Εσείς αφήνετε τον ενισχυτή διαρκώς αναμμένο?

nickperi

Established Member
14 March 2008
193
Καλημέρα,

εχω διαβάσει, αλλά και ακούσει ότι ένας ενυσχητης (ολοκληρωμένος) είναι καλύτερα να μένει συνεχώς αναμενος γιατί αυτό βοηθάει στην απόδοση (είναι έτοιμος Άννα πάσα στιγμή για ακρόαση) το οποίο μου ακούγεται λογικό.
Αλλα επίσης ότι φθείρει και λιγότερο τα κυκλώματα, γιατί αποφεύγουμε το ON/OFF.
Δεν μιλάω για περιόδους όπου δεν θα ακούσω μουσική για 1 μήνα, αλλά για περιόδους μέσα στην έβδομαδα π.χ. Που θα ακούσω 1 ώρα το βράδυ.
Τι γνώμη έχετε?
επισης τι προτείνεται για phono pre amp? συνεχώς ON?

Re: Εσείς αφήνεται τον ενίσχυτη διαρκώς αναμένο?

Προσωπικά δεν τον αφήνω ποτέ ανοιχτό. Ακόμα κι αν πρόκειται να τον χρησιμοποιήσω μετά απο μια ώρα, πάλι τον κλείνω στο ενδιάμεσο.

Πραγματικά δεν ξέρω τι είναι καλύτερο. Αλλά πιστεύω πως το να κάθεται χωρίς λόγο ανοιχτός και να φθείρεται(; ) δεν έχει νόημα. Άσε που ένας που έχω δεν έχει και τον καλύτερο εξαερισμό, οπότε συσσωρεύει θερμότητα μπόλικη.

Καλημέρα,

εχω διαβάσει, αλλά και ακούσει ότι ένας ενυσχητης (ολοκληρωμένος) είναι καλύτερα να μένει συνεχώς αναμενος γιατί αυτό βοηθάει στην απόδοση (είναι έτοιμος Άννα πάσα στιγμή για ακρόαση) το οποίο μου ακούγεται λογικό.
Αλλα επίσης ότι φθείρει και λιγότερο τα κυκλώματα, γιατί αποφεύγουμε το ON/OFF.
Δεν μιλάω για περιόδους όπου δεν θα ακούσω μουσική για 1 μήνα, αλλά για περιόδους μέσα στην έβδομαδα π.χ. Που θα ακούσω 1 ώρα το βράδυ.
Τι γνώμη έχετε?
επισης τι προτείνεται για phono pre amp? συνεχώς ON?

Οτι πείς..Αρκεί να είναι έτοιμος Αννα (Βίσση) πάσα στιγμή για ακρόαση.

ο δικός μου (ολοκληρωμένος) θέλει γύρω στη μιάμιση ώρα το χειμώνα να έρθει στα γράδα του.
Από την άλλη καίει 180 βάτ σε idle mode και 220 παίζοντας. Και να φανταστείς ότι πέταξα γύρω στις 10 λάμπες οικονομίας για να βάλω led.....
Γενικά καθημερινές ακροάσεις τέλος.
Σάββατο μένει ανοικτός από το μεσημέρι μέχρι το βράδυ και Κυριακή από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Ο δικος μου δεν μπορει να μείνει επ αοριστο ανοιχτός γιατι πρεπει να φορτιζουν οι μπαταρίες, αλλα θελει περιπου μιση ωρα για να πιασει την σωστη θερμοκρασια. Αυτο που κανω ειναι να μην ακούω "σοβαρα" το πρωτο μισάωρο (βαζω πχ ραδιόφωνο).

Και δεν πιστευω οτι ενας ενισχυτής που ανάβει το απογευμα πχ και μενει ανοιχτος για 5 ωρες ακρόαση φθείρετε πιο πολυ απο ενα που ειναι αναμμένος 24/7.

Το θεμα της κατανάλωσης ειναι υπαρκτό για κάποιους μεγάλους, ειδικα αν λειτουργούν σε ταξη Α.

Κλειστός.
Warm up ένα 30λεπτο-ωρίτσα πρίν την ακρόαση και είσαι κομπλέ.

Οι υπερβολές είναι... υπερβολές.

Οτι πείς..Αρκεί να είναι έτοιμος Αννα (Βίσση) πάσα στιγμή για ακρόαση.
Το autocorrect έκανε πάλι το Θαύμα του:)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Σας ευχαριστω :)

Ανοιχτοί μέχρι να θυμηθώ να τους κλείσω ή μέχρι να τζολέψω κάτι,οπότε αναγκάζομαι.
Μόνο όταν φεύγω για πολύ τα κλείνω όλα,τραβάω πρίζες,κλπ.

Στο phono δεν έχω βάλει καν διακόπτη για να κλείνει...
Ο ενισχυτής όμως πονάει (στη τσέπη) όταν είναι αναμμένος συνέχεια.

Το autocorrect έκανε πάλι το Θαύμα του:)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Σας ευχαριστω :)

Πλάκα σου έκανα!...

Σοβαρά τώρα, δεν χρειάζεται να καίει νυχθημερόν ο ενισχυτής για να ακούσεις
κάνα μισάωρο την ημέρα...Συνήθως οι ενισχυτές ακόμη και σε κατάσταση idle(στο ρελαντί ας πούμε) καταναλώνουν
αρκετό ρεύμα.Τα δικά μου ενισχυτικά πχ., μόλις ανοίξουν(χωρίς σήμα) αρχίζουν να γράφουν 232W ανά κανάλι..

Για να μην μιλήσουμε για την άσκοπη φθορά κυκλωμάτων, πυκνωτών κλπ...

'Εναυση μισή ώρα,τρία τέταρτα πριν να αρχίσεις την ακρόαση και είσαι μια χαρά.

Ναι, λογικό γιατι ο δικος σου Φραγκ εχει idle που ειναι παρα πολυ χαμηλό και υψηλότατο efficiency. Αντιθέτως οσοι ενισχυτές δεν εχουν εξοδο σε τάξη Δ αλλα σε Α ή ειναι heavily biased σε Α>A/B καίνε πολυ ακόμα και οταν κάθονται.

κλειστά για λόγους οικολογίας πρώτα αλλά και οικονομίας

ακούω μόνο ΣΚ και τα ανάβω 1-2 ώρες πριν την ακρόαση (dac, λαμπάτο προ και τελικό - θα μετρήσω τα επόμενο Σάββατο πόσο καίνε σε idle)

Όπως είπαν οι προηγούμενοι λίγο πριν την ακρόαση (max 1 ώρα) και είσαι ok, από την άλλη εξαρτάται από το μηχάνημα, αναφέρεσαι σε κάποιον συγκεκριμένα;