esoteric AI-10

Καλησπέρα σε όλους.

μερικές απαντήσεις σε φίλους πρώτα

Είμαι σε αναζήτηση γενικώς και για ηχεία. Εχω ακούσει τα Audio Physic Virgo V, τα οποία μου άρεσαν πολύ. Όμως δεν τα άκουσα με τον ΑSR EMITTER 1 λόγω έλλειψης χρόνου αν και μου τον είχε προτείνει ο αντιπρόσωπος μεταξύ άλλων.
Τα ATC δεν τα έχω ακούσει. Και θα ήθελα κάποια στιγμή να τα ακούσω.

Έχω ακούσει τα μικρότερα tempo με τον ASR και το αποτέλεσμα ήταν καταπληκτικό. Φαντάζομαι με τα Virgo πως θα ακούγεται ο συνδιασμός.
Δεν θα πρέπει να προσπεράσεις τον παραπάνω συνδιασμό αν ο χώρος και η τσέπη σου τον αντέχει.

Οπωσδήποτε όμως να ακούσεις και ένα ζευγάρι 50άρια ATC. Αν τα άκουσεις και σου φανούν πολύ κλινικά για τα γούστα σου, ζήτα να τον ακούσεις με κανέναν άλλον ενισχυτή.

Last edited:
Μια και η συζήτηση πάντα περιστρέφεται γύρω από τα Κιλοβαττοφόρα ΚΤΗΝΗ, αλλόσταυλα και ομόσταυλα που καλούνται να καταφέρουν να οδηγήσουν επιτυχώς τα 40άρια, να ενημερώσω οτι το ομόσταυλο ζωάκι Ρ1 κοστίζει 1850 ευρω και όλως παραδόξως φαίνεται οτι τα καταφέρνει.

Αγαπητέ Θέμη,

όπως είχα πει και σε κάποιο προηγούμενο post η λύση του ομόσταυλου ενισχυτή είναι η οικονομικότερη και η πιο ασφαλής επιλογή.
Να αναφέρω επίσης ότι αυτό τον συνδιασμό είχα ακούσει όταν επέλεξα τα ATC σαν τα επόμενα μου ηχεία και ότι ο συνδιασμός αυτός μου άρεσε περισσότερο σε σχέση με άλλα συστήματα που είχα ακούσει.

Αλλά πιστεύω ότι o P1 εξαντλεί τις δυνατότητες του παίζοντας με τα 40άρια, ενώ από την άλλη τα 40άρια απλά παίζουν με τον P1 και τίποτα παραπάνω.

Last edited:
Καλησπέρα και απο μένα.

Για να ανοίξω για λίγο και ένα άλλο θέμα. Εγινε αναφορά απο τον φίλο Κώστα όπως και απο τον Χρήστο, οτι στο ματσάρισμα tannoy - esoteric θέλει προσοχή η συμπεριφορά των ηχείων στη χαμηλή περιοχή, (ιδίως σε μεγάλους χώρους).
Και αυτά που έχω δεν αρκούν για τον χώρο μου (περίπου 55 τ.μ.) αλλα βγάζουν ένα σκασμό στα μπάσα.
Βέβαια όχι οτι δεν μου αρέσουν τα δυναμικά κομμάτια να λέμε και την αλήθεια.
Πάνω σε αυτό κάτι και απο τον φίλο gort που τα άκουσε ;

Καλησπέρα και απο μένα.

Για να ανοίξω για λίγο και ένα άλλο θέμα. Εγινε αναφορά απο τον φίλο Κώστα όπως και απο τον Χρήστο, οτι στο ματσάρισμα tannoy - esoteric θέλει προσοχή η συμπεριφορά των ηχείων στη χαμηλή περιοχή, (ιδίως σε μεγάλους χώρους).
Και αυτά που έχω δεν αρκούν για τον χώρο μου (περίπου 55 τ.μ.) αλλα βγάζουν ένα σκασμό στα μπάσα.
Βέβαια όχι οτι δεν μου αρέσουν τα δυναμικά κομμάτια να λέμε και την αλήθεια.
Πάνω σε αυτό κάτι και απο τον φίλο gort που τα άκουσε ;

Δέν άκουσα ατκετά τον συνδυασμό για να σου πώ με σιγουριά αν με κάποιον Stravinsky ή τους Τwo Lone Swordsmen μπορεί να "κατεδαφίσει τοίχους".

Αυτό που μπορώ να σου πώ με σιγουριά είναι οτι ο ήχος που άκουσα θα σε καλύψει και με το παραπάνω αφου πέρα απο εξαιρετικός (για τα λεφτά του να μην παρεξηγιόμαστε, δεν σου χαιδεύω τα αφτιά) είναι και απο τους καλύτερους που έχω ακούσει σε συστήματα γενικά.

Ναι ο ήχος του Κώστα είναι ικανός για κατεδαφίσεις αν του ζητηθεί αλλα παραμένει διαφορετικός απο τον "δικό σου" όντας πιό monitor.

Γενικά πρέπει να ξέρεις οτι καλύτερα δεν γίνεται με τον esoteric, όταν δέ ακούσεις πόσο καλά εννοώ όλες σου οι αμφιβολίες θα διαλυθούν αμέσως.
Tώρα αν θες κιαλλο πρέπει μάλλον να πάς στα δεκαπεντάρια με το ανάλογο τίμημα όμως.

Καλησπέρα και απο μένα.

Υπάρχουν μπάσα και μπάσα.
Είναι πολύ πιθανό ο ενισχυτής σου που χωρίς να είναι ψόφιος δεν είναι και το πιο ρωμαλέο παληκάρι να μην μπορούσε να οδηγήσει ικανοποιητκά τα παλιά σου ηχεία στα μπάσα με αποτέλεσμα να έχεις μπάσο αλλα με υποέλεγχο πλαδαρά και ψόφια.
Η φράση σου "έναν σκασμό" αυτό υποδηλώνει φούσκωμα και όγκο κάτι όχι απαραίτητα σωστό.

Φιλε Κωστα,μην μας κρατας σε αγωνια,τον αγορασες τελικα τον Γερμαναρα?

Τυπικά όχι αλλά το έχω πάρει απόφαση. Θα ζοριστώ πολύ άσχημα (μεροκαματιάρης ειμαι) αλλά το αξίζει.

Πριν πω την αποψη μου για τον ASR και το ματσάρισμα του με τα ηχεία μου θέλω να πω το εξής:
Είμαι μαζί σας αρκετά χρόνια, αλλά και για όσους με γνωρίσαν από αυτό το thread, θέλω να πιστεύω ότι θα έχετε καταλάβει ότι δεν είμαι απόλυτος σε αυτά που λέω. Όποτε έκφραζα κάποια άποψη για κάποιο μηχάνημα πάντα κόλλαγα δίπλα και μια φράση τύπου "στα δικά μου τα αυτιά" ή "για τα δικά μου τα γούστω" κλπ.

Πάμε τώρα:

Όπως είχα αναφέρει τα θέλω όλα από τον επόμενο μου ενισχυτή. Και ο ASR τα έχει όλα.
Πιο γρηγορος και πιο αναλυτικός από τον Esoteric
Πιο πλούσιος σε αρμονικές από τον Coplant
Πιο ατμοσφαιρικός απο τον Ναim
Πιο ικανός σε οδήγηση από τον ATC Ρ1 και τον Plinius 9200 μαζί.

Όσο έψαχνα ενισχυτή είχα στο μυαλό μου μια πολύ συγκεκριμένη εικόνα σχετικά με το τι θεωρώ ιδανικό παίξιμο των ATC.
Το ματσάρισμα τους με τον ASR ξεπέρασε κατά πολύ τις όποιες προσδοκίες είχα.

Σε καμία περίπτωση δεν ισχυρίζομαι ότι ο ASR είναι ο καλύτερος ενισχυτής του κόσμου. Όμως αναλογιζόμενος ότι με τα μισά λεφτά μπορείς να πάρεις τον Α που είναι καλός σε κάτι, τον Β που είναι καλός σε κάτι άλλο, τον Γ είναι συμπαθητικός σε όλα, τότε τα χρήματα που ζητά ο ASR τα αξίζει μέχρι τελευταίας δεκάρας.

Για εμένα το ψάξιμο σταματά κάπου εδώ. Βρήκα αυτό που ήθελα και με το παραπάνω. Τώρα να αναλωθώ και σε άλλο ψάξιμο για να βρω έναν ενισχυτή σε αυτά τα λευτά κάπου καλύτερο αλλά και κάπου χειρότερο σε σχέση με τον ASR δεν έχει νόημα και πολύ. Μακάρι αντί του ASR να ειχε βρεθεί στον δρόμο μου κανένας luxman 509 που τον γουστάρω περισσότερο επειδή είναι Ιάπωνας και να καθόταν με τα ATC μου τόσο καλά. Αλλά πιστέψτε με, με τον ASR θα πετάω στα ουράνια.

Αυτά φίλοι μου.

Τέλος να πω ένα πολύ μεγάλο μπράβο στην ATC για τα απύθμενων δυνατοτήτων ηχεία που κατασκέυασε σε αυτή την τιμή καθώς και σε αυτόν τον τύπο http://www.asraudio.de/asr.html που μα την παναγία ούτε μπρίζα δεν θα του εμπιστευόμουν να μου αλλάξει σπίτι αλλά έφτιαξε εναν διαμάντι ενισχυτή

Last edited:
Φιλε Κωστα,παρτον και μην τον αλλαξεις ποτε,μαλλον θα κανω και εγω το ιδιο για να κελαηδησουν τα quad esl μου.-bye-

Aυτό που είπες φίλε Quader είναι κάτι που ξέχασα να αναφέρω.
Ο ASR Emitter έχει ποιότητα κατασκευής που του δίνει διάρκεια αρκετή για να γεράσει κανείς μαζί του.
Με αυτήν την λογική είναι και οικονομικός αν σκευτεί κανείς πόσους ενισχυτές θα άλλαζε σε μια 25ετία είτε λόγω αξιοπιστίας είτε λόγω μή ικανοποίησης.

Απάντηση: Re: esoteric AI-10

Ο ASR Emitter έχει ποιότητα κατασκευής που του δίνει διάρκεια αρκετή για να γεράσει κανείς μαζί του.
Με αυτήν την λογική είναι και οικονομικός αν σκευτεί κανείς πόσους ενισχυτές θα άλλαζε σε μια 25ετία είτε λόγω αξιοπιστίας είτε λόγω μή ικανοποίησης.
Συμφωνω απολυτα φιλε Gort!!!-bye-

Συμφωνώ κι εγώ. Ο ASR είναι ένας εξαιρετικός ενισχυτής, από τους καλύτερους που κυκλοφορούν σήμερα και θα κυκλοφορούν για πολύ καιρό ακόμα.

Αν τον πάρεις, για τα επόμενα ... αρκετά χρόνια δεν θα ξανασκεφτείς καν για ενισχυτή και θα ακούς φανταστικά από την πρώτη μέρα έχοντας ξοδέψει πολύ λιγότερα από ότι αν άλλαζες ενισχυτή κάθε 2 χρόνια.

Πραγματικό διαμάντι!!! :grinning-smiley-043

Αλλά πιστεύω ότι o P1 εξαντλεί τις δυνατότητες του παίζοντας με τα 40άρια, ενώ από την άλλη τα 40άρια απλά παίζουν με τον P1 και τίποτα παραπάνω.
Κώστα δεν θέλω να αμφισβητήσω την κρίση σου για τον Ρ1, ούτε οτι κάποιος άλλος ενισχυτής σου άρεσε περισσότερο με τα 40άρια, απλά αυτό που ξέρω καλά είναι οτι ο Ρ1, αν μη τι άλλο είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΠΑΡΚΗΣ σε οδήγηση και ματσάρει πολύ καλά σε χροιές. Κατά τα άλλα περί γούστου....

Κώστα δεν θέλω να αμφισβητήσω την κρίση σου για τον Ρ1, ούτε οτι κάποιος άλλος ενισχυτής σου άρεσε περισσότερο με τα 40άρια, απλά αυτό που ξέρω καλά είναι οτι ο Ρ1, αν μη τι άλλο είναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΠΑΡΚΗΣ σε οδήγηση και ματσάρει πολύ καλά σε χροιές. Κατά τα άλλα περί γούστου....

τα ATC θελουν ενισχυτη που να ματσαρει σε χροιες?
δεν το ηξερα αυτο.

Το οτι τα 40άρια μπορούν να παίζουν πολύ καλύτερα απο ότι με τον ομογάλακτο (με το ανάλογο τίμημα) την στιγμή που ήδη παίζουν με αυτόν φανταστικά δεν νομίζω να αποτελεί μειονέκτημα ίσα ίσα τα τιμά.

τα ATC θελουν ενισχυτη που να ματσαρει σε χροιες?
δεν το ηξερα αυτο.

Σάν ρουφιάνοι που είναι εξαρτάται απο τα υπόλοιπα το τί θα πάρεις.
Η ακρόσαη με τον esoteric ήταν το επισφράγισμα σε αυτό το γεγονός.

Σάν ρουφιάνοι που είναι εξαρτάται απο τα υπόλοιπα το τί θα πάρεις.
Η ακρόσαη με τον esoteric ήταν το επισφράγισμα σε αυτό το γεγονός.

μα απ οτι εχω καταλαβει το προβλημα με τον esoteric δεν ηταν οι χροιες αλλα η οδηγηση,αδυνατουσαν τα 100 βατ,γιατι με τα αλλα ηχεια επαιζε σουπερ απ οτι λεγατε εσεις που τον ακουσατε.
αρα δεν ειναι θεμα ρουφιανιας ειναι απλα δυσκολοοδηγητα ηχεια

Έχω την εντύπωση ότι τα ATC ως τα απόλυτα μόνιτορ ηχεία ταιριάζουν στις χροιές με κάθε ενισχυτή αρκεί...να σου αρέσει ο ενισχυτής. Η οδήγηση είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.

μα απ οτι εχω καταλαβει το προβλημα με τον esoteric δεν ηταν οι χροιες αλλα η οδηγηση,αδυνατουσαν τα 100 βατ,γιατι με τα αλλα ηχεια επαιζε σουπερ απ οτι λεγατε εσεις που τον ακουσατε.

Αγαπητέ φίλε δεν είναι έτσι ακριβώς.

παρακάτω παραθέτω μέρος του post που ειχα γράψει για το τι δεν μού άρεσε στον συνδιασμό ATC - Esoteric:

"Από θέμα οδήγησης και σε γενικές γραμμές με κάλυπτε στον χώρο μου και στις μουσικές που γουστάρω να ακούω. Απλά να αναφέρω ότι δεν μπόρεσε να οδηγήσει πλήρως τα ATC όταν αυτά κλήθηκαν να αποδώσουν σε υψηλές εντάσεις ξεσπάσματα μιας συμφωνικής ορχήστρας. Προσωπικά δεν το θεωρώ ιδιαίτερο πρόβλημα αυτό μιας και δεν την βρίσκω (ακόμα) με την κλασσική μουσική.
Όλα καλά θα μου πείτε λοιπόν.....
Δυστυχώς όχι.
Δεν ξέρω αν φταίει το ότι είναι πολύ ουδέτερος ο ενισχυτής ή επειδή είναι ψηφιακός, αλλά ο συνδιασμός του με τα ATC τα οποία είναι και αυτά ουδέτερα (αν υπάρχει κάτι τέτοιο) είχαν σαν αποτέλεσμα ένα άγευστο/αχρωμμο/άοσμο ηχητικό αποτέλεσμα.
Για αυτόν κυρίως τον λόγο αποφάσισα ότι δεν κάνει για εμένα αυτός ο ενισχυτής.
"

Αγαπητέ φίλε δεν είναι έτσι ακριβώς.

παρακάτω παραθέτω μέρος του post που ειχα γράψει για το τι δεν μού άρεσε στον συνδιασμό ATC - Esoteric:

"Από θέμα οδήγησης και σε γενικές γραμμές με κάλυπτε στον χώρο μου και στις μουσικές που γουστάρω να ακούω. Απλά να αναφέρω ότι δεν μπόρεσε να οδηγήσει πλήρως τα ATC όταν αυτά κλήθηκαν να αποδώσουν σε υψηλές εντάσεις ξεσπάσματα μιας συμφωνικής ορχήστρας. Προσωπικά δεν το θεωρώ ιδιαίτερο πρόβλημα αυτό μιας και δεν την βρίσκω (ακόμα) με την κλασσική μουσική.
Όλα καλά θα μου πείτε λοιπόν.....
Δυστυχώς όχι.
Δεν ξέρω αν φταίει το ότι είναι πολύ ουδέτερος ο ενισχυτής ή επειδή είναι ψηφιακός, αλλά ο συνδιασμός του με τα ATC τα οποία είναι και αυτά ουδέτερα (αν υπάρχει κάτι τέτοιο) είχαν σαν αποτέλεσμα ένα άγευστο/αχρωμμο/άοσμο ηχητικό αποτέλεσμα.
Για αυτόν κυρίως τον λόγο αποφάσισα ότι δεν κάνει για εμένα αυτός ο ενισχυτής.
"

μα αυτο ακριβως λες οτι σε ξεσπασματα αδυνατουσε ο ενισχυτης.αμα τα ηχεια δεν λαμβανουν επαρκες ρευμα τοτε δεν μιλαμε για ηχο.ο χαραχτηρας των συσκευων φαινεται σε ρεαλιστικες εντασεις και οχι σε εντασεις ραδιοφωνακι.
προσωπικη αποψη.

Δεν θα μπορούσες να είσαι πιο λάθος.

Εντάξει η οδήγηση δεν ήταν και η μέγιστη επιθυμητή αλλα ήταν επαρκής.
Οι χροιές και η μουσικότητα κάθε είδους όμως φίλε μου ήταν απλά ανύπαρκτες σε εκνευριστικό βαθμό.

Το ταίριασμα με τα Tannoy ανέδειξε την μουσικότητα μέσω ενός "κουρδισμένου" ηχείου και υποθέτω λόγω οτι το voicing για τα ηχεία της esoteric το έχει κάνει η Τannoy άρα και λόγω κάποιας μή εξ αίματος συγγένειας.

Τίποτα λοιπόν δεν αναιρεί την αρχική εντύπωση (αν ήσουν εκεί θα καταλάβαινες εκτός και αν ήσουν κουφός) τελικά όμως βρέθηκε το ταίρι του ενισχυτή με ανέλπιστα αποτελέσματα πρός καλή τύχη του φίλου dimann.

Έτσι έχουν τα παράγματα.