ES9038PRO SABRE DAC

Αυτό εγώ θα το έγραφα ως εξής: "το 9018 έχει πιο πολύ jitter σε σχέση με το 9028", κάτι που είναι γεγονός.. το digital core του 9028 έχει νέας γενιάς DPLL το οποίο απ' ότι φαίνεται κάνει δουλειά.
Τι να πω, ίσως το DPLL, ίσως το THD+N. Η αρχική μου στάση ήταν : οι διαφορές σε τόσο ψηλά νούμερα είναι δυνατόν να είναι ακουστές ;
Πρέπει να σημειώσω πως η διαφορά που αναφέρω είναι ακουστή αμέσως σε χαλαρή ακρόαση.

Έναν ενδιασμό έχω γιατί η μία τροφοδοσία του 9028 (1.2V) όπως ξέρεις Δημήτρη έχει σημαντικά χειρότερα νούμερα από το LT3042 του 9018.

γιατι δεν αλλαζετε το νημα σε 9028 ρε παιδια;
Καθε φορα μπαινω να διαβασω για το 9038 κι ολο για το 9028 γραφετε.

Το 9038 είναι το 9028 Χ 4. Για μένα ένα "9028 / 9038" στον τίτλο αρκεί.

Γράφω για να ζητήσω την βοήθεια σας,σχετικά με πρόβλημα στο dac μου bufalo 32s.Μετά από αρκετά χρόνια απροβλημάτιστης
λειτουργείας ,έχει πρόβλημα.Και το πρόβλημά δυστυχώς είναι στο ψηφιακό κομμάτι-το αναλογικό του δουλεύει μαι χαρά.Η τυχόν
επισκευή στο ψηφιακό του κομμάτι με ξαπερνάει.
Οπότε πάω ή για άλλη πλακέτα 32s-αν μπορεί πλέον να βρεθεί από οπουδήποτε τέτοια,ή για αγορά νέου dac από το αχλαδάκια
πάλι.Θα πάω στην έκδοση bufalo IIIse pro-πακέτο με το στάδιο I/V merkury.
Έδώ θέλω βοήθεια και μπόλικη.Με ποιό sabre 9028 ή 9038?
Με ποιά τροφοδοτικά πάνω στην πλακέτα,τα TridentSR Regulators ή αυτά τύπου LT3042 ή LT3045 ? (που πολύς λόγος γίνεται εδώ μέσα)
Τα LT3042 ή LT304 που τα βρίσκω?
Ήδη υπάρχουν 3 Placid HD Bipolar.
Οποιαδήποτε βοήθεια δεκτή μιας και είμαι χωρίς dac και μουσική!

Καλησπέρα,

Άποψή μου είναι να μην ασχοληθείς καν με την ιδέα της αντικατάστασης του 32s με κάποιο ίδιο. Η νέα γενιά είναι πολύ ανώτερη, από κάθε άποψη.

Αφού έχεις τη δυνατότητα να πας σε IIIsePRO με Mercury δεν έχεις πολλούς λόγους να προτιμήσεις το 9028 από το 9038.

Από τροφοδοτικά το εύκολο είναι να πας στα Trident SR. Αυτά που έχουμε αναφέρει για τα LT3042 είναι (δυστυχώς) για αυτούς που μπορούν να τα μοντάρουν, κάτι αρκετά δύσκολο στην προκειμένη περίπτωση. Δεν ξέρω βέβαια αν μπορείς να βρεις κάτι έτοιμο.

Πάντως από όσο γνωρίζω δεν έχει κάνει κάποιος A-B test μεταξύ Trident SR και LT3042. Εγώ είχα επιλέξει τα LT για τεχνοκρατικούς λόγους.

Όσο αφορά τα Placid HD Bipolar, αν είναι αυτά που έβγαιναν την εποχή του 32s δυστυχώς είναι πλέον πολύ ξεπερασμένα. Αν πας σε κάποιο τροφοδοτικό του Salas (π.χ. UltraBiB 1.3) θα πάρεις αισθητά καλύτερο αποτέλεσμα.

Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.Τα Placid HD Bipolar έιναι τα τελευταίας γενιάς,τα έχω βάλει σαν αναβάθμιση των παλιών.
έχω ένα ενδοιασμό για το 9038 λόγω των αρκετά μεγαλύτερων ρευμάτων ,αν κατάλαβα καλά από τα γραφόμενά σας.
Έχω αρκετή εμπειρεία στο μοντάρισμα και στις Diy κατασκευές,αλλά αν έχουμε να κάνουμε με τύπου smd εξαρτήματα
ζόρικα τα πράγματα(για τα LT3042 εννοώ)
Εχει υλοποιήσει κανείς τιην τελαυταία έκδοση του βουβαλιού?(IIIsePRO με Mercury)?

Πριν τα χώσω βρε παιδιά για το bufalo III pro-Merkury,για πείτε τι άλλο από πλακέτες θα χρειαστώ από τον αχλαδά,
για να μπορώ να ακούσω τουλάχιστον και τα νέα φορμά υψηλής ανάλυσης.(DSD-DoP-I2s).
Δεν τις κατέχω και καλά αυτές τις ορολογίες.Θέλω να μπορώ να αλλάζω από την απλή Spdif σε Usb ώστε από pc
να ακούω απευθείας και DSD,αλλά δεν κατέχω τι επιπλέον βύσματα και πλακέτες θα χρειαστώ-να μην βάζω ξανά δεύτερη παραγγελία.
Διευκρινήσεις προτάσεις -όλα δεκτά

Επίσης αν καταλαβαίνω σωστά,χρειάζομαι και το Amanero USB Receiver για μετατροπή του USB2 to I2S/DSD.
Επειδή ήδη έχω και το R3 της ideon audio να υποθέσω ότι τα πρόσθετα Hermes-Amanero and Cronus,που μπορείς να
βάλεις με το amanero,εγώ δεν τα χρειάζομαι?(άντε σας ζάλισα)

Απάντηση: Re: ES9038PRO SABRE DAC

Επίσης αν καταλαβαίνω σωστά,χρειάζομαι και το Amanero USB Receiver για μετατροπή του USB2 to I2S/DSD.
Επειδή ήδη έχω και το R3 της ideon audio να υποθέσω ότι τα πρόσθετα Hermes-Amanero and Cronus,που μπορείς να
βάλεις με το amanero,εγώ δεν τα χρειάζομαι?(άντε σας ζάλισα)

Mπορείς να πάρεις και τους μετατροπείς usb to i2s των jlsounds -diyinhk.
Ο jlsounds είναι <γείτονας> δηλ βούλγαρος ,με πολύ καλή υποστήριξη .

Re: Απάντηση: Re: ES9038PRO SABRE DAC

Ευχαριστώ για την σύσταση.Το jlsounds το έχει δοκιμάσει κανείς ?έχει άποψη για καλή συνεργεία με το buffalo IIIse?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ES9038PRO SABRE DAC

Ευχαριστώ για την σύσταση.Το jlsounds το έχει δοκιμάσει κανείς ?έχει άποψη για καλή συνεργεία με το buffalo IIIse?

Το έχουμε τρία μέλη στη Θεσ/νικη ,όλα συνδεδεμένα με βουβάλια .
Το δικό μου είναι 9028 από μετατροπή του 9018 από τον Dim -Dim .
O Savvas X έχει πάρει και την αναβάθμιση με τα εξωτερικά ρολόγια ,από τον βούλγαρο

Λοιπόν το setup είναι: pc-3R-hi face one-buffalo με μέγιστη ανάλυση τα 24-192.
Αν πάω στον Βούλγαρο προφανώς το hi face one μένει εκτός,γιατί στην θέση του μπαίνει αυτό το μαραφέτι usb.
Πέρα από το DSD και τις ακόμα μεγαλύτερες αναλύσεις στο PCM ,μέχρι τα 24-192 αξίζει τον κόπο η αλλαγή?

Απάντηση: Re: ES9038PRO SABRE DAC

Λοιπόν το setup είναι: pc-3R-hi face one-buffalo με μέγιστη ανάλυση τα 24-192.
Αν πάω στον Βούλγαρο προφανώς το hi face one μένει εκτός,γιατί στην θέση του μπαίνει αυτό το μαραφέτι usb.
Πέρα από το DSD και τις ακόμα μεγαλύτερες αναλύσεις στο PCM ,μέχρι τα 24-192 αξίζει τον κόπο η αλλαγή?

Και αν έχεις κέφι + χώρο ρίξε στον Βούλγαρο δυο ξεχωριστές τροφοδοσίες .Αν του βάλεις και Σαλας θα σαι πρώτος .

Re: Απάντηση: Re: ES9038PRO SABRE DAC

'Εχω ήδη ένα τροφοδοτικό 2*5V dc της twisted pear audio ,από το buffalo 32s,
οπότε σε πρώτη φάση θα χρησιμοποιήσω αυτό.Είναι παλαιότερης κοπής,αλλά για αρχή καλά είμαι.
Άμα έρθουν βουβάλι και Βούλγαρος,θα ενημερώσω γιατί θα χρειαστώ μάλλον πολύ βοήθεια!

Ο βούλγαρος σε 2-3 μέρες έρχεται ,μπορεί και γρηγορότερα .Στην Θεσ/νικη μπορεί να έρχεται και την άλλη μέρα .

To jlsounds που πωλείται αυτή τη στιγμή (I2SoverUSB v.III) είναι πολύ αξιοπρεπές (με φρέσκο XMOS τσιπάκι, reclocking κτλ). Καλό VFM. Ισάξιο του original Amanero IMHO.

βλέποντας τη συζήτηση θυμήθηκα ότι έχω ένα βουβάλι 9018.
Ο ανωτέρω βούλγαρος κάνει ή γίνεται με κάτι απλούστερο?
Να θυμήσω το δικό μου είναι hard wired i2s στο squeezebox duet και λόγω αυτού έχει περιοριστεί η λειτουργικότητά του