esoteric AI-10

Τσά.
Να μαι και εγώ.

Το γινετε ρε παιδια?
Τι posts είναι αυτά?

Δυστυχώς πάνε οι εποχές όπου δουλευα ανελέητα λόγω δουλειάς.
Πλέον έχουμε περάσει στην εποχή ανελέητου ξυσίματος.

Δωστε μου λιγο χρόνο να διαβάσω και τα λεμε αργότερα.
Βρε Κωστα,τωρα που το θυμηθηκα,δεν σου ειπαν οτι υπαρχουν και ηχεια esoteric και μαλιστα με εξαιρετικες κριτικες?

Βρε Κωστα,τωρα που το θυμηθηκα,δεν σου ειπαν οτι υπαρχουν και ηχεια esoteric και μαλιστα με εξαιρετικες κριτικες?

Λυπάμαι που θα το πώ, αλλά τα ηχεία της esoteric δεν είναι
αντιπροσωπευτικά του κύρους της εταιρίας...

Μια χαρά ηχεία είναι τα 40άρια της ATC. Με μια μικρή υπερβασούλα βρίσκεται ο κατάλληλος ενισχυτής. Και αξίζει και με το παραπάνω η υπέρβαση δεδομένου ότι ο φίλος, αν έχω καταλάβει καλά, θα περάσει με αυτά πολλά-πολλά χρόνια.

...Αυτό που πάθαμε εγώ και ο Κώστας είναι οτι πληρώσαμε για κάτι που ακόμα δεν γευτήκαμε. ....

Δημήτρη μου δεν ξέρω τι εικόνα έχω περάσει μέσα απο αυτά που έγραψα τις προηγούμενες ημέρες, αλλά αυτό που λες δεν ισχύει για εμένα.
Σε κάθε αντικατάσταση των συστατικών που αποτελούσαν το προηγούμενο σύστημα μου, ο ήχος αναβαθμιζόταν σε ανέλπιστα μεγάλο βαθμό. Ήδη θεωρώ ότι έχω ένα πάρα πολύ καλό σύστημα που γουστάρω τρελά. Αλλά ξέρω ότι μπορώ να έχω κάτι κορυφαίο (για τα δικά μου δεδομένα).

Θα περιγράψω σε όλους μεταφορικά την κατάσταση στην οποία βρίσκομαι:

Ξεκίνησα νωρίς νωρίς φορτωμένος σαν γαιδούρι από Μικρό Πάπιγκο και έχω φτάσει ύστερα από μερικές ώρες και αφού ανέβηκα 1000m, στο καταφύγιο της Αστράκας. Εχω κάνει μια μικρή στάση εκεί, να φάω κάτι και να πιω κανένα καφέ και σκέφτομαι ότι από εδώ έχω τρεις επιλογές.
  • Να κάτσω στα αυγά μου και να απολαύσω το τοπίο. Ούτως η άλλως και εδώ που έφτασα πολύ είναι για εμένα. Εδώ που τα λέμε ο περισσότερος κόσμος το πολύ πολύ να έχει φτάσει με το αμάξι του μέχρι τα ζαγοροχώρια.
  • Να κόψω αριστερά για δρακόλιμνη. Στην αρχή θα πρέπει να κατέβω σε υψόμετρο αλλά μετά πάλι ανηφόρα. Ο δρόμος βατός, με καλή σήμανση και το τοπίο ίσως ένα από τα μαγευτικότερα που παίζουν στην Ελλάδα.
  • Να τραβήξω δεξιά για την κορυφή της αστράκας. Το μονοπάτι δύσκολο, χωρίς καλή σύμανση, σε πολλά σημεία επικίνδυνο και μπορεί να μην τα καταφέρω να φτάσω μέχρι τέλους. Αν τα καταφέρω να φτάσω, η θέα δεν θα είναι τόσο ειδυλιακή όπως στην Δρακόλιμνη αλλά το συναίσθημα της κορυφής είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Το αρχικό σχέδιο ήταν να ανέβω κορυφή αλλά τώρα βλέπω ότι τα πράγματα είναι πιο ζορικα από όσο το φανταζόμουν.
Το να αράξω στο καταφύγιο είναι ή επιλογή του να μείνω με αυτά που έχω. Αλλά αφού έχω δυνάμεις ακόμα θέλω να κάνω κάτι παραπάνω.
Το να πάω στην Δρακόλιμνη είναι να παώ σε έναν συνδιασμό τύπου esoteric - tannoy. θα κάνω ένα πισωγύρισμα αλλά θα έχω εγγυημένο καταπληκτικό αποτέλεσμα και ξέρω ακριβώς το χρηματικό ποσό που θα χρειαστώ.
Το να πάω για κορυφή θα είναι να ψάξω να βρω το ταίρι του ενισχυτή που θα κάνουν τα ATC μου, να παίξουν όπως το φαντάζομαι. Αλλά δεν ξέρω τελικά αν θα τα καταφέρω στο τέλος.

Τι συναίβει επομένως με τον esoteric;

1)Δεν είχε πολλά βατ για τα atc;

2) Δεν είχε καλά βατ για τα atc;

3) Η τεχνολογία του φέρνει αυτές τις δυσκολίες στο πάντρεμα;

4) Γιατί τα παιδιά είδαν την κόλαση με τα atc και τον παράδεισο μα τα tannoy;

5) Μήπως μας δουλεύουν γενικώς;;;;;;;;;;;;;

Μια χαρά είναι ο ενισχυτής. Απλά δεν τα βρήκε με τα ηχεία μου. Δεν υπάρχει κατι παραπάνω να πουμε για αυτό.

Ωραία περιγραφή! Με 3.500 - 4000 ευρώ βρίσκεις ένα εξαιρετικό ενισχυτή για τα ηχεία σου συμπεριλαμβανομένου του ομόσταυλου της εταιρείας (με phono stage αν σε ενδιαφέρει) που θα τα αξιοποιεί στο έπακρο. Είναι σίγουρο ότι αν τα πουλήσεις και αρχίσεις πάλι από την αρχή θα μείνεις σε αυτά τα χρήματα;
Πληροφοριακά πάντως εντοπίστηκε demo του Luxman l-505u στην golden acoustics στα Πατήσια. Όσοι πιστοί προσέλθετε!

Όταν έψαχνα cd player, τότε γνώρισα την esoteric σαν εταιρία. Μπήκα και είδα στο site της ότι βγάζει και 2 ζευγάρια ηχεία, όμως αφενός δεν μου έκαναν κλικ αφετέρου αντε να τα βρεις να τα ακούσεις.
Και εδώ που τα λέμε η Esoteric έχει παράδοση στα ηλεκτρονικά αλλά όχι στα ηχεία.

Οι κριτικές είτε στον τύπο είτε στα forums ποτέ δεν μου είπαν και πολλά πράγματα. Σίγουρα μπορούσαν να στρέψουν το ενδιαφέρον μου σε κάποια προϊόντα αλλά τίποτα παραπάνω.

φίλε Κώστα,

κατά την γνώμη μου πρέπει να συνεχίσεις την προσπάθεια να βρεις κάποιον ενισχυτή για τα atc... ρίξε και μία ματιά σε ποιοτικές κινέζικες λύσεις όπου υπάρχουν πολλά και καλά βατ σε δελεαστικές τιμές (xindak - opera consonance, κλπ. ) ...

εάν δεν βαρέθηκες το κουβάλημα, μπορείς να φέρεις στο σπιτικό μου τα ηχεία για να τα ακούσεις να γουργουρίσουν ευχαριστημένα με τα θηριώδη μονομπλόκ της xindak ....

Αγαπητε Δηκομήδη,

αυτό ακριβώς θα πράξω δηλαδή να συνεχίσω την προσπάθεια.

Οκ ενθουσιάστηκα με αυτό που άκουσα, αλλά έχουν και τα ATC τα καλά τους σημεία. χθες άκουγα μουσικούλα και ξαναθυμήθηκα τους λόγους που με είχαν οδηγήσει στο να τα επιλέξω.

Φιλικά,

Κώστας

To πρόγραμμα για αύριο περιλαμβάνει επίσκεψη στο σπίτι του Tzimisce ώστε να ακούσω 2 στρωμένα ATC με τον Copland (υβριδικός 2Χ50).

Είμαι τρομερά περίεργος.

Από εβδομάδα επικοινωνώ με φίλο που μου έστειλε PM για να ακούσω (άλλη μια φορά) τα ATC με τον ATC.

Θα κοιτάξω να φέρω και κανέναν ενισχυτή σπίτι για δοκιμή.

Εχω και τον φίλο VetNik που πρώτος προσφέρθηκε να δοκιμάσω τον τελικό pass x150.5 αλλά η έλειψη volume στο cd player μας φρενάρει.

Many thanks σε όλους

Last edited:
Καλά... Βινύλια και CD μη ξεχάσεις γιατί σε βλέπω να ακούς King Diamond πρωί πρωί...

Πρόσεχε τί εύχεσαιιιι... Καλύτερα να μη φέρει δικά του, χίλιες φορές το Abigail...

Αν φέρει (που θα φέρει) θα περάσεις ένα όμορφο Σαββατιάτικο πρωινό με electronika και Μάλαμα εναλλάξ:flipout::flipout::flipout:

Electronica; Μάλαμα; 'Οι μνόλαμ! :blink:

:grandpa: Μόλις θυμήθηκα ότι η βελόνα που έχω στο πικάπ είναι λίγο παλιά και σκάβει γρέζια στους δίσκους που βάζω.
Άσε που το laser του CD για κάποιο λόγο κάνει τρύπες στα δισκάκια!

Αμαν βρε Κώστα με μπέρδεψες. Καταλάθος κατάλαβα οτι πήγες πραγματικα σε αυτά τα μέρη, που λίγο πολύ τα ξέρω και είναι υπέροχα, και θα σου την έλεγα, αφου σκεφτόσουν τέτοια πράγματα και δεν τσάκιζες κανα παιδάκι, με extra πίτα και λίγο απο φασουλανταβά.
Για την επιστροφή θα τα πούμε.
Περιμένω επισης τον φίλο Χρήστος να πει πέντε πράγματα, όπως και όποιος ξέρει το μηχανάκι πριν κλείσει αυτό το post.
Ισως και ο κύριος Magellan έχει κάτι να προσθέσει;
Απο εδώ θα δούμε την εξέλιξη του φίλου και αδερφού Κώστας.
Εγω μάλλον κατόπιν της συμβουλής των παιδιών, θα κάνω μάλλον την κίνηση.
Εαν πάλι αποτυχία...........τότε......θα κατέβω στην Αθήνα και .......:violent-smiley-030: