Εσείς με τι κριτήρια ψηφίσατε;

Lepton

Supreme Member
19 June 2006
5,346
Γλυφάδα
Χωρίς να εκπλήσσομαι, βέβαια, νοιώθω προσβεβλημένος από τον τρόπο που αναλύεται η ψήφος μου από όλα ανεξαιρέτως τα μέσα. Όλοι μιλάνε για νίκες και απώλειες των κομμάτων. Δεν άκουσα καμία αναφορά, έστω και κατ' εξαίρεση, για το ότι στον τάδε δήμο τιμωρήθηκε ή επιβραβεύθηκε ο μέχρι εχθές δήμαρχος επειδή ικανοποίησε ή όχι τους δημότες του. Ό,τι και να ψηφίσαμε, θεωρείται μήνυμα προς την κυβέρνηση, την αντιπολίτευση κ.λπ. Μάλιστα, στο editorial του Βήματος ο διευθυντής του μας προτρέπει να κάνουμε ακριβώς αυτό!

Προσωπικά, οι προτιμήσεις μου και σε αυτές και στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές ήταν, συμπτωματικά, πολύ διαφορετικές από τα κόμμα που προτίμησα στις βουλευτικές, διότι τα κριτήριά μου ήταν άλλα. Μήπως είμαι μόνο εγώ ο περίεργος, που θεωρώ ότι εχτές αποφάσισα ποιος θα μου φτιάξει το δρόμο, θα μου μαζέψει τα σκουπίδια και θα μου χρηματοδοτήσει το θέατρό μου και όχι για το αν πρέπει να πάρουν οι εκπαιδευτικοι τα χρήματα που ζητούν; Όπως καταλαβαίνετε, η ερώτηση στο τίτλο του θέματος είναι... ψυχολογικής φύσεως: νοιώθω πολύ μόνος σήμερα!

Eγώ αν και ψήφιζα κοντά μου, θεωρώ την ψηφοφορία παιχνίδι των κομμάτων και δεν μπαίνω στην διαδικασία να «παίξω». Eίναι βαριά κουβέντα και πολλοί μπορεί να αντιδράσουν αλλά εγώ έχω σιχαθεί γενικώς την πολιτική ζωή της ελλάδας τουλάχιστον, και λυπάμαι που η πολιτική είναι και αυτή ένα ψυχρό (και ας μην το δείχνουν) επάγγελμα και μόνο... Mάλλον δεν είμαι ο μόνος που το πιστεύω γιατί σήμερα διάβαζα ότι είχαμε το μεγαλύτερο ποσοστό αποχής...

Αλλο ένα επίσημο και πολυδάπανο γκάλοπ. Δυστυχώς έτσι αντιμετωπίζονται οι εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα εξ απ' ανέκαθεν ( ας μου επιτραπεί το διπλό λάθος , δίδει έμφαση ).

και νομίζω δεν βγαίνει τίποτα από το να το συζητήσουμε ΚΑΙ εδώ....
ξανά.....

Eπειδή όπως συνηθείζεται η ψήφος στις Δημοτικές είναι ψήφος διαμαρτυρίας πρέπει να ψηφίζουμε με τοπικιστικά κριτήρια ( έτσι έκανα κι εγώ ), τους παράγοντες που θα μας βοηθήσουν να έχουμε καλύτερη ποιότητα ζωής στους δήμους και στις Νομαρχίες. Είναι πιστεύω λάθος να οδηγούμαστε στην κάλπη με καθαρά κομματικά κριτήρια.

Σε αυτές τις εκλογές όλοι χαρούμενοι βγήκαν.... Από την μια η Ν.Δ. που έχει κρατήσει κάποια διαφορά από το ΠΑΣΟΚ, από την άλλη το ΠΑΣΟΚ που μειώνει την διαφορά από την Ν.Δ., το Κ.Κ.Ε. επειδή αυξήθηκε το ποσοστό του από 5,9% σε 7,4% και ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ επειδή υπήρχε μεγάλη αποχή. Τρέχα γύρευε!!!! Τελικά οι μόνοι που είμαστε δυσαρεστημένοι είμαστε εμείς οι πολίτες. Εγώ ευτυχώς ψηφίζω εκτός Αθηνών και ποτέ με κριτήριο το από ποιόν υποστηρίζεται ο άνθρωπος που θέλω να πιστεύω πως είναι άξιος για να κάνει κάτι καλό σε αυτόν τον τόπο.

Για Δήμαρχο με κριτήρια τοπικά και στίς νομαρχιακές ,ας πούμε με πολιτικά.
Πάντως τίς αντιμετώπισα με αδιαφορία.Εάν εξαιρέσουμε ελάχιστους ανθρώπους πού έπρεπε να έχουν καλύτερη τύχη(π.χ Μπουτάρης,ενώ τον τσιπρα τον θεωρώ την ´νότια ´εκδοχή τού Βούγια)οι άλλοι είναι γνωστοί κομματάρχες τών Δήμων.
Το θλιβερό θά συμβεί στον Δευτερο Γύρο ,όπου οι συναλλαγές ειδικά στην επαρχία είναι καταγέλαστες.

Εγώ ψηφιζω με στενά κομματικά κριτήρια γιατί προτιμάω να σχολούμαι με την πολιτική πριν αποφασίσει να ασχοληθεί εκείνη μαζί μου.:music-smiley-005:
Στο τμήμα πάντως που ήμουν αντιπρόσωπος κάποιος έριξε το στίχο του Μάλαμα:"...όλοι οι καριόληδες μια συμμορία..." όχι αδικαιολόγητα αν κρίνω από την ιστορία των εκεί Δημοτικών Αρχών.:twoguns:

Επειδή θεωρώ τους μεγάλους δήμους μια απο τα ίδια με την κυβέρνηση(σαν μοντέλο) και μάλιστα βαδίζουν και στα χνάρια σαν οργάνωση και επενδύσεις, τους δε μικρούς μόνο πάθος και δύναμη αλλά δυστυχώς στην σκιά (και ορέξεις, δηλ. φτωχό συγγενή), δεν ψήφισα με αυτοδιοικητικά κριτήρια. Να δούμε τώρα το 4ο πακετο που θα το διαχειριστούν οι δήμοι με τι προσωπικό και τι υπηρεσίες θα το κουμαντάρουν. Ε ρε μάνα μου γλέντια. Εχει πολύ ρεγάλο τώρα στους δήμους.

στους μικρούς δήμους γίνεται η σφαγή. Αγκαζέ μέχρι το τμήμα για να ψηφίσουν μου τους φέρνουν. Βέβαια τι γίνεται στο
προαύλιο εφόσον τηρείται ησυχία δεν είναι δική μου αρμοδιότητα. Και είναι καλή η πίτα ενός μικρού δήμου. Έχει και καλό φύλλο.

Ενθαρρυντικό μήνυμα η τεράστια αποχή.
Πιστεύει κανείς πως η πτωση του Παπαγεωργόπουλου στην Θεσσαλονίκη έχει σχέση με κομματική ψήφο ; Μπορεί να χαρεί το ΠΑΣΟΚ γι' αυτήν ;

στο τμήμα μου όλοι οι αφιλότιμοι ήρθαν να ψηφίσουν. Α στα κομμάτια. 87+% συμμετοχή. Ε, φαντάζομαι πεθαμένοι και μετανάστες δεν μου ήρθαν.

Oχι βρέ σύ.Τι κομματικά κριτήρια??Η φθορά τής εξουσίας πού λένε.Τον ´φτερωτό´πάντως δεν τον θεωρώ και τον εξυπνότερο άνθρωπο τού κόσμου.
Βρέ είχε μεγάλη πλάκα στα κανάλια χτες.Επειδή ηταν φανερό ότι ´τιποτα δεν άλλαξε επι της ουσίας στο πολιτικό σκηνικό,ο Ευαγγελάτος έκανε φασαρία γιατί ηταν ακόμα γκρίζα η Υπερνομαρχια αθηνών.Δεν τούχουν πεί τού αστείου ότι τα exit polls δεν χρωματίζουν χάρτες πριν την επίσημη ανακοίνωση τού Υπουργείου Εσωτερικών.?
Η αλητεία της ημέρας έγινε απο ποιόν άλλον ,απο τον Πρετεντέρη ο οποίος υπο μορφή ´αστειότητας´ για το πού πήγαν ψήφοι του ΛΑΟΣ στην Δημαρχία Αθηνών ρώτησε ´Και το άλλο 50% πήγε στον Τσίπρα???'.Για αλλη μιά φορά απέδειξε το μεγαλείο του.

Σπύρος Σούρλας said:
Oχι βρέ σύ.Τι κομματικά κριτήρια??Η φθορά τής εξουσίας πού λένε.Τον ´φτερωτό´πάντως δεν τον θεωρώ και τον εξυπνότερο άνθρωπο τού κόσμου.
Βρέ είχε μεγάλη πλάκα στα κανάλια χτες.Επειδή ηταν φανερό ότι ´τιποτα δεν άλλαξε επι της ουσίας στο πολιτικό σκηνικό,ο Ευαγγελάτος έκανε φασαρία γιατί ηταν ακόμα γκρίζα η Υπερνομαρχια αθηνών.Δεν τούχουν πεί τού αστείου ότι τα exit polls δεν χρωματίζουν χάρτες πριν την επίσημη ανακοίνωση τού Υπουργείου Εσωτερικών.?
Η αλητεία της ημέρας έγινε απο ποιόν άλλον ,απο τον Πρετεντέρη ο οποίος υπο μορφή ´αστειότητας´ για το πού πήγαν ψήφοι του ΛΑΟΣ στην Δημαρχία Αθηνών ρώτησε ´Και το άλλο 50% πήγε στον Τσίπρα???'.Για αλλη μιά φορά απέδειξε το μεγαλείο του.

Αυτός ο Πρετεντέρης πόσο ξύπνιος νομίζει οτι είναι ????

Ή στην τελική για πόσο μ@λάκες μας έχει ????