esoteric AI-10

Φίλε VetNik

ο ενισχυτής της esoteric έχει γύρω στα 2500. Περίπου όσο και ο ενισχυτής της ΑΤC ο οποίος αποτελεί και την ασφαλέστερη επιλογή.

Αλλά όταν βλέπω το made in japan σε κάποια ηλεκτρονική συσκευή κάτι παθαίνω.

σχετικά με το volume δεν βρήκα στο remote control ρυθμιστικό έντασης άρα μάλλον όχι. Θα διαβάσω όμως το manual και θα ενημερώσω.

Όπως και να'χει, μόνο απέραντη ευγνωμοσύνη μπορώ να αισθανθώ για την προσφορά σου.

Last edited:
Ο ενισχυτής της ATC είναι μία σίγουρη και άριστη λύση.Πάντως θα ήμουν πραγματικά περίεργος να ακούσω και τον Esoteric.Ωραία διλήμματα αυτά..:p..

..δεν τον έχω ακούσει άρα δεν μπορώ να εκφράσω προσωπική άποψη για τον ήχο του..

Μακάρι όλοι να είχαν αυτή την λογική.

Αγαπητέ Magellan θα ήθελα να σε ρωτήσω για το clock.
Βλέπω στην παρουσίαση του συστήματος σου ότι έχεις transport-dac-clock της esoteric.

To clock στην περίπτωση σου συγχρονίζει το transport με το dac να υποθέσω.
Και η συνδεσμολογία που έχεις υποθέτω πρέπει να είναι η παρακάτω:
  • ψηφιακή σύνδεση transport με dac για να πάει το σήμα που διαβάζει το transport στο dac
  • μια ψηφιακή σύνδεση clock με transport
  • μια ψηφιακή σύνδεση clock με dac
  • αναλογική σύνδεση dac με προ

δεν υπάρχει κάποια σύνδεση τοu clock με το προενισχυτικό ή το ενισχυτικό στάδιο της luxman, σωστά?

Από περιέργια μήπως δοκίμασες να αποσυνδέσεις το clock ώστε να ακούσεις τυχόν διαφορές με και χωρίς αυτό?

Συγνώμη που ρωτώ τόσα πράγματα αλλά δεν μπορώ να καταλάβω ποια μπορεί να είναι η χρησιμότητα του σύνδεσης των clocks του SA-10 με το AI-10 αφόσον στείλω αναλογικό σήμα από το cd στον ενισχυτή.

Φίλε VetNik

ο ενισχυτής της esoteric έχει γύρω στα 2500. Περίπου όσο και ο ενισχυτής της ΑΤC ο οποίος αποτελεί και την ασφαλέστερη επιλογή.

Αλλά όταν βλέπω το made in japan σε κάποια ηλεκτρονική συσκευή κάτι παθαίνω.

σχετικά με το volume δεν βρήκα στο remote control ρυθμιστικό έντασης άρα μάλλον όχι. Θα διαβάσω όμως το manual και θα ενημερώσω.

Όπως και να'χει, μόνο απέραντη ευγνωμοσύνη μπορώ να αισθανθώ για την προσφορά σου.

ασε τις ευγνωμοσυνες και πες μου ποτε να στον φερω..
(ειναι και βαρυς ο ατιμος...θελουμε και προενισχυτη...)
τεσπα, αφου εισαι περιπου στα 2500 παιρνεις αριστο μηχανημα. μεχρι και pass μεταχειρισμενο μονο που δεν βρισκεις (εγω ψωνισα απο audiogon...)
χωρις volume θες ολοκληρωμενο. αρα ο παςς ξεφευγει ετσι και αλλιως.
νομιζω πασ για atc και ξεμπερδευεις...
παντως θα δοκιμαζα και τα hypex που παιζουν δεξια και αριστερα...

Καλησπέρα απο βόρεια.
Το όνομα μου Δημήτρης και .................ναι έχω το ζευγάρι.
Τι να σου κάνω βρε Κώστα μου ..και είσαι και μακριά να σου τον φέρω, για να μου φύγει και μένα η απορεία;

Η όλη κουταμάρα μου είναι οτι έκανα το μεγάλο βήμα για το ζευγαράκι αλλά.....με τα πιο άσχετα ηχεία που θα μπορούσαν να βρεθούν στον δρόμο μου (και τα πιο αναίσθητα.....ας είναι καλά η dynaudio).
Βέβαια αφου είχα ακούσει τα ηχεία με άλλο ενισχυτή κατάλαβα τι θα μπορούσα να ακούσω με τα κατάληλα ηχεία.
Απο τότε τα παράτησα και είπα αν μου κάτσει ...θα τα βρώ.
Εσύ λοιπόν για τον α-10, εγώ για τα ηχεία που θα τον
συνοδεύσουν.
Ετσι μου έρχεται να τον βουτήξω και να κατέβω........:devil-smiley-029:

Μακάρι όλοι να είχαν αυτή την λογική.

Αγαπητέ Magellan θα ήθελα να σε ρωτήσω για το clock.
Βλέπω στην παρουσίαση του συστήματος σου ότι έχεις transport-dac-clock της esoteric.

To clock στην περίπτωση σου συγχρονίζει το transport με το dac να υποθέσω.
Και η συνδεσμολογία που έχεις υποθέτω πρέπει να είναι η παρακάτω:
  • ψηφιακή σύνδεση transport με dac για να πάει το σήμα που διαβάζει το transport στο dac
  • μια ψηφιακή σύνδεση clock με transport
  • μια ψηφιακή σύνδεση clock με dac
  • αναλογική σύνδεση dac με προ

Ετσι ακριβώς!

δεν υπάρχει κάποια σύνδεση τοu clock με το προενισχυτικό ή το ενισχυτικό στάδιο της luxman, σωστά?

Οχι βέβαια..Η χρησιμότητα του clock όπως σίγουρα ξέρεις είναι
ο χρονισμός των ψηφιακών συσκευών..

Από περιέργια μήπως δοκίμασες να αποσυνδέσεις το clock ώστε να ακούσεις τυχόν διαφορές με και χωρίς αυτό?

Το clock, προστέθηκε στην αλυσίδα δύο περίπου χρόνια αργότερα
από την αγορά των transport-dac...Η προσθήκη του ΑΠΟΓΕΙΩΣΕ το σύστημα!
Βέβαια αναφερόμαστε στο καλύτερο ίσως clock που κυκλοφορεί, αλλά
και πάλι το αποτέλεσμα ήταν υπεράνω προσδοκίας...Και όπως καταλαβαίνεις
ουδέποτε αποσυνδέθηκε πιά.

Συγνώμη που ρωτώ τόσα πράγματα αλλά δεν μπορώ να καταλάβω ποια μπορεί να είναι η χρησιμότητα του σύνδεσης των clocks του SA-10 με το AI-10 αφόσον στείλω αναλογικό σήμα από το cd στον ενισχυτή.

Ο AI-10 έχει δικό του dac( και clock φυσικά) και αυτό θα εκμεταλλευτείς συνδέοντας τον με το SA-10

A digital integrated amplifier, analog to digital converter and master clock signal generator combined into a single component.

As an audiophile device, Esoteric's AI-10 combines high power 2 channel output with an analog to digital converter plus a master clock sync generator. This model is truly unique to the high end audio business. The AI-10 provides high speed, high efficiency power output (Minimum 110W+110W at 8 ohms), through the use of a large toroidal power transformer. The analog to digital converter allows high sampling rate conversion at 192 kHz/176.4kHz for analog input signals. The unit also includes 3 line level audio inputs, including magnetic phono, and an output for master clock sync to any of Esoteric's audio video disc players. Master clock sync allows the re-timing of a DAC to a transport device, enhancing digital signal accuracy, staging, transparency and imaging. The Esoteric master clock is accurate to +/- 1 ppm (As measured in parts per million). Digital input terminals include coaxial and optical (TosLink®) connections. 2 channel balanced audio inputs are also included.

Last edited:
Η όλη κουταμάρα μου είναι οτι έκανα το μεγάλο βήμα για το ζευγαράκι αλλά.....με τα πιο άσχετα ηχεία που θα μπορούσαν να βρεθούν στον δρόμο μου (και τα πιο αναίσθητα.....ας είναι καλά η dynaudio).
Βέβαια αφου είχα ακούσει τα ηχεία με άλλο ενισχυτή κατάλαβα τι θα μπορούσα να ακούσω με τα κατάληλα ηχεία.
Απο τότε τα παράτησα και είπα αν μου κάτσει ...θα τα βρώ.
Εσύ λοιπόν για τον α-10, εγώ για τα ηχεία που θα τον
συνοδεύσουν.
Ετσι μου έρχεται να τον βουτήξω και να κατέβω........:devil-smiley-029:

Kαταρχάς επιτέλους!!!
2ον Δυστυχώς επιβεβαιώνεται η επιμονή του Κώστα να τον δοκιμάσει με τα ηχεία του.

Φίλε dimann.
Μπορείς να μας πείς ποιό ακριβώς Dinaudio έχεις; Όχι οτι έχει και τόση σημασία βέβαια..

Τι να πώ... αν πραγματικά θέλεις να κατέβεις και το επιθυμεί και ο Κώστας εγώ βάζω την διανυκτέρευση (υπάρχει χώρος ανεξάρτητος απο το σπίτι με όλα τα comfor για αυτό) ποιός ξέρει.. λές να τα βρείτε αν του κάνει και βγείτε και οι δύο χαρούμενοι απο την διαδικασία;..

Εχω τα audience 72, sensitivity 86 db και στα 4 ohms.
Εντάξει όταν του δίνεις κουνιέται ο καναπές.
Το μόνο μου θέμα είναι οτι ο ενισχυτής δινει απο 4 Ohm έως 16., άρα είμαι στα κάτω όρια...και προσπαθεί να είναι αναλυτικός (δεν έχει ρυθμιστικά για καμιά συχνότητα)....οτι παίρνει ...δίνει, και αυτά είναι αναίσθητα....(για το δικό μου αυτί).

Οταν λέω αναίσθητα εννοώ οτι σε πολύ χαμηλές εντάσεις (τρίτο παιδί στο σπίτι γαρ), υπάρχει η εικόνα, αλλα στην αρχή είχα την πεποίθηση οτι είχα συνδέσει τους πόλους λάθος. Βέβαια και αυτά άστρωτα.

Sensitivity 85dB @ 1W @ 1metre
Max SPL 112dB
Recommended Power Amplifier 50 to 300 Watts
Impedance 8 Ohm

Άρα ο Κώστας μπορεί να ελπίζει ακόμα..

Κατ' αρχήν ευχαριστό πολύ παιδιά για την πρόσκληση.....
¨Ολα παίζουν...είναι και συτή η τρέλα.
Τώρα απο οτι διαβάζω, δυστυχώς τα ATC ΔΕΝ είναι και απο τα πιο εύκολα ηχεία (τουλάχιστον σαν εταιρία έχει κατηγορηθεί γιαυτό).
Λέω... μήπως κάποια ποιό ευκολοδήγητα;;;;;;;;;;;;

Το μυαλό μου πιάνει triangle και πάνω σε απόδοση. Μπορεί να κα´νω και λάθος. Είπα είμαι και εγω σε αναζήτηση.
Επίσης Tannoy γιατί εκεί έχει ρυθμίσει το επετειακό ζευγάρι ηχεία η esoteric που έβγαλε μαζί με το set.

Ας μείνουμε στο θέμα μας παλληκάρια μου!

Συνενοηθείτε με pm μεταξύ σας καλύτερα, για να υπάρχει ειρμός στο νήμα
του φίλου kostas k

Ας μείνουμε στο θέμα μας παλληκάρια μου!

Συνενοηθείτε με pm μεταξύ σας καλύτερα, για να υπάρχει ειρμός στο νήμα
του φίλου kostas k

ΟΚ Κάπτεν.

Sorry φίλε Κώστα...