Εσωτερική ανακαλωδίωση ηχείων.Σωστό, λάθος?

πάντως οι διαφορές μεταξύ καλωδίων ειναι προφανώς μετρήσιμες και πλέων εχει αρχίσει να δημιουργείται και εμπεριστατωμένη θεωρία για το πως αυτές οι διαφορές ακούγονται.
γιαυτο άλλωστε και οι εταιρίες που φτιάχνουν καλώδια εχουν συγκεκριμένο χαρακτήρα σε ολα τα καλώδια τους , γιατί απλούστατα ξέρουν πως ακούγεται κάτι που μετράνε και το φτιάχνουν με βάση αυτο που θέλουν να ακούσουν.

Peace, peace :music-smiley-005::music-smiley-005:
θα ερθω εγω για την ασφάλεια
πειράζει που δεν εχω πτυχίο της ειδικότης?

Χρόνια πολλά παιδια!!!

Το λάθος μας πιστευω είναι οτι περιμένουμε να δούμε διαφορές μεγάλες στις μετρησεις.
Ειδαμε με τα ντακ οτι μία πολύ μικρή διαφορά στη δυναμική περιοχή, ποση διαφορά είχε στα συστηματα.

Μην περιμένετε να δειτε τρελες διαφορές.

Πειτε οτι ''τιουνάρετε'' μια αντισταση για το τουίτερ
και π.χ. η 4.7 είναι μεγάλη και η 3.6 μικρή για το αυτί
οι μετρησεις εχουν διαφορά κάτω του 1dB στο άνω φάσμα
Θα συμβουλευτούμε το όργανο ή τα αυτια μας.

Υπάχρουν πραγματα που τα μετρητικά είναι καλύτερα από εμας π.χ. χωροι, μακροσκοπικές αποκρίσεις, αποσβέσεις, φάσεις
αλλά μικροσκοπικες πινελιες όπως καλώδια, πυκνωτες πηνία, αντιστασεις, απορροφητικά αν θέλετε το αυτί και το προσωπικό γουστό του κάθε ενός εχει το πρωτο λόγο.

Υπάρχουν πολλές σχολές για το πως μπορεις να φτιαξεις κροσσόβερ
δεν υπάρχει σωστη και λάθος
στο αποτέλεσμα κρίνεται

Re: Απάντηση: Εσωτερική ανακαλωδίωση ηχείων.Σωστό, λάθος?

Μού είπαν ότι τα DNM Reson είναι μια πολύ καλή επιλογή για ανακαλωδίωση ηχείων. Τα έχει δοκιμάσει κανείς ?

Εμένα μου είπανε οτι αμα τα αλείψεις με μουστάρδα, ακούγονται καλύτερα.
Απόπσεις? :grinning-smiley-043

Άποπση πάντως, καμία σχέση
Γιατι το λες αυτο;Αποψη σου δεν ηταν οτι αυτο που ανεβασε ο Σταυρος ηταν μετρηση;:grinning-smiley-043Δεν καταλαβα αν εννοεις κατι με το "αποπση",τα Ελληνικα μου δεν με βοηθουν

λοιπόν να ξανα-αναφέρω ενα γεγονός που αποδεικνύει οτι ακόμη και απειροελάχιστες διαφορές στις μετρήσεις μπορεί να κανουν τεράστιες ακουστικές διαφορές. πολύ γνωστός και καλός ενισχυτής του εμπορείου παρουσιάζει την εξής βλάβη....παιζει αλλα κανει περίεργους θορύβους και ζεματάει.
Καλούμαι λοιπόν να δω το πρόβλημα. τον βγάζω απο το ρακ τον ανοίγω και με κάποιες μετρήσεις διαπιστώνω οτι ολα ειναι καλά. ξαναμπαίνει στο ρακ και παλι τα ιδια. με τα πολλά διαπιστώνω οτι με συγκεκριμένα καλώδια λόγω μικρότερης χωρητικότητας απο ολα τα άλλα ο ενισχυτής ταλάντωνε.
Όποιος θέλει τωρα ας μου πει οτι μικροδιαφορές δεν ακούγονται και κυρίως δεν μετριούνται.
τα παντα μετρώνται και τα παντα ακούγονται οταν ξέρεις να τα μετρήσεις και που να τα εντοπίσεις ακουστικά.
Το οτι πχ κάποιοι δεν βλέπουν τα μικρόβια δεν σημαίνει οτι δεν υπάρχουν. Με το να μην τα αποδεχόμαστε θυμίζει μεσαίωνα και απλα δείχνει την αμάθεια μας και ίσως τον φανατισμό μας. Αλλά το χόμπι μας είναι ευγενές και δεν θέλει φανατισμούς.
Μην αναγκάζεται λοιπόν κάποιους κλίνοντας τον υπολογιστή να λένε <κι' όμως γυρίζει >

Γιατι το λες αυτο;Αποψη σου δεν ηταν οτι αυτο που ανεβασε ο Σταυρος ηταν μετρηση;:grinning-smiley-043Δεν καταλαβα αν εννοεις κατι με το "αποπση",τα Ελληνικα μου δεν με βοηθουν

Δε σε βοηθούν, πράγματι.

Έχω μετατρέψει-βελτιώσει πολλά ηχεία μέχρι σήμερα, και από μεριάς καλωδίωσης και από μεριάς crossover. Σε πολύ λίγες περιπτώσεις ο ιδιοκτήτης τους επάνηλθε με καλύτερες εντυπώσεις σχετικά με την ακουστική του ηχείου. Σε όλες τις υπόλοιπες δεν κατάλαβαν μεγάλη διαφορά. Ίσως να είναι και ψυχολογικό...
Φιλικά,
Γιάννης

εαν θες να είναι ΠΑΝΤΑ ευχαριστημένος ο ιδιοκτήτης μην μένεις απλά στην αντικατάσταση των εξαρτημάτων αλλά προχώρα και στην αλλαγή με άλλες τιμές και ενδεχομένως και στην ολική αλλαγή του κρος. μέχρι στιγμής δεν μου έχει τύχει ηχείο που να μην βελτιώνεται απο πολύ έως λίγο.

Το πρόβλημα είναι υποκειμενικό, για δοκιμές θα πρέπει να έχω δίπλα μου τον ενδιαφερόμενο για το αν του αρέσει η αλλαγή ή όχι. Το δικό μου αφτί αν και εκπαιδευμένο ακούει διαφορετικά από το δικό του...

Το διαφορετικό δεν σημαίνει πάντα καλλίτερο και το εντυπωσιακό (πχ ένα μικρό τσίμπημα στο tweeter) μετά απο λίγο θα γίνει κουραστικό.

Είναι πολύ εύκολο να βάλεις 0.5-1Ω λιγότερο ψηλά και να πεις "να θεαματική διαφορά".

Re: Απάντηση: Εσωτερική ανακαλωδίωση ηχείων.Σωστό, λάθος?

Το διαφορετικό δεν σημαίνει πάντα καλλίτερο και το εντυπωσιακό (πχ ένα μικρό τσίμπημα στο tweeter) μετά απο λίγο θα γίνει κουραστικό.

Είναι πολύ εύκολο να βάλεις 0.5-1Ω λιγότερο ψηλά και να πεις "να θεαματική διαφορά".

Ουκ εν τω πολλω το ευ

δεν είπα για κατι τοσο απλοϊκό.
τα περισσότερα ηχεία που εχουν πέσει στα χέρια μου εχουν απελπιστικά χαμηλά κροσαρισμενα τα τουιτερ πχ. Εαν τα ανεβάσεις ολα λιγο ποιο πανω το ηχείο απογειώνεται, η μεσαία αποκτά σώμα το τουιτερ άνεση κλπ κλπ

Οπότε αν με αυτές τις αλλαγές το ηχείο απογειώνεται, δεν χρειάζεται να αλλάξει κάποιος και την εσωτερική καλωδίωση, αφού μια ηχητική απογείωση συνήθως είναι αρκετή.

o εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. αν και οι αλλαγές στα κροσοβερ επιφέρουν δραματικές αλλαγές σε σχέση με την καλωδίωση. όταν όμως κάποιος μπορεί να αλλάξει μόνος του τα καλώδια αλλα δεν μπορεί να επέμβει στα κρος τότε και αυτό μπορεί να ειναι αρκετό για εκείνον.