Εσωτερική ανακαλωδίωση ηχείων.Σωστό, λάθος?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Όσα ξέρει ο νοικοκύρης...

.........πλεον; Επαψαν φαινεται να ειναι "ηλιθιοι"
Για να το λες με τοση εμφαση μαλλον θα ξερεις κατι.Γιατι δεν δοκιμαζεις να αλλαξεις το καλωδιο μεσα στο ηχειο σου(απο το κροσοβερ στα μεγαφωνα) με ας πουμε τριπλασιας διατομης καλωδιο(μονο "καλο"θα κανει οπως πολλοι "τεχνικοι" υποστηριζουν) και να μας πεις τι ακους και τι μετρας;

δεν νομίζω να εννοεί ότι δεν διαφέρει. Διαφέρει και πολύ.
Η αμφισβήτηση (και δική μου) είναι ότι "το υπολογίζουν στο κρος"

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Όσα ξέρει ο νοικοκύρης...

Ακριβώς ! :SFGSFGSF:

Re: Όσα ξέρει ο νοικοκύρης...

και να το πούμε κι αλλιώς.

Ας πούμε ότι το υπολογίζει ο κατασκευαστής στο κρος.
Τότε ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να το αλλάξουμε εμείς διότι άλλαζουμε τα χαρακτηριστικά του κρος.
Αν το αλλάξουμε και ακούσουμε διαφορά και μας αρέσει τότε πάει να πεί ότι διαλέξαμε λάθος ηχείο.

Αν πάλι δεν το υπολογίζει στο κρος, (το πιό πιθανό, απλά το μετράει με ό,τι καλώδιο βάλει) πάλι η αλλαγή αλλοιώνει τα χαρακτηριστικά.

Γενικά δεν λέμε ότι δεν αλλάζει τον ήχο η ανακαλωδίωση.
αλλάζει.
Και πολύ ίσως.
Αλλά προς το καλύτερο ή χειρότερο είναι ένα ερώτημα που κανείς δεν μπορεί να απαντήσει, διότι το καλύτερο και το χειρότερο διαφέρει για τον καθένα μας.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Όσα ξέρει ο νοικοκύρης...

Αυτό το ερώτημα πραγματικά πρέπει κάποτε να απαντηθεί από αυτόν που επικοινώνησε με τον ίδίο τον σχεδιαστή/κατασκευαστή.
Πριν χρονια οταν συναρμολογουσα kit της focal,η εταιρεια εκτος των ακριβεστατων λεπτομερειων που εδινε για τα σχεδια της καμπινας,πυκνοτητας και παχους υαλλοβαμβακα κλπ,ΠΑΝΤΟΤΕ ελεγε και την ιδανικη διατομη και μηκος του καλωδιου μεταξυ κροσοβερ και μεγαφωνων.Οταν το "επαιξα εξυπνος" αλλαζοντας το 1.5μμ με 4.0μμ καταλαβα μερικα πραγματα.....

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Όσα ξέρει ο νοικοκύρης...

Ούτε οι ηλίθιοι, ναι ούτε οι ηλίθιοι δεν μετρούν πλέον χαρακτηριστικά καλωδίων μήκους ενός μέτρου, όταν οι αποκλήσεις στα ίδια τα ηχεία, τα crossover και τα μεγάφωνα έχουν στην καλύτερη περίπτωση ανοχές της τάξης του 5%.
...

Η αμφισβητιση ειναι δεκτη.Το πιο πανω ομως λεει οτι αν το μετρουν(αρα το υπολογιζουν)ειναι....."ηλιθιοι"........
Δηλαδη κατα το ΙΚ οι σοβαροι,ειναι και ηλιθιοι;;;;;;

απλά είναι υπερβολή για να τονίσει αυτό που θέλει να πει.
Όλοι έτσι το καταλάβαμε.
Εγώ πιστεύω ότι όσοι είναι σοβαροί κατασκευαστές δεν ασχολούνται με τέτοια θέματα.
και όσοι ασχολούνται και το διαφημίζουν είναι απλά γιά λόγους "μούρης"

και να το πούμε κι αλλιώς.

Ας πούμε ότι το υπολογίζει ο κατασκευαστής στο κρος.
Τότε ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να το αλλάξουμε εμείς διότι άλλαζουμε τα χαρακτηριστικά του κρος.
Αν το αλλάξουμε και ακούσουμε διαφορά και μας αρέσει τότε πάει να πεί ότι διαλέξαμε λάθος ηχείο.

Αν πάλι δεν το υπολογίζει στο κρος, (το πιό πιθανό, απλά το μετράει με ό,τι καλώδιο βάλει) πάλι η αλλαγή αλλοιώνει τα χαρακτηριστικά.

Γενικά δεν λέμε ότι δεν αλλάζει τον ήχο η ανακαλωδίωση.
αλλάζει.
Και πολύ ίσως.
Αλλά προς το καλύτερο ή χειρότερο είναι ένα ερώτημα που κανείς δεν μπορεί να απαντήσει, διότι το καλύτερο και το χειρότερο διαφέρει για τον καθένα μας.
Αν το υπολογισει σωστα,το πιο πιθανον-αυτο το λεω εκ πειρας-ειναι να μην σου αρεσει η διαφορα αν του αλλαξεις διατομη ,εκτος και αν καταληξουμε σε ενα καλωδιο ιδιας διατομης/μηκους το οποιο ειναι οντως καλυτερο με την εννοια του πιο καθαρου μεταλλου,καλυτερου insulation κλπ.....,και καταληγουμε παλι στο αιωνιο αν τα καλωδια τελικα κανουν διαφορα η οχι:laugh:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Όσα ξέρει ο νοικοκύρης...

Ούτε οι ηλίθιοι, ναι ούτε οι ηλίθιοι δεν μετρούν πλέον χαρακτηριστικά καλωδίων μήκους ενός μέτρου, όταν οι αποκλήσεις στα ίδια τα ηχεία, τα crossover και τα μεγάφωνα έχουν στην καλύτερη περίπτωση ανοχές της τάξης του 5%.
...

Η αμφισβητιση ειναι δεκτη.Το πιο πανω ομως λεει οτι αν το μετρουν(αρα το υπολογιζουν)ειναι....."ηλιθιοι"........
Δηλαδη κατα το ΙΚ οι σοβαροι,ειναι και ηλιθιοι;;;;;;

Αν όντως υπολογίζουν το καλώδιο που παρουσιάζει μία ανοχή μετρήσιμων χαρακτηριστικών της τάξης του 0,1% και προσπαθούν με αυτό να βελτιστοποιήσουν τα χαρακτηριστικά του crossover και των μεγαφώνων ενός ηχείου που παρουσιάζει αποκλίσεις της τάξης του 5%, τότε είναι ήρωες !

Εγώ πιστεύω ότι όσοι είναι σοβαροί κατασκευαστές δεν ασχολούνται με τέτοια θέματα.
και όσοι ασχολούνται και το διαφημίζουν είναι απλά γιά λόγους "μούρης"

Δεν γνωριζω τι κανουν ολοι οι κατασκευαστες,αλλα δεν θα θεωρουσα ως μη σοβαρο εναν κατασκευαστη που υπολογιζει και το καλωδιο ως μερος του κροσοβερ.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Όσα ξέρει ο νοικοκύρης...

Αν όντως υπολογίζουν το καλώδιο που παρουσιάζει μία ανοχή μετρήσιμων χαρακτηριστικών της τάξης του 0,1% και προσπαθούν με αυτό να βελτιστοποιήσουν τα χαρακτηριστικά του crossover και των μεγαφώνων ενός ηχείου που παρουσιάζει αποκλίσεις της τάξης του 5%, τότε είναι ήρωες !
Δοκιμασες καμια φορα να αντικαταστησεις αυτα τα καλωδια σε ηχειο δικο σου;Αν ναι πες μας τι ακουσες και τι μετρησες.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Όσα ξέρει ο νοικοκύ

Δοκιμασες καμια φορα να αντικαταστησεις αυτα τα καλωδια σε ηχειο δικο σου;Αν ναι πες μας τι ακουσες και τι μετρησες.

μεγαλύτερη διαφορά άκουσα όταν αγόρασα καλύτερα ηχεία. Μόνο τα καθυστερημένα αλλάζουν τα εσωτερικά καλώδια σε εργοστασιακά ηχεία

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Όσα ξέρει ο νοι

μεγαλύτερη διαφορά άκουσα όταν αγόρασα καλύτερα ηχεία. Μόνο τα καθυστερημένα αλλάζουν καλώδια σε εργοστασιακά ηχεία

Aυτο σημαινει οτι αλλαξες καλωδια σε δικο σου ηχειο,το ακουσες και το μετρησες;Αυτο σε ρωτησα πριν.

ευτυχως που δεν εχω αλλαξει καλωδια σε ηχεια μου .

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Όσα ξ

Aυτο σημαινει οτι αλλαξες καλωδια σε δικο σου ηχειο,το ακουσες και το μετρησες;Αυτο σε ρωτησα πριν.

Αν με ρώτησες αυτό, τότε σου απαντώ ναι ! , έχω αλλάξει και εσωτερικά καλώδια ηχείιων και βίδες σε μαγάφωνα ηχείου. Όμως δεν θα το έκανα αυτό ποτέ σε ένα ηχείο Sonus Faber, σε ένα Dynaudio, σε ένα Hansen , σε ένα ATC (σε τυχαία σειρά).

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ό

Αν με ρώτησες αυτό, τότε σου απαντώ ναι ! , έχω αλλάξει και εσωτερικά καλώδια ηχείιων και βίδες σε μαγάφωνα ηχείου. Όμως δεν θα το έκανα αυτό ποτέ σε ένα ηχείο Sonus Faber, σε ένα Dynaudio, σε ένα Hansen , σε ένα ATC (σε τυχαία σειρά).
Ωραια.Ακουσες λοιπον διαφορες οταν αλλαξες τα καλωδια που λες;Συγνωμη που επιμενω αλλα σε ρωτησα και αυτο.Αν θελεις απαντας βεβαια,διοτι εχω την εντυπωση οτι μαλλον δεν θελεις να μας πεις αν ακουσες διαφορα.
Στο #140 ειναι η ερωτηση μου προς εσενα

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Όσα ξ

Σε παρακαλώ να μην ξαναγράψεις τη λέξη "μέτρησες", εδώ μέσα που κυριιαρχεί μόνο η έννοια της αντίληψης.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ό

Σε παρακαλώ να μην ξαναγράψεις τη λέξη "μέτρησες" εδώ μέσα που κυριιαρχεί μόνο η αντίληψη.
Δεν το εγραψα απλως.Ρωτησα εσενα που αντιλαμβανομαι απο τα γραφομενα σου τοσο καιρο οτι διδεις πολυ μεγαλη σημασια στις μετρησεις.Ομως δεν θα σε ξαναρωτησω,τα γραφομενα σου ως απαντησεις στις ερωτησεις μου προς εσενα ειναι ....... "κατατοπιστικα"

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Α

Ωραια.Ακουσες λοιπον διαφορες οταν αλλαξες τα καλωδια που λες;Συγνωμη που επιμενω αλλα σε ρωτησα και αυτο.Αν θελεις απαντας βεβαια,διοτι εχω την εντυπωση οτι μαλλον δεν θελεις να μας πεις αν ακουσες διαφορα.
Στο #140 ειναι η ερωτηση μου προς εσενα

Δεν άκουσα διαφορά επειδή τα καλώδια που άλλαξα είχαν το ίδιο χρώμα και περίπου την ίδια διατομή

Απάντηση: Όσα ξέρει ο νοικοκύρης...

η αληθεια ειναι οτι και μενα μου περασε κατι φεγγαρια να αλλαξω καλωδιο σε ηχειο,αλλα τελικα, αφησα την επιλογη του κατασκευαστη.

ασε που γλυτωσα να με πουν καθηστερημενο...

το μεγα ερωτημα ειναι ,το γιατι δεν βαζουν κατι καλυτερο σε ηχεια αλλα και ενισχυτες, μεγαλου κοστους τουλαχιστον.

Re: Απάντηση: Όσα ξέρει ο νοικοκύρης...

η αληθεια ειναι οτι και μενα μου περασε κατι φεγγαρια να αλλαξω καλωδιο σε ηχειο,αλλα τελικα, αφησα την επιλογη του κατασκευαστη.

ασε που γλυτωσα να με πουν καθηστερημενο...

το μεγα ερωτημα ειναι ,το γιατι δεν βαζουν κατι καλυτερο σε ηχεια αλλα και ενισχυτες, μεγαλου κοστους τουλαχιστον.

ασε που γλυτωσα να με πουν καθηστερημενο... τυχερε :laugh: