Εσωτερικές θύρες usb σε m/b. Θέλω να τις χρησιμοποιήσω!

nikS68

Senior Member
26 February 2007
633
Θα ήθελα να χρησιμοποιήσω τις (4 νομίζω) usb2 θύρες που έχει πάνω το m/b από το μπροστινό panel.
Το ιδανικό θα ήταν κάτι σαν αυτό
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.805836
Δε θέλω να μου δίνει extra usb όμως, αλλά να συνδέεις πάνω του τα ήδη υπάρχοντα.
Ξέρει κανείς αν υπάρχει κάτι?

Κι αν δεν υπάρχει, πώς χρησιμοποιείς τα εσωτερικά usb δεδομένου ότι το κουτί δεν το έχεις ανοιχτο?

Το ματζαφλάρι του eshop το συνδέεις με 5 εσωτερικές usb, 1 firewire και 1 sata (στην μετατρέπει σε esata). Φυσικά συνδέεις όσα θέλεις και όχι αναγκαστικά και τα 5 usb.
eshop said:
Εσωτερικές συνδέσεις στη μητρική: USB 10-pin, SATA, IEEE-1394

Πολλα motherboards (αν οχι ολα) εχουν στο κουτι και κανα-δυο "extensions" (να τα πω) στα οποια συνδεεις τα εσωτερικα USB και τα βγαζεις στο πισω μερος του κουτιου. Η αποληξη ειναι σε ενα λαμακι σαν αυτα που εχουν οι καρτες γραφικων/ηχου/δικτυου.

Πανω στο λαμακι εχει 2 USB θυρες.

Ρωτα κανα φιλο σου εαν εχει (κοιταξτε στο κουτι του m/b). Ακομη και καποιο μαγαζι ισως σου δωσει ενα-δυο (οσοι φτιαχνουν pc σιγουρα εχουν ενα κουτι γεματο)

Απάντηση: Re: Εσωτερικές θύρες usb σε m/b. Θέλω να τις χρησιμοποιήσω!

Βασικά, αν κατάλαβα καλά, ο άνθρωπος δεν θέλει έξτρα θύρες. Θέλει να μεταφέρει τις πίσω θύρες της μητρικής στο μπροστά μέρος του κουτιού του.

Ακριβώς αυτό Μάνο.

Δλδ, αν αυτό που πρότεινε ο συνονόματός σου

έβγαινε για μπροστά, καλύπτοντας ας πούμε μια θέση ενός drive, θα ήταν το ιδανικό.

Τώρα, αν δεν υπάρχει, μάλλον θα πάρω αυτό.

Μπροστά βγάζει το άλλο τον 15 ευρώ που είπες στο 1ο post σου. Θέλει θέση 3.5". Δλδ ενός drive στην πρόσοψη.

Το οποίο όμως δε χρησιμοποιεί αυτές που υπάρχουν αλλά σου δίνει καινούργιες.
Ευχαριστώ πάντως.

Μα τις usb του motherboard χρησιμοποιεί. "Εσωτερικές συνδέσεις στη μητρική: USB 10-pin, SATA, IEEE-1394"

Απάντηση: Re: Εσωτερικές θύρες usb σε m/b. Θέλω να τις χρησιμοποιήσω!

Μα τις usb του motherboard χρησιμοποιεί. "Εσωτερικές συνδέσεις στη μητρική: USB 10-pin, SATA, IEEE-1394"

Δηλαδή η κάθε μία usb που σου δίνει συνδέεται με ένα καλώδιο πάνω σ' αυτήν του m/b? Δηλαδή σου δίνει 4 καλώδια?
Δε μου φαίνεται έτσι.
Αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι ότι από μία usb του m/b σου βγάζει 5 επιπλέον.
Τώρα βέβαια, ακόμη κι έτσι δε με χαλάει.
Θα περάσω μια βόλτα από το eshop να το δω.