esoteric AI-10

Αμαν βρε Κώστα με μπέρδεψες. Καταλάθος κατάλαβα οτι πήγες πραγματικα σε αυτά τα μέρη, που λίγο πολύ τα ξέρω και είναι υπέροχα, και θα σου την έλεγα, αφου σκεφτόσουν τέτοια πράγματα και δεν τσάκιζες κανα παιδάκι, με extra πίτα και λίγο απο φασουλανταβά.
Για την επιστροφή θα τα πούμε.
Περιμένω επισης τον φίλο Χρήστος να πει πέντε πράγματα, όπως και όποιος ξέρει το μηχανάκι πριν κλείσει αυτό το post.
Ισως και ο κύριος Magellan έχει κάτι να προσθέσει;
Απο εδώ θα δούμε την εξέλιξη του φίλου και αδερφού Κώστας.
Εγω μάλλον κατόπιν της συμβουλής των παιδιών, θα κάνω μάλλον την κίνηση.
Εαν πάλι αποτυχία...........τότε......θα κατέβω στην Αθήνα και .......:violent-smiley-030:

Φαντάζομαι παϊδάκι εννοείς....Τι να προσθέσω βρε, που το περάσατε από σαράντα κύμματα
το νήμα?

Last edited:
...Περιμένω επισης τον φίλο Χρήστος να πει πέντε πράγματα, όπως και όποιος ξέρει το μηχανάκι πριν κλείσει αυτό το post.
Ισως και ο κύριος Magellan έχει κάτι να προσθέσει;
Απο εδώ θα δούμε την εξέλιξη του φίλου και αδερφού Κώστας.
Εγω μάλλον κατόπιν της συμβουλής των παιδιών, θα κάνω μάλλον την κίνηση.
Εαν πάλι αποτυχία...........τότε......θα κατέβω στην Αθήνα και .......:violent-smiley-030:

Καλημέρα σε όλους,

Aν πρέπει να πω 2 πράγματα που δεν μου άρεσαν στο μηχανάκι (AI-10) είναι τα παρακάτω:

1. Δεν έχει καμία έξοδο ήχου, πράγμα το οποίο ξεκόβει την περίπτωση προσθήκης και κάποιου τελικού για διενίσχυση πιο απαιτητικών σε watt ηχείων ή κάποιου ενισχυτή ακουστικών για προσωπικές ακροάσεις.
  2. Ενώ έχει έναν αξιοπρεπέστατο προενισχυτή για πικάπ, όταν σύνδεσα τον δικό μου προενισχυτή σε μία κοινή line in είσοδο, παραμόρφωνε έντονα στις υψίσυχνες συχνότητες. Εκτιμώ ότι η MM κεφαλή που έχω σε συνδιασμό με το gain του προενισχυτή μου, δίνουν σήμα μεγαλύτερης τάσης από αυτό που μπορεί να διαχειριστή ο ενισχυτής (μία εκτίμηση κάνω μιας και δεν τα κατέχω και πολύ τα ηλεκτρονικά). Αυτό σημαίνει ότι αν κάποιος σκέφτεται να τον αγοράσει και θέλει να χρησιμοποιήσει κάποιον δικό του προενισχυτή, αυτός θα πρέπει να έχει είτε χαμηλό gain είτε ρυθμιζόμενο είτε η κεφαλη του να είναι χαμηλοέξοδη. Για να έχετε ένα μέτρο σύγκρισης χρησιμοποιώ την maestro της clearaudio με το smart phono της clearaudio πάλι.
Αναρωτιέμαι γιατί στα reviews δεν διάβασα κάποιο από τα παραπάνω. Τες πα.

Στην περίπτωση του dinman και τα δύο αυτά μειονεκτήματα τον αφήνουν παγερά αδιάφορο μιας και:
  • αν προχωρήσει στην αγορά των tannoy δεν έχει ανάγκη διενίσχυσης.
  • αν θελήσει να πάρει προενισχυτή ακουστικών, μπορεί να τον τροφοδοτήσει με σήμα απευθείας από το cd player το οποίο αποτελεί και την μοναδική πηγή του
  • δεν τον ενδιαφέρουν τα βινύλια και αν κάποια στιγμή (που δεν δηλαδή) αποφασίσει να το τολμήσει, ο προενοσχυτής phono του ενισχυτή είναι αξιοπρεπέστατος.

Η συμβουλή η δικιά μου όπως σου έχω πει άπειρες φορές είναι να τα ακούσεις μαζί πριν αποφασίσεις.
Παρόλα αυτά είμαι βέβαιος ότι ο συνδιασμός tannoy-esoteric σκίζει. Δεν θα έχεις μπάσο που να κουνάει τους καναπέδες αλλά θα έχεις όλα τα υπόλοιπα σε υπέρμετρο βαθμό.

Ναι μπράβο, ήθελα απο καιρό να το ρωτήσω, αν υπάρχει κάποιος τρόπος παρεμβολής για διενύσχηση αλλα με πρόλαβες.
Ερώτηση ενός άσχετου όπως εγώ.
Στον δρόμο προς τα ηχεία, δεν μπορείς να παρέμβεις;

Εννοείς το ενισχυμένο σήμα που φεύγει από τον ενισχυτή προς τα ηχεία?
Δεν νομίζω αδερφέ.

Αν σε ενδιαφέρει τόσο το θέμα διενίσχυσης διάβασε λίγο το manual για την λειτουργία i-link. Απο όσο θυμαμαι το ανέφερε για περίπτωση home cinema.
πχ έχεις έναν 6κάναλο προενισχυτή.
Συνδέσεις τρεις ΙΑ-10 (εναν ανά 2 κανάλια) και το i-link το χρησιμοποιείς ώστε να ελέγχεις και τους τρεις ενισχυτές παράληλα (πχ ένα volume για όλους).
Υποθέτω ότι αν αγόραζες άλλον εναν IA-10 και έναν stereo προενισχυτή με 2 ζεύγη εξόδου να έκανες την δουλειά σου. Ψαξτο παραπάνω γιατι ισως να μην εχω καταλάβει καλά.

Την κάνω τώρα. Τα λεμε

Λυπάμαι που θα το πώ, αλλά τα ηχεία της esoteric δεν είναι
αντιπροσωπευτικά του κύρους της εταιρίας...

Καλησπέρα, Magellan τι ακριβώς εννοείς;
Τα έχεις ακούσει η είναι προσωπική εκτίμηση διαβάζοντας κάποια reviews

Καλησπέρα, Magellan τι ακριβώς εννοείς;
Τα έχεις ακούσει η είναι προσωπική εκτίμηση διαβάζοντας κάποια reviews

Και το ένα και το άλλο, dimann..
Σε αυτά τα χρήματα υπάρχουν πολύ καλύτερες προτάσεις.

Πλάκα με κάνεις?

Εδώ κόντεψα να αλλαξοπιστήσω με τον συνδιασμό.

Τες πα, όπως είχα πει όταν έβαλα τον esoteric με τα ATC διαπύστωσα ότι ο ενισχυτής είναι απίστευτα καθαρός, αναλυτικός, ταχύτατος αλλά με μέτριες ικανότητες οδήγησης και το κυριώτερο ξερός στον ήχου του όσο δεν πάει.

Τα Τannoy δεν έχουν τρελές απαιτήσεις σε ρεύματα και από έχουν πλούσιο ήχο (κάποιοι θεωρούν ότι παραέχουν).

Ο συνδυασμός των παραπάνω μετέτρεψε το μειονέκτημα κάθε συσκευής σε προτέρημα.

Όλα αυτά σύμφωνα πάντα με την ταπεινή μου άποψη.

Το ενδιαφέρον στη συζήτηση είναι ότι μπορεί τελικά να κοστίσει καμιά 50αριά ευρώ η όλη αναβάθμιση... :BDGBGDB55:
Τις λάμπες τις είδες Κώστα;

Το ενδιαφέρον στη συζήτηση είναι ότι μπορεί τελικά να κοστίσει καμιά 50αριά ευρώ η όλη αναβάθμιση... :BDGBGDB55:
Τις λάμπες τις είδες Κώστα;

Παλι μπαφερ ??? :D

Οχι αγόρι μου,

θα τις δω και θα σου πω,

έβαλα ανάποδα τα καλώδια αλλά δεν κατέληξα σε ασφαλή συμπεράσματα. Ακούγεται κάτι διαφορετικά άλλά δεν είμαι σίγουρος ότι ακούγεται καλύτερα ή χειρότερα.

Ακούγεται κάτι διαφορετικά άλλά δεν είμαι σίγουρος ότι ακούγεται καλύτερα ή χειρότερα.

Δεν είπα ότι θα ακουστεί κάτι το τρομερό... Ποτέ δεν ακούγεται. :p
Κάποια διαφορά υπάρχει σίγουρα όταν φέρνεις τούμπα τις φάσεις στα ηχεία (καλά, αν τα φέρεις τούμπα μόνο στο ένα χάνεται η μπάλα :flipout: ) αλλά όχι ο πανικός που μας πιάνει να μη συνδέσουμε λάθος τις φάσεις... :BDGBGDB55:

Δες τι λάμπες έχεις, να σου δώσουμε να δοκιμάσεις μερικές μήπως και κερδίσεις χρόνο ή χρήμα ή και τα δύο... :a0210:

Για τις υπόλοιπες εντυπώσεις, υποθέτω θα σας ενημερώσει ο ίδιος για το τι άκουσε.
(Ψιτ; Μην αναφέρεις το τι άκουσες από το μήλο της έριδος! Μεταξύ μας αυτά! :flipout:)

Τα συμπεράσματα ύστερα από την επίσκεψη που είχα στο φιλόξενο σπίτι του Tzimisce είναι:
τα ηχεία μου είναι ακόμα άστρωτα. Αυτό όχι μόνο ακούγεται αλλά και βλέπετε. Η διαδρομή που έκαναν τα woofer του Tzimisce σε κομμάτια από δικά μου cds και σε εντάσεις που ακούω, ήταν σαφώς μεγαλύτερες.
Ο Copland έδωσε μια ζεστασιά κ γλυκάδα στο τελικό αποτέλεσμα, πράγμα το οποίο θα ήθελα από τον επόμενο μου ενισχυτή. Σε καμία περίπτωση δεν άκουγα άλλο ηχείο, τα ΑΤC επέβαλαν τον χαρακτήρα τους (Χρηστάρα επιβεβαιώθηκες άλλη μια φορά). Απλά ήταν λίγο πιο μαλακά και μπορώ να πω πιο ευχάριστα όταν η ηχογραφιση δεν ήταν και η τελειότερη.
Από την άλλη όπως είχε πει και ο Tzimisce και όπως το περίμενα δηλαδή, δεν μπορούσαν να οδηγήσουν ικανοποιητικά τα ATC σε μεγάλες στάθμες.

Οπότε εκτός και αν βρεθεί κανένας ενισχυτής την έκπληξη:
είτε τα σκάω χοντρά για να πάρω αυό που θέλω ακριβώς
είτε θα πρέπει να ρίξω λίγο νερό στο κρασί μου.

Αλλά έχω σκαλώσει ρε παιδιά. Μια ζωή συμβιβάζομαι. Τώρα θέλω να γίνει όπως γουστάρω. Ολα η τίποτα.

Εδώ ευτυχώς έρχεται και κουμπώνει ωραία η συζήτηση που είχαμε περί λυχνιών. Ο υβριδικός Vincent που έχω (http://www.orpheusaudio.gr/node/354) πιθανόν να αλλάξει προς το καλύτερο αν του αντικαταστήσω τις μαμίσες λάμπες που φοράει. Δεν περιμένω θαύματα αλλά μια καλυτερευση στον ήχο του. Κάτι τετοιο θα με πιστώσει σε χρόνο, ώστε να μαζέψω τα λεφτά για το κτήνος που μάλλον θα χρειαστεί να αγοράσω αντί να αγοράσω κάτι που θα είναι καλό αλλά όχι ιδανικό

Last edited: