esoteric AI-10

μα αυτο ακριβως λες οτι σε ξεσπασματα αδυνατουσε ο ενισχυτης.αμα τα ηχεια δεν λαμβανουν επαρκες ρευμα τοτε δεν μιλαμε για ηχο.ο χαραχτηρας των συσκευων φαινεται σε ρεαλιστικες εντασεις και οχι σε εντασεις ραδιοφωνακι.
προσωπικη αποψη.

Αυτό το οποίο λέω είναι ότι πράγματι δεν είχε την τρομερή οδήγηση, αλλά δεν ήταν αυτός ο λόγος που δεν επέλεξα τον esoteric. Ο κυριότερος λόγος ήταν η έλλειψη χροιών.

Πάντα φιλικά.

Κώστας

μα αυτο ακριβως λες οτι σε ξεσπασματα αδυνατουσε ο ενισχυτης.αμα τα ηχεια δεν λαμβανουν επαρκες ρευμα τοτε δεν μιλαμε για ηχο.ο χαραχτηρας των συσκευων φαινεται σε ρεαλιστικες εντασεις και οχι σε εντασεις ραδιοφωνακι.
προσωπικη αποψη.

Οι περισσότεροι ενισχυτές μέχρι το τριχίλιαρο δεν μπορούν να αποδώσουν αυτήν την κατεδαφιστική rollercoaster αίσθηση αδρεναλίνης και ας την περιέχει το πρόγραμμα, τουλάχιστον όταν τα ηχεία είναι έστω και ελάχιστα απαιτητικά.Αυτό δεν σημαίνει οτι δεν παίζουν μουσική.
Η αίσθηση των δυναμικών που περιγράφω είναι ένα απο τα ξεκάθαρα σημάδια που κάνουν έναν ενισχυτή HI END και στο 99,9% των περιπτώσεων κοστίζει πολύ και είναι άσχετο με τις χροιές και την μουσικότητα.

Δεν θα μπορούσες να είσαι πιο λάθος.

Εντάξει η οδήγηση δεν ήταν και η μέγιστη επιθυμητή αλλα ήταν επαρκής.
Οι χροιές και η μουσικότητα κάθε είδους όμως φίλε μου ήταν απλά ανύπαρκτες σε εκνευριστικό βαθμό.

Το ταίριασμα με τα Tannoy ανέδειξε την μουσικότητα μέσω ενός "κουρδισμένου" ηχείου και υποθέτω λόγω οτι το voicing για τα ηχεία της esoteric το έχει κάνει η Τannoy άρα και λόγω κάποιας μή εξ αίματος συγγένειας.

Τίποτα λοιπόν δεν αναιρεί την αρχική εντύπωση (αν ήσουν εκεί θα καταλάβαινες εκτός και αν ήσουν κουφός) τελικά όμως βρέθηκε το ταίρι του ενισχυτή με ανέλπιστα αποτελέσματα πρός καλή τύχη του φίλου dimann.

Έτσι έχουν τα παράγματα.

δεν ξερω φιλε μου δεν ειμουν μπροστα εγω απο τα γραφωμενα βγαζω συμπερασματα.παντως αυτο ελεγα απο την αρχη του νηματος οτι το ηχειο θελει γκαζια και ετσι συμβαινει σε αναισθητα ηχεια ειμαι παθων και ξερω.απο τον ενιχυτη του δυχιλιαρου φτασαμε στου εξαχιλιαρου.απο κει και υστερα παιζει ρολο τι γουστα εχει ο καθενας στο πως ακουει και τι μουσικες ακουει.γιατι ο μονιτορ χαρακτηρας τιμωρει.

Η αίσθηση των δυναμικών που περιγράφω είναι ένα απο τα ξεκάθαρα σημάδια που κάνουν έναν ενισχυτή HI END και στο 99,9% των περιπτώσεων κοστίζει πολύ και είναι άσχετο με τις χροιές και την μουσικότητα.

τα δυναμικα που λες τι ακριβως ειναι εγω δεν το πιανω οταν κατι δεν παιζει σε εντασεις πως το ακους οταν υπολειτουργει κατι

παντως αυτο ελεγα απο την αρχη του νηματος οτι το ηχειο θελει γκαζια και ετσι συμβαινει σε αναισθητα ηχεια ειμαι παθων και ξερω.απο τον ενιχυτη του δυχιλιαρου φτασαμε στου εξαχιλιαρου.απο κει και υστερα παιζει ρολο τι γουστα εχει ο καθενας στο πως ακουει και τι μουσικες ακουει.γιατι ο μονιτορ χαρακτηρας τιμωρει.

Σωστά τα λες.

Με τον ASR έκανα στροφη 180 μοιρών σε αυτά που πίστευα σχετικά με το γκάζι. Ας το έχεις και ας το γκαζώνεις μία στο τόσο. Αλλά να έχεις και κρατήματα και φρένα.

Σωστά τα λες.

Με τον ASR έκανα στροφη 180 μοιρών σε αυτά που πίστευα σχετικά με το γκάζι. Ας το έχεις και ας το γκαζώνεις μία στο τόσο. Αλλά να έχεις και κρατήματα και φρένα.

χεχε σωστος στο μυαλο μου εισαι και γω τον ζαχαρωνα αλλα ειναι πολλα τα λεφτα φιλε παντως σε παω που κανεις την υπερβαση

δεν ξερω φιλε μου δεν ειμουν μπροστα εγω απο τα γραφωμενα βγαζω συμπερασματα.παντως αυτο ελεγα απο την αρχη του νηματος οτι το ηχειο θελει γκαζια και ετσι συμβαινει σε αναισθητα ηχεια ειμαι παθων και ξερω.απο τον ενιχυτη του δυχιλιαρου φτασαμε στου εξαχιλιαρου.απο κει και υστερα παιζει ρολο τι γουστα εχει ο καθενας στο πως ακουει και τι μουσικες ακουει.γιατι ο μονιτορ χαρακτηρας τιμωρει.

Όπως γνωρίζεις το θέμα ενισχυτής για τα ATC SCM40 μας έχει απασχολήσει αρκετά και ουσιαστικά.

Τα συμπεάσματα σου βγαλμένα πιθανότατα απο βιώματα σου είναι σεβαστά αλλα επέτρψε μου κάποιες παρατηρήσεις.

1)Αλλα τα συμπεράσματα απο γραφόμενα αγνώστων και άλλα απο την κατεξοχήν εμπειρία.

2)Ο ESOTERIC SA-10 δεν παιζει μουσική Τ Ε Λ Ο Σ και αυτό τον κάνει δύσκολο/δύστροπο στο ταίριασμα.

3)Τα ηχεία που μας αποασχολούν δεν θέλουν τέρας για να παίξουν υπέροχα, ΝΑΙ θέλουν τέρας για να ξεζουμιστούν αφού ουσιαστικά είναι πολύ υποκοστολογημένα η τίμια αν θές απο τον κατασκευαστή οπότε "ιδού η ρόδος ιδού και το πήδημα"..

4)Ο esoteric είναι ενισχυτής του τριχίλιαρου και βάλε και αν είσουν εκεί να τον ακούσεις με τα ΑΤC θα έτρεχες και εσύ να πηδήξες απ' το μπαλκόνι.(υπερβάλλω χιουμοριστικά..)

Αν είχες και εσύ τα ίδια ηχεία και σε απογοήτευσαν σε παρακαλώ να μοιραστείς την εμπειρία σου μαζί μας αφου θα είναι χρήσιμή για όσους αρκετούς διαβάζουν το νήμα, αν όχι καλό θα ήταν να το πείς για να το γνωρίζουν διότι αν και σεβαστή η υποκειμανική μη τεκμηριωμένη άποψη έχει μεγάλη πιθανόττα λάθους και είναι κρίμα να παρσυρθούν και άλλοι τουλάχιστον χωρίς να το γνωρίζουν.

Πάντα φιλικά και μεσεβασμό σε εσένα και τους υπόλοιπους αναγνώστες.

χεχε σωστος στο μυαλο μου εισαι και γω τον ζαχαρωνα αλλα ειναι πολλα τα λεφτα φιλε παντως σε παω που κανεις την υπερβαση

Όταν έχεις "κακιές παρέες" αυτή η υπέρβαση ρημάδα περιμένει να σε ξεζουμίσει, δύσκολο να τη αποφύγεις.

οχι δεν ειχα τα ATC ειχα αλλα που δεν κυκλοφορουν πια και δεν υπαρχει λογος.δεν εχω καμια διαθεση να παραπληροφορησω κανεναν αν εκανα κατι τετοιο ζητω συγγνωμη.
τωρα εσυ ομως θαβεις τον esoteric οταν λες οτι δεν παιζει μουσικη.
και τελως παντων δεν επιμενω δεν εχουμε αντιπαραθεση γνωμες λεμε τι να κανουμε δεν ειμουνα εκει εχω ακουσει αλλα ομως και εχω μια αποψη για το αθλημα.ειναι και θεμα ΓΟΥΣΤΟΥ μην το ξεχναμε.περι ορεξεως κολοκυθοπιτα.

τα δυναμικα που λες τι ακριβως ειναι εγω δεν το πιανω οταν κατι δεν παιζει σε εντασεις πως το ακους οταν υπολειτουργει κατι

Οι περισότεροι προσιτοί ενισχυτές ισοπεδώνουν διακριτικά τα πολύ δυναμικά ξεσπάσματα με κάποιον τρόπο έτσι ωστε να συνεχίσεις να ακούς χωρίς να μισοκλείσεις τα μάτια και τρίξεις τα δόντια απο το κλιπάρισμα και τη παραμόρφωση αυτού που δεν μπορούν να σου δώσουν.

Αυτό το φαινόμενο είναι τόσο διακριτικό που ουσιαστικά είναι μή αντιληπτό και συνήθως αφορά καλές εγγραφές κλασικής μουσικής αλλα όχι μόνο.

Αυτός είναι και ένας απο τους λόγους που πολοί βρίσκουν την κλασική μουσική ευχάριστη αλλα ξενέρωτη γιατι δεν την ακούν όπως είναι στην πραγματικότητα.

Όταν ακούσεις το ίδιο cd με τον έναν και μετά με τον άλλο τρόπο μόνο τότε θα μπορέσεις ακριβώς τι σου λέω και το πόσο προφανές είναι σαν διαφορά.

Τελος πάντων άν ακούς τζαζάκια και εντεχνο άντε και κανένα pop/rock όλα καλά, άν ακούς τα πάντα χάνεις, αν δεν ακούς τα πάντα θα αρχίσεις να διευρύνεις τους μουσικούς ορίζοντες σου ενθουσιασμένος με ένα τέτοιο μηχάνημα και πιθανότατα θα ξαναανακαλύψεις πολλά απο αυτά που έχεις, αυτό είναι το ζουμί.

οχι δεν ειχα τα ATC ειχα αλλα που δεν κυκλοφορουν πια και δεν υπαρχει λογος.δεν εχω καμια διαθεση να παραπληροφορησω κανεναν αν εκανα κατι τετοιο ζητω συγγνωμη.
τωρα εσυ ομως θαβεις τον esoteric οταν λες οτι δεν παιζει μουσικη.
και τελως παντων δεν επιμενω δεν εχουμε αντιπαραθεση γνωμες λεμε τι να κανουμε δεν ειμουνα εκει εχω ακουσει αλλα ομως και εχω μια αποψη για το αθλημα.ειναι και θεμα ΓΟΥΣΤΟΥ μην το ξεχναμε.περι ορεξεως κολοκυθοπιτα.

Όσον αφορά το ταίριασμα του με τα ATC λέω απλά την αλήθεια αυτού που άκουσα ειλικρινα και διαχυτικά όπως το συνηθίζω.

Παρόλα αυτά άν ξαναδιαβάσεις την περιγραφή μου του πώς έπαιξε με τα TANNOY θα δείς οτι κάθε άλλο παρα τον θάβω. http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=66614&page=10
Δεν είναι δα ούτε το πρώτο ούτε και το τελευταίο δύστροπο μηχανάκι, εγώ απλά αυτό το καμπανάκι χτύπησα ..προσοχή στο ταίριασμα!..
Το οτι γράφω σε forum και όχι στον είδικό τύπο μου δίνει την ελευθερία μα εκφράσω με ειλικρίνεια και ευθεως τις εντυπώσεις μου απο αυτό που άκουσα.

Όσον αφορά το περι ορέξεως.. +1000000000000
-bye-

Οι περισότεροι προσιτοί ενισχυτές ισοπεδώνουν διακριτικά τα πολύ δυναμικά ξεσπάσματα με κάποιον τρόπο έτσι ωστε να συνεχίσεις να ακούς χωρίς να μισοκλείσεις τα μάτια και τρίξεις τα δόντια απο το κλιπάρισμα και τη παραμόρφωση αυτού που δεν μπορούν να σου δώσουν.

Αυτό το φαινόμενο είναι τόσο διακριτικό που ουσιαστικά είναι μή αντιληπτό και συνήθως αφορά καλές εγγραφές κλασικής μουσικής αλλα όχι μόνο.

Αυτός είναι και ένας απο τους λόγους που πολοί βρίσκουν την κλασική μουσική ευχάριστη αλλα ξενέρωτη γιατι δεν την ακούν όπως είναι στην πραγματικότητα.

Όταν ακούσεις το ίδιο cd με τον έναν και μετά με τον άλλο τρόπο μόνο τότε θα μπορέσεις ακριβώς τι σου λέω και το πόσο προφανές είναι σαν διαφορά.

Τελος πάντων άν ακούς τζαζάκια και εντεχνο άντε και κανένα pop/rock όλα καλά, άν ακούς τα πάντα χάνεις, αν δεν ακούς τα πάντα θα αρχίσεις να διευρύνεις τους μουσικούς ορίζοντες σου ενθουσιασμένος με ένα τέτοιο μηχάνημα και πιθανότατα θα ξαναανακαλύψεις πολλά απο αυτά που έχεις, αυτό είναι το ζουμί.

οκ πασο απλα δεν αγοραζω μουσικες που δεν μου αρεσουν μονο και μονο να ακουσω τα μηχανακια να κελαιδουν.ισως κανα download αυτο παιζει και τοχω κανει και εχω αρκετα μονο απο περιεργεια αλλα παιζουν για λιγο.
σε γενικες γραμμες οπως το θετεις τωρα συμφωνουμε στα περι μουσικης απλα εχουμε λιγο διαφορετικη αντιληψη στο τι εξυπηρετουν τα μηχανακια μεσα στον χωρο μας, ισως εισαι ποιο hiendas απο μενα χωρις ειρωνια βεβαια αυτο. -bye-

οκ πασο απλα δεν αγοραζω μουσικες που δεν μου αρεσουν μονο και μονο να ακουσω τα μηχανακια να κελαιδουν.ισως κανα download αυτο παιζει και τοχω κανει και εχω αρκετα μονο απο περιεργεια αλλα παιζουν για λιγο.
σε γενικες γραμμες οπως το θετεις τωρα συμφωνουμε στα περι μουσικης απλα εχουμε λιγο διαφορετικη αντιληψη στο τι εξυπηρετουν τα μηχανακια μεσα στον χωρο μας, ισως εισαι ποιο hiendas απο μενα χωρις ειρωνια βεβαια αυτο. -bye-

Με έχεις παρεξηγήσει αλλα δεν πειράζει πάσο.
Πάντως δεν ακούω τα μηχανάκια αφου το 90% της συλλογής μου δεν είναι audiophile κάθε άλλο, ποσώς με νοιάζει αν η μουσική λέει.

Και κάτι τελευταίο μπορεί να είναι πικρή αλλα είναι η αλήθεια πως οτι πληρώνεις παίρεις αλλα είναι πραγματικά κρίμα και άδικο αυτό να μας χωρίζει..

Last edited:
Και κάτι τελευταίο μπορεί να είναι πικρή αλλα είναι η αλήθεια πως οτι πληρώνεις παίρεις αλλα είναι πραγματικά κρίμα και άδικο αυτό να μας χωρίζει..

σε αυτο συμφωνω +100000 οτι πληρωνεις παιρνεις και δεν πιστευω στους φονιαδες γιγαντων αλλα τι μας χωριζει αυτο δεν το καταλαβα

Περίεργο μόλις με κατηγοριοποίησες ως πιο "Hienda απο εσένα" πριν λίγο.
Το ξέρω οτι είχες αγνές προθέσεις αλλα φίλε μου αυτός ο όρος μου κάθεται στο λαιμό.

(οφφ τοπικ)

Μακαρι ολα τα νηματα να ειχαν αυτην την φιλικη ατμοσφαιρα που μεσα απο κουβεντουλα βγαινουν χρησιμα συμπερασματα για ολους μας.

Μπραβο σας παιδια. :SFGSFGSF:

Περίεργο μόλις με κατηγοριοποίησες ως πιο "Hienda απο εσένα" πριν λίγο.
Το ξέρω οτι είχες αγνές προθέσεις αλλα φίλε μου αυτός ο όρος μου κάθεται στο λαιμό.

οχι ρε συ προς θεου δεν ειμαι τετοιος τυπος.αμα θες να ακουσουμε και μουσικες για να καταλαβεις γιατι δεν θα ακουγα ποτε με μονιτορ ηχο :):grandpa: