esoteric AI-10

Καλημέρα.

Λοιπόν χτές το βράδυ παρόλο που ήμουν ψιλοχάλια (γρίπη, πιασμένος, κ.λ.π.) δεν άντεξα στον πειρασμό και πήγα στου Κώστα να ακούσω τον ενισχυτή που τόσο τον γοήτευσε.

Λοιπόν καταρχάς όσοι δεν γνωρίζετε το σύστημα που με κακομαθαίνει στο σπίτι πηγαίντε στις παρουσιάσεις συστημάτων ήχου και ρίξτε μια ματιά http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=66317.
Δεδομένου οτι τα αυτάκια μου είναι καλοπερασάκηδες και της κάποιας δεν θα πώ μεγάλης αλλα δεδομένης πείρας μου με το θέμα τα συμπεράσματα μου ήταν τα εξής.

Καταρχάς όσοι έχετε ακούσει τα ATC SCM40 η τον ΑSR EMITTER με άλλα συνοδά και όχι μαζί δεν τα έχετε ξανακούσει έτσι.
Το δέσιμο ηχητικά είναι τέτοιο που κορυφαία και τα δύο το ένα σπρώχνει το άλλο σε ένα ατελείωτο ανηφορικό μονοπάτι απόδοσης.
Η ομοιογένεια, η ισορροπία, η ανάλυση, η έκταση τα δυναμικά/μικροδυναμικά, είναι κορυφαία ενώ η μουσικότητα και η ροή(timing) απο άλλο πλανήτη.

Όλα αυτά ήταν προφανή απο το πρώτο λεπτό της ακρόασης αλλα όταν τοποθετήσαμε στο συρταράκι του SA-10 αυτό http://www.amazon.co.uk/Debussy-Ima...=sr_1_2?s=music&ie=UTF8&qid=1289196673&sr=1-2 και βάλαμε το "Rapshodie Espagnol" κυριολεκτικά μας έφυγε η μαγκιά, ανατριχιάσαμε και οι δύο ενώ οι χτύποι της καρδιάς ανέβηκαν και τα μάτια γούρλωσαν. Ο δε Κώστας που σημειωτέον δεν τρελαίνεται κιόλας για την ορχηστρική μουσική αναφωνούσε.. Γιούουουουουχοουουουου!!!!! λές και είμασταν σε κανένα Rollercoaster τρενάκι στο λούνα πάρκ.
Πραγματικά, όταν το πρόγραμμα το περιέχει το σύστημα είναι Ικανό να σε κάνει να αιστανθείς παρόμοια άνοδο της ανδρεναλίνης αλλα και των ενδορφινών με ένα rollercoaster εμπειρία που ένα σύστημα πέρα απο επιτυχμένο σαν ματσάριαμα πρέπει να έχει πολλά κιλά ά@@@δια γαι να καταφέρει να δημιουργήσει.

Κάτι ανάλογο βιώνω και εγώ εδώ και ένα χρόνο ενώ και τα δύο συστήματα, το δικό μου και του Κώστα διαφέρουν πλέον στον τρόπο απόδοσης και όχι στην ποιότητα της και σημειώστε οτι τα ηχεία του Κώστα αλλα και ο ASR είναι ακόμα άστρωτα και τα δύο.

Η λιτή περιγραφή που σας έδωσα είναι ήδη μεγάλη γιατι πραγματικά το πώς παίζει τώρα το σύστημα και τα ηχεία του Κώστα με τον ASR δεν περιγράφεται αλλα μόνο βιώνεται ενώ ο τρόπος και η ποιότητα της απόδοσης αλλα και η ουσιαστικά ατελείωτη οδήγηση του ASR είναι κάτι που το πολύ πεντε έξι ολοκληρωμένοι στον πλανήτη να μπορούν να κάνουν και τον κατατάσει με δαφνες ανάμεσα στους καλύτερους του πλανήτη.
Το δέ δέσιμο του με τα ATC είναι απόλυτο και το αποτέλεσμα έκανε και εμένα να "χάσω την Μπάλλα" σε κάποιες στιγμές.

Γενικά θα περιέγραφα αυτό που άκουσα σαν απόλυτο ενώ η διαφορά του με κορυφαία συστήματα των δεκάδων χιλιάδων είναι στην Ικανότητα των δεύτερων να καλύψουν πολύ μεγάλους χώρους με την Ίδια ποιότητα αλλα πολύ μεγαλύτερη ποσότητα πράγμα που στο σπίτι του φίλου μου αλλα και στα περισσότερα έτσι κιαλιώς πιό πολύ κακό θα ήταν παρά καλό.

Ο συνδυασμός ΑSR EMITTER με ATC SCM40 αποτελεί στιβαρό θεμέλιο για οποιαδήποτε μελλοντική αναβάθμιση στις πηγές αφου "σηκώνει" άνετα και καλύτερες κάτι που φυσικά δεν είναι απαραίτητο αλλα είναι δυνατό και τέλος να αναφέρω οτι ο φίλος μου πρέπει να μου είπε εχτές το βράδυ τουλάχιστον πέντε φορές την φράση "Αυτό έψαχνα ρε φίλε" με ακόμα και τα αυτιά του να χαμογελούν κάτι που πιστεύω ακράδαντα γνωρίζοντας τον αλλα και το τι έψαχνε.

Πιστεύω οτι πραγματικά βρήκε την Ιθάκη του με τον ASR και άν αναρωτιέστε φυσικά και το αποτέλεσμα ήταν καλύτερο απο τα Tannoy με τον Esoteric. (για να μην είμαστε και τελείως off topic)

Last edited:
Όσοι έχετε απορία για το πώς τα πήγαν τα ATC με τον supernait/flatcap απευθυνθείτε στον Κώστα για τι δέν άκουσα τον συνδυασμό.
Εμένα πάντως μου είπε οτι το αποτέλεσμα αν και απρόσμενα καλό και ευχάριστο δεν συγκρίνεται με τον άλλο συνδυασμό.

Last edited:
Και πόσο κάνει ο κύριος; 6000-7000 ευρώ ή κάνω λάθος; Πόσα watts αποδίδει; 250;

Νομίζω 6500 αλλα για αυτό που άκουσα θα τον έλεγα εώς και ...φτηνό..
Νομίζω 180watt στα 8ohm αλλα καλύτερα να κοιτάξεις για τον ΑSR EMITTER1 στην ιστοσελίδα του αντιπροσώπου για λεπτομέρειες.

Gort, έξοχη η περιγραφή σου για τον ΑSR EMITTER 1. Έχω μπει σε σκέψεις.
Είναι ο Basis ή ο Exclusive αυτός που ακούσατε?

Gort, έξοχη η περιγραφή σου για τον ΑSR EMITTER 1. Έχω μπει σε σκέψεις.

Είναι ο Basis ή ο Exclusive αυτός που ακούσατε?

Είναι ο πιο απλός, αυτός με το εξωτερικό τροφοδοτικό αλλα χωρίς τις μπαταρίες αλλα πιό καλά θα σε διαφωτίσει ο Κώστας.

Αν έχεις ΑΤC ηχεία και μπορείς να τον αγοράσεις μην το σκεύτεσαι καθόλου.
Όχι οτι παίζει άσχημα με άλλες μάρκες, κάθε άλλο.
Εγώ πάντα τον θάυμαζα και τον σεβόμουνα σαν υπερκατασκευή που είναι αλλα και σαν ήχο, με απόλυτα κριτήρια όμως μου φαινόταν λίγο "Αυστηρός" για τα γούστα μου.

Μετα το χρεσινοβραδυνό μπήκε στην πολύ μικρή λίστα ενισχυτών (προσιτών σέ εμένα) των ονείρων μου. Η αυστηρότητα που άκουγα έγινε με τα ΑΤC μεστότητα ενώ οι μουσικές του αρετές αναδύθηκαν σαν σπάνιο και ακριβό άρωμα που όμως δεν σου "σπάει την μύτη".

Όχι δεν πρόκειται να αλλαξοπιστήσω αλλλα αν είχα και εγώ ΑΤC μπορεί να είχα πάθει καννα εγκεφαλικο!...

Last edited:
Ποιο ηχειο δεν παιζει καλα με ενισχυτη αξιας 7.000ε?

Δεν υπαινείχθηκα ποτέ κάτι τέτοιο αλλα το κεφάλαιο συνέργεια είναι κάτι που ισχύει για όλες τις συσκευές ήχου ακόμα και τις πανάκριβες.

Φυσικά μπορεί εκει έξω να υπάρχει κάποιο ηχείο που να ταιριάζει ακόμα καλύτερα με τον εν λόγω ενισχυτή, αλλα απο εκεί και πέρα νομίζω οτι πάμε και σε θέμα υποκειμενικού γούστου.

Παρόλα αυτά η κατάθεση μου ήταν όσο πιο περιγραφική και ειλικρινής μπορούσα.

Τέλος το θέμα μας μετα την εύρεση επιτυχούς ταιριού για τον esoteric Α-10 ήταν η εύρεση του ιδανικού ενισχυτή για τα ATC SCM40 του Κώστα που αν και "τσουχτερά" επετευχθη ιδανικά.

Last edited:
Αυτο που θελω να πω ειναι οτι παιρνεις ηχεια 3000ε τα οποια σε αναγκαζουν να ψαχνεις ενισχυτη διπλασιας -τριπλασιας τιμης για να κουνηθουν.Σαν να ταιζεις ενα καναρινι με παντεσπανι ελπιζοντας.Φταιει το καναρινι,η το παντεσπανι?Λεω...

Αυτο που θελω να πω ειναι οτι παιρνεις ηχεια 3000ε τα οποια σε αναγκαζουν να ψαχνεις ενισχυτη διπλασιας -τριπλασιας τιμης για να κουνηθουν.Σαν να ταιζεις ενα καναρινι με παντεσπανι ελπιζοντας.Φταιει το καναρινι,η το παντεσπανι?Λεω...

Φίλε QUADER δεν μπορώ να καταλάβω που εγειρεται θέμα.

Ναι έχεις δίκιο αλλα τα ηχεία κουνιούνται και με ίσης αξίας ενισχυτές και μάλιστα πολύ καλα και ποιοτικά.

Τώρα το οτι οι απαιτήσεις του Κώστα σε ποιότητα ήταν τέτοιες που τον καλυψε απόλυτα ένας ενισχυτής τριπλάσιας τιμής η ανάποδα το οτι τα ηχεία του είναι τόσο τίμια που έχουν το ένα τρίτο της πραγματικής τους αξίας και του επέτρεψαν να δημιουργήσει ένα πραγματικά κορυφαίο σύνολο εξοικονομώντας γύρω στο πεντοχίλιαρο (τουλάχιστον) μαλλον Value for money θα το χαρακτίρηζα.

Last edited:
Άλλα ηχεία που τα πουλάνε 5.000 ευρώ μπορούν και φτιάχνουν παραπλήσια οι DIY με 2000 ευρώ χρησιμοποιώντας τις ίδιες μονάδες.
Αν πεις σε DIY να φτιάξει τα ATC με τις ίδιες μονάδες στην ίδια τιμή θα γελάει!
Νομίζω ότι αυτό από μόνο του έπρεπε να λέει πολλά... -bye-

Είναι ο πιο απλός, αυτός με το εξωτερικό τροφοδοτικό αλλα χωρίς τις μπαταρίες αλλα πιό καλά θα σε διαφωτίσει ο Κώστας.

Αν έχεις ΑΤC ηχεία και μπορείς να τον αγοράσεις μην το σκεύτεσαι καθόλου.
Όχι οτι παίζει άσχημα με άλλες μάρκες, κάθε άλλο.
Εγώ πάντα τον θάυμαζα και τον σεβόμουνα σαν υπερκατασκευή που είναι αλλα και σαν ήχο, με απόλυτα κριτήρια όμως μου φαινόταν λίγο "Αυστηρός" για τα γούστα μου.

Μετα το χρεσινοβραδυνό μπήκε στην πολύ μικρή λίστα ενισχυτών (προσιτών σέ εμένα) των ονείρων μου. Η αυστηρότητα που άκουγα έγινε με τα ΑΤC μεστότητα ενώ οι μουσικές του αρετές αναδύθηκαν σαν σπάνιο και ακριβό άρωμα που όμως δεν σου "σπάει την μύτη".

Όχι δεν πρόκειται να αλλαξοπιστήσω αλλλα αν είχα και εγώ ΑΤC μπορεί να είχα πάθει καννα εγκεφαλικο!...

Είμαι σε αναζήτηση γενικώς και για ηχεία. Εχω ακούσει τα Audio Physic Virgo V, τα οποία μου άρεσαν πολύ. Όμως δεν τα άκουσα με τον ΑSR EMITTER 1 λόγω έλλειψης χρόνου αν και μου τον είχε προτείνει ο αντιπρόσωπος μεταξύ άλλων.
Τα ATC δεν τα έχω ακούσει. Και θα ήθελα κάποια στιγμή να τα ακούσω.

Σχετικά με την τιμή των ATC σε σχέση με τον ΑSR δεν πιστεύω ότι πάντα τα ίδιας τιμής μηχανήματα είναι το ιδανικό ταίριασμα και πρέπει να στοχεύουμε αποκλειστικά εκεί. Και είναι προς τιμήν των ATC που αναδεικνυουν με τον καλύτερο τρόπο ακόμη και ακριβότερα μηχανήματα από αυτά.

Άλλα ηχεία που τα πουλάνε 5.000 ευρώ μπορούν και φτιάχνουν παραπλήσια οι DIY με 2000 ευρώ χρησιμοποιώντας τις ίδιες μονάδες.
Αν πεις σε DIY να φτιάξει τα ATC με τις ίδιες μονάδες στην ίδια τιμή θα γελάει!
Νομίζω ότι αυτό από μόνο του έπρεπε να λέει πολλά... -bye-

http://www.wilmslow-audio.co.uk/prestige-2-p.asp

Και με καλυτερο tweeter. :grinning-smiley-043

Είμαι σε αναζήτηση γενικώς και για ηχεία. Εχω ακούσει τα Audio Physic Virgo V, τα οποία μου άρεσαν πολύ. Όμως δεν τα άκουσα με τον ΑSR EMITTER 1 λόγω έλλειψης χρόνου αν και μου τον είχε προτείνει ο αντιπρόσωπος μεταξύ άλλων.
Τα ATC δεν τα έχω ακούσει. Και θα ήθελα κάποια στιγμή να τα ακούσω.

Σχετικά με την τιμή των ATC σε σχέση με τον ΑSR δεν πιστεύω ότι πάντα τα ίδιας τιμής μηχανήματα είναι το ιδανικό ταίριασμα και πρέπει να στοχεύουμε αποκλειστικά εκεί. Και είναι προς τιμήν των ATC που αναδεικνυουν με τον καλύτερο τρόπο ακόμη και ακριβότερα μηχανήματα από αυτά.

Τα ηχεία που σου άρεσαν πέρα απο φοβερά εργαλεία παίζουν υπέροχα με τον Asr.
Επειδή όμως τα οικονομικά νούμερα είναι μεγάλα και φυσικά επειδή αυτό πολύ εύκολα είναι εφικτό λόγω οτι αντιπροσωπεύονται απο την ίδια εταιρία επιβάλλεται να το διαπιστώσεις ο Ίδιος.

Ο ASR δεν είναι τυχαίος αλλα ούτε τυχαία τον έβγαλα έναν απο τους καλύτερους του πλανήτη, τα VIRGO επίσης είναι κορυφαία και πολύ τίμια για αυτό που προσφέρουν.

Το φαινόμενο ΑΤC SCM40 όμως δεν έχεις παρα να ψάξεις μέσα στο forum για νήματα επικής διάρκειας για τι τί τους ταιριάζει, κυρίως πιστεύω εγώ επειδή οι ιδιοκτήτες τους κάποια στιγμή σαστίζουν συνειδητοποιώντας τις δυνατότητες τους και προσπαθούν να τα ξεζουμίσουν με σχετικά ανώδυνες οικονομικά επιλογές αλλα μάταια.

Αν και πιστεύω οτι στα κυβικά που θές να παίξεις μάλλον θα σε καλύψει ένα μεγαλύτερο (και πολύ ακριβότερο) ζευγάρι ATC, δεν έχεις παρα να επικοινωνήσεις με τον Κώστα και να κανονίσεις να τα ακούσεις όταν με το καλό κλείσει και τυπικά το θέμα με την αγορά του ενισχυτή.

Τα ηχεία που σου άρεσαν πέρα απο φοβερά εργαλεία παίζουν υπέροχα με τον Asr.
Επειδή όμως τα οικονομικά νούμερα είναι μεγάλα και φυσικά επειδή αυτό πολύ εύκολα είναι εφικτό λόγω οτι αντιπροσωπεύονται απο την ίδια εταιρία επιβάλλεται να το διαπιστώσεις ο Ίδιος.

Ο ASR δεν είναι τυχαίος αλλα ούτε τυχαία τον έβγαλα έναν απο τους καλύτερους του πλανήτη, τα VIRGO επίσης είναι κορυφαία και πολύ τίμια για αυτό που προσφέρουν.

Το φαινόμενο ΑΤC SCM40 όμως δεν έχεις παρα να ψάξεις μέσα στο forum για νήματα επικής διάρκειας για τι τί τους ταιριάζει, κυρίως πιστεύω εγώ επειδή οι ιδιοκτήτες τους κάποια στιγμή σαστίζουν συνειδητοποιώντας τις δυνατότητες τους και προσπαθούν να τα ξεζουμίσουν με σχετικά ανώδυνες οικονομικά επιλογές αλλα μάταια.

Αν και πιστεύω οτι στα κυβικά που θές να παίξεις μάλλον θα σε καλύψει ένα μεγαλύτερο (και πολύ ακριβότερο) ζευγάρι ATC, δεν έχεις παρα να επικοινωνήσεις με τον Κώστα και να κανονίσεις να τα ακούσεις όταν με το καλό κλείσει και τυπικά το θέμα με την αγορά του ενισχυτή.

Ευχαριστώ.
Νομίζω ότι μετά αναγκαστικά πάω σε ενεργά ATC και η αναζήτηση περιορίζεται στον κατάλληλο προ.