esoteric AI-10

Πρίτσ.........
Σιγά μην έμπαινα πριν στην συζήτηση. Τώρα που ηρεμήσατε μπορεί.
Ερχόμαστε λοιπόν στην αρχή του νήματος, όπου η υποψία μου για τον esoteric, για την συμπόρευση με δύσκολα φορτία (και πιστεύω πιο πολύ λόγω τεχνολογίας του ενισχυτή), όπως και η παρα τρίχα λούμπα που θα έπεφτε ο Κώστας, δίνουν τη λύση και στους δύο.
Αντίρρηση μου απο την όλη συζήτηση είναι ότι, στο σύνολο των χρημάτων (εξαιρούνται οι πηγές που είναι ίδιες), έχουμε...
atc + asr = περίπου 8500
tannoy + esoteric = περίπου 7000
Οι κριτικές του στυλ....το ένα για πέταμα (τεχνολογικά)..και το άλλο ο θεός...δεν ξέρω.
Και τα atc απαιτητικά. Αλλα και κριτικές για τον esoteric το ίδιο. Και για αυτόν λένε "προσοχή στα συνοδά..είναι μαρτυριάρης).
Εξάλου σε μια παλιά κριτική, τα πιό μεγάλα ηχεία απο τα παλιά δικά μου, τα audience 82, φάγανε "πρόστιμο" μία ολόκληρη μονάδα, απο 9,5 στα 8,5 γιατί τους είχε τσατίσει η αναισθησία τους. Και η dynaudio δεν είναι τυχαία.
Γιαυτό πονηρεύτηκα με τον Κώστα και πίστεψα πως πριν κάνει την κίνηση έπρεπε οπωσδήποτε να τα δοκιμάσει.
Το τι περίμενα να ακούσω με τον συνδιασμό μου, και το τι πίστεψα οτι άκουσα, ίσως είναι και καθαρά υποκειμενικό.
Μπορεί κάποιος να είναι πολύ αυστηρός κριτής με τον εαυτό του. Κάποιος άλλος θα τον έλεγε "αχόρταγο".
Το θέμα είναι να φτάσεις στην ιθάκη. Εστω και στην δική σου.
Επειδή ξέρω οτι εδώ υπάρχουν και πιο μεγάλοι γνώστες των τεχνολογιών και των πραγμάτων, θα ήθελα και κάποια συνισφορά στην όλη συζήτηση.

Θέλω να πω οτι όταν κάποιος αργότερα ενδιαφερθεί για τον συγκεκριμένο ενισχυτή, και δει το νήμα που εξάλου γιαυτόν ξεκίνησε, θα πρέπει τελειώνοντας το διάβασμα να έχει κατασταλάξει σε κάποια συμπεράσματα.
Μέσα απο εδώ πιστεύω βρήκαμε το 80% της αλήθειας.
Πρέπει να μιλήσουν και οι άρχοντες (το λέω δεύτερη φορά εδώ μέσα).

Αμάν βρε Κώστα και εμείς αγαπήσαμε αλλα δεν κάναμε έτσι....

"Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μην πεις" λέει μια παλιά κινέζικη παροιμία.

Αλλά έννοια σου, θα έρθει και εσένα η ώρα σου.

Όσον αφορά την συμβίωση με τον Γερμαναρά, όλα πάνε κατ'ευχήν και ο ενθουσιασμός μου δεν έχει μειωθεί στο ελάχιστο σε σχέση με αυτά που έγραφα πριν λίγες ημέρες.
Καμιά φορά σκεφτομαι ότι βγήκα εκτός μπάτζετ αλλά το αξίζει με το παραπάνω.
Κάποιες άλλες φορές σκέφτομαι την διαδρομή που ακολούθησα και κυρίως τα μαθήματα που πήρα.
Ισως να έπρεπε, μιας και έχει κάνει τον κύκλο του το νήμα, να έγραφα σαν επίλογο 2-3 πράγματα που μου έμειναν από την όλη ιστορία.
κάποια στιγμή που θα ειμαι χαλαρός θα το κάνω.

τα λεμε

Κώστα,

καταρχήν συγχαρητήρια για την επιλογή και καλές ακροάσεις!

Σαν κάτοχος του ASR δηλώνω και εγώ πολύ ικανοποιημένος από το συγκεκριμένο μηχάνημα, χωρίς προς το παρόν να μπορώ να δηλώσω ενθουσιασμένος. Ίσως η άσχημη τοποθέτηση των ηχείων (λόγω των παιδιών που είναι μικρά ακόμα και φοβάμαι για ζημιές) ή της πηγής, που πιστεύω ότι υστερεί έναντι των άλλων κομματιών του συστήματος.

Θα ήθελα να σε ρωτήσω αν η απόδοση του συστήματος παραμένει η ίδια ακόμα και σε "κατώτερες" ηχογραφήσεις και αν χρησιμοποίησες κάποια άλλη πηγή για να δεις αν έχεις διαφορές.

Κώστα,

καταρχήν συγχαρητήρια για την επιλογή και καλές ακροάσεις!

Σαν κάτοχος του ASR δηλώνω και εγώ πολύ ικανοποιημένος από το συγκεκριμένο μηχάνημα, χωρίς προς το παρόν να μπορώ να δηλώσω ενθουσιασμένος. Ίσως η άσχημη τοποθέτηση των ηχείων (λόγω των παιδιών που είναι μικρά ακόμα και φοβάμαι για ζημιές) ή της πηγής, που πιστεύω ότι υστερεί έναντι των άλλων κομματιών του συστήματος.

Θα ήθελα να σε ρωτήσω αν η απόδοση του συστήματος παραμένει η ίδια ακόμα και σε "κατώτερες" ηχογραφήσεις και αν χρησιμοποίησες κάποια άλλη πηγή για να δεις αν έχεις διαφορές.
Ωχ,ελεος,μην το παμε απο την αρχη.

Πρέπει να κατέβες άμεσα Αθήνα:driver: να ακούσεις τα Tannoy με τον Esoteric γιατι δεν σε βλέπω καλά .... :ridinghorse::elefant: :hmmmm2:
-bye-

Πότε βρε παιδιά πήρα ένα αστέρι και δε το κατάλαβα ;
Αρα απο δω και πέρα να με ακούτε..........:grandpa:

καλα πας εγω απο το 2006 εδω μεσα και τα τελευταια 400 τα εκανα το τελευταιο εξαμηνο, λογοδιαρροια μ εχει πιασει :BDGBGDB55:

Πρέπει να κατέβες άμεσα Αθήνα:driver: να ακούσεις τα Tannoy με τον Esoteric γιατι δεν σε βλέπω καλά .... :ridinghorse::elefant: :hmmmm2:
-bye-

Ειναι ζήτημα τελευταίων εκρεμοτήτων.
Παρεπιπτόντως το δεύτερο αστέρι πότε θα το πάρω ;

...καταρχήν συγχαρητήρια για την επιλογή και καλές ακροάσεις!..
Ευχαριστώ και ανταποδίδω

...Σαν κάτοχος του ASR δηλώνω και εγώ πολύ ικανοποιημένος από το συγκεκριμένο μηχάνημα, χωρίς προς το παρόν να μπορώ να δηλώσω ενθουσιασμένος. Ίσως η άσχημη τοποθέτηση των ηχείων (λόγω των παιδιών που είναι μικρά ακόμα και φοβάμαι για ζημιές) ή της πηγής, που πιστεύω ότι υστερεί έναντι των άλλων κομματιών του συστήματος.....
Από όσο θυμάμαι έχεις τα Sonus Faber Auditor Μ και από αυτά που λες περί τοποθέτησης και παιδιών, συμπεραίνω ότι έχεις τοποθετήσει τα ηχεία ψηλά για να μην τα φτάνουν, σωστά? Δεν έχω κάποια ιδιαίτερη εμπειρία, αλλά το να βάλεις ηχεία βάσεις ψηλά δεν μου ακούγεται και πολύ ιδανικό. Αλλά αφού δεν γίνετε αλλιώς, απλά υπομονή. Δεν ξέρω σε τι βάσεις τα έχεις αλλά θα δοκίμαζα να τους δώσω τουλάχιστον μία κλίση προς τα κάτω ώστε να "βλέπουν" την θέση ακρόασης.
Πάντως νομίζω ότι ο ASR είναι παρακαταθήκη για το μέλλον και θα σου λύσει τα χέρια αν κάποια στιγμή αποφασίσεις να πάρεις άλλα ηχεία (εκτός και αν πας σε πολύ ειδικά ηχεία που θέλουν λίγα λαμπάτα watt). Αν κάτι δεν σου αρέσει στο σύστημα σου, ψάξε σε άλλη κατεύθυνση και όχι στον ενισχυτή.

...Θα ήθελα να σε ρωτήσω αν η απόδοση του συστήματος παραμένει η ίδια ακόμα και σε "κατώτερες" ηχογραφήσεις και αν χρησιμοποίησες κάποια άλλη πηγή για να δεις αν έχεις διαφορές.
Φυσικά και πέφτει η απόδοση όταν η ηχογράφιση δεν ειναι και πολύ καλή. Δεν νομίζω να υπάρχει οποιωδήποτε σύστημα που να μην το κάνει αυτό.
Σχετικά με την πηγή όταν άλλαξα το marantz 6000SE με το esoteric SA-10 δεν θα είναι υπερβολή να πω ότι σε κάποια κομμάτια δεν είχα αντιληθεί το 50% της πληροφορίας που υπήρχε μέσα στο δισκάκι.

Τώρα δεν κατάλαβα δηλαδή.
Ο dpoly πέταξε μια χειροβομβίδα και την κοπάνησε. Λες να είναι κανένας ζηλιάρης που ηθελε τον ενισχυτή, αλλα ποτέ δεν τον απέκτησε ; χαχαα :furious3:

Δημήτρη μου, λάθος έχεις καταλάβει.
Ο άνθρωπος ρώτησε κάτι και εφόσον δεν είχε κάποια απάντηση μέχρι τώρα, δεν έβρισκε τον λόγο να πει κάτι παραπάνω. Το ίδιο θα έκανα και εγώ.

Last edited:
Τώρα δεν κατάλαβα δηλαδή.
Ο dpoly πέταξε μια χειροβομβίδα και την κοπάνησε. Λες να είναι κανένας ζηλιάρης που ηθελε τον ενισχυτή, αλλα ποτέ δεν τον απέκτησε ; χαχαα :furious3:

Συγγνώμη, αλλά ποια ακριβώς χειροβομβίδα πέταξα;

Φίλτατε dimann, τον ενιχυτή τον έχω από τον Μάιο και κατέληξα σε αυτόν μετά από ψάξιμο 2 και πλέον ετών. Είναι ο καλύτερος ενισχυτής που άκουσα με τα ηχεία μου (Sonus Faber Auditor M) και τον αγόρασα με πλήρη συνείδηση του ποσού που πλήρωνα και των δυνατοτήτων που έχει.

Με τον Κώστα έχουμε μιλήσει μέσω pm για το θέμα, αλλά θεώρησα ορθότερο να επικοινωνήσω ανοιχτά μέσω του thread, προκειμένου να διαπιστώσω κάποια πράγματα που με ενδιαφέρουν και σχετίζονται κυρίως με την πηγή (αυτή τη στιγμή παίζω με το Atoll CD100).

Στην ερώτηση δεν είπα τίποτα περισσότερο από το ότι μέχρι στιγμής δεν έχω καταφέρει να ενθουσιαστώ τόσο με τον ASR και αυτό ίσως οφείλεται στην τοποθέτηση των ηχείων (σε σχέση με τον δύσκολο χώρο του σαλονιού μου) ή στο ότι η πηγή είναι κατώτερη των άλλων κομματιών του συστήματος. Αυτός είναι ο λόγος που ρώτησα για την ποιότητας των ηχογραφήσεων, διότι σε καλές ηχογραφήσεις παίρνω πολύ καλό αποτέλεσμα, ενώ με άλλες η απόδοση δεν είναι η αναμενόμενη (για τα δικά μου μέτρα).

Για να απαντήσω και σε εσένα Κώστα, έχω τις original βάσεις της Sonus Faber για τα ηχεία, αλλά τις καθημερινές τα βγάζω και τα τοποθετώ στο έπιπλο της TV ύψους 65cm. Τα ηχεία δεν είναι ψηλά τοποθετημένα, αλλά λόγω των παιδιών δεν μπορώ να τα βάλω σωστά ως προς τη θέση ακρόασης και ίσως αυτό δημιουργεί κάποιο θέμα. Χάρηκα πάρα πολύ που κατάφερες να πάρεις το αποτέλεσμα που όλοι οι χομπίστες του χώρου ζητάμε και για αυτό το λόγο με ενδιαφέρει να δω πώς θα ανεβάσω την απόδοση ενός συστήματος, ο ενισχυτής του οποίου είναι από τις λίγες περιπτώσεις μηχανημάτων "κοινής αποδοχής". Συνεπώς, δεν ψάχνω προς τη μεριά του ενισχυτή (δεν ξέρω αν "ακούστηκε" έτσι το σχόλιό μου) - αντιθέτως πλέον ο ASR αποτελεί σταθερή του συστήματος - αλλά μάλλον προς την πλευρά της πηγής και ίσως αργότερα προς την πλευρά των ηχείων.

Να μου επιτραπεί τέλος ένα σχόλιο άσχετο με το θέμα: Είμαι παλιό μέλος του forum χωρίς πολλά μυνήματα, γιατί μου αρέσει να μιλάω μόνο όταν έχω να πω κάτι. Έχω όμως καταφέρει να μιλήσω ιδιωτικώς ή και να γνωριστώ με αρκετά άτομα και χαίρομαι για την ποιότητα της επικοινωνίας που συνάντησα. Υπάρχουν όμως και κάποιες περιπτώσεις φίλων που βιάζονται να σχολιάσουν ή να χαρακτηρίσουν άλλους, τους οποίους δεν "ξέρουν" καν. Σχόλια όπως αυτά που έκανε ο quader αμέσως μετά την ερώτηση που έβαλα προχθές ("άντε πάλι από την αρχή") ή του dimann περί "ζηλιάρη" και "χειροβομβίδας" δεν νομίζω ότι προσθέτουν στο να επικοινωνούμε αποτελεσματικά. Επίσης, δεν είμαι συνέχεια στο PC για να μπορώ να διαβάζω με τη μια τις απαντήσεις και να σχολιάζω, όπως φαντάζομαι ότι συμβαίνει με πολλούς από εμάς. Λίγη εγκράτεια λοιπόν στα προσωπικά σχόλια.

Last edited:
Συγγνώμη, αλλά ποια ακριβώς χειροβομβίδα πέταξα;

Να μου επιτραπεί τέλος ένα σχόλιο άσχετο με το θέμα: Είμαι παλιό μέλος του forum χωρίς πολλά μυνήματα, γιατί μου αρέσει να μιλάω μόνο όταν έχω να πω κάτι. Έχω όμως καταφέρει να μιλήσω ιδιωτικώς ή και να γνωριστώ με αρκετά άτομα και χαίρομαι για την ποιότητα της επικοινωνίας που συνάντησα. Υπάρχουν όμως και κάποιες περιπτώσεις φίλων που βιάζονται να σχολιάσουν ή να χαρακτηρίσουν άλλους, τους οποίους δεν "ξέρουν" καν. Σχόλια όπως αυτά που έκανε ο quader αμέσως μετά την ερώτηση που έβαλα προχθές ("άντε πάλι από την αρχή") ή του dimann περί "ζηλιάρη" και "χειροβομβίδας" δεν νομίζω ότι προσθέτουν στο να επικοινωνούμε αποτελεσματικά. Επίσης, δεν είμαι συνέχεια στο PC για να μπορώ να διαβάζω με τη μια τις απαντήσεις και να σχολιάζω, όπως φαντάζομαι ότι συμβαίνει με πολλούς από εμάς. Λίγη εγκράτεια λοιπόν στα προσωπικά σχόλια.

Τoν φίλο dimann μήν τον παρεξηγείς. Παρακρούσεις είναι αφού το παληκάρι κοντεύει να τρελλαθεί απο την αγωνία, γιαυτό και τον συμβούλεψα να κατέβει Αθήνα να ακούσει τα ηχεία με τον ενισχυτή του πρίν να τρελλαθεί.

Για τα υπόλοιπα ουδέν σχόλιον, δεν είναι λίγες οι φορές που και εγώ ο ίδιος αναρωτιέμαι αν τελικά αξίζει να δίνω αυτό που δίνω σαν κατάθεση στο forum που δυστυχώς τα φαινόμενα αυτά δίνουν και παίρνουν.
Προς το παρόν κρατάω αν και έχω κόψει αρκετά.

Αυτά και κλείνω εδώ το off topic.