σωστά γράφεις Σάββα και η χωρητικότητα που παίζει σηκώνει όλους τους καλούς και πανάκριβους πυκνωτές.

Να ρωτήσω κάτι, επειδή με το βουβάλι ουδέποτε ασχολήθηκα κατασκευαστικά, οπότε οι ερωτήσεις μου είναι ενός αδαή ως προς τη σχεδίαση.
Σε όλες τις εκδόσεις του, δεν έβγαζε πάντα διαφορική έξοδο όπου μεταξύ κλάδου και gnd υπάρχει δυναμικό ενώ μεταξύ κλάδων διαφορικού μηδενικό;
Εάν ναι, δοκιμάσατε ποτέ το κύκλωμα των quanghao-andrea που κακώς το ονόμασαν i/v stage?

Αν εννοείς το i/v στάδιο Μανώλη αυτό ισχύει για την τελευταία έκδοση (3) του Legato όπου μηδενίζοντας το διαφορικό μεταξύ κλάδων μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και χωρίς πυκνωτές αν βέβαια ο balanced προ/τελικός που ακολουθεί δεν έχει πρόβλημα με το διαφορικό του gnd.
Το Sen επίσης δεν έχει πυκνωτές, εφαρμόζοντας τέλειο ματσάρισμα στα ζευγάρια jfet και θερμική σύζευξη αυτών.

Μάλλον εννοείς αυτό που βγάλαν με τον Lundal LL1684 και όχι το νέο λαμπάτο στάδιο για το 9028/9038. Ήταν στα υπόψη για μένα, όχι όμως για τον Πέτρο.
Μην σε μπερδεύει η επιλογή του βουβαλιού και η αναβάθμιση σε 9028, κατά βάθος είναι ρομαντικός τύπος ο Πέτρος, γι' αυτό έμεινε και με το Legato με τους πυκνωτές και δυσανασχετεί που έγινε τόσο διάφανο το άκουσμα.

Ναι αυτό το στάδιο εννοούσα, το οποίο δεν ήταν ακριβώς δικό τους δημιούργημα, ο κάτοχος των πνευματικών δικαιωμάτων ήταν ο Stefano Perugini http://digilander.libero.it/paeng/a_24_bit_dac_full_article.htm
To ίδιο στάδιο το βγάλανε και σε έκδοση που ακολουθεί λαμπάτο μπάφερ.

Με το 9038 ναι έχω δει ότι βγάλανε έκδοση καθαρά λαμπάτη.

Απάντηση: Re: ES9038PRO SABRE DAC

Έχουμε νέα παραλαβή:

View attachment 148726

Ωραία πλακέτα 4-layer, με κυρίως smd εξαρτήματα, ικανή να αντέξει το ρεύμα ακόμα και από δύο 9038 σε dual mono υλοποίηση.

Σύντομα θα ξέρω και πως ακούγεται με το 9028 μου..

Κάτι νεότερο Δημήτρη ;

Αυτό που είμαι περίεργος να μάθω, όσον αφορά το Mercury, είναι το αν και κατά πόσο διαφέρει ακουστικά από το IVY.

Δεν ξέρω αν θα το αναφέρει ο Πέτρος αλλά σε ακρόαη που κάναμε μεταξύ βουβαλιού και RME, ούτε όλα τα DSP του κόσμου δεν θα μπορούσαν να με κάνουν να προτιμήσω το RME από το βουβαλι.
What else ?

Πρίν λίγη ώρα ήμουν στον Σάββα για μια δοκιμούλα .
Υπήρχε το βουβάλι μου με το 9018 + 9028 και πήγα και το RME .
Ο Σάββας έκανε μια σχετική προεργασία αυτές τις μέρες ώστε να μπορεί η αλλαγή της πλακέτας του 9018 με αυτήν του 9028 και οι σχετικές ρυθμίσεις να γίνονται σε περίπου δέκα λεπτά ,ώστε να υπάρχει όσο το δυνατόν πιό <φρέσκια> η ακουστική μνήμη .
Αρχισαμε με το 9018 ,αφού αυτό ήταν μονταρισμένο πάνω .
Ο γνωστός ήχος με τη μουσικότητα και με αρκετά καλή σκηνή και περιγραφή .
Μπήκε στο χορό στη συνέχεια το RME ,που έδωσε ένα πιό ουδέτερο άκουσμα ,λίγο καλύτερη σκηνή .
Οταν τελικά αλλάχθηκε η πλακετα του 9018 με αυτήν του 9028 ,όλα άλλαξαν δραματικά .Λές και άκουγες άλλο dac και όχι το 9028 με το ίδιο στάδιο εξόδου + πυκνωτές που υπήρχε και στο 9018 .
Δεν ξέρω πόσα συστήματα μπορούν να <αντέξουν> τη πληροφορία του 9028 ,δεν ξέρω πως μπορεί να παίξει με το mercury ή με κάποιο άλλο στάδιο εξόδου ,αλλά η επιλογή του 9028 σε βάζει σε ένα τριπάκι που δεν ξέρω που μπορεί να βγάλει .
Οσοι έχουν το 9018 και δεν θέλουν να μπουν σε μπελάδες ας το κρατήσουν ,όσοι θέλουν να μπούνε σε άγνωστα νερά ας δοκιμάσουν το 9028 .
Ελπίζω τόσο ο Σάββας ,όσο και ο Βαγγέλης να γράψουν τις απόψεις τους .
Υπ όψιν ότι ο Σάββας στο στάδιο εξόδου έβαλε 2 αρκετά καλύτερους πυκνωτές ,απ αυτούς που είχα ,δηλαδή Rike .

πολύ ενδιαφέρον έχουν όσα γράφονται αλλά δεν πολυκατάλαβα αυτή την πρόταση σου Πέτρο :'Δεν ξέρω πόσα συστήματα μπορούν να <αντέξουν> τη πληροφορία του 9028' μήπως εννοείς πως υπάρχει πολύ ανάλυση ή δεν συγχωρεί κακές ηχογραφήσεις ; ή κάτι άλλο;

Απάντηση: Re: ES9038PRO SABRE DAC

πολύ ενδιαφέρον έχουν όσα γράφονται αλλά δεν πολυκατάλαβα αυτή την πρόταση σου Πέτρο :'Δεν ξέρω πόσα συστήματα μπορούν να <αντέξουν> τη πληροφορία του 9028' μήπως εννοείς πως υπάρχει πολύ ανάλυση ή δεν συγχωρεί κακές ηχογραφήσεις ; ή κάτι άλλο;

Πιθανολογώ [αυθαίρετα] ότι σε ένα σύστημα <άλλου> επιπέδου ή άλλου συνδυασμού θα παίξει εξαιρετικά .

Δεν έκατσε ο Βαγγέλης πολύ, και ακούσαμε μόνο το 9028 και το RME. Ως λάτρης της κλασσικής με μεγάλες ορχήστρες, του άρεσε το 9028.
Το RME έχει μικρότερη έκταση στην σκηνή του και έχει πιο μπροστά την σκηνή. Είναι πιο συγκρατημένο, αποφεύγοντας τις κακοτοπιές.

Η άποψη μου μετά από ακρόαση εβδομάδων μεταξύ των δύο, 9018 και 9028, είναι ότι το 9018 είναι πιο μουσικό ενώ το 9028 έχει μεγαλύτερη σκηνή και χωρική πληροφορία. Θα θέλαμε να εξετάσουμε το θέμα των τροφοδοσιών στο 9028, ήδη η μία τροφοδοσία (1.2V) δεν είναι ίδια με το 9018 (LT3042).

Οπως έχουμε διαπιστώσει το 3042 άλλαξε το χαρακτήρα και του τρίτου 9018 ,του παπα Τσάκωνα ,που στο μόνο που διαφοροποιήθηκε ήταν η τοποθέτηση των 3042 ,ενώ πρίν λειτουργούσε χωρίς trident

Η άποψη μου μετά από ακρόαση εβδομάδων μεταξύ των δύο, 9018 και 9028, είναι ότι το 9018 είναι πιο μουσικό ενώ το 9028 έχει μεγαλύτερη σκηνή και χωρική πληροφορία.

Αυτό εγώ θα το έγραφα ως εξής: "το 9018 έχει πιο πολύ jitter σε σχέση με το 9028", κάτι που είναι γεγονός.. το digital core του 9028 έχει νέας γενιάς DPLL το οποίο απ' ότι φαίνεται κάνει δουλειά.